- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Şöyleki biri kız biri erkek olduğu için görümcenizin size pek masrafı olmaz mı düğünle ilgiliKuzen ile kardeş düğünü bir değil ki, kuzeninizin düğün masraflarını sizin aileniz mi karşıladı?
Bana olmaz, ama eşim olacak damadın ailesine olur.Şöyleki biri kız biri erkek olduğu için görümcenizin size pek masrafı olmaz mı düğünle ilgili
aynı ailenin arka arkaya aynı ay içindeki 2 düğününe davetiye alsam pek mutlu olmazdım.arada 6 ay olmalı en az diyorum bir deBana olmaz, ama eşim olacak damadın ailesine olur.
Sonuçta aynı hafta içerisinde 2 evlat evlendirmek kolay değil.
Masrafı bir yandan, yorgunluğu diğer yandan.
Sizde kızlara düğünde ev düzme gibi masraf yapılmıyor ise ve eve dolduğunca misafirler gelmiyor ise bilemem.
Arkadaş aynı hafta içerisinde yapmasını önermiş Ceycey. Kendisi kuzeni ile aynı haftada evlenmiş.aynı ailenin arka arkaya aynı ay içindeki 2 düğününe davetiye alsam pek mutlu olmazdım.arada 6 ay olmalı en az diyorum bir de
valla insanlar birine gider birine de bir bahane uydurur.olan bahane uydurulan düğüne olur.Arkadaş aynı hafta içerisinde yapmasını önermiş Ceycey. Kendisi kuzeni ile aynı haftada evlenmiş.
kapalı alansa düğün mekanı bir sorun olmaz katılıyorumNişanım da düğünümde yağmurda oldu hiçte olumsuz bir şey yaşamadım hava açısından . Zaten araba var şemsiye var niye dert edeyim askılı giydim gelinligi oynarken de ısındım nişanım marttaydi heyecandan üşümeyi unutmuştum yine askılı giymiştim bence hava değil ruhen bakmanız lazım.
Görümcenizden iki gün öncesini ayarlayın derim.Sonrayı düşündüm de kasıma denk geliyor yağmur vs hiç belli değil. Nişanımda kar yağınca fobi oldu bu hava durumu. Bir de şehir dışına gideceğiz düğün için o yüzden hava kötü olsun hiç istemiyorum
Önemli olan kısım, düğünü yapan aile bu yükü kaldırabilir mi?valla insanlar birine gider birine de bir bahane uydurur.olan bahane uydurulan düğüne olur.
yorucudur davetiyeler insanları ağırlamak şehir dışından gelecekler de varsa bir de.evin dağılması aynı misafirlerin düğüne gelip gelmeyeceği stresi.gelmeyenlere tavır koyma falan derken bu iki düğünün sonunda ben sıkı bir kavga çıkar diyorum. konu sahibi sevdiğim bir üye.bırakmalı önce görümce evlenmeli bir kaç ay sonra da kendisi.o 1 yıl önce nişanlanmış çünkü ilk düğün hakkıdırÖnemli olan kısım, düğünü yapan aile bu yükü kaldırabilir mi?
Benim nişanım abimin düğününden 3 hafta evvel olmuştu. Annemin ve benim canımız çıkmıştı. Hem kendi nişanım İçin koşturdum, hem abimin eşinin her işine koşturdum. O bile yorucuydu.yorucudur davetiyeler insanları ağırlamak şehir dışından gelecekler de varsa bir de.evin dağılması aynı misafirlerin düğüne gelip gelmeyeceği stresi.gelmeyenlere tavır koyma falan derken bu iki düğünün sonunda ben sıkı bir kavga çıkar diyorum konu sahibi sevdiğim bir üye.bırakmalı önce görümce evlenmeli bir kaç ay sonra da kendisi.o 1 yıl önce nişanlanmış çünkü ilk düğün hakkıdır
o düğünlere aynı akrabalar gelecek kucaklaşacaklar hal hatır sorup sohbet edecekler düğünde.1 hafta arayla tekrar toplanıp aynı kucaklaşmayı sohbeti bile istemezler bence.Benim nişanım abimin düğününden 3 hafta evvel olmuştu. Annemin ve benim canımız çıkmıştı. Hem kendi nişanım İçin koşturdum, hem abimin eşinin her işine koşturdum. O bile yorucuydu.
Masrafları saymıyorum, ailemin durumu iyiydi. Fakat, şimdiki maliyetlerle benim ailem de zorlanırdı diye düşünüyorum.
Dediğin gibi birkaç ay ara olmasında yarar var. Nişan değil bu, düğün sonuçta.
o düğünlere aynı akrabalar gelecek kucaklaşacaklar hal hatır sorup sohbet edecekler düğünde.1 hafta arayla tekrar toplanıp aynı kucaklaşmayı sohbeti bile istemezler bence.
İroni yaptım yavv. Konu da ironi geldi çözümü yok gibi bir şey olduğu için.Görümcenizden iki gün öncesini ayarlayın derim.
Ama elinizi çabuk tutun düğün yerleri çabuk tükeniyor hele pandemiden çıkmışız, millet düğün özlemiş. Sizinkine gelirler hemen.
Şimdi görümce düşünsün
madem öyle temmuz yaında yap bir nikah ilk takıları sen topla
emın ol erken düğünü yapıp altını toplamaktır onların derdi ,
Hazırlık süreci eminim çok zor ama ben olsam ben yapar ne eder 2 ay önceye ayarlardım. Hem hava şartlarından hemde görümce hanımın dediği gibi 2 takı takmak zor gelebilir şehirdışından gelmek zor olabilir o yüzden önce seninki olsun takamayan ona takamasın
tarih koymak icin gec kalmissiniz eger tarih alacaksaniz da 1-2ay oncesi alin ilk dugune gelen olur da ikinci dugune sartlarini zorlamak kimse
Önce yapın, işleri biraz hızlandırın. Takıların çoğu size takılır onlar da bencillikleri ile avucunu yalar
Ben olsam önce ben yapardım düğünü altınlar bana gelsin ay
Görümcenizden iki gün öncesini ayarlayın derim.
Ama elinizi çabuk tutun düğün yerleri çabuk tükeniyor hele pandemiden çıkmışız, millet düğün özlemiş. Sizinkine gelirler hemen.
Şimdi görümce düşünsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?