- 16 Haziran 2011
- 16.511
- 73.034
- 798
- Konu Sahibi loveinnovember
-
İroni yaptım yavv. Konu da ironi geldi çözümü yok gibi bir şey olduğu için.
Eğer tarihi alır davetiye bastirir gönderirseniz, sizinki 2 ay sonra olursa da sizinkine daha çok gelen ve takı takan olur
Çoğu kültürde erkeğe takinin büyüğü takilir zaten. Bu konuda çok sıkıntı yapmayın. Sizin yerinizde olsam Ekim ayında yapardım. Eylül ayında da onların ki olsun önce yapmazdim. Zaten davetiye yollarsaniz sizin düğüne daha çok gelirlerhiç kimse su donemde takı önemsiz demesin, benim zamanımda ben saftim ve altınları kaptırdım. Şimdi evleniyor olsam bunu da hesaplardim ve parama sahip çıkardım. Senin görümce kurnaz biraz. Fakat önce tarih almışlar önce yapmak çok uygun olmaz. Sen tedirgin olma sana daha çok gelirler davetiyeni geciktirme
arkadaşımdır linçlemeyelim lütfen.sonu benim gibi olmasınSizden o yorumu görünce çok şaşırmıştım. İnsan bir ünlem koyar , olmadı ironidir yazar
arkadaşımdır linçlemeyelim lütfen.sonu benim gibi olmasın
Sonra gelsin "Görümcemle kayınvalidem beni neden sevmiyor ? Eşimin akrabaları yüzüme bakmıyor." başlıklı konular.
İnsan bunu değil kardeşine , düşmanına yapmaz.
Amaçta sevdiği insanla biran önce aynı evde yaşamaya başlamak filan da değil, düğünü önce yapıp takı almak , öyle mi ?
Takı takan insanlar iade-i ziyaret beklediklerinde de aynı tezcanlılığı sergilemenizi dilerim.
Bu tavsiyeleri verenlere mi şaşırsam , gerçekten yapan insanlara mı!
Mutlu günlerde düğün gibi bir organizasyon yapan kişi ; bu mutlu gününü sevdikleriyle de paylaşmak istiyor.
Kısa aralıklarla yapılacak aynı aile düğünlerinde insanlar : takı takılmasa dahi; daha yeni gördük birbirimizi diyerek sadece telefonla tebrik edebiliyor.
300 kişilik mekanda 100 kişi toplanamıyor. Sonra da nerede o eski düğünler, bayramlar deniyor.
insan uasadikca yaptiklarina musaade ettiklerine pisman oluyor ve verdigi fikirleri kisinin ayni pismanligi yasamamasi adina veriyor degil miBenim yaşadıgımı yaşamanı ondan sonra bana saygısızca kurdugun cümleleri pişmanlıkla yaşamanı dilerim ,
emin ol ben de bu kadar kötü değildim ama sağolsun kv bana gerekeni yaptı ve sonuç bu ,
fikir sordu cevap verdim senın beni yargılama hakkını vermiyorum sana
Nişanlım öncesini yapabiliriz dedi nikah günü bulursak tabi ki istemediğimi söyledim. Dün konuştuk ekim ayı bulursak olacak.Görümcenizden iki gün öncesini ayarlayın derim.
Ama elinizi çabuk tutun düğün yerleri çabuk tükeniyor hele pandemiden çıkmışız, millet düğün özlemiş. Sizinkine gelirler hemen.
Şimdi görümce düşünsün
Seçim hakkımın olmamasına kızmıştım aslında ama zaten dün konuştuk ekim ayı için bulursak düşünüyoruz.Madem beklemek istemiyordunuz baştan kararlaştırsaydınız düğün tarihini. Nişanınız bile anca 2 ay önce olmuş. Bir senedir nişanlı insanlar doğal olarak ellerini çabuk tutup kararlarını vermişler. İyi bir tarih seçtiler diye onlara kızma hakkınız yok. Şehir dışından gelecek akrabalarını düşünmeleri de normal, peşpeşe düğünlere gelmekte zorlanır herkes. Belki o akrabalar teyze gibi yakın akrabadır. Neye kızdınız ben anlamadım şahsen.
Ne de güzel söylüyorsun keşke anneme de anlatabilsem benim anladığım gibi. Anneme söylediğimde mart ayında 4 hafta sonu var sadece bizimkinde yağdı dedi :)Ama Mart ayında nişan yapıp kar yağınca kadersiz diyenin aklına gülerim ben kusura bakmayın. Bundan daha komik bir şey var mı? Siz kadersiz olduğunuz için yağmadı o kar. Kış mevsimi olduğu için yağdı ya hani.
Benden kaynaklı değil tarih olayı. Aileler görüştüğünde bile öncesinden tarih konusu açılsın dememe rağmen havadan sudan konuşuldu. Nişanlıma soruyorum kem küm. Seneye olsun o zaman diyorum hayır bu sene olsun cevabı alıyorum. Ben netlik seven insanım zaten ama tek ben net olunca karar çıkmıyor.Eger hazirliginiz olsaydi arka arkaya birkac gun arayla yapin derdim. Cunku gelen misafirler açısından bakinca iki kez izin al, toplan, gel, hadi haftasonu yaptiniz diyelim dinlenmek icin ayrilan zamani yollarda kuaforlerde gecir vs calisan insan icin gercekten çile.
Birde sunu anlamadim madem kasim ayinda evlenebilirsiniz yinede hazirlik yok. Eylulde evleneyim deseniz yine olmaz. Seneye evlenelim deseniz bile evlenemeyebilirsiniz. sizin en buyuk probleminiz plansizlik. Kafanizda net bir tarih belirlemeden asla evlenemezsiniz. Bu sene evlenmek istiyorsaniz gorumcenizinde dugununun olacagini biliyordunuz neden bu zamana kadar tarih belirlemediniz?
Hadi temmuzda evleneyim deseniz yetisecek mi?
Yok hayır zaten aile yapısı olarak erkek-kız çocuğu ayıran bir aile değiller ki asla bunu düşünmedim. Takı olayı konusunu açan onlardı bizden önce yaparsanız size gelir konusu da oldu. Ben de dedim yani isteksiz demişlerdir önce yapın diyerek.Ben gerçekten neyi dert ettiğinizi tam olarak anlamadım. Nişan tarihine ben karar vermedim annem karar verdi demişsiniz yani erkek tarafı sizin isteğinize uymuş şimdi düğün yapılacak onlarda size fikirlerini belirtmekte özgürler.
Siz görümcenizi hedef alıyorsunuz ama unuttuğunuz birşey var o da görümcenizin nişanlısı ve ailesi. Kimse sizin keyfinizi bekleyecek değil, adamlar geçen sene nişan yapmışlar demek ki bu seneye düğünlerini planlamışlar.
2 ay öncesi erken, 2 ay sonrası geç diyorsunuz o zaman geriye Ağustos, Eylül ve Ekim kalıyor. Seneye de kalmasın istiyorsunuz bana kalırsa siz daha ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Herhangi bir hazırlığınız yoksa değil 2 ay sonrası seneye bile düğününüz zor olur zaten.
Siz açıkçası oğulları evlenecek biz daha öncelikliyiz diye düşünüyorsunuz gibi geldi.
Kardeşi nişanlandı da araya 1 ay koymayı düşünüyoruz şuan :)Kim once nişanlandı. Ayni gun yapin o çıksın sen gir eve
Bu sene içinde çok istiyorsan önce yap daha iyi olur. Yetişme konusunda para herşeyi yetiştirir. Maddi olarak durumumuz yok dersen herşeyin tam olmasın düğünün güzel olsun evin içindeki eksikleri evlendikten sonra tamamlarsınız. Kasım ayındada hava çokta kötü olmuyor eskidenmiş kasımda kar yağması..Öncelikle herkese mutlu günler
Arkadaşlar az önce bir diğer görümcemle konuşmamla aşırı mutsuz oldum. Bana bir akıl verin.
Benim 2 ay önce nişanım oldu. Nişanlımın kardeşi ise geçen yıl nişanlandı. Bu eylülde düğünleri olacak. Haliyle eylül ayını aldıkları için nişanlıma da ya 2 ay önce ya da 2 ay sonra yapın siz demiş. 2 ay öncesi için zaten hazır değiliz 2 ay sonrası için de yağmur vs olacak diye istemiyorum. Martta kar yağdı nişanımda o yüzden korkum oldu artık. Önceki konumda vardı bu. Şimdi diğer görümcem aradı düğün muhabbetini konuşurken siz bence seneye yapın dedi. Benim aile bu sene istiyor onlardan bağımsız olarak ben de zaten bu sene istiyorum. Onlar yüzünden ertelemek hiç istemiyorum. Biz hala tarih belirlemedik. Görümcem bizim akrabalar için zor olur 2 düğüne şehir dışından gelmek ve takı takmak diyor. Ben zaten takıdan vazgeçtim. Takılmazsa takılmasın. Nişanlım bu sene istiyor ama nasıl olacak hiç bilmiyoruz.
Siz ne yapardınız? Nasıl yapalım
Dedigim gibi tarih belirlemezseniz evlenemezsiniz. Tam tarih olmasada atiyorum temmuzun son haftasi gibi bir aralik belirlemelisiniz. Ev tutma, esyalarin gelmesi, gelinligin teslimi vb. konular tarihe gore ayarlaniyor. Nisanliniz bu sene olsun istiyorsa konusup ortak karar almaniz lazimBenden kaynaklı değil tarih olayı. Aileler görüştüğünde bile öncesinden tarih konusu açılsın dememe rağmen havadan sudan konuşuldu. Nişanlıma soruyorum kem küm. Seneye olsun o zaman diyorum hayır bu sene olsun cevabı alıyorum. Ben netlik seven insanım zaten ama tek ben net olunca karar çıkmıyor.
1 hafta da olurdu takilarini al hem düğüne gelince akrabalar gelgit yapmazlarKardeşi nişanlandı da araya 1 ay koymayı düşünüyoruz şuan :)
Kasımda da yapmayın baharda yapın.Rahat rahat hazırlığınızı tamamlayın gitsinÖncelikle herkese mutlu günler
Arkadaşlar az önce bir diğer görümcemle konuşmamla aşırı mutsuz oldum. Bana bir akıl verin.
Benim 2 ay önce nişanım oldu. Nişanlımın kardeşi ise geçen yıl nişanlandı. Bu eylülde düğünleri olacak. Haliyle eylül ayını aldıkları için nişanlıma da ya 2 ay önce ya da 2 ay sonra yapın siz demiş. 2 ay öncesi için zaten hazır değiliz 2 ay sonrası için de yağmur vs olacak diye istemiyorum. Martta kar yağdı nişanımda o yüzden korkum oldu artık. Önceki konumda vardı bu. Şimdi diğer görümcem aradı düğün muhabbetini konuşurken siz bence seneye yapın dedi. Benim aile bu sene istiyor onlardan bağımsız olarak ben de zaten bu sene istiyorum. Onlar yüzünden ertelemek hiç istemiyorum. Biz hala tarih belirlemedik. Görümcem bizim akrabalar için zor olur 2 düğüne şehir dışından gelmek ve takı takmak diyor. Ben zaten takıdan vazgeçtim. Takılmazsa takılmasın. Nişanlım bu sene istiyor ama nasıl olacak hiç bilmiyoruz.
Siz ne yapardınız? Nasıl yapalım
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim anlaşıldığımı gördüm.bence birinin 2 ay önce sonra yap ya da seneye yap falan demesi bana çok saçma geldi. ne olursa olsun bu kadar müdahil olunmamalı.
ikinci bir husus da eylülde düğün düşünen insan yani siz, çoktan düğün salonu gibi yerleri halletmiş olmalıydınız. gelmişiz hazirana, 2-3 ay kalmış eylüle, herkes önceden her şeyi tutuyor ayarlıyor zaten sizde bu gibi şeyler belirsiz. daha kafanızda düğün için net tarih bile yokken (eylülün ikinci haftası gibi bile en azından) şimdi eteklerin tutuşması çok saçma.
seni az çok hatırlıyorum, işinden memnun değilsin ve evlilik sebebiyle tazminat alacaksın, evet böyle bir hakkın var ve kullanman mantıklı olur. hatta bi konunu hatırlıyorum işle ilgili, 3-4 ay sonra nikahım olacak, şimdi mi işten çıkayım yoksa biraz daha sabredip evlenince tazminatı alıp da mı çıkayım demiştin sanırım, herkes de evlenip tazminatı almanın daha mantıklı olduğunu söylemişti. bu sebepten de senin için eylül diye düşünürken kasıma kalmış olması sıkıntı yaratıyor olabilir. ben senin yerinde olsam tazminat için kıyardım nikahı hiç beklemeden, o işten de çıkardım. düğünü de ekim veya kasımda yapardım. çevrede çok var öyle nikahı daha erken yapıp düğünü de başka bir tarihte yapan. ne var ki bunda?
Ha şunu da belirteyim hazırlıkların bitmesi için rahat rahat bir 6 ay gerekiyor.3-4 ayda tamamlanmıyor birşey.Düğün yapacağımız yer küçük bir yer büyük şehir değil. Ben düğün istemediğimi de söyledim zaten nişanım düğün gibiydi.
Bana uzaktan gelen olur diyen görümcemdi dün nişanlıma sordum o kadar da gelen yok dedi. O yüzden sorun etmeyi bıraktım.1 hafta da olurdu takilarini al hem düğüne gelince akrabalar gelgit yapmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?