- 4 Mart 2012
- 15.850
- 36.808
- 798
- Konu Sahibi askolottammm
-
Haklısın, fakat inan aralarında bir şey olmasa da böyle garip aileler var. Ben gerçi böyle şeyler yaşayan gelinlerin asla üzülmemelerini isterim.O kısım bana da tuhaf geldi, yani ortalama türk annesi çocugu esiyle bayramda ziyarete gelecekse felçli bile olsa hicolmazsa bir öğün sofra donatmaya çalışır, bu konuda anne küs gibi, görümce de çantasini alıp çıkacak kadar sıyrılmış, tuhaf yanı...Karşı tarafı da dinlemek istediğim nadir konulardan oldu.
Aynen istediğim bir şey yok aslında zaten niye isteyim herkes evinde sağolsunYahu ben anlamıyorum 25 yaşındaki kadın çalışmıyorsa ya da okulu yoksa neden 6 ayda bir gördüğü abisi geldiğinde dışarı çıkar ki ? Görümceye takmak değil mevzu o zaman onlar geleceği zaman da gelin çıksın gitsin arkadaşlarıyla buluşmaya. Hizmet etesin demiyoruz zaten ama insan sırf özlediği için bile iki oturur muhabbet eder özlem giderir hoş beş sohbet eder nasılsınız iyi misiniz der. Bunu beklemekte artık ayıplanıyorsa diyecek bir şey kalmamış gerçekten. Evet eskiler gibi kimse kendini paralamasın ama misafir 10 rızkıyla gelir birini yer 9 unu bırakır derler. İki çay iki kek koymak bir tas çorba pişirmek hizmet etmek değil. Ortamda hadi yemek yiyelim denir yemek yapılırken gelin kalkıp yardım ediyim demezse işte o zaman hizmet bekliyor diyebilirsiniz. Bence çok ayıp yaptıkları böyle mi yetiştirildik biz bu nasıl bir düzen aklım almadı benim.
Evet var ben böyle anlatınca altında bir şey arıyorlar ne alaka kardeşim onların kalitesizliği benim suçum mubazen burada okuduğum şeylere inanamıyorum. demek ki varmış böyle aileler.
Bu sizi pek alakadar etmez bence siz o evin kızı sayılırsınız siz yapabilirsiniz hatta isterseniz yemeyin yani ne gerek var bir kek bir kurabiye kafaya takmayın böyle şeyleri saçlarınız beyazlar :)Arkadaşlar hepinize merhababenim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Kalkıp kendim yapacagıma cafeye gitmeyi tercih ederimBu sizi pek alakadar etmez bence siz o evin kızı sayılırsınız siz yapabilirsiniz hatta isterseniz yemeyin yani ne gerek var bir kek bir kurabiye kafaya takmayın böyle şeyleri saçlarınız beyazlar :)
Öyle yapın sonuçta sizinde zorunuza gidiyor sanırım basit şeyler sonuçta abartilmamali o kızda kimsenin hizmetçisi vs değil arkadaşlarıyla zaman gecirebilir belki oda sizin gibi iş yapmak istemiyordur sizi pek sevmiyordur:)Kalkıp kendim yapacagıma cafeye gitmeyi tercih ederim
Sırf yorum yapmak için yorum yapmayn beni sevmemesi gereken bir neden yok ayrıca sevsin veya sevmesin benim umrumda olmaz ayyy g.tmm yemiyor demiyorlarda hizmetci değiliz diye yırtınıyorlar aynen aynen sen hizmetçilik yapma bebemÖyle yapın sonuçta sizinde zorunuza gidiyor sanırım basit şeyler sonuçta abartilmamali o kızda kimsenin hizmetçisi vs değil arkadaşlarıyla zaman gecirebilir belki oda sizin gibi iş yapmak istemiyordur sizi pek sevmiyordur:)
Şu lafları görünce görümcen haklı seni niye sevsin tavırlara bak yazık gelin gittiğin yere : *Sırf yorum yapmak için yorum yapmayn beni sevmemesi gereken bir neden yok ayrıca sevsin veya sevmesin benim umrumda olmaz ayyy g.tmm yemiyor demiyorlarda hizmetci değiliz diye yırtınıyorlar aynen aynen sen hizmetçilik yapma bebem
Sen Kendine üzül...Şu lafları görünce görümcen haklı seni niye sevsin tavırlara bak yazık gelin gittiğin yere : *
Valla senden daha iyiyim şükür en ufak iş bile zoruma gitmez kocamın annesi benimde annemdie her türlü hizmeti ederim görümcem yapsın yapmasın senin gibi gtm yemez biri değilim:)Sen Kendine üzül...
Valla senden daha iyiyim şükür en ufak iş bile zoruma gitmez kocamın annesi benimde annemdie her türlü hizmeti ederim görümcem yapsın yapmasın senin gibi gtm yemez biri değilim:)
İkile canımValla senden daha iyiyim şükür en ufak iş bile zoruma gitmez kocamın annesi benimde annemdie her türlü hizmeti ederim görümcem yapsın yapmasın senin gibi gtm yemez biri değilim:)
Saygısız birisin cidden sana acıyorum senin gibiler bide utanmadan başkasını eleştiriyor tencere dibin kara seninki benden kara :)İkile canım
Yok canım yeniyim ben sen kendini incelet :)Mune bu arkadaş ikinci bir hesap açmiş galiba incelenmesi lazm eski üyelerden
Üff ikile diyorum halâ burdasın ne yapışkan bişey çıktnSaygısız birisin cidden sana acıyorum senin gibiler bide utanmadan başkasını eleştiriyor tencere dibin kara seninki benden kara :)
Öyle demeyin 25 yaş ergenmişş:))Bence haklisiniz. İnsan senede 2 kere gelen oğluna sevdiği seyleri yapar. Biz 3 haftada 1 gittigimiz halde hep sevdiginiz seyleri yapar sorar ne yapayim diye. Ayni sekilde o da bize geldiginde herseyi yaparim. Sizin kayinvalideniz özencsiz bir insan. 25 yaş kuçuk degil. O yasta evlenip cocugu olanlar var. Görümceniz de abisi icin birsey yapabilir. Derdiniz hizmet görmek değil size özen gösterilmemesi. Bosverin bazi insanlar maalesef böyledir. Size kötü davranmiyorlarsa umursamayın.
Yorumları okursanız konudaki gelin çok da ordinary degil "numunelik"... tam olarak evlerden ırak bir üsluba sahip, kayınvalide ve görümce oğullarının huzuru kaçmasın diye gelme diyemiyorlar ama çok da muhattap olasiları yok bununla haklı olarak benceBence haklisiniz. İnsan senede 2 kere gelen oğluna sevdiği seyleri yapar. Biz 3 haftada 1 gittigimiz halde hep sevdiginiz seyleri yapar sorar ne yapayim diye. Ayni sekilde o da bize geldiginde herseyi yaparim. Sizin kayinvalideniz özencsiz bir insan. 25 yaş kuçuk degil. O yasta evlenip cocugu olanlar var. Görümceniz de abisi icin birsey yapabilir. Derdiniz hizmet görmek değil size özen gösterilmemesi. Bosverin bazi insanlar maalesef böyledir. Size kötü davranmiyorlarsa umursamayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?