Görümcemin düşüncesizliği

Sana yazdgi cevaba baktin mi?
Bundan sonra diyecegm ki bu tarz konularda yap ,söyle bilmem ne gaz gaz gaz. Tartissinlar🤣. Hem bize soruyor hem bize kizip laf sokuyorlar. Hem bizm dedigimizi hakli bulup oyle davranacaklar olduuu🤣
Biz demesek söyleyecekti 🤣
Ben objektif bakıyorum valla içimden geçenleri her zaman yazarım yazmayada devam edıcem . Konulara ıstenılen cevapları veremem:KK12:

Tez yazacagim diye cocugumu kv deme verip baktirip sonra ona gelenlere karismak dogru yani? Kv , görümceye ne atiyorum Ayşe'nin tezinden. Virusse herkese virus sanki ondan bulasmaz kv görümceye.
Gereksiz meşguliyet degil bunlar.
Ben isimi halldeyim bana da dokunmasinlar diye dusunme tarzi bencillik ıcerır. Ne korunmasi ?

Siz bir hızla alıntılar yapıp peş peşe konuya niye mesajlar yazıyorsunuz bilmiyorum ama :D ben dediğiniz gibi bir şey kastetmedim. Oturun evinizde tezinizi yazın çıkmayın demek istedim. :D Siz yazmaya devam edin.

Ben objektif bakıyorum valla içimden geçenleri her zaman yazarım yazmayada devam edıcem . Konulara ıstenılen cevapları veremem:KK12:
Oyle yapabilsek zaten bu kadar ugrasmayacagz da içten gelcek işte 😀
Oyle olmayi isterdim ne yalan söyleyim gercek hayatta falan ne kotu olayim deyip. Ama bnde yapamıyorum görüldüğü uzere🤦🏻‍♀️🤣

Siz bir hızla alıntılar yapıp peş peşe konuya niye mesajlar yazıyorsunuz bilmiyorum ama :KK70: ben dediğiniz gibi bir şey kastetmedim. Oturun evinizde tezinizi yazın çıkmayın demek istedim. :KK70: Siz yazmaya devam edin.
Konu oldugu icin. Gecenin 3unde isim yok boşum ne yapayım? Atom parçalama aletim bozulmus. Sizinkini isterdim ama görüyorum sizde buradasınız herhalde sizinkde bozuldu :KK53:
Oturun tezinizi yazin dediginize gore mesgulsunuz ama cunku konuyla alakasi yok 🤣

Konu oldugu icin. Gecenin 3unde isim yok boşum ne yapayım? Atom parçalama aletim bozulmus. Sizinkini isterdim ama görüyorum sizde buradasınız herhalde sizinkde bozuldu :KK53:

Ben de bozulan bir şey yok peşpeşe yazarsanız siz bildirimler geliyor. :D Konu sahibine yazıp çıkmıştım oysa. Siz nöbetinize devam edin.

Ben de bozulan bir şey yok peşpeşe yazarsanız siz bildirimler geliyor. :KK70: Konu sahibine yazıp çıkmıştım oysa. Siz nöbetinize devam edin.
Bildirimler sesli değil. Pes pese size yazmadim konuyu takiplediyseniz tum bildirimleri gorursunuz ki benim sorunum değil bu.
Bir kez alintiladim ama 3 kez sizi de alintilayabilirdim. Herkesin alinti yapabldgi gorus paylastgi bir platform. Yorum almak istemeyen belirtsin. Ama zaten ben sizi başka konulardan hatirliyorum bu diyaloğu genelde yasiyorsunuz( alintilanma msjlarina verdginiz tepkiler). Bence durum kismina yazin. Ben bilerek yazdim sizi o ayri 🤣 nobette değilim. Keyif yapıyorum. 😅

Alintilanmanin serbest oldugu, istendigi kadar yorum yapilabilen bir platformda neden bunlara takiliyorsunuz genelde?

Bildirimler sesli değil. Pes pese size yazmadim konuyu takiplediyseniz tum bildirimleri gorursunuz ki benim sorunum değil bu.
Bir kez alintiladim ama 3 kez sizi de alintilayabilirdim. Herkesin alinti yapabldgi gorus paylastgi bir platform. Yorum almak istemeyen belirtsin. Ama zaten ben sizi başka konulardan hatirliyorum bu diyaloğu genelde yasiyorsunuz( alintilanma msjlarina verdginiz tepkiler). Bence durum kismina yazin. Ben bilerek yazdim sizi o ayri 🤣 nobette değilim. Keyif yapıyorum. 😅

Alintilanmanin serbest oldugu, istendigi kadar yorum yapilabilen bir platformda neden bunlara takiliyorsunuz genelde?

Konuya bir mesaj yazınca takibe giriyor özellikle takip etmedim. Bildirim sesli gelmiyor evet kırmızı bildirim gelince peşpeşe mesajlarınızı gördüm herkesten alıntı yapa yapa gaza gelip yazmışsınız benim yazdığım mesajı da yanlış anlayıp yorum yapmışsınız. Komik geldi. Ben sizi hatırlamıyorum belki seviyorsunuzdur polemiği. Ama ben uzatmayacağım. Konu sahibi bile vazgeçti herhalde konusundan. Siz yazmaya devam edin. İyi geceler.

Konuya bir mesaj yazınca takibe giriyor özellikle takip etmedim. Bildirim sesli gelmiyor evet kırmızı bildirim gelince peşpeşe mesajlarınızı gördüm herkesten alıntı yapa yapa gaza gelip yazmışsınız benim yazdığım mesajı da yanlış anlayıp yorum yapmışsınız. Komik geldi. Ben sizi hatırlamıyorum belki seviyorsunuzdur polemiği. Ama ben uzatmayacağım. Konu sahibi bile vazgeçti herhalde konusundan. Siz yazmaya devam edin. İyi geceler.
Konuya bir sey yazinca takibe girmiyor ayni platformdayiz 😏 ne gaza geldim ne komik bir durum var ortada. Platforumun amacindayim. Takiplerinizi kapatabilirsiniz surekli bu mevzuya takiliyorsunuz çünkü
Cok severim tartismayi ,fikir alisverisini ama hicbir kojuyu takiplemedim simdiye kadar size de oneririm bu kadar takikken hele bildirimlere bu ne perhiz ne lahana tursusu

Tamamını okudunuz mu? Böyle bi durumda küser net. Eşim de bi dünya tatava yapar. Yine ben suçlu olurum. Bu tavrı koymayı çok istiyorum ama yapamıyorum. Sonrasındaki karşılaşacağım tutumlar beni aşırı geriyor. Ağlıyorum sinirimden.
sen onları bastır sen eşini bastır, ben covid olursam kurtulamazsam çok mu sevineceksiniz ne bu anlayışsızlık diye carla. sen onları sindir bak böyle onlar seni sindirmiş. geçenlerde 25 yaşında, 4 aylık bebeği olan, hiçbir ek hastalığı olmayan bi kadın covidden öldü kalbi dayanmamış. demek benim sağlığım bu kadar umrunda değil diye kıyameti kopar. niye ne düşüneceklerinden bu kadar korkuyosun? küs mü sanarlar bırak sansınlar çokta önemli. onlar seni önemsiyo mu bu kadar acaba

ayrıca annesinin evine gelen insana gelme demeye hakkın yok, ama o geldiğinde gitmek istemiyorsan gitmemeye hakkın var. çocukları tutamayız diye bi şey de yok söz dinlemeyi bilsinler ağlar susarlar, her ağladıklarında her istediklerini yapmak doğru değil zaten. gir evine kapat kapını akşama kadar ağlayacak değiller.

Son düzenleme:
Görümce annesinin evine gelmiş, hasta olmasını düşünmemesi onların kendi aralarındaki problem. Sizin bu konu üzerinde bir hak iddianız olamaz kaldı ki helal etmiyorum demişsiniz. Böyle bir durumda yapmanız gereken onlar geldiğinde sizin gitmemeniz eğer eşiniz sorun çıkartıyorsa da aranızda çözmeniz. Eşinize söyleminiz de kardeşin hastayken annenlere gelmesin tarzı bir üslup olmasın onlar hastaysa ben gitmek istemiyorum olsun. Ben görümcenizin yerinde olsam hastayken annemin evine gitmem ama diyelim ki gitsem bile yengem sizin daha önce söylediklerinizi söylese ben tartışırdım açıkçası seni ilgilendirmez diyerek. Tüm sorun eşinizin bu konudaki anlayışsızlığıyken görümcenize karşı kendinizi doldurmanız çok yanlış olmuş bence.

Tamamını okudunuz mu? Böyle bi durumda küser net. Eşim de bi dünya tatava yapar. Yine ben suçlu olurum. Bu tavrı koymayı çok istiyorum ama yapamıyorum. Sonrasındaki karşılaşacağım tutumlar beni aşırı geriyor. Ağlıyorum sinirimden.
Şu zamanda göstereceği tepkiye de hazırlıklı olup tavrınızı koyun hatta kayınvalidenizle de görüşmeyin görüşünce titiz davranın maske çıkarmayın eldivenle gidin gerilsin onlar da bi
Hayır normal zaman değşl ki salgın hastalık bu öldürmese süründürüyor

Yariya kadar okudum..

Gorumcelik ne durum var anlamadim? Annesine de mi gelemeyecek? Altli ustu oturmaniz ve o her geldiginde gitmek zorunda hissetmeniz sizin sorununuz bence. Siz gelmediginiz halde kapiya gelip Allah askina gel deyip yakanizi mi tutuyor? Kendi hareketinizin sorumlulugunu kendiniz ustlenin.

Kv ile altlı üstlü oturuyorum. Görümcemde 2 haftaya bir haftasonları annesine gelir, küçük çocuklarımız var yaşları yakın (4,5-6,5) oynarlar hep. Görümcem gelince bizde kv ye çıkarız, çocuklar oynar berbaer yer içeriz bu Allahın emri artık, çıkmasam ayıp olur zaten çocukları da tutamayız.
Sorun şu ki, görümcem hasta olduğunda hiç umursamadan bizi düşünmeden çıkıp geliyor. Geçtiğimiz haftasonu yine geldi, kendisi de çocuğu da grip. Gittiler iki gün sonra kızımda bende boğaz ağrısıyla uyandık. Çalıştığım için hemen gidip test yaptırdım, neyse ki negatifim. Ama kaç gündür kızım da bende rezil olduk. Paçavra hastalığı resmen. Ne uyku kaldı ne bi şey. Tez yazmaya çalışıyorum yusuf yusuf zor durumdayım az zamanım kaldı, birde hasta olunca ders çalışmak daha zor oluyor. Kalabalığa karışmadığım herşeye çok dikkat ettiğim halde görümcemin BENCİLLİĞİ VE DÜŞÜNCESİZLİĞİ yüzünden bunu yaşamak zoruma gidiyor. Normalde kendisini çok severim. Ama 2 sene önce yine böyle bi konu yüzünden gerilmiştik. O sebeple içimde bi soğukluk kaldı ona karşı. Ona belli etmiyorum yansıtmıyorum ama içim içimi de yiyor, akşama kadar söyleniyorum içimden ona kızıyorum. Kul hakkı değil de nedir. 2 sene önce de çok önemli bir sınavım vardı ciddi stres yaptığım aylardır hazırlandığım bir sınavdı. Sınavdan önceki haftasonı gelecekti, bende mesaj atıp çok ama çok kibar bi dille hastaysanız gelmeseniz olur mu demiştim ki sınava gireceğimi biliyordu. Cevaben çocuklarının alerjisi olduğunu sürekli burunları aktığı için grip mi alerji mi ayırt edemediğini söyleyip tamam gelmem demişti. Bende hasta değilseniz gelin madem hastaysanız hani gelmeyin dedim. Gelmediler ama eşim sen ne karışıyorsun diye günlerce ağlattı beni. Sonuçta yine çalışamadım ben. Öyle ağırıma gitti ki tatlıya bağladık güzel güzel konuştuk tamam gelirim dedi ama gelmedi bozulmuş meğerse. Halbuki o kadar tatlı dille konuştum ki. Anlayış göstermeliydi ama anlamadı. Ben bunu unutamıyorum. O günden beri de asla ağzımı açmadım. Hasta iken gelip gittiler çocuğumu da hasta ettiler.
şimdi size soruyorum, bu cahillik bencillik değilde ne? Ben hakkımı helal etmiyorum. Abartıyor muyum? Konuş demeyin çünkü konuşunca yine aynı şeyler olacak. Eşimde haklı olduğumu bildiği halde beni değil kardeşini tutuyor sen sus söyleme konuşma ayıp olur kırılır diye. Bu da çok zoruma gidiyor.
Kadın annesinin evine geliyormuş. Yukarı çıkan onlarla vakit geçiren sizsiniz. Çıkmayın madem yukarı onlar geldiğinde.

Muhtemelen oturduğunuz ev aile apartmanı. Yani eşinizin anne babasının evinde oturuyorsunuz ve dışarıda oturan görümceye annesine gelme diyorsunuz. Şaka mısınız siz ?

Kayınvalidem kızıma bakıyor, ben çalışıyorum, ayrıca ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Yani bi süre oturmak zorundayım
Oh maşallah. Kv bin etinden sütünden yününden yararlanın. Bir de kızı annesine geliyor diye kadına gelme deyin.

Ben kv olsam bir gün oturtmam sizi o evde kızıma bunu yapsanız

Kurda sormuşlar ensen neden kalın? Kendi işimi kendim görürüm ondan demiş..başka insanların maddi (çocuğunuzun bakımı ,barınma sorunlarınızı çözmeleri) manevi (size can yoldaşı olmaları, çocuğunuzun güvende olduğunu hissetmeniz,kuzeni ile büyümesinden oyun arkadası olmasından mutluluk duymanız ) desteğini bu denli görürken tavır koyamıyorum ,sınır koyamıyorum eşim destek olmuyor gözüyle olaya bakarsanız ve huzursuzluk çıkarıp karşınızdaki kişileri de üzerseniz ilerde siz de çok mutsuz olursunuz... hani konunuzun başında görümceniz için "hakkımı helal etmiyorum" demişsiniz 😔Bence başınızı yastığa koyunca biraz düşünün kayınvalidemin de gönlünü kırıyorum hakkı bana geçiyor mudur diye

Oh maşallah. Kv bin etinden sütünden yününden yararlanın. Bir de kızı annesine geliyor diye kadına gelme deyin.

Ben kv olsam bir gün oturtmam sizi o evde kızıma bunu yapsanız
İnsanlar da aman oğullarının huzuru olsun ,torunları mağdur olamasın diye bu çileye katlanıyor

İyi de ben hastaysan gelme diyorum. Bu beni de ilgilendiren bir mesele çünkü benim çocuğu evde tutmam imkansız. Burda ne güzel atıp tutmuş herkes yok çocuğu göndermezsin olur biter diye annesi olarak söz geçiremeyeceksemmiş. Dışardan konuşmak ne kadar da kolay. Çocuk kuzenim gelecek diye sabah erkenden uyanıyor heyecandan. Bir dakika ayrılmıyor yanından. Kardeşi yok, başka arkadaşı da yok bebekliğinden beri onunla oynuyor. Sırf kuzeni turşu seviyor yiyor diye hiç sevmediği halde onun geldiği günler onunla turşu yiyor yüzünü buruştura buruştura. Sadece annesine gelmiyor yani, hepimiz görüşüyoruz ama özellikle çocuklar. Dolayısıyla beni de ilgilendiriyor. Ayrıca sırf para biriktirmek amaçlı bırakmıyorum çocuğumu kv ye, güvendiğim için çocuğuma sevgiyle baktığı için bırakıyorum. Güvenilir bir bakıcı bulmak zor bu devirde. Ayrıca çalıştığım için bana destek oluyor.
Daha kendi çocuğunuzu eğitemiyorsunuz.
Hayatında tek sınava girip doktora yapan sizsiniz
Bir siz çocuk doğurdunuz..
Sadece sizin keyfiniz önemli.

Milletin evinde otur, çocuğunu baktır. Akşam yemeğini kv de ye.

Ama kadının kızı anasına gelemesin.

Covidde ben de olsam annemi korumak için gitmem ama kadın gripken de yıllar önce sayenizde anasının evinden kovulmuş.

Ölümcül hasta değilsem bir tas çorba içmek için anneme gider ondan şevkat beklerim. Beni annemin evinden kovan görümceyi de o evde oturtmam çocuğuna da baktırtmam. Dünyayı dar ederim ona...

Sanki bir kendi çocuk doğurup sınava girdi .başkası yok herhalde doktora yapan bu dünyada

30 yaşında gencecik kronik rahatsızlığı olmayan bir arkadaşımız vefat etti geçen hafta covid yüzünden. Eşimin tatavasını çekeceğime covid olurum daha iyi diyen bir sağlıkçı mı olur, bu kadar mı bihabersiniz olanlardan.
Ayrıca hem karnım tok olsun hem pastam yanımda dursun derken siz bencil olmuyor musunuz, çalışayım paramı alayım çocuğuma da kayınvalide baksın birikim de yapayım ama yine benim dediklerim geçerli olsun. Annesine gelen görümceye gelme demek nedir, bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz. Çıkmayın yanlarına olsun bitsin. 3 yaşındaki çocuklar birbirine sarılmıyor Corona var diyerek, siz çocuğunuza da bu durumdan bahsetmemis olacaksınız ki tehlikenin o da farkında değil. Geldikleri zaman annecim virüs var biliyorsun dikkatli olmamız lazım diyerek odağını başka yöne kaydırın, siz oyun oynayın ya da en sevdiği etkinlik neyse onu yapın.

Kv ye geldi ama açıkladım sanırım. Onlar geldiğinde yemek beraber yeniyor. Çocuklar beraber oynuyor. Ben çıkmasam küsüm zannederler, ısrar ederler uygun olmaz yani. Zaten çocuğu asla tutamam imkansız yani
Sizin şahsi evinize gelmiyor annesine geliyor. Ayrıca onlar olmadığında kayınvalidenizle yemek içmek bir değilse o geldiğinde de orda yemek zorunluluğunuz yok! Görümcenizin çocuğunun hasta olduğunu gördüğünüzde alıp çocuğunuzu kendi evinize inmeliydiniz. Bacak kadar çocuğun nesini tutamıyorsunuz? Kitleyin kapınızı oturun beraber!

Back
X