- 22 Temmuz 2017
- 45.748
- 135.336
- 598
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Öyle bir plan evvelden var ise, aileler bir araya gelip konuşmalıydı ve o zamanlarda mekan ayarlanmalıydı diye düşünüyorum.Olabilir. Düğün öncesi gergin oluyor insanlar. Gerçi ilk düşüncesi de eylül gibi düğün ise eğer hiç hazırlık yoksa zaten eylüle de yetişmez sanırım.
O öneriyi diğer görümcesi muhabbet ederken sunmuş.eylül ayında da yağmur yağabilir yani eylülde olmayacak düğününüz diye de üzülmeyin ekim ayına alın tarihi düğüne gelmek isteyen ne yapıp edip geliyor emin olun akrabaların geliş gidişlerini tek tek düşünürseniz hiç düğün yapamazsınız müsait olan gelir .
o sizden önce nişanlanmış hazırlıkları hazır masrafını yapmış tutupda ondan önce yapmaya kalkarsanız ayıp olur gerçekten , sizin tarihinize karışma hakkı yok seneye falan demiş de o kadar da değil fikrini belirttin tamam abartma istersen diyesim geldi
kendinizi onun yerine koyun
Aynı ayda hatta aynı haftada yapın bence ben kuzenimle aynı durumdaydım o şekilde yaptımEv yok, eşyalar hazır değil en önemlisi nişanlımın aklında hiç yok. Öncesi yaparsakta bize bilenirler diye düşünüyorum.
Kuzen ile kardeş düğünü bir değil ki, kuzeninizin düğün masraflarını sizin aileniz mi karşıladı?Aynı ayda hatta aynı haftada yapın bence ben kuzenimle aynı durumdaydım o şekilde yaptım
bunları senin önüne getiren nisanlın zaten ondan bi cacık olmaz kusura bakma ablası bunu cesaretle sana söyleyebiliyorsa sen 1 sene daha durÖncelikle herkese mutlu günler
Arkadaşlar az önce bir diğer görümcemle konuşmamla aşırı mutsuz oldum. Bana bir akıl verin.
Benim 2 ay önce nişanım oldu. Nişanlımın kardeşi ise geçen yıl nişanlandı. Bu eylülde düğünleri olacak. Haliyle eylül ayını aldıkları için nişanlıma da ya 2 ay önce ya da 2 ay sonra yapın siz demiş. 2 ay öncesi için zaten hazır değiliz 2 ay sonrası için de yağmur vs olacak diye istemiyorum. Martta kar yağdı nişanımda o yüzden korkum oldu artık. Önceki konumda vardı bu. Şimdi diğer görümcem aradı düğün muhabbetini konuşurken siz bence seneye yapın dedi. Benim aile bu sene istiyor onlardan bağımsız olarak ben de zaten bu sene istiyorum. Onlar yüzünden ertelemek hiç istemiyorum. Biz hala tarih belirlemedik. Görümcem bizim akrabalar için zor olur 2 düğüne şehir dışından gelmek ve takı takmak diyor. Ben zaten takıdan vazgeçtim. Takılmazsa takılmasın. Nişanlım bu sene istiyor ama nasıl olacak hiç bilmiyoruz.
Siz ne yapardınız? Nasıl yapalım
valla bu sefer de haklısın.peki altın fiyatları ne olacak limoncu?bu fiyattan da alınır mı?yaza düğünler var altın lazım takmayabunları senin önüne getiren nisanlın zaten ondan bi cacık olmaz kusura bakma ablası bunu cesaretle sana söyleyebiliyorsa sen 1 sene daha dur
neden beni baskası ilgilendirmez ben evlenicem demiyor nisanlın seni yüz göz ediyor tanımadıgın aileyle
seninkinde is yok tatlım 1 sene daha dur
sen bu zamana kadar almadıysan alma zaten tren kactıvalla bu sefer de haklısın.peki altın fiyatları ne olacak limoncu?bu fiyattan da alınır mı?yaza düğünler var altın lazım takmaya
aldım yahuu.üstüne eklenebilir mi diye soruyorum.sene sonu 1400 diyenler var yasen bu zamana kadar almadıysan alma zaten tren kactı
Ne bencillik yapmışlar ben kaçırdım?Önce yapın, işleri biraz hızlandırın. Takıların çoğu size takılır onlar da bencillikleri ile avucunu yalar
Madem beklemek istemiyordunuz baştan kararlaştırsaydınız düğün tarihini. Nişanınız bile anca 2 ay önce olmuş. Bir senedir nişanlı insanlar doğal olarak ellerini çabuk tutup kararlarını vermişler. İyi bir tarih seçtiler diye onlara kızma hakkınız yok. Şehir dışından gelecek akrabalarını düşünmeleri de normal, peşpeşe düğünlere gelmekte zorlanır herkes. Belki o akrabalar teyze gibi yakın akrabadır. Neye kızdınız ben anlamadım şahsen.Zaten mesafeli ilişki yaşıyoruz 6 sene olmuş beklemek istemiyorum haliyle. Zor bir ilişki tipi yani nasıl anlatayım. Beklemek istememem yıldan dolayı değil mesafeden dolayı artık.
Ama Mart ayında nişan yapıp kar yağınca kadersiz diyenin aklına gülerim ben kusura bakmayın. Bundan daha komik bir şey var mı? Siz kadersiz olduğunuz için yağmadı o kar. Kış mevsimi olduğu için yağdı ya hani.Haklısınız maalesef psikolojik baskıyla büyüdüm. Şanssız, kadersiz denilerek ve nişanda da aynı lafları duydum. Elimde değil korkularım var.
En büyük eksikliğimiz paramız yokPara olsa kimsenin ne lafına ne sözüne bakarım.
Evlenmek istememin asıl sebebi mesafe ilişkisi yaşıyor olmamız ve artık zorlanıyor olmam.
Bu iş yerinden seneye düğün olursa da bu sene ayrılıcam kafamda bu net.
Yaşadıkları yer 75.000 nufuslu 7-8 tane düğün yeri olan bi yer ama nufus geneli yaşlı.
Ev kurmak için 100 binden fazla birikimimiz var şuan ama daha fazla tabi ki süreci hızlandırırdı.
Aynı ilde 160 bin nüfuslu bir yerde yaşayacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?