Görümcemin ilk günden yaptigi..

GuL1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
220
0
46
35
Almanya
Merhaba,

ben erkek arkadasimla 4 yildir beraberim.. 17.12.2011 de sözlendik ve Allah nasip ederse 21.01.2012 de nisanimiz olacak.
Kayinvalidem ve Kayinbabam sana set alcaz dediler neyse gittik kuyumcuya hic parasina bakmadan en begendigini al dediler.. ben ince setlere baktikca onlar kalin olsun iyi olsun gösterisli olsun dediler.. herneyse cok güzel bi set aldik pahaliydi da.. ama onlar parasi önemli degil dediler.. Set cok tasli bir set..

Onun aksami saat 10 gibi görümcem aradi dedi hayirli olsun setin cok güzel falan.. sonra cok tasli ama dedi düser onlar dedi hic kullanisli olmaz yok ilerde satinca hic para etmezmis bilmem ne.. herneyse kapattik telefonu..

benim icime dert oldu bu.. düsündüm cok mu pahali aldim acaba diye.. aama aslinda kayinvalidem bide kayinbabam israr etti en güzelini al diye..

Ertesi gün gitmis görümcem bi baska kuyumcuya setin degerini sormus. 2400EURo ya aldik biz seti Kuyumcuda 1100EUro eder bu set demis. Beni aradi dedi böyle böyle diyo kuyumcu 1300 euro kayip var.

Ben sandimki kuyumcuya satis fiyatini sordu ama megerse görümcem kendi satarsa kac para eder diye sormus.

Set alinirken satilmicak diye aldik biz. o gitmis satilirsa kac para eder diye sorusturuyo. Neyse ben tmm abla ozaman geri verin seti dedim. Dedi biz sana bi set alalim iki de bilezik ypariz o paraya.. tmm abla siz nasil isterseniz dedim.. Ama icinde kalacaksa söyle dedi vermeyim seti geri.. Bende yok dedim verin geri baska bi set bakarim.

Aksam ben isten ciktim iki kuyumcuya daha gittik bi kuyumcuda yine setler asagi yukari fiyatlari öyledi benim begendiklerimin ve setlerin hepsi tasliydi.. benim morlaim cok bozukdu begenmedim orda. sonra diger bi kuyumcuya gittik orda en pahali set 1400 euroydu! parasinda degilim ama inanin hic birini begenmedim setlerin. Görümcem dikildi basima su güzel su güzel diyip durdu. Zaten toplam 6 cesit set vardi!!!

ve ben hic birini begenmedim. zorladi beni sunu al bunu al diye.. ben sesimi cikaramadim sonra sözlüm birak dedi baska yere bakariz begenmedin dedi ablasi bi bagirdi, sanane dedi senmi takicaksin gülmü takicak seti dedi. O orda sözlüme bagirdi ama aslinda bana bagirdi! öyle bozuldum ki aglicaktim tuttum kendimi.. Kayinbabam birak dedi baska yere bakin begenmedin sen dedi.. istersen verdigimiz seti geri alalim dedi.. ben sesimi cikarmadm.

sonra kuyumcudan cikarken öyle afrali konustuki bilmem ne güzeldi setler dedi ikisi cok güzeldi dedi.. Ay bi moralim bozuldu kiii..

Sonra sözlm beni ve annemi eve götürdü arabada baya agladim konustuk.. sözlüm sen begenene kadar ben gezicem senle dedi sag olsun destek oldu.. Ne kayinbabam ne kayinvalidem bisey demedi görümcem mahvetti herseyi.. Annemde üzüldü banaa öyle davranmasina..

simdi bugün sözlümle yine gitcez set bakmaya.. icimden geliyormu derseniz icimde hic bisey kalmadi.. Sözlümede dedim zaten.. Ablana birisi sus desin dedim yoksa annem babam derse kötü olur dedim.

Eve gidince aksam oda tartismis zaten ablasiyla niye zorladin kizi diye, kayinvalidem de o seti geri vermemiz hataydi demis.. anlicaniz görümceligini yapmaya basladi dünden.. sonrada aglamis iste o paraya altininiz olsun istedim ben set kullanilmiyo para etmiyo ilerde demis..

simdi eminim bana kirgindir.. bana dün öyle tavirli davrandi ve aglatti beni bende ona kirginim.. görümcemi cok seviyodum ama dün yaptiklari beni sok etti gercekden..

cok uuzun oldu kusura bakmayin.. belki sacma gelicek size bi set yüzünden bukadar yazmam falan ama paylasmak istedim ve akil almak istedim...

kayınbaban ve kayınvaliden bişi demiyorsa git ilk beğendiğini geri al.
yani beğenmişsin onu ve böle nişanda sözde ilerde bozduruam die düşünme en çok neyi beğeniyosan onu al sonuçta bunlar bi kez yapılacak şeyler
satarken zarar ederim die düşünme helede sözlün, annesi babası bişi demiyorken.....

al işte kıskanc bı görümce daha sen ne sıkıyorsun kendını mesafe koy arana herseye karısmasın belırt hareketınle ve begendıgın seti aldır ona neymiş ayyy deli oldum okurken bu ne ya acılen mesafe koy araya acilen bak sonra cok pişman olursun ona ne ya sneın takacagın setten onun begendıgını alırsan kızarım valla zaten kızdım offf bu ne ya

kayınvaliden kayınpederin nişanlın hepsi senin arkandayken sen niye laf verdin ki bu kadına, daha set alınalı 1 gün olmamışken satma planları yapmak ona mı kaldı, satılacaksada sen eşinle karar verirsin buna ki setleri satmıyo genelde gelinler çünkü çok zarar ediliyo, sen fazla pasif davranmışsın taa seni aradığında ben onu beğendim Allah bi dert tasa vermedikçe satmayıda düşünmüyorum diyip kapatıcaktın

önceden görmüş olabilirler deneyimli tecrübeli olabilirler ama kimseyi zevkine karıştırma bak nişanlın annesi babası kibar,görgülü insanlar sen ne dersen alıyorlar neden aldığın ilk seti geri verdin.taviz verme içinde uhte kalmasın neyi beğeniyosan neyi istiyorsan onu alsınlar.
görümcenlede iyi olmak zorunda değilsin bende iyi değilim görümcemle kaynanama gidince hoşgeldin diyo bende hoşbulduk diyorum.sohbet olursa konuşuyoruz olmasa konuşmuyoruz ohhh ne güzel
sen kocanla iyi ol hemde çooooook iyi ol

kayınvaliden kayınpederin nişanlın hepsi senin arkandayken sen niye laf verdin ki bu kadına, daha set alınalı 1 gün olmamışken satma planları yapmak ona mı kaldı, satılacaksada sen eşinle karar verirsin buna ki setleri satmıyo genelde gelinler çünkü çok zarar ediliyo, sen fazla pasif davranmışsın taa seni aradığında ben onu beğendim Allah bi dert tasa vermedikçe satmayıda düşünmüyorum diyip kapatıcaktın

%100 katılıyorum ayy cok gerıldım yahu

neden setinin tasası görümcene düşüyor..geri verme işine falan sokuyor..

k.validen k.pederin sana gerekeni yapmış zaten..değişimi kabul etmeseydin..
sonra k.validenler hem senin istediğin alıp sonra kızlarının aklına neden uyup değiştirme fikrine kapılmışlar,orası da ilginç
neyse ki sonradan vazgeçmişler...
değiştirmek istemiyorum,satmayı da düşünmüyorum deyin..
eğer kriz haline dönüşecekse,set takmak zorunda değilim, alınmasa da olur diye konuş k.validenlere..

sorun çıkarmış görümce işte..:57:ne derdineyse..
öyle başlardan da peşin peşin görümce sevilmez, sonrası böyle oluyor..nötr olmakta fayda var..

Neymis de bizim iyiligimizi düsünüyormus bizim altinimizin olmasini istiyormus..

benim dememle olmaz ki annesi babasi sus demesi lazim karisma demesi lazim.. fikrini söyledi evet altin olsa daha iyi olur dedi ama gerisine karismasin.. fikriini söyledi ablalik yapti sussunn. Sözlümde aynisini demis evde..

Ben kaynanamla kayinbabamala iyi oluyum yeter bana.. kiskanicani hic düsünmemistim inaninki kendi ablam gibi seviyodum ama dün yaptigi beni cok soguttu.. Kendisi bosandi ve iki kücük kizi var.. belkide ondandir bilmiyorum..

ama cok üzüldüm kafama da taktim.. ben satmak icin almiyorum seti o yüzdende begendigimi alicam.. cok pahali biseye bakmicam tabi.. ama ben ilk gittigimizdede pahali sete bakmadim kayinvalidem pahalilara baktirdi..

mesafemi koycam dediginiz gibi.. :(

ben de bir görümce adayıyım,kardeşim şu an askerde, kız arkadaşı var ilerisi ne olur bilinmez ama ben yanlış anlar diye kızı aramıyorum bile belki rahatsız olur, bak bak kardeşi askerdeyken beni denetliyo diye anlar diye hiç elleşmiyorum, bazen o annemi babamı arar özgür beni aramadı bişeymi oldu diye içini rahatlatırız kapatırkende babam bi ihtiyacın olursada ara kızım der kapatır, değilki ilerde takısına tokasına karışıcam hayret bişey ne insanlar var utanırım bi kere

Neymis de bizim iyiligimizi düsünüyormus bizim altinimizin olmasini istiyormus..

benim dememle olmaz ki annesi babasi sus demesi lazim karisma demesi lazim.. fikrini söyledi evet altin olsa daha iyi olur dedi ama gerisine karismasin.. fikriini söyledi ablalik yapti sussunn. Sözlümde aynisini demis evde..

Ben kaynanamla kayinbabamala iyi oluyum yeter bana.. kiskanicani hic düsünmemistim inaninki kendi ablam gibi seviyodum ama dün yaptigi beni cok soguttu.. Kendisi bosandi ve iki kücük kizi var.. belkide ondandir bilmiyorum..

ama cok üzüldüm kafama da taktim.. ben satmak icin almiyorum seti o yüzdende begendigimi alicam.. cok pahali biseye bakmicam tabi.. ama ben ilk gittigimizdede pahali sete bakmadim kayinvalidem pahalilara baktirdi..

mesafemi koycam dediginiz gibi.. :(

canım onların sus demesi lazım diye düşünme, ona bakarsan bu kadınında yaa ben niye haddimi aşıyorum diyede düşünmesi lazım ama düşünmüyo, sınırlarını sen çiz ilerde üzülme

ben de bir görümce adayıyım,kardeşim şu an askerde, kız arkadaşı var ilerisi ne olur bilinmez ama ben yanlış anlar diye kızı aramıyorum bile belki rahatsız olur, bak bak kardeşi askerdeyken beni denetliyo diye anlar diye hiç elleşmiyorum, bazen o annemi babamı arar özgür beni aramadı bişeymi oldu diye içini rahatlatırız kapatırkende babam bi ihtiyacın olursada ara kızım der kapatır, değilki ilerde takısına tokasına karışıcam hayret bişey ne insanlar var utanırım bi kere[/Q

valla bende 2 gelın görumcesıyım ikiside benım evıme gelmek için can atar dıyebılırız okdr ıyı anlasırız kı kıskanmak su yana dursun abla kardes gibiyiz resmen. evde bı sorun olsun benı arar rahatladım der ne bilim ne gerek var kıskanmaya kıskançlık yapıp huzur bozmaya o tr görümcelerı harbı kaynar kazanda yakmalı cok sinir olurum. benim görumcem yok ama görumceyım en azından ölcüde önemlı mesafede hee bazen bız dertlesırız bıle dusunun yanı o derecede olur ama hep bır ölçü vardır saygı vardır mutalak bence kayınvalıdenızle peder 2li oynarsa şaşmayın derm kızlarına sus sen deyip oturtmadıysalar onlarda bı iş var mutlaka

ne insanlar var yahu!
canım, ben senin yerinde olsam nişanlımı arar ilk beğendiğim seti geri istiyorum derdim,
fiyat araştırmalar falan görümcene ne oluyorsa? sanki düğünden sonra satıp parasını görümcene vereceksin hayret bişey ya!

:24:
neden setinin tasası görümcene düşüyor..geri verme işine falan sokuyor..

k.validen k.pederin sana gerekeni yapmış zaten..değişimi kabul etmeseydin..
sonra k.validenler hem senin istediğin alıp sonra kızlarının aklına neden uyup değiştirme fikrine kapılmışlar,orası da ilginç
neyse ki sonradan vazgeçmişler...
değiştirmek istemiyorum,satmayı da düşünmüyorum deyin..
eğer kriz haline dönüşecekse,set takmak zorunda değilim, alınmasa da olur diye konuş k.validenlere..

sorun çıkarmış görümce işte..:57:ne derdineyse..
öyle başlardan da peşin peşin görümce sevilmez, sonrası böyle oluyor..nötr olmakta fayda var..

Kayinbabam alirken o setin altini cok sanmismis.. ordaki satici kiz dediki satarsaniz cok zarar edersiniz dedi kaynanamda satmak icin almiyoruz dedi.. ama eve gidince kizlari ne dediyse onu dinlemisler iste.. bende hayir geri vermeyin diyemedim.. belki cok pahali geldi onlara ondan sustum.. tmm geri verin dedim.. ama beni zorlayip ucuz bi set aldirmaya calismasi sinir etti beni.. ben iki bilezik istemedim ki.. neyseki sözlüm destek bana.. oda arada kaliyo :(

ne insanlar var yahu!
canım, ben senin yerinde olsam nişanlımı arar ilk beğendiğim seti geri istiyorum derdim,
fiyat araştırmalar falan görümcene ne oluyorsa? sanki düğünden sonra satıp parasını görümcene vereceksin hayret bişey ya!

bende aynını düşündüm satıp aradaki farkıyla sanki kendine bişey alacak..:1:

konu sahibi;içine sinen hangisiyse onu al,peder, valide, sözlünde senin beğendiğini destekliyorlarsa gerisini boşver..

bu arada, sözlün ablasının payını vermekle iyi etmiş, iş var bu çocukta..:34:

Ne yani o istedi diye mi bıraktınız beğendiğiniz seti?

Normalde altın takmayı sevmem ama eğer ki böyle bir durumla karşılaşsam elimden geleni ardıma koymazdım.Beğendiğimi alırdım.

Aldığınız seti geri verdirerek bu tavizi siz vermişsiniz malesef.Bunun devamıda mutlaka gelecektir.Eşyası,halısı,perdesi v.s.

canım,sonuçta set halen değişmedi , elindemi?
elindeyse vazgeçtim değiştirmekten hiçbiri içime sinmedi,
2 bilezik eksik olsun ,ben zaten istemedim bilezik falan der,noktayı koyarsın..

Canım benim içine ne siniyorsa onu al
Görümcenin mi cebinden çıkıyor para.
Böyle şeyler için canını sıkma.
Keyfini çıkar her anın.

görümcen sana alınan setin neden bu kadar derdine düşmüş anlamadım, ona noluyo ya.
bence sen çok begendiysen vermiycektin setini, madem bozdutmayı düşünmüyodun görümcenin bozulursa bu kadar zarar falan demesine ne taktınki..katınvaliden kayınpederin bence cok anlayışlı davranmışlar, hep kararı sana bırakmışlar
çok begendiysen git o seti tekrar al bence, içinde kalmasın, sonra üzülürsün

görümcen sana alınan setin neden bu kadar derdine düşmüş anlamadım, ona noluyo ya.
bence sen çok begendiysen vermiycektin setini, madem bozdutmayı düşünmüyodun görümcenin bozulursa bu kadar zarar falan demesine ne taktınki..katınvaliden kayınpederin bence cok anlayışlı davranmışlar, hep kararı sana bırakmışlar
çok begendiysen git o seti tekrar al bence, içinde kalmasın, sonra üzülürsün

ben hayir illa istiyorum o seti desemde pahali set diye onu istedi derlerdi.. ilk bastan kötü olmak istemedim ama o yapti yapacagini..
bana dediki siz sadece setin tasina para vermissiniz dedi.. cok tasli diye set.. babasina da heralde aynisini dedi ki adam geri vermeye ses cikarmadi..
altina degil tasa para verdiniz dedi cikti.. kendi setinide görseniz yarisi tas.. neymis kendisi öyle almis hata etmis bana yardim etmek istemis..
geri verdiler seti ona neyse dedim ama dün en ucuz setlere bakip beni zorlamasi almama beni deli etti..

bugünde gidip yenisini secicem oda tasli olucak ve ben bunu begendim dicem.. kayinbbama da derim baba bunu begendim diye adamcagiz allah icin bisey demedi hic..

ama görümce..

Back
X