Görümcemin düğünüyle çakışan yıl ve düğün tarihi ayarlayamamak

hayırlısı ne zamansa o zaman olsun.
Takılma bu kadar nasibinde varsa yaz ortasında yağmur yağar
2 ay sonraya yaparım
kendim bu sene olsun istiyorsam oluruna bakar ona göre karar veririm

temmuzda küçük bir nikah kokteyl yapın geçin bence...kasıma kalırsa da güzel bir otel düğünü yaparsınız kapalı yerde olduktan sonra neden sorun olsun ki...ben olsam kasımda yapardım ama dediğim gibi küçük çaplı bir organizasyon

Tarih almamışlar sadece düğün yeri tutmuşlar.
Hayatımda ilk defa böyle bir şey duydum, tarihsiz salon tutmak da bir garip, zar atar gibi.
Sabırsızlığınızı anlıyorum ama bence gelecek bahara bırakıp gönlünüze göre bir düğün yapmak çok daha cazip sanki. Nişanla Arası kısa olacak düğünlerin tarihi daha nişanda belirlenir. Sizde hiçkimse bu yıl evlenecek gözüyle bakmamış size ki hali hazırda nişanlı bir çift varken size uygun olan da araya zaman koymak gibi görünüyor. Bu saatten sonra ekim kasıma çok sıkışık bir süreç yaşarsınız. Bir de şu var, yaşadığınız şehri bilmiyorum ama bu ülkenin batısındaysanız kasımda iller arası düğün yapmak çok da zor olmayacaktır, kara kış olmuyor sonuçta, ki bu sene kış çok da geç geldi bahar ona keza, muhtemelen çok soğuk olmayacak

Çifte düğün de hiç fena fikir değil hani

Daha iki ay olmuş nişanlanalı ,bir yıl beklemeniz daha mantıklı. Görümceniz bir yıldır nişanlıymış, düğün hazırlığı yapılmış tarihi de belli. Sizin ortada bir hazırlığınız yok ama onlar öyle söyledi diye tribe girmişsiniz. Bu yaz evlenecek insan çoktan tarih alıp hazırlık yapmış olurdu.

Görümceniz öyle kafasına göre telefonda size 'seneye evlenin', diyemez! Ağzının payını verirdim ben olsam.
Bu işi aile bir aradayken nişanlınız varken ayarlamaları gerekirdi. Aşırı saygısızlık.
Herkes istediği tarihte evlensin ama istişare et etmelilerdi.

Biz de eşimin abisi ile 2 ay ara ile evlendik.Temmuz-Eylül.
Sıkıntı olmadı hava.
Ama inanın farketmez.
Ağustosta yağmur ve dolu felaketi ile iptal olan akraba düğünümüz olmuştu.
Mayısta da aynen dondurucu soğukta bir kuzen düğünüm..
O belli olmaz.
Ne zaman hazır olursanız, isterseniz evlenin.

Kasımda oldu dizimize kadar kar yağdı ertesi gün

Kasımda oldu dizimize kadar kar yağdı ertesi gün
Haziran ortasında sünnet yaptım oğlana, sünnet günü sabahtan şehri sel bastı resmen, üzüntüden helak oldum. Öğlen bir güneş açtı 2 saatte bütün şehir kupkuru oldu. Bazı şeyler kısmet işi, uzun vadeli plan yapılıyor ne çıkarsa bahtına diyorsun

Nasip de ne varsa o işte.

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama nasip diye birşey var onu biliyorum
Nişanlınızın fobisine de çok güldüm, bayağı uyumlu bir çift canlandı gözümde, siz mızmız isteklerini dile getirip kendi hayatını yöneten biri değilsiniz insanlar sizin isteklerinizi tahmin edip pervane olsunlar diye bekliyorsunuz e doğal olarak olmayınca da şımarık çocuklar gibi dövünüyorsunuz, nişanlınız kötü hava koşullarına fobi ediniyor filan
Görümcenizin ne kusuru var hiç anlamadım zaten kız nişanlanmış düğün hazırlığını yapmış gitmiş istediği tarihi de almış….e sizde yapsaydınız. Siz ona göre tarih ayarlayacaksınız diye kızarken onun size göre tarih ayarlamasını beklemek nasıl bir bencillik ya
Kuzenim nişanlandı, bir yıl nişanlı kaldı, ben ondan sonra nişanlandım 3 ay nişanlı kaldım, kuzenim yurt dışında yaşıyordu akrabalarımızın çoğu yurt dışında, onlar düğün tarihlerini aldı ben bir hafta öncesine aldım, akrabalar benim düğünüme geldi tatillerini bir hafta uzatıp onun düğününe de katılıp döndüler, o kadar da güzel oldu ki, zaten birtelaş koşturmaca var kuzenimle fikir alışverişi yapa yapa birbirimizden örnek ala ala hazırladık evimizi düğünümüzü….ben balayını erteledim onun düğününe katılıp gitmeye karar verdim filan….
Çok istiyorsanız sorumluluk alın koyun elinizi taşın altına yapın aynı hafta düğünlerinizi
Biri görümce diğeri gelin kafasıyla davranırsanız zaten aile olamazsınız, karşılıklı samimice konuşup anlaşın
Bu arada bizim düğünler de kasım da oldu, benim ki İstanbul da oldu hava bayağı soğuktu kapalı mekanda yaptık, kuzeniminki Yalova da oldu kasımın ortasında sıcaktan yandık

gorumceniz nisanlanali bir sene olmus ama size ya 2 ay once ya 2 ay sonra diyorlarsa once yapmanizin sorun olup olmayacagini konusun eger once yapmak istiyorsaniz. ama ben olsam kasimda dugun yapacagima 5 6 ay beklerdim. sonucta seneye deyince gozde buyuyor ama hazirliklar vs derken 5 6 ay zaten gecer.

Önce yapın, işleri biraz hızlandırın. Takıların çoğu size takılır onlar da bencillikleri ile avucunu yalar

Önce yapın, işleri biraz hızlandırın. Takıların çoğu size takılır onlar da bencillikleri ile avucunu yalar
Görümce neden bencil oluyor ki ?
Kadın geçen yıl nişanlanmış, hazırlıklarını yapmış, tarihi almış, salonu tutmuş.

Konu sahibinin hazırlığı da yok tarihi bile belirlenmemiş. Sırf takı için uyanıklık yapıp alel acele düğün yaparsa esas o zaman bencil kendisi olur ki nişanlısı da kardeşinin önüne geçmeyeceğini söylemiş zaten.

O zaman kasım istemiyorsa seneye bıraksın, gerçi seneye de istemiyordu. Anlatım tarzından sanki bencilce bir emri vaki yapılmış gibi sezdim. Sonuçta ömür boyu yüzyüze bakacaklar ortak bir karara varılabilmeli.

eylül ayında da yağmur yağabilir yani eylülde olmayacak düğününüz diye de üzülmeyin ekim ayına alın tarihi düğüne gelmek isteyen ne yapıp edip geliyor emin olun akrabaların geliş gidişlerini tek tek düşünürseniz hiç düğün yapamazsınız müsait olan gelir .
o sizden önce nişanlanmış hazırlıkları hazır masrafını yapmış tutupda ondan önce yapmaya kalkarsanız ayıp olur gerçekten , sizin tarihinize karışma hakkı yok seneye falan demiş de o kadar da değil fikrini belirttin tamam abartma istersen diyesim geldi

kendinizi onun yerine koyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…