Görümcenin gelinliği

ben böyle düşünmüyorum, verilen değer alınan hediyelerle harcanan para ile gösterilmez. ha ben önceki yorumumda da söyledim, ben olsam giymezdim sinir de olurdum çünkü benim için gelinlik önemli ne kiralarım, ne gidip 1 bin tl ye alırım ne de başkasınınkini giyerim.

ama mesela düğündür dernekti, yok kına gecesiydi, benim için önemsiz detaylardı ve hiçbiri de tam anlamıyla yapılmadı. değerimden de bir şey eksilmedi. eğer gelinlik onun için önemli değilse, ailede kötü niyetli değilse, giysin gitsin. biraz rahat olmak lazım. birde şimdi gelinlik almak istemeyen ileride her şeyden kısar demişsiniz, pardon ama zaten o insanlar gelin kızımıza hiçbir şey yapmak zorunda değiller. onu da bir kafadan çıkarmak lazım.benim her şeyimi nişanlım aldı, tamam ailesi hediyelerini eksik etmediler ama asıl ihtiyaçları karşılayan kendimizdik nişanlım ve ben maaşlarmızdan yaptık ne yaptıysak.

canım maalesef Türkiye'de bir çok kadın evlenirken "ne koparsam kardır" derdine düşmüş, ve üstelik bunu kendilerine verilen değerle bir tutuyorlar. cimrilik ayrıdır, yapmak istememesi ayrıdır, ama birde durumlar ortadayken yapamamak apayrıdır. kızlarımız bunu ayırtedemiyor ve ne yazık ki nesillerdir evlilik hazırlıklarında pazarlıklar dönüyor. burada "gelinliğimin içine giyeceğim çamaşırı" almadılar diye konu açan bile gördüm. ee ne diyeceksin bu insanlara

Yurtdisinda yasiyorsunuz dayanaginiz o ama ne biliyorsunuz ben nerede yasadim/yasiyorum :) desteksiz atmadim bende...kriz kismina katiliyorum ama elbise kismi her kulturde onemli BENCE. Ne guzel soylemissiniz bana gore herkes nasil mutluysa oyle yapsin diye. Ayni dusunceyi paylasiyorum.

Ya nedir bu Türk kadiniyla derdiniz dünyada tek gelinlik giyen insanları Türkler mi oluşturuyor
Örneğin tlc diye kanal da gelinlik programı gibi bir program var insanlara nasıl gelinlik seçileceğiyle ilgili
Rakamlar 2000 doların altina düşmüyor 10 bin dolarlara kadar cikiyor
elin Amerikalısinin aklına gelmiyor gorumce gelinliği giymek de bizde bu var
Hiç kimse de orada gelinlik secenleri oturup asagilamiyor

Burada konu sahibi ister ablanin gelinliği güzeldi ben onu giymek isterim der anlarım
Ama teklif edilmesini anlayamam

Üstelik aileden birinin gelinligini secmenin verdiği sıkıntılar sadece bu gorumcesinin gelinliği değil miydi sıkıntısi değil
En ufak bir olayda kendinize bir gelinlik alamiyordunuz da benden giyindin denilmesi veya gelinlige iyi bakilmamis yok şurası yırtılmış yok surasina basılmış gibi dertler de var
Kiralık öyle değil ama yada ikinci eli satın almak

Ayyy of su adetler deyip off bu gelenek deyip gorumcenin bile olsa gelinlik giymenin anlamı ne o zaman cidden tamamıyla adetlere karşı olup sevgilisinin evine taşınan beyaz elbisesiyle nikah yapanlar var ama konu sahibinin olayi buda değil madem adetlere para harcamaya karşıyız niye düğünü yapıyoruz o zaman gelinliğe para harcamayıp en kıytırıgi 2500 liradan başlayan düğün salonuna para harcamanın manasi ne

Bu senin tercihin.
İçine sinmesine bağlı.
Beğenmediğin, istemediğin durumda yenisinin alınabileceğini söylemiş nişanlın.
Açıkcası bende çok takılmazdım.
Bende kiraladım gelinliğimi.
Ve benden önce illa ki başka biri daha giydi.
O kadar paralar verilmesine karşıyım ben.
Ha aileden birinin diye istemeyebilirsin annen de belki o yüzden diyordur.
Ama ben olsam içime sindiyse giyerdim.

1. derecede yakın olan görümce şuan uzak gibi dursa da onun nikahına gelen size de gelecek o yüzden tercih etme

anneni dinle
içine sinsin
1kere giyeceksin
ortama gelecek erkek tarafından yine aynı kişiler belki sizin taraf gelinliği yeni görecek
o görümce gelinliği olduunu anlayan herkes
sana dul karı muamelesi dedikodusu yapacak ( acı bir halk geleneği maalesef direkt konu kusurumu vardı da kızın gelinliğine kalmış denilecek)

anneni dinle

nikahımda düğünümde herşey bana özel olmalı. hele de gelinlik gibi bir giysi. mesela gelinlik giymeyi düşünmüyorum. şık beyaz bir elbise tercihimdir. siz de ya uygun fiyata bir gelinlik bakın, ya da hiç giymeyin gelinlik. ama yine de başkasının gelinliğini almayın.

ben bunu söylemedim anlamak istememişsiniz ben gelinliğime 3.500 TL verdim ve hala 7.000 TL ye asıl begendiğimi almadım diye hala kendime kızıyorum. yorumumumda da söyledim ben olsam hem sinir olur hem de asla kabul etmezdim.

ama eğer konu sahibi için çok önemsiz bir şeyse gelinlik, hevesi yoksa giyebilir. bizim eleştirimiz kendini alınanların değeri ile bir tutanlaraydı. evlenirken aklını yitirip her şeyi erkek tarafına itelemeye çalışanlara ve şimdiden böyle yapma şöyle yapma diye akıl verenlereydi. bir kere erkek tarafları kimsenin finans kaynagı değil, evladını seven, parası olan, gönlü bol olanlar yapıyorsa yapsın ama yapmayana da kimse bir şey diyemez.

bu tamamen hevesle alakalı bir şey, hevesiniz varsa yaparsınız, yoksa sırf herkes yapıyor, adet diye yada illa yapılması gerekiyor diye yapmak saçma. kına gecesi yapmadım diye herkes beni topa tuttu ama ben inat ettim yapmadım ne kaybettim bence hiçbir şey ne kazandım en az 5.ooo TL

dediğim gibi benim eleştirdiğim şey, kadınlarımızın evlenirken çıldırması, giyeceği donundan, çorabına kadar erkek tarafına aldırmak istemesi ve bu işi ticarete dönüştürmesi, ortada pazarlıkalrın dönmesi, hediye olacak takıların önceden siparişinin verilmesi. yoksa paranız vardır hevesiniz de vardır gider alırısınız 10 bin dolara gelinlik, kime ne.

Milletin ne diyeceği düşünmedin mi AA bu gelin tandik gorumcesinin gelinliği giyiyor diye ben olsam giymezdim satin alindi.. Sandikta duruyor satmak istedim esim dursun diyor yikatamadim da hala kirli gelinlik:)

Kisiden kisiye degisen bir karardir bu.

Ben olsam tercih etmezdim ama sen istiyorsan giyebilirsin.

Bu karari tek basina alamiyorsan demek ki evlenecek olgunluga erismemissin.

Ayni seyleri yasadim. Kv komsunun gelinligini giy dedi gitmis eve getirmis. Ilk basta sesimi cikarmadim. Sonra bindalli buldu baskasindan . Gelin ayakkabisi buldu getirdi. 1 tanesi tmm deseydim dùģùnùm emanet bir sùrù seyle dolu olacakti. Ayrica adetler gelenek gòreneklerimiz var. Nisani kiz tarafi dùgùnù oglan tarafi yapar diye. Madem dùgùn yapacak kadar durumlari yok o zmn kizimiz sabretsin. Durum dùzelince evlensin.

Görümcenin gelinliğini giyeceksen mutlaka üzerinde değişiklik yaptır.
Beğendiysem kullanılmış gelinlik giyerim ama gelinlik görümcenin olduğundan bir ilerde başına kalkar mı ikincisi de aynı akrabalar gelinliği mutlaka tanır soruları seni sıkarmı?

Gelinlik takisintisi olmayan hatta dugunsuz evlenecek biri olarak ben kabul etmem. Görümcenin dugunune gelmis olanlarin cogu seninde dugunune gelecek bu yuzden hos gelmedi bana ayni gelinlik fikri. Hayatinda bir kez giyecegin seye para vermek yerine kiralayabilirsinizde

Gumrukten 70 euro ustune vergisiz alimlar 30 euroya dusuruldu. Bu de demek oluyor ki konu sahibi 160 dolar verip bunu turkiyeye getirtirse vergisini odemek durumunda. Gumruge gidip ben vergisini odeyip almak istiyorum dediğinde kabul edeceklerinin garantiside yok. Tamamen keyfi calisiliyor. Yarin obur gun birilerinin basi bu yuzden agrimasin, bilgilendirmek istedim.

işte bu çok kötü bir şey, sizin durumunuzda olsam bende asla kabul etmezdim, çünkü yaptıkları terbiyesizlik. benim aklımdaki şöyle bir durumdu, görümceye arası çok iyi, gelinliğe de o kadar parar vermek istemiyorlar ve bir fikir geliyor aa bunu giy diye ve kızımız da gelinlik hevesi olmadığı için kabul ediyor. yani daha toz pembe düşünmüştüm ama sizin durumunuzda daki gibi olursa çok çirkin, terbiyesizlermiş resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…