Görümcemin düğünüyle çakışan yıl ve düğün tarihi ayarlayamamak

Olabilir. Düğün öncesi gergin oluyor insanlar. Gerçi ilk düşüncesi de eylül gibi düğün ise eğer hiç hazırlık yoksa zaten eylüle de yetişmez sanırım.
Öyle bir plan evvelden var ise, aileler bir araya gelip konuşmalıydı ve o zamanlarda mekan ayarlanmalıydı diye düşünüyorum.
Görümce ve nişanlısı bu işleri halletmiş, ki 1 senede gönüllerince hazırlanmışlardır diye düşünüyorum.
Konu sahibinin ailesi hemen düğün olsun diyor, damat tarafının bundan haberi yok. Kızlarına odaklanmışlardır muhtemelen 1 senedir nişanlı diye. 2 aylık nişanlı oğullarını hemen yerleştirme fikirleri yoktur belki.

Ben diğer görümcenin de önerisini yadırgamadım ve bencilce bulmadım. Konu sahibini düşünerek bir öneri sunmuş gibi geldi bana.

O öneriyi diğer görümcesi muhabbet ederken sunmuş.

bence birinin 2 ay önce sonra yap ya da seneye yap falan demesi bana çok saçma geldi. ne olursa olsun bu kadar müdahil olunmamalı.

ikinci bir husus da eylülde düğün düşünen insan yani siz, çoktan düğün salonu gibi yerleri halletmiş olmalıydınız. gelmişiz hazirana, 2-3 ay kalmış eylüle, herkes önceden her şeyi tutuyor ayarlıyor zaten sizde bu gibi şeyler belirsiz. daha kafanızda düğün için net tarih bile yokken (eylülün ikinci haftası gibi bile en azından) şimdi eteklerin tutuşması çok saçma.

seni az çok hatırlıyorum, işinden memnun değilsin ve evlilik sebebiyle tazminat alacaksın, evet böyle bir hakkın var ve kullanman mantıklı olur. hatta bi konunu hatırlıyorum işle ilgili, 3-4 ay sonra nikahım olacak, şimdi mi işten çıkayım yoksa biraz daha sabredip evlenince tazminatı alıp da mı çıkayım demiştin sanırım, herkes de evlenip tazminatı almanın daha mantıklı olduğunu söylemişti. bu sebepten de senin için eylül diye düşünürken kasıma kalmış olması sıkıntı yaratıyor olabilir. ben senin yerinde olsam tazminat için kıyardım nikahı hiç beklemeden, o işten de çıkardım. düğünü de ekim veya kasımda yapardım. çevrede çok var öyle nikahı daha erken yapıp düğünü de başka bir tarihte yapan. ne var ki bunda?

Çifte düğün yapın en temizi bu arada 25 mayısta kına gecesi yapmıştım açık havada, güya havalar sıcak gidiyordu ama o gün ortalığı sel götürmüştü. Eylülde kasımda hava nasıl olur bilemezsiniz.

bunları senin önüne getiren nisanlın zaten ondan bi cacık olmaz kusura bakma ablası bunu cesaretle sana söyleyebiliyorsa sen 1 sene daha dur
neden beni baskası ilgilendirmez ben evlenicem demiyor nisanlın seni yüz göz ediyor tanımadıgın aileyle

seninkinde is yok tatlım 1 sene daha dur

valla bu sefer de haklısın.peki altın fiyatları ne olacak limoncu?bu fiyattan da alınır mı?yaza düğünler var altın lazım takmaya

Sizin tarihonize onlar niye bu kadar fikir sunuyor . Şöyle yap boyle yap nedor allah askina. Sen seneye yap deseysiniz. Sizle nasil bu kadar yüz goz plmuslar. Iki kizkardes arasinda konusmuş sizi ikna etmeye karar vermisler. Bu arada niye size diyorlarki abolerine deselermiş. Hayir nişanlinizin ailesi ona dese nişanliniz da size dese anlarım. Gorumceye ne ara laf dusuyor bu konuda

Zaten mesafeli ilişki yaşıyoruz 6 sene olmuş beklemek istemiyorum haliyle. Zor bir ilişki tipi yani nasıl anlatayım. Beklemek istememem yıldan dolayı değil mesafeden dolayı artık.
Madem beklemek istemiyordunuz baştan kararlaştırsaydınız düğün tarihini. Nişanınız bile anca 2 ay önce olmuş. Bir senedir nişanlı insanlar doğal olarak ellerini çabuk tutup kararlarını vermişler. İyi bir tarih seçtiler diye onlara kızma hakkınız yok. Şehir dışından gelecek akrabalarını düşünmeleri de normal, peşpeşe düğünlere gelmekte zorlanır herkes. Belki o akrabalar teyze gibi yakın akrabadır. Neye kızdınız ben anlamadım şahsen.

Şuanda eviniz, eşyanız gelinliğiniz hazır değil anladığım kadarıyla
Sade nikahla evlenseniz dahil bunların hazır olması gerekir.
Bu yüzden biz evlenecektik öne geçtiler gibi düşünmeyin.
Oturun nişanlınızla konuşun kesin tarih belirleyip ev aramaya başlayın.
Bazen küçük yerde ev düğün salonu hiç rahat bulunmaz.

Ben gerçekten neyi dert ettiğinizi tam olarak anlamadım. Nişan tarihine ben karar vermedim annem karar verdi demişsiniz yani erkek tarafı sizin isteğinize uymuş şimdi düğün yapılacak onlarda size fikirlerini belirtmekte özgürler.

Siz görümcenizi hedef alıyorsunuz ama unuttuğunuz birşey var o da görümcenizin nişanlısı ve ailesi. Kimse sizin keyfinizi bekleyecek değil, adamlar geçen sene nişan yapmışlar demek ki bu seneye düğünlerini planlamışlar.

2 ay öncesi erken, 2 ay sonrası geç diyorsunuz o zaman geriye Ağustos, Eylül ve Ekim kalıyor. Seneye de kalmasın istiyorsunuz bana kalırsa siz daha ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Herhangi bir hazırlığınız yoksa değil 2 ay sonrası seneye bile düğününüz zor olur zaten.

Siz açıkçası oğulları evlenecek biz daha öncelikliyiz diye düşünüyorsunuz gibi geldi.

Cidden bilmedigim için soruyorum
Bana 2 ay sonra düğün deseler ney yetişmeyecek
Yahu siz paradan haber verin
Ben kızımın evini İzmir'de 1 günde kurdum bakın 1 günde
Babası yurt dışında ben kızımla gittim ama evdeki kızlarım 16/9 yaşlarında küçük bensiz durmuyor okulu var onu yanıma alamıyorum tabiri caizse motor taktım arkama bir günde yaptım
Tamam öğrenci evi ama her şeyi sıfır parayla çat çat çat aldım
Sadece beyaz esyalar ve koltuk bir de yatak 3 gün sonra geldi ikinci el olarak mandal bile yok evde herşey sıfır küçük ev aletleri kapkacak havlu nevresim birde İzmir'i hiç bilmiyorum hayatımda oraya 2. Gidişim ne nerde gerçekten bilmiyorum ama yaptım yani
Bu bir kişinin yaşayacağı öğrenci eviydi sizinkisi bunun hadi olsun on katı olsun 30 gün gene yeter
Ha ama tekrar ediyorum hazır para olursa olur bu diğer türlü para ne zaman olursa bu da o zaman olur ona bir şey diyemem

Haklısınız maalesef psikolojik baskıyla büyüdüm. Şanssız, kadersiz denilerek ve nişanda da aynı lafları duydum. Elimde değil korkularım var.
Ama Mart ayında nişan yapıp kar yağınca kadersiz diyenin aklına gülerim ben kusura bakmayın. Bundan daha komik bir şey var mı? Siz kadersiz olduğunuz için yağmadı o kar. Kış mevsimi olduğu için yağdı ya hani.

En büyük eksikliğimiz paramız yok Para olsa kimsenin ne lafına ne sözüne bakarım.

Para var mı , yok mu ? Birkaç sayfa önce yoktu , şimdi var.

Her koşulda ; 1 yıldır düğün planı yapan müstakbel görümcenizin mutlu gününe gölge düşürmeniz hoş olmaz.

Siz ilişkinizi eylülde bitirmeye karar verip , sonra barışıp ; martta nişan yapmıştınız.

Şimdi de aile zaten bir düğüne hazırlanırken , kararsızlığınızla karşı tarafı da strese sokmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…