- 15 Temmuz 2019
- 4.498
- 6.933
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Şansa kaldık yani :)düğünüm ağustosta oldu. düğün haftası ankarayi sel aldı resmenarkadaşım kasımda evlendi hava günlük güneşlikti.
havanın işi belli olmaz. şimdiden kasımda hava kötü olur diye düşünmeyin
E o zamn ne zaman yapacaginiz kimseyi ilgilendirmez net konuşun iki ay şart koyamaz bir ay önce yapın gitsin iki üç ayda zaten hazırlık yapılırAile yardım etmiyor o konuda onların fikrini zaten almıyorum. Alan açık değil sorun o değil sadece şehir dışından kötü havada gitmek istemezler heralde.
Umarım içine Sinem bir tarihte olur en iyisi nişanlınla konuşmanekimde yapsak niye geç olsun ki? Zaten küçük bir yer onların ki yaşlı nüfusu fazla kaç kişi evlenir ki orada
ekimde yapsak niye geç olsun ki? Zaten küçük bir yer onların ki yaşlı nüfusu fazla kaç kişi evlenir ki orada
Bencede değişik düşünüyorsunuz. Sırf işten ayrılabilmek için evlenmek, ailenizin bu sene illa düğün olsun diye tutturması hayır amaç ne bunda? Bir an önce sizden kurtulmak mı? Ayrıca neden seçim hakkınız yok düğün tarihi konusunda?Valla o da neden yalan yok. 2 yıl sabrettim buraya zaten bu sene evlilik olmazsa ayrılıcam artık buradan.
Evlenmek istememin asıl sebebi mesafe ilişkisi yaşıyor olmamız ve artık zorlanıyor olmam.Bu sene evlenmek istemenizin asıl sebebi : 2 yıldır çalıştığınız işyerinden ayrılmak istemeniz ve annenizin artık evlenmeyecek misin demesi mi ?
Küçük yerlerde kullanılabilecek belli bir düğün yeri varsa : yapılacak düğün /sünnet/nişan/kına gibi organizasyonlar nedeniyle tarihler çok önceden dolmuş oluyor aslında.
Evleri müstakil , yaşam alanı köy ve düğün kendi bahçelerinde yapılacaksa , yer bulma sorunu olmayabilir tabi.
Ev kuracak bir bütçe koydunuz mu kenara ? Karşı taraf mesela ben 30 bin ayırdım , sen de 30 bin ver ; bu bütçeyle yapalım herşeyimizi derse , verebilecek durumda mısınız ?
Nişanlınızın oturduğu yere mi gideceksiniz , yoksa büyük ilçeye mi ; netleştirdiniz mi ?
İşten çıkıp oturucam demiyorum. Ben ona aylar öncesinden dedim netleştirelim ona göre başka iş bakacağım diye. Zaten farklı ilde yaşayacağız her türlü ben bu işten çıkacağım bundan bahsediyorum.Bencede değişik düşünüyorsunuz. Sırf işten ayrılabilmek için evlenmek, ailenizin bu sene illa düğün olsun diye tutturması hayır amaç ne bunda? Bir an önce sizden kurtulmak mı? Ayrıca neden seçim hakkınız yok düğün tarihi konusunda?
Öncelikle ilişkinizi gözden geçirin. İşten çıkmak amaçlı evlendiğinizi de anlatın ona. Yani insan işten çıkarsa çıkar bakımını başkasının üzerine yıkmaz asla.
Düğün tarihi için siz sevgilinizi ne kadar sevdiğinize bakın. Ondan eminseniz ki hiç sanmıyorum ağustos istiyorum diyeceksiniz işte bu kadar.
Bende ekim sonu evlendim. Hava günlük güneşlikti. Kasımda aşk başkadırBen kasım da evlendim hava güneşliydi zaten Aralık olmadan kar yağmur yağmaz genelde kasımda.
Şansa kaldık yani :)
Ben orayı zaten gördüm gittim emekli nufusu fazla olan bir yer. Hadi orda olmasın başka ilçesinden buluruz.27 yaşında yetişkin bir kadınsınız. Hiç mi erkek arkadaşınızla yaşadığı yere dair konuşmadınız ?
Orada yaşayan size göre yaşlı insanların çocukları , kına/nişan/düğün/sünnet gibi organizasyonlarını nerede yapıyor sizce ?
çok teşekkür ederim :)valla o yağmur varsa nasipte bi şekilde yiyosun
ha Kasım ayını istemezseniz onu da anlarım sonuçta sizin düğününüz. içinize sinmesi önemli
inşallah gönlünüzce olur herşey:)
Kasımda çıkmaya başlamıştık aslında kar-kıştan dertlenmesem isterim evlenmeyi o tarihte :)Bende ekim sonu evlendim. Hava günlük güneşlikti. Kasımda aşk başkadır
Bence siz önce büyüyün ondan sonra evlenin. Düğün tarihinize bile anneniz karar veriyor.İşten çıkıp oturucam demiyorum. Ben ona aylar öncesinden dedim netleştirelim ona göre başka iş bakacağım diye. Zaten farklı ilde yaşayacağız her türlü ben bu işten çıkacağım bundan bahsediyorum.
Önemli olan sizin karar vermenizKasımda çıkmaya başlamıştık aslında kar-kıştan dertlenmesem isterim evlenmeyi o tarihte :)
ağustosta yapsınlar sizde ekimde yaparsınız illaki Eylülde mi yapmaları lazımÖncelikle herkese mutlu günler
Arkadaşlar az önce bir diğer görümcemle konuşmamla aşırı mutsuz oldum. Bana bir akıl verin.
Benim 2 ay önce nişanım oldu. Nişanlımın kardeşi ise geçen yıl nişanlandı. Bu eylülde düğünleri olacak. Haliyle eylül ayını aldıkları için nişanlıma da ya 2 ay önce ya da 2 ay sonra yapın siz demiş. 2 ay öncesi için zaten hazır değiliz 2 ay sonrası için de yağmur vs olacak diye istemiyorum. Martta kar yağdı nişanımda o yüzden korkum oldu artık. Önceki konumda vardı bu. Şimdi diğer görümcem aradı düğün muhabbetini konuşurken siz bence seneye yapın dedi. Benim aile bu sene istiyor onlardan bağımsız olarak ben de zaten bu sene istiyorum. Onlar yüzünden ertelemek hiç istemiyorum. Biz hala tarih belirlemedik. Görümcem bizim akrabalar için zor olur 2 düğüne şehir dışından gelmek ve takı takmak diyor. Ben zaten takıdan vazgeçtim. Takılmazsa takılmasın. Nişanlım bu sene istiyor ama nasıl olacak hiç bilmiyoruz.
Siz ne yapardınız? Nasıl yapalım
Vallahi biz iki kardeş 15 gün arayla evlendik. Üstelik araya birde kuzenimiz girdi. Düğünler kınalar farklı farklı şehirlerde oldu üstelik. Önce kardeşimin oldu. Akrabalar uzak şehirden geldiler. Kızın memleketinde apart ev tuttuk. İki gün kalındı yaptık düğünü falan ailem ağırlamaya devam etti evinde. Sonra kuzenin kına gecesi Marmara da oldu düğünü Akdeniz de hep beraber o düğünü de yaptık. ondan bir hafta sonra da benim düğün için tekrar bize döndülerÖncelikle herkese mutlu günler
Arkadaşlar az önce bir diğer görümcemle konuşmamla aşırı mutsuz oldum. Bana bir akıl verin.
Benim 2 ay önce nişanım oldu. Nişanlımın kardeşi ise geçen yıl nişanlandı. Bu eylülde düğünleri olacak. Haliyle eylül ayını aldıkları için nişanlıma da ya 2 ay önce ya da 2 ay sonra yapın siz demiş. 2 ay öncesi için zaten hazır değiliz 2 ay sonrası için de yağmur vs olacak diye istemiyorum. Martta kar yağdı nişanımda o yüzden korkum oldu artık. Önceki konumda vardı bu. Şimdi diğer görümcem aradı düğün muhabbetini konuşurken siz bence seneye yapın dedi. Benim aile bu sene istiyor onlardan bağımsız olarak ben de zaten bu sene istiyorum. Onlar yüzünden ertelemek hiç istemiyorum. Biz hala tarih belirlemedik. Görümcem bizim akrabalar için zor olur 2 düğüne şehir dışından gelmek ve takı takmak diyor. Ben zaten takıdan vazgeçtim. Takılmazsa takılmasın. Nişanlım bu sene istiyor ama nasıl olacak hiç bilmiyoruz.
Siz ne yapardınız? Nasıl yapalım
Tarih almamışlar sadece düğün yeri tutmuşlar.ağustosta yapsınlar sizde ekimde yaparsınız illaki Eylülde mi yapmaları lazım
Düğün yapacağımız yer küçük bir yer büyük şehir değil. Ben düğün istemediğimi de söyledim zaten nişanım düğün gibiydi.
Anneme kabus gibi zaten kızı 28 yaşına gelmiş hala bekar ondan erkenden evlendirme peşinde
Yalnız ben bağımsız olarak istiyorum bu sene evlenmeyi ailemden dolayı değil ki nişanlımda nişan düğün arasını uzatmayız demişti. Sonradan görümcemin tarih alması olayı oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?