görümcemin bebeğine biz bakacakmışız

Ama şuan evlenmeden önceki psikolojiye sahipsiniz, "evlenelim yeter" değil miydi? Şimdi de ayrı ev olsun yeter diyorsunuz, ne farkı var? Yeme içme bir den kurtulmak aynı evden kurtulmaktan daha zordur bnu unutmayın.

sana hak veriyorum canım evin içini bile hayal edebiliyorum şuan ama her şey eşinde bitiyor. iş konusunda seni oyalamasına izin verme, kendin çık ara veya internetten başvur, kendine göre bir iş mutlaka bulursun. bulduğunda da kararlı bir şekilde konuş eşinle.
umarım en yakın zamanda da kendi eviniz olur.

Haklısın canım kimi arkadaşlar sıkıntını anlayamamış annesi tabi sanamı soracakdı gibi yaklaşımlarda bulunmuşlar ama o eve bebek bırakılınca ister istemez seninde üstüne kalacağını anlayamamışlar.Sen bence bir işe girmeye bak şu an yapacağın en doğru şey bu olur ve sakın bebek yapmaya kalkma çünkü sen böyle giderse uzun süre bu hayata dayanamazsın gibi geliyor bana paylaşdığın yorumlardan konulardan bu kanıya vardım.Bir iş bul iki geliriniz olacağı için eşine ayrı ev konusunda diretme şansın daha çok olur.Ne diyeyim gerçekden üzülüyorum sana sen ayrı eve çıkmadıkdan sonra bu evliliği zor sürdürürsün gibi geliyor

yeterki kendi düzenim olsun akşam da olsa evime gidebileyim zaten zamanla kendimi çekerim allahın izniyle
ama haber yok henüz demekki babamı aramadılar
[/B]

buna razıyım artık zaten zamanla kendimi çekerim amaçlı bunu yaptırmayı düşünüyorum

pes
kusura bakma da sana müstehak
hala aynı kafadasın
zaten yanlışı burda yapmıştın üstüne tüğ dikiyorsun
zaten sen zamanla ayrı eve ikna ederim diye zorla evlenmedin mi bu adamla
sonuç...istediğini yaptırabildin mi ZAMANLA...hayır
bunda da böyle olacak
olacağına varsın o zaman

Bir umut bu eve sarılıyorsun canım ama tekrar söylüyorum, bu iş olursa yağmurdan kaçarken doluya tutulma. Aynı apartmanda oturursan ve pişman olursan bu sefer oradan kurtuluşun mümkün olmayabilir.

Sorunlarınızı üst kata taşınmakla ancak geçici olarak çözersin ama kalıcı olmaz hatta yükün artar. Babanla konuş durumunu bilsinler yardım etmeye gönlü varsa uzak bir yer bulsunlar size.

isteyen istediğini söylesin desin kul çizer ALLAH bozar demişler.. sen sesini ALLAHA duyurmayı dene cnm bnm ona sığın bak nasıl işler yoluna girecek..asla ola-maz dediğim birşey 4 ay içinde oldu ve herkesin ağzı sesi kapandı..Hala şoktayım sevinçten.. RABBİM daim etsin.. içten dua et ve inan bak nasıl herşey değişiyor..

Arkadaşımıza Katılıyorum..Gelir ise bize Rabbimden fayda gelir..Dua et bol bol tesbih çek..Rabbim hayırlı çözümler nasip etsin..

Aynı bina da çok zor inan kapını kapıtıyorsun orası ayrı tabi ama bende aynı binadayım ve ciddi anlamda ilk iki sene annemden emdiğim sütü kan olarak kusturdular..Yine şükürler olsun Rabbime akşam evimde rahat giyiniyorum otuyorum uzanıyorum..

ne manyak insanlar var ya gerçekten okudukça bi tarafımla gülüyorum bence de canım gir bi işe bak kendine

evet görümcen çalışıyorsa bebeğine annesinin bakması kadar normal bi durum yok
neden şaşırdın ki bu kadar

sen hala bu olanlardan sonra şaşırıyorsun ya anlamıyorum
tamam anladık evlenirken hayaller kurdun da evlendin de geçti artık

hayatın tam ortasındasın şimdi ama sızlanmaktan başka bişey yaptığın yok
çalışmaktan başka çaren yok
ama dur tahmin edeyim eşin izin vermez sende paşa paşa dinlersin

eşin seni oyalıyor kusura bakma
seni çalıştırmak istememesinin sebebi seni düşündüğünden değil kendini düşünüyor

biliyor ki çalışırsan ayrı eve çıkma fırsatı olacak
ama eşin çok mutlu oh annesi babası evde karısı yanında masraflar az gel keyfim gel

Kayınvalıdenin kendi torunana bakması kadar daha normal ne olabilir ki..

Sende o evin geliniysen(o evde yaşamayı kabul ettıysen ve hala etmekteysen)bebeğe bakarken seninde yardımcı olman bu da çok normal...(sonuçta eşinin yeğeni)

Şimdi sıra normal olmayanlarda;

1)Senin doğmamış çocuk için bunu dert edinmen(görümcen henüz hamile bile değil)ayrıca bu senim meselen bile değil...
2)Tozpembe hayaller kurup hala evden ayrılacağınızı düşünmen ama sadece düşünce de kalması icraat etmemen.....
3)Eşinin her dediğini yapıp dizinin dibinde oturman,direniş yapmaman....(direniyorum diyeceksin ama ben inanmıyorum eşin ne derse o,cinsellik de bile)
4)Hala çocuk yapmayı düşünmen,kendini hamile düşünmen(kendinize ait bir yuvanız yokken,daha bir aile olamamışken)

İşte bunlar hiçmi hiç normal değil bana göre..

Arkadaslar iyi diyorsunuz da bu kız aynı evde yasıyor dıye nıye gorumcesının cocuguna bakmak zorunda olsun ki

Bence de mutlaka bir iş bulup ev ortamından sıyrılmalısın
Eşinle de cok ciddi konuş ruh saglıgım bozuluyor dıyebilirsin
Ayrı eve cıkmayacaksak bari bir işe gireyim sabahtan akşama hizmet etmekten evde bunalmaktan kurtulayım diyebilirsin

Görümcenin cocuguna da bakmak zorunda degılsin iş bulamasan bile anasına güvenerek doğuracaksa anası baksın
Anası olmayan ne yapıyor
Zaten annem bakacak dıye cocuk dogurmak nedir ya

bence sorun sen yanlış adamla evlenmişlsin , seni düşünmüyor , işin zor

kimse konu sahibine görümcesinin çocuğuna baksın ya da bakmak zorunda demedi ki.ama orası k.validesinin evi olduğuna göre görümcesi çocuğunu tabii ki annesine baktırabilir,konu sahininden izin almak gibi bir durum olamaz.

anası olmayan bakıcı tutuyor ama annesi hayatta olduğuna ve çocuğuna bakarım dediğine göre zaten annesine bırakacak görümce.

bizlerde iş bul dedik ama eşi istemiyormuş çalışmasını.

kizlar o ortamda olmayan bilmez bende ilk evlendigimde birlige gittim buyuk gorumcemin kizi ilk torun diye orda kaliyordu neyse ben gittim cocuk beni istemiyor hungur hungur agliyor dayimla ayni odada yatma evine geri don kayinpeder esime o uyuyana kadar yatmayin oglum cocugun psikolojisi bozulur lafa bakin kucuk hanimin uyumasi bekleniliyor her gece gorumce ne alemde dersiniz calismiyor hergun arkadaslariyla gezmelerde sonra kayinvalide gunlere mevlutlere gidiyor cocuk goturmek istemiyor bana birakiyor yeminle kaka yapiyor temizliyorum avazi ciktigi kadar bagiriyor annem gibi temizlemiyor kayinpeder bagiriyor inadinami yapiyorsun diye yemek yapirim aglar yine kayinpeder bagirir onlarda yetmezmis gibi heryere bizimle gelir birgun arkadasa oturmaya gidecgiz kayinvalide bunuda hazirliyor anne dedim bu nereye ayy migrenim tuttu sunuda goturun basimdan gitsin ama heryere arkadasim birgun dedi bu ne kizim bu heryerde pesinde anasi senmisin esimde var ne bileyim darilmasinlar diye kizim dogur bitane ona bak bari kucuk yasta evlat sahibi olursun dedi cok dogru demisti arkadsim eve gittim hungur hungur agladim esimde kizdi ama ne fayda bebegimiz oldu buda bizimle yatti ayni odada yemin ediyorum yalansa bende siyirdim birgun aldim bebegimi ailemin yanina donecem kayinvalide onume durdu gorumcem duydu ne zaman baktin benim cocuguma dedi haram olsun dedim bende bilmiyorsan dedim bakacan tabiki babamin evinde oturuyorsun dedi nerde belese ev dediallahim cok cektim cok sonunda o cehennemden kurtuldum ayri eve cikdik ayri eve cikincada bana birakdi birkac kere yada ben ona gittim sonra kizi buyudede kurtuldum gecenlerde annesi dedi bebege bak yengen yemegini yesin annesine nasil goz patlatiyor ben onun bakicisimiyim dediah kardes kac kurtul kendi evine benim gibi olma

kv nin evi orası tbi görümcenin çocuğuna bakacak diyenlerin yazılarını şaşkınlıkla okudum yüzüm kızardı hatta sinirden. ne kadar yüzeysel düşünülmüş bir durum. ben burada görümcenin bencilliğini esefle kınıyorum. orası kv nin evi tbi bakıcak deniliyor ama bu pratikte asla böyle olmaz. kızım şu bebeğe bi yemk yedrsene şuna bi bksana altını değiştrsene uytsana bilmem ne. şimdi buna da aman ne vr bunda altını bi değiştiriversen diyeblrsnz ama hiç de öyle olmuyor hadi1 tmm 2 tmm 3 tmm ama sonrası artık bir yük. brlikte otrmayı kbl ettiysenz buna da mecbrsnz demek ne demek ya evlenmiş gtmiş grümcenn çocuğunu gtrip aln bu evde bakacaksnz bakıcı mı tutayım demesi allah aşkına nekdr normal. başınıza gelse acaba bukdr anlayışla seve seve kabullenrmsnz.
eğer onlar anlayışlı insanlar olsaydı o görümce annecim gel bz çalışırken bzm evde dur hem çocuğuma bakarsn hmde bzde de kalmş olursn. hafta sonları da yine evine gidersn derdi.
en azından gelinciğimzle abim/krdeşim de biraz yanlız kalmış olurlardı.
ohh görümce hanım çalışsın çocuğunu bıraksn iş dnüşü gelsnler toplaşıp yemek yesnler o gelin koysun kaldrsn silsn süpürsün yemek yapsın birde çocuğu olsun hem çocuk hem bu işler birde kaynanın lafları kafayı yesin.

kmse bu durumu kolaylamasn o görümcenin bunu yapmaya hakkı yok! evladını düşünüyorsa annesni alır gtürr evine orda baktrtır bunun doğrusu budr. he yapmıyorlarsa anlayş göstermiyorlarsa yapack bişeyn yok arkdşm çalışmana izin varsa gt hemen bir iş bul. iş yoksa sabredeceksn mecburen onlar anlayış göstermiyorlarsa sakın bu durum için eşine huzursuzluk yansıtma. üzülen sen olursn herkes bldğini okur sen kocan arasınzın bozulduğuyla kalırsnz.

sıcağı sıcağına cevabını vermeliydin,senin acilen işe girmen lazım, hem evi ayırmak açısından hem de bu işlerle uğraşmamak için, anneme bırakıyorum der ona bişey diyemezsin neticede annesinin evi, kv de konu komşu gezecem diye sana bırakır çıkar işin içinden

Ben yine anlamıyorum arkadaşlar daha görümcenin çocuğu dünyaya gelmemiş bile(doğmayan çocuğa kaftan biçiliyor),hadi varsayalım ki bebek dünyaya geldi tabiki annesine bıracak,konu sahibesi de o evde

yaşıyor eşinin yeğeni oluyor ,bakmak zorunda değil bu bir gerçek ama gerektiğinde yardımcı olabilir diye düşünüyorum..(niye gocunuluyorki o sonucta bebek)

o zaman ayrı ev tutacaklar sevgili arkadaşım.. k.valide evinden çıkmak istemiyor olabilir, kendi evimde bakarım diyor da olabilir..gelin olan arkadaş, hem çalışamam, hem ayrı ev tutamam diyorsa o zaman karışamaz.. benim de çocuklarımla annem ilgileniyor, ne yani gelinin buna karışmaya ne gibi bir hakkı olabilir ki? o zaman her gün bir arkadaşına gitsin ya da odasına kapatsın kendisini, mantıklı mı?? yarın kendi çocuğu oldugunda kendisi bırakacak ama k.validesine :) insanın annesi varken neden bakıcıya teslim etsin ki çocuğunu?

gerektiğinde yardımcı olur tabii ama inan o gerekmeler hiç bitmez.

o yüzden bunun tek çözümü ayrı ev.

bu arada görümceye bencil denilmiş ama neden bencil olsun? annem çocuğuna bakarım diyorsa ve ben de bunda bir sakınca görmüyorsam neden bencil olayım? orası annemin eviyse neden bunun adı bencillik olsun?

ama şu denilebilir; anne ben çocuğumu sana emanet ettim kerdeşimin eşine değil.eğer bakabileceksen kabul et ama sürekli geline iş buyuracaksan olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…