Görümcemin düğünüyle çakışan yıl ve düğün tarihi ayarlayamamak

İlla 2 ay olmalı mı ? 2 ay ile 1 ay arası çok büyük bi fark olmaz. Ben olsam agustosa yetişirdim. Eylül dolmuş madem. En kötü ekim de bitirirdim.

Şöyleki biri kız biri erkek olduğu için görümcenizin size pek masrafı olmaz mı düğünle ilgili
Bana olmaz, ama eşim olacak damadın ailesine olur.
Sonuçta aynı hafta içerisinde 2 evlat evlendirmek kolay değil.
Masrafı bir yandan, yorgunluğu diğer yandan.

Sizde kızlara düğünde ev düzme gibi masraf yapılmıyor ise ve eve dolduğunca misafirler gelmiyor ise bilemem.

aynı ailenin arka arkaya aynı ay içindeki 2 düğününe davetiye alsam pek mutlu olmazdım.arada 6 ay olmalı en az diyorum bir de

Yerinde olsam ya öncesinde yapardım veya bu sene hiç yapmaz önümüzdeki seneye yapmayı tercih ederdim. Size öncesinde yap demeyi biliyorlar da kendi düğün tarihlerini neden bu kadar geç belirliyorlar acaba?

Eger hazirliginiz olsaydi arka arkaya birkac gun arayla yapin derdim. Cunku gelen misafirler açısından bakinca iki kez izin al, toplan, gel, hadi haftasonu yaptiniz diyelim dinlenmek icin ayrilan zamani yollarda kuaforlerde gecir vs calisan insan icin gercekten çile.
Birde sunu anlamadim madem kasim ayinda evlenebilirsiniz yinede hazirlik yok. Eylulde evleneyim deseniz yine olmaz. Seneye evlenelim deseniz bile evlenemeyebilirsiniz. sizin en buyuk probleminiz plansizlik. Kafanizda net bir tarih belirlemeden asla evlenemezsiniz. Bu sene evlenmek istiyorsaniz gorumcenizinde dugununun olacagini biliyordunuz neden bu zamana kadar tarih belirlemediniz?
Hadi temmuzda evleneyim deseniz yetisecek mi?

Nişanım da düğünümde yağmurda oldu hiçte olumsuz bir şey yaşamadım hava açısından . Zaten araba var şemsiye var niye dert edeyim askılı giydim gelinligi oynarken de ısındım nişanım marttaydi heyecandan üşümeyi unutmuştum yine askılı giymiştim bence hava değil ruhen bakmanız lazım.

kapalı alansa düğün mekanı bir sorun olmaz katılıyorum

Görümcenizden iki gün öncesini ayarlayın derim.
Ama elinizi çabuk tutun düğün yerleri çabuk tükeniyor hele pandemiden çıkmışız, millet düğün özlemiş. Sizinkine gelirler hemen.
Şimdi görümce düşünsün

Önemli olan kısım, düğünü yapan aile bu yükü kaldırabilir mi?
yorucudur davetiyeler insanları ağırlamak şehir dışından gelecekler de varsa bir de.evin dağılması aynı misafirlerin düğüne gelip gelmeyeceği stresi.gelmeyenlere tavır koyma falan derken bu iki düğünün sonunda ben sıkı bir kavga çıkar diyorum. konu sahibi sevdiğim bir üye.bırakmalı önce görümce evlenmeli bir kaç ay sonra da kendisi.o 1 yıl önce nişanlanmış çünkü ilk düğün hakkıdır

Benim nişanım abimin düğününden 3 hafta evvel olmuştu. Annemin ve benim canımız çıkmıştı. Hem kendi nişanım İçin koşturdum, hem abimin eşinin her işine koşturdum. O bile yorucuydu.

Masrafları saymıyorum, ailemin durumu iyiydi. Fakat, şimdiki maliyetlerle benim ailem de zorlanırdı diye düşünüyorum.

Dediğin gibi birkaç ay ara olmasında yarar var. Nişan değil bu, düğün sonuçta.

o düğünlere aynı akrabalar gelecek kucaklaşacaklar hal hatır sorup sohbet edecekler düğünde.1 hafta arayla tekrar toplanıp aynı kucaklaşmayı sohbeti bile istemezler bence.

İroni yaptım yavv. Konu da ironi geldi çözümü yok gibi bir şey olduğu için.

Eğer tarihi alır davetiye bastirir gönderirseniz, sizinki 2 ay sonra olursa da sizinkine daha çok gelen ve takı takan olur
Çoğu kültürde erkeğe takinin büyüğü takilir zaten. Bu konuda çok sıkıntı yapmayın. Sizin yerinizde olsam Ekim ayında yapardım. Eylül ayında da onların ki olsun önce yapmazdim. Zaten davetiye yollarsaniz sizin düğüne daha çok gelirler hiç kimse su donemde takı önemsiz demesin, benim zamanımda ben saftim ve altınları kaptırdım. Şimdi evleniyor olsam bunu da hesaplardim ve parama sahip çıkardım. Senin görümce kurnaz biraz. Fakat önce tarih almışlar önce yapmak çok uygun olmaz. Sen tedirgin olma sana daha çok gelirler davetiyeni geciktirme

madem öyle temmuz yaında yap bir nikah ilk takıları sen topla

emın ol erken düğünü yapıp altını toplamaktır onların derdi ,

tarih koymak icin gec kalmissiniz eger tarih alacaksaniz da 1-2ay oncesi alin ilk dugune gelen olur da ikinci dugune sartlarini zorlamak kimse

Önce yapın, işleri biraz hızlandırın. Takıların çoğu size takılır onlar da bencillikleri ile avucunu yalar

Ben olsam önce ben yapardım düğünü altınlar bana gelsin ay

Sonra gelsin "Görümcemle kayınvalidem beni neden sevmiyor ? Eşimin akrabaları yüzüme bakmıyor." başlıklı konular.

İnsan bunu değil kardeşine , düşmanına yapmaz.

Amaçta sevdiği insanla biran önce aynı evde yaşamaya başlamak filan da değil, düğünü önce yapıp takı almak , öyle mi ?

Takı takan insanlar iade-i ziyaret beklediklerinde de aynı tezcanlılığı sergilemenizi dilerim.

Bu tavsiyeleri verenlere mi şaşırsam , gerçekten yapan insanlara mı!

Mutlu günlerde düğün gibi bir organizasyon yapan kişi ; bu mutlu gününü sevdikleriyle de paylaşmak istiyor.

Kısa aralıklarla yapılacak aynı aile düğünlerinde insanlar : takı takılmasa dahi; daha yeni gördük birbirimizi diyerek sadece telefonla tebrik edebiliyor.

300 kişilik mekanda 100 kişi toplanamıyor. Sonra da nerede o eski düğünler, bayramlar deniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…