Gorumcemin istekleri

Cidden hep ayni sey olunca gina geldi ama.
Emin olun su konuya yazan hic kimse gorumcesine benim kadar cok hediye almamistir
Pardesuye de gicik oluyordum sukur trdeki pardesuleri tercih etmeye basladi da kurtulduk.

Cidden hep ayni sey olunca gina geldi ama.
Emin olun su konuya yazan hic kimse gorumcesine benim kadar cok hediye almamistir
Pardesuye de gicik oluyordum sukur trdeki pardesuleri tercih etmeye basladi da kurtulduk.
Surekli siparis veren insan parasini da teklif etmeli diye dusunuyorum. Ben de arada giderdim yurt disina surekli siparis veren kuzenim parasini verirdi mutlaka. Bir degil iki degil cunku rutine bagladiysa eger incelik olsun diye insan parayi teklif eder.

Zaten yurt disinda yasayanlardan veya yurtdisina tatile gidenlerden hediye beklemek daha dogrusu onlari hediye almak zorunda birakmak bana cok ayip geliyor.

Kendileri isterseler alirlar hediyeyi ama bana sunu al bunu al diye siparisle hediye aldirmak tuhaf.

Yurtdisinda yasiyorlar diye uber zengin insanlar degiller ya bunlar.

Her sene her sene olunca caninizin sikilmasi normal. Birde hani insan mahcup olarak rica eder parasini verecegim der siz alirsiniz para istemezsiniz amenna ama durmadan siparis vermek gorgusuzluk baska bir sey degil.

Yurtdisinda yasiyorum ben de. Valla kimsenin istedigini alip gelmiyorum, millet de alisti, artik istemiyorlar bile. Alistirmayin. Cunku oyle beklentili insanlar var ki, adi yurtdisindan gelmis olsun diye cop isteyecekler neredeyse. Kimisi de bedavadan esya sahibi olmaya bakar, oyle uyaniklar da var, "sen al getir, ben parasini veririm". Yok oyle kardesim, once parasini vereceksin.

Hangi devirdeyiz? Eskiden olsa tamam da, artik Turkiye'de her sey var, hele ki Istanbul'da. Birisi internetten bir sey ismarlayip benim evime gondermisti, Turkiye'de subesi olmayan bir yer icin. Ben sadece evime gelen mali bavula koyup kisiye goturmustum. Bana hic bir zahmeti olmadi, karsi taraf da yurtdisi kargo ucretinden yirtmisti. Bak boyle istege can kurban. Ama benden istenenler sunlar: otomatik tansiyon olcme aleti, bebek yurutec/ziplatan bir sey, banyo suyu olcmek icin su termometresi, profesyonel kamera, ayakkabi, akilli telefon, akilli telefon kilifi, sarj aleti,... Yok devenin nali. Kardesim bunlarin hangisi Turkiye'de yok? Sacma sapan istekler. Bir de "git arastir, bana markalarla, ozelliklerle, fiyatlarla gel, ben begendigimi sana aldirayim, sen gelince parasini vereyim" diyen uyaniklar da var... Onlarin malinin arastirmasini da ben yapacakmisim, o begendigini secip aldiracakmis hasbam. Iy sinir oluyorum ya. Ben de dolmusum. "Bende de para yok, burada da o yok, bavulda yer yok" falan filan herkesi atlattim su zamana kadar. Artik da direkt online alisveris sitesi verip oradan evlerine kargolatabileceklerini soyluyorum, bir daha rahatsiz eden olmuyor. Benim de kafam rahat artik. Insanlar benden bir sey isteyemeyeceklerini sonunda anladilar.

Ayni sekilde bu korseleri arastir et sadece almakla da bitmiyor.
Davulun sesi uzaktan hos geliyor. Al ne var diyenler dunyada sadece gorumcem yok. Her yakin akrabam onun gibi yapsa kucuk bi nakliye sirketi kurmak lazim :)

Hiiic de alamam valla her yil.Ayrica yurt disi diye her gittiginde niye hediye almak zorunda olasin ki.

Bir de emrivaki yapiyor

Birde sanki teknolojik aletler yurtdisinda bedava dagitiliyor gibi davraniyorlar.

Esimle 10 gunlugune yurtdisina gittik. Dondugumuzde esimin kardesine parfum aldik hediye. Yuzu dustu. Akilli telefon beklemis aliriz diye. Zaten euro almis basini gitmis turk parasina cevirsen turkiyede satis fiyatinin 100 200 asagisi oluyor sadece. Kaldiki ne esim ne ben kendimize bile almadik.

Insanlar cok ilginc gercekten.

Ayni sekilde bu korseleri arastir et sadece almakla da bitmiyor.
Davulun sesi uzaktan hos geliyor. Al ne var diyenler dunyada sadece gorumcem yok. Her yakin akrabam onun gibi yapsa kucuk bi nakliye sirketi kurmak lazim :)
Ben,seni haklı buldum,kardeşim kadar yakın arkadaşıma bir tek fotoğraf makinası sipariş verdim yıllar önce,gelir gelmez parasını verdim.Orada para kolay mı kazanılıyor,görümcenin yan bakışına tahammül edemeyenler bunu hoş karşılıyor.Kaç gündür suzinin konusunda gıcık olduk.Bunun ne farkı var o konudan.Yengeme yurtdışından şemsiye getirmişti abisi.Benimkinin tıpatıp aynısıydı.Bozulmuştu hatta canım yengem..
Burda ne yokki...

Yıllarca yurtdışında yaşadım, insanların neler istediğini benim ne paralar harcadığımı, parasıyla getir aa valla kabul etmem diyenlerin malı alınca sus pus köşesine çekildiğini bir ben bilirim bir de Allah.
Görümcen dananın kuyruğundan ne koparsam kardır diye düşünüyor belli ki.
Şimdi yapacağın tek şey var. Görümce bir istiyorsa senin ailenden de biri bir şey isteyecek.yani sen istemişler gibi konuşacaksın. Onun tarafı ne istiyorsa kısasa kısas yapacaksın sen de alacaksın. Eşine de diyeceksin benimkiler de sipariş verdi diye. Bir sefer göçersiniz olur biter. Bak bakalım bir daha eşin kabul edecek mi seninkiler de istiyor diye.

Son düzenleme:
480 degil de 260 lira oldugundandir
Keske kargoyla 300 diyeydim belki daha anlayisli yorumlar alirdim
Semsiye de komikmis ama

Ama Allah var benim gorumce suZinin ki gibi degil. Kendisi gibi bizi de zengin saniyo, 3 kurus ne dokunacak diye dusunuyordur.
Bizim kadar olmasa da her gittigimde muhakkak hediye alir bana

Ama Allah var benim gorumce suZinin ki gibi degil. Kendisi gibi bizi de zengin saniyo, 3 kurus ne dokunacak diye dusunuyordur.
Bizim kadar olmasa da her gittigimde muhakkak hediye alir bana

Aynen oyle. Bir de para basiyoruz gibi davranan da cok. "Sen al, ben oderim". Hani nasil olsa sende sirrak diye her seyin parasi bulunur, bulunmalidir. Yurtdisinda yasiyorsun cunku. :)

Bakin en son Turkiye'ye gelmeden hemen oncesi yasadigimi anlatayim mesela. Tr'den bir arkadas, ki o zamana kadar yakin diyebilecegim bir arkadas, yola cikmaa 3 gun kala mesaj atiyor. Bana Samsung bilmemne model telefon kilifi getirsene diyor. Bir de bana walmart'in urun sayfasini cekmis, gondermis, bak orada 30 dolarmis diye. Ben de Turkiye'den baktim, 15-25 lira. E dedim orada daha ucuzmus ya, buradan istemenin mantigi ne? Dolari liraya da cevirdin mi, sana kac kati masraf cikiyor... Demez mi, yoo burada onlar 400 lira, sen bakma nette yazana diye... Bu kadar aptal yerine konmaya calistigim icin bunu yazmaya ben utaniyorum yemin ediyorum. Cidden bakin, oyle salak bir sey de degilim, hangi kafayla bunu yiyecegimi dusundu bilmem. O sark kurnazina o sinirle sert bir mesaj yazip tum iletisimimi kestim. Uyuz oluyorum bunlara. Bir de kendini cok akilli sanan sark kurnazlari var iste, gorun. :))

480 degil de 260 lira oldugundandir
Keske kargoyla 300 diyeydim belki daha anlayisli yorumlar alirdim
Semsiye de komikmis ama
İsterse 50tl olsun,ben emrivakiyi sevmem,kimseye de yapmam.Hediye gönülden kopandır.Haftasonu turistik bir bölgeye geziye gideceğim, kardeşlerime birer parça hediye de alacağım.Ama ne onlar bana emrivaki yapar,ne de onlar gitse ben yaparım.Şemsiye olayı evet ya Yengeciğim sevinerek gösteriyordu,abim bana getirmiş diye,bende o sırada çarşıya çıkmaya hazırlanmıştım.Elimde çantam şemsiyem,yengem anlatırken,sustu bakakaldı,ben dikkat etmemişim bile.Bozulmuştu canım benim...

Ahaha ben de şu korseleri merak ettim, kadın giyimin alası var Türkiye de, hani medikal olanlar belki zor bulunuyordur gerçekten de , o korseleri hiç sanmıyorum. Küçük şehirde yaşıyorsa bile internetten bulur kesin.

Turkiyede varmis da yurtdisindaki daha kaliteliymis...

Tabiiki bulur.Kardeşimin eşi amerikadan saat,çinden telefon getirtti kardeşime...

Olur mu canım öyle sey
Her gelisiniz 5000 liraya yakın tutuyorsa hiç gelmeyin bence ülkeye
zaten uçak biletleri fiyatı da o biçimdir yurt dışının

Hiç sevmem hediye siparişlerini karşı tarafın gönlünden ne koparsa odur hediye

Yurt dışında yaşıyorsunuz diye parayı ağaçtan toplamiyorsunuzdur

Burda herkes bir korse neyki ,sanki çok para demiş.
Kusura bakmayin ama o her sene bir tek istediği korse banada çok gelirdi.
Isterse kocamin parasi olsun.
Maalesef yurtdisinda yaşayanlar için iki tarafli olmuyor.
Bizde hersene ufak hediyeler götürüz fakat bu zamana kadar hiç kimse benim çocuklarima bir tane tişört bile almadi.
Yani onlarin durumuda iyi .Herkes ve bizim gibi yuvarlanip gidiyorlar.
Böyle oldumu benim gururuma dokunuyor.
Tamam bir sene eşim ailesini görmüyor almak istiyor ama bende kendimi yiyiyorum.Eee....onlarda bizi ve çocuklarimizi görmüyorlar .Niye hep alan getiren biziz.
Maalesef ben böyle şeylerde karşılik beklerim.
Geneldede hep böyle oluyor .Yurtdisindan gelen valizi dolu gider ama boş gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…