GÖRÜMCEMLE Mİ YAŞAMAK HAYIIIRR YAAA !!!

engelli olması çok kötü allah kimseye vermesin. kabul edersen evliliğinizde sorunlar olur diye düşünüyorum. şuan bi şey yapmana gerek yok anladığım kadarıyla zaten şuan ortada bi şey yok zaman neler getirecek belli olmaz. kayınvalidene kızma bence kendi ölünce engelli çocuğu nolcak onu düşünüyo ve belki damatlarına güvenemiyo aslında durum çok üzücü onlar açısındanda ama sende haklısın ben olsam bende istemezdim.

konuyu okuyunca en çok engelli kızkardeşe üzüldüm. bir insanın bakıma muhtaç eksik yük olduğunu hissetmesi çok zordur eminim. onun mutluluğu için bir bakım evine verilmeli yada bir bakıcı tutulmalı.

O yüzden konuşmuyorum konuyu hortlatmıorm ınan hepsı ıcımde konuşulanlar konuşulmayanlar yuregımde ben insanım sonuçta onlar kadar ınce hesaplar yapamıyorum ama üzülüyorum ve herseyı zamaana bıraktım Rabbim yardımcımız olsun kımseyı elden ayakdan dusunurmesın muhtaç etmesin yanısıra bızlerı hayırlı kısmetı olsun yuvasını kursun kendı düzeni olsun ne bıleyım hayırlısı olsun ya . ve insnların ıcınde ınsan sevgısı olsun ıstıorm kardeş sevgisi ana baba eş sevgısı saygısı olsun benm nıyetm ıyı Allah büyük

benm de gönlüm sunu ıster onun ıcın kendı evınde yardımcısı olsun o elını işe surmesın kardeşler gıtsın gelsın o çıksın gelsın gıtsın gönlünce özgüven yerleşsin ev kursun eşi çocukları olsun bekar sonuçta kızkardeslerının ıslerını hep o yapıo cocukalrına bakıo aynı ozverıyı kızkardeslerıde ona gostersın dilerim

amin inşallah zor bi durum

çok acı

allah kimseye muhtaç etmesin...ama dünya bu kimin ne olucagı belli olmaz.bakarsınız bir kaza ya yada hastalığa yakalanırsınız ve yatalak oluveririsiniz sağlıklıyken bakıma muhtaç olursunuz...

o anne baba bir hayattan gidicekler o zaman o abla ne olucak

neyse ben susayım

Uzuldum gorumcenize..
Neden k.valideniz bakmaya devam etmiyor? Allah gecinden versin anne babasina birsey olur, o zaman tabi ki birinizin sahip cikmasi gerekir ama bu durumda size emri vaki yapmalari yanlis olmus..Kizlarinin kocalari istemezmis,sizin de bu sorumlulugu ustlenme zorunlulugunuz yok.Allah yardimciniz olsun

K.validesi hayatta olmasa, konu sahibine bakimini birisinin ustlenmesi gerek derdim, ama anne baba hayatta iken bu kadincagizdan da boyle bisey istenemez ki

Sizin sinirleriniz bozulmuş ne dediğinizi bilmiyorsunuz bakıma muhtaç %80 ENGELLİ biri nasıl evlenecek ?
Bir de yani kusura bakmayında daha kv ve kp ölecek kardeş ortada kalacak ohoooo çok var yani şimdiden bunları düşünmeyin.
Harfler para ile değil bedava SESLİ HARF kullanın

doğmamış çocuğa don biçmek gibi olmuş biraz konunuz. kv niz öldükten sonra diye düşünülmüş yarına çıkıcamızın garantisi var mı kim öle kim kala, bir sefer dönüşümlü bakılır dersiniz oldu bitti şimdiden bu muhabbetlere bukadar dertlenmeye ne gerek var.

Kv kp hayattayken sen niye bakacakmışsın bu ne saçmalık! Hayatta olmasalar bakmasan ayıp derim ama böylesi çok saçma! Annesi baksın çok bakamıyorlarsa bakıcı tutsunlar

bence haklı bir istek. eşinizde bunu görebilse keşke.

işte ölürse hastalanırsa o zaman bakacakmışız kendince düşünmüş
Ölürse kv nolcak peki ablası? O zaman elbette bakılır duruma göre bunaldığın zamanlarda diğer kardeşlerde de kalır. Ama kv bunu şimdiden söyleyerek patavatsızlık etmiş. Benim de kaynım var hafif zeka geriliği var Allah korusun kv kp e bişey olursa zaten kimseye bırakmam ben bakarım heralde hatta birinden birine bişey olsa ikisini de eve alırım hastalık var sağlık var benim de yarın ne olacağım belli değil kim bilir belki de onların bana bakacağı duruma düşerim

işte ölürse hastalanırsa o zaman bakacakmışız kendince düşünmüş
Rabbim insani insana muhtac etmesin. Merak etmeyin hanimefendi ozellikle kayinvaldeniz de merak etmesin mumkunse yazriklarimi aynen iletin. Rabbim onu o sekilde yaratti ise sonrasini da yaratmistir merak etmeyin. Bu kadar dert etmeyin.
evet haklisiniz kayinvalide hayatta iken ogluna vasiyet eder gibi bir emrivaki hos degil
evet haklisiniz o kadar kiz kardes varken erkek kardese kizkardes emanet edilmez
evet haklisiniz damat denilen eloglu bakmazken gelin denilen elkizi niye baksin
amaaa uslubunuz o kadar agir ki sabahtan beri konunuza birkac kez girip ciktim yazmayim dedim ama dayanamadim
o kadar agir ki ithaflariniz benim burda zoruma gitti.
Yuk, bakmak mecburiyetinde olmak,esek miyim ibaresi ve diger yorumlarin arsindaki kelimeler....

neyse kendi hayatimdan bir ornek vereyim belki ne demek istedigim daha iyi anlasilir.
benim kardesim engelliydi. Kendi gezer kendi banyosunu tuvalet ihtiyacini yapar, ufak capta yemek isini hallerderdi. Ama bakima muhtacti neticede annem hep ben olunce bu ne olacak derdi.
bir gun babaannem vefat etti. Neyse defnedildi. Mezarinin yaninda sadece bir mezar yeri bosluk vardi. Butin kardesler annemin mezarinin yani benim diye gunlerce konustu ama bilin bakalim oraya simdi kim defnedildi. Benim 21 yasindaki engelli kardesim. Hic hesapta yokken hayat rutin ilerlerken annem kendisi oldukten sonra kardesimi yuk olarak kalacagini ortada kalacagini dusunurken oraya kardesim gomuldu. Hayat kimseye kalmaz kalmayacak.
Bunu gozonunde bulundurup uslubunuzu ona gore sekillendirmenizi tavsiye ederim.

sanırım eğer ailede engelli varsa birde anne ve baba yaşlıysa diğer aile fertleri zaman zaman bakmak zorunda
bu kadın olur veya erkek evlenmeden önce iyi karar vermek gerek sonra ben bakmam istemem diyemiyorsun
ki anne veya baba ölmüşte olabiliyor o zaman kardeşler devreye giriyor bu mutlala oluyor
bizim çevredede var bu tür vakalar ama onlar 7 kardeş olduğundan herkes 1 ay bakıyor anneler yaşlı ve hasta diye

Ben sizi anliyorum aslinda.ben bir hocadan gelin kaynanasina bakmak zorunda degil diye duymustum.benim teyzeme oglu degil damadi bakiyor.sizden once diger kardesler bakmak zorunda.allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

Öncelikle..
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Amin..

Görümcenle yaşamak istememeni anlarım, çok haklısın ben de istemem.
Çoğu kişi de istemez.
Eşinin ve kv nin senin düşüncelerini hesaba katmadan böyle kararlar alması da çok yanlış.

Ancak engelli olmasını, bakıma muhtaç olmasını dile getirerek eşek miyim ben demen hiç hoş değil belirtmek isterim.

Yeni evliyim, eşimle evliliğimi bile yaşayamadım.
Bana danışan da yok.
O sorumluluğu nasıl alırım, kendimde ona bakım gücünü göremiyorum gibi ifadeler kullansaydın keşke..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…