Görümcemin düşüncesizliği

Sizin ev gezmesi dediğiniz çocuğuma bakan kayınvalideme çıkmış olmam. Ben çıkmasamda çocuğum ben işteyken onlarla olacağı için süper taşıyıcı olarak bana getirir. Diğer misafirlere gelince çok gelip giden olmadı birkaç akraba geldi ama maske taktıklarım oldu ama ayıp olur dendiği için evet çıkardım. Herneyse haklısınız ne diyeyim. Bana burda saydırıyorsunuz ki evden iş dışında çıkmıyorum ve aşırı sıkılıyorum, inş herkes böyle dikkat ediyordur. Sizi de tebrik ederim. Ama keşke bu kadar saldırgan olmasanız mı? Gören de gezip tozan biriyim zanneder normal zamanda bile misafirliğe Çok fazla zaman ayıran biri değilim. Mecburiyetlerimi ve bunun beni rahatsız ettiğini de anlattım.
Eee çalışıyorsunuz sız potansıyel hasta olabılırsınız ama kv ye gıdıp gelıyorsunuz. Bu ne tezatlık 😑 ama görümce bencıl oluyor annesıne gelince burda ki bağlantıyı anlayamıyorum ki dediğim gıbı çalışmadığınız dönemde de bu konu oldu. Bızde dıyoruz ki bakıcı tutun. Ee görümceye kalkıp gelme dersen kadın kalkıp sen kimi kimin evinde ıstemıyorsun dıyıp senı kapıya çıkarıp kapıyı suratına kapatır. Yaparda. Niye çünkü annesının evı senin evine gelmiyor.

Bana upuzun yazmanıza gerek yok. Saldırgan falan da degılım en basından beri covıd olmayın dıye sızı dusunerek yazıyorum siz bana onlarla kotu olacagıma covıd olayım diyorsunuz, sıze covıd hastası gordunuz mu diyorum? Gormedım ama tahmin ediyorum saglıkciyim diyorsunuz, bende size tahmin etseniz covıd olmaya razıyım demezdınız bırakın kotu olun ınsanlar varken gitmeyin canınızdan onemlı degıl hıcbırı diyorum.
Siz yine kocam ayıp olur dıyıp misafir gelince oraya gitmemi sağlıyor diyorsunuz.
Diyalog halinde devam ediyoruz.
İsinize gelmeyince, gelin seviciler saldırganlar tarzı seyler yazmasanız sevinirim. Ne ben ne baskası sıze saldırmıyor burda. Sadece kimse sizinle hemfikir degıl mevzu bu.
Mevzuyu anladım da üslup çirkin

Mevzuyu anladım da üslup çirkin
Az once de dedım bana boyle o cırkın bu saldırı bu gelın sevıcı tarzı seyler yazmazsan sevinirim.
Uslubumda bırak cumleyı varsa cırkın bitane kelime, hemen gostermenı rica ediyorum
Havadan bedava o cırkın bu cırkın demekle olmuyor bu isler.
Herkes cırkın bir sen dogru.

Eee çalışıyorsunuz sız potansıyel hasta olabılırsınız ama kv ye gıdıp gelıyorsunuz. Bu ne tezatlık 😑 ama görümce bencıl oluyor annesıne gelince burda ki bağlantıyı anlayamıyorum ki dediğim gıbı çalışmadığınız dönemde de bu konu oldu. Bızde dıyoruz ki bakıcı tutun. Ee görümceye kalkıp gelme dersen kadın kalkıp sen kimi kimin evinde ıstemıyorsun dıyıp senı kapıya çıkarıp kapıyı suratına kapatır. Yaparda. Niye çünkü annesının evı senin evine gelmiyor.
Bu sey gibi markette falan kadin ustune ustune gelir mesafeyi koruyalim dersin.
Ben hasta değilim seni bilemem der.
La nerden biliyon hasta olmadigini kolunda testle mi geziyon. Senin icinde benim icinde mesafe işte.
Sonra 28bin vaka olur tabi. O der bende yok bu der senden bana geçer. Okumus isi gucu olan insanlar bile bunu yapıyor.
Cilgin cikicam su konuda.

Tamamen Türk aile yapısından kaynaklanan sorun bu bizim ailelerimizde mantıklı olmak demek kötü olmak demek. Benim ailemde gitmiyorum gelmeyin diyorum ama vicdan azabı çektiriyorlar resmen her gün gelsenize gelsenize diye. Yakın olsa mecbur gidecektik şimdi yolu bahane ediyoruz sanırım tek çözüm bir an önce ev almanız, inşal
Burdaki herkes Avrupalı modern. Aileler hemen çok anlayışlı hiç sorun çıkarmıyorlar. Anlattıklarımı anlamammalarından bunu çıkarıyorum uzaydan gelmişim gibi yorum yapıyorlar. Bir başkadır da gibi hissettim.

Az once de dedım bana boyle o cırkın bu saldırı bu gelın sevıcı tarzı seyler yazmazsan sevinirim.
Uslubumda bırak cumleyı varsa cırkın bitane kelime, hemen gostermenı rica ediyorum
Hep öyle olur.

Calismadigi donemde mi acti boyle konu?

La nerden biliyon hasta olmadigini kolunda testle mi geziyon. Senin icinde benim icinde mesafe işte.
Sonra 28bin vaka olur tabi. O der bende yok bu der senden bana geçer. Okumus isi gucu olan insanlar bile bunu yapıyor.
Kımse dıkkat etmıyor kımsenın umrunda değil ki benım ailem nisan ayında geçirdi. Ki bak kuzum babam çalıştığı ortamda kapmış annem evde tedavı gördü ona kardeşlerime baktım babam yoğun bakımda ağır hastaydı. Hayır yanı kendın çalışıyorsun çocuğunu baktırıyorsun akşam beraber yemek yıyorsunuz bı halt olmuyor görümce gelince bencıl oluyor. Seneler oncede grıp dıye gelmış gelme demiş. Hemde o donem çalışmıyor full 7 gun baktırıyormuş kendı evınde ders çalışıyormuş kadına kendı evıne gelme dıyor. Kadında pasıf sen kimsin dıyemıyor. Ben olsam omuzundan tutar kapıyı gösteririm. Bır dahada eve sokmam. Hayır madem bahanen var. Çalışıyorsun akşam çocuğu kapıdan ıceri gırmeden al git evıne ama yok yemek şu bu oturulcak. O zaman bulaşmıyor kendılerınden ınsanlara herhalde

İşe arabamla gidiyorum boş sınıfta akşama kadar çalışıp dönüyorum. Evden yemek götürüyorum. Toplantıları zoom dan yapıyoruz. Tek ortak alan tuvalet. Esnek mesai old için az kişiyiz binada. Diğer tarafta dışardan gelince maskeyi sağa sola atan, gezmelerden geri kalmayan insanlar. O sebeple kendimi daha az riskli gördüm çünkğ daha bilinçli hareket ediyorum. Yukarda maruz kaldıklarım hariç, dikkat ediyorum. Ama evet kimden geleceği belli olmaz. Bulaştırmaktan korktuğum için boğazımın ağrısığı ilk gün test yaptırdım.

Estağfirullah ben doğruyum demiyorum hatta burda görüşlerinize başvurdum ki belki benim göremediğim bir şey vardır ki çoğunluk haksız old görümceme gelme demeye hakkım olmadığımı söylemiş. Bende öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Ama görüş belirtirken suçlayıcı olmamak lazım diye düşünüyorum.

Kımse dıkkat etmıyor kımsenın umrunda değil ki benım ailem nisan ayında geçirdi. Ki bak kuzum babam çalıştığı ortamda kapmış annem evde tedavı gördü ona kardeşlerime baktım babam yoğun bakımda ağır hastaydı. Hayır yanı kendın çalışıyorsun çocuğunu baktırıyorsun akşam beraber yemek yıyorsunuz bı halt olmuyor görümce gelince bencıl oluyor. Seneler oncede grıp dıye gelmış gelme demiş. Hemde o donem çalışmıyor full 7 gun baktırıyormuş kendı evınde ders çalışıyormuş kadına kendı evıne gelme dıyor. Kadında pasıf sen kimsin dıyemıyor. Ben olsam omuzundan tutar kapıyı gösteririm. Bır dahada eve sokmam. Hayır madem bahanen var. Çalışıyorsun akşam çocuğu kapıdan ıceri gırmeden al git evıne ama yok yemek şu bu oturulcak. O zaman bulaşmıyor kendılerınden ınsanlara herhalde
Çok geçmiş olsun bu arada.

Aynen. Okurken duygudan duyguya girdim. Bana dense bende dedigin gbi yaparim. Bu insanlar kv anneye cocuk baktirip birde efeleniyor ya tilt oluyorum. Arti birde yemegi de orda yiyorlar. Oh ne ala memleket derler.
Cocugu alip eve gitse direkt yemek yapması lazim olmaz.

Aynen. Okurken duygudan duyguya girdim. Bana dense bende dedigin gbi yaparim. Bu insanlar kv anneye cocuk baktirip birde efeleniyor ya tilt oluyorum. Arti birde yemegi de orda yiyorlar. Oh ne ala memleket derler.
Cocugu alip eve gitse direkt yemek yapması lazim olmaz.
Aynen öyle ohh ne ala memleket 😂😂

İşe arabamla gidiyorum boş sınıfta akşama kadar çalışıp dönüyorum. Evden yemek götürüyorum. Toplantıları zoom dan yapıyoruz. Tek ortak alan tuvalet. Esnek mesai old için az kişiyiz binada. Diğer tarafta dışardan gelince maskeyi sağa sola atan, gezmelerden geri kalmayan insanlar. O sebeple kendimi daha az riskli gördüm çünkğ daha bilinçli hareket ediyorum. Yukarda maruz kaldıklarım hariç, dikkat ediyorum. Ama evet kimden geleceği belli olmaz. Bulaştırmaktan korktuğum için boğazımın ağrısığı ilk gün test yaptırdım.
Bos sinif? Aksama kadar calisma? Ise gidip zoomdan toplanti yapma? Hangi saglik sektoru bacim bu.
Bilince falan bakmiyor bu isler geldi mi geliyor. Bogaz agrin oldu ilk gun teste gittin yapıldı negatif ckti gene tehlike bitmis degil ki. Hatali sonuc kaynıyor ortalık.

Abartmıyorsunuz. Virüs kapmamak veya tez yetiştirmek gibi önemli sebepleriniz var. Değil korona ortalık güllük gülistanlık olsa beni tez yazarken gereksiz meşguliyete sokacak her insandan kaçarım.
Tez yazacagim diye cocugumu kv deme verip baktirip sonra ona gelenlere karismak dogru yani? Kv , görümceye ne atiyorum Ayşe'nin tezinden. Virusse herkese virus sanki ondan bulasmaz kv görümceye.
Gereksiz meşguliyet degil bunlar.
Ben isimi halldeyim bana da dokunmasinlar diye dusunme tarzi bencillik ıcerır. Ne korunmasi ?

Back
X