- 9 Eylül 2013
- 12.072
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi cimcimelif
-
+1 duz beyaz bir elbise alir giyerim ama gorumce gelinliği değilGiymezdim, hiç gelinlik giyme böyle takıntıların yoksa ama başkasının gelinliğini de giyme
1000 tlye bile gelinlik varken neden gòrùmcesinin gelinliği?? Bu ona deģer verilmedigini gòsterir bence. Simdi gelinlik almak istemeyenler ilerde herseyden kısar. Borç yiģidin kamçısìdir. Genc insanlar calisip òderler.
bir de burda gelinlik alamayacak adamla evlenme, ya da evlenemeden adamin cebini mi dusunuyorsun diyen ne kafasi yasadigini bilmedigim insanlar var. Bir kere burasi ayri ev acamayacak adamlarla evlenmis kadinlarla dolu. benim esim kac bin tl maas alirken damatlik almak sacma geldi normal takiminin yakalarina saten yaptirdik ve kusak papyon aldik ben de arkadasimin gelinligini giydim. simdi bu adamla evlenilmez miydi yani? balayini da yurtdisinda yaptim sirf bu giyim kusam masrafi yapmadigim icin ucak biletim bedavaya geldi. Ayrica bu cocuk daha yeni atandiysa dugunu vs yi krediyle yapicak. nereden kissak diye dusunmek gayet normal bence cunku o borc evlenince BERABER odenecek. okuyunca kanim dondu bazi yorumlari. ne kadar vicdansiz kadinlar koca buluyor diye dusunmedim degil..
Yurtdisinda yasiyorsunuz dayanaginiz o ama ne biliyorsunuz ben nerede yasadim/yasiyorum :) desteksiz atmadim bende...kriz kismina katiliyorum ama elbise kismi her kulturde onemli BENCE. Ne guzel soylemissiniz bana gore herkes nasil mutluysa oyle yapsin diye. Ayni dusunceyi paylasiyorum.Ben de türküm ama bakin simdi su genelleme yapmayalim sözünü de her duruma uyarlamayalim.Kadinlarimizin büyük cogunlugunun buna cok önem verdigini inkar edemezsin.Bu konuda bile yazilanlara bakarak bu sonuca varmaniz oldukca kolay.Isin diger tarafi yurt disinda yasiyorum ve burdaki insanlarin bir cogu bizim gibi degil.Yani kiyaslama yaparken de bir dayanagim var.Yine de dedigim gibi bana göre insanlar nasil mutlu olacaklarsa öyle davransinlar.Fakat dügün, gelinlik , nisan vs gibi konular büyük krizlere sebep olabiliyor.Böyle olmasindansa hic olmasin daha iyi derim.Sahsen iki saat giyecegim gelinlik yerine bir haftalik güzel bir tatili tercih ederim.
Ya nedir bu Türk kadiniyla derdiniz dünyada tek gelinlik giyen insanları Türkler mi oluşturuyorcanım maalesef Türkiye'de bir çok kadın evlenirken "ne koparsam kardır" derdine düşmüş, ve üstelik bunu kendilerine verilen değerle bir tutuyorlar. cimrilik ayrıdır, yapmak istememesi ayrıdır, ama birde durumlar ortadayken yapamamak apayrıdır. kızlarımız bunu ayırtedemiyor ve ne yazık ki nesillerdir evlilik hazırlıklarında pazarlıklar dönüyor. burada "gelinliğimin içine giyeceğim çamaşırı" almadılar diye konu açan bile gördüm. ee ne diyeceksin bu insanlara
Ya nedir bu Türk kadiniyla derdiniz dünyada tek gelinlik giyen insanları Türkler mi oluşturuyor
Örneğin tlc diye kanal da gelinlik programı gibi bir program var insanlara nasıl gelinlik seçileceğiyle ilgili
Rakamlar 2000 doların altina düşmüyor 10 bin dolarlara kadar cikiyor
elin Amerikalısinin aklına gelmiyor gorumce gelinliği giymek de bizde bu var
Hiç kimse de orada gelinlik secenleri oturup asagilamiyor
Burada konu sahibi ister ablanin gelinliği güzeldi ben onu giymek isterim der anlarım
Ama teklif edilmesini anlayamam
Üstelik aileden birinin gelinligini secmenin verdiği sıkıntılar sadece bu gorumcesinin gelinliği değil miydi sıkıntısi değil
En ufak bir olayda kendinize bir gelinlik alamiyordunuz da benden giyindin denilmesi veya gelinlige iyi bakilmamis yok şurası yırtılmış yok surasina basılmış gibi dertler de var
Kiralık öyle değil ama yada ikinci eli satın almak
Ayyy of su adetler deyip off bu gelenek deyip gorumcenin bile olsa gelinlik giymenin anlamı ne o zaman cidden tamamıyla adetlere karşı olup sevgilisinin evine taşınan beyaz elbisesiyle nikah yapanlar var ama konu sahibinin olayi buda değil madem adetlere para harcamaya karşıyız niye düğünü yapıyoruz o zaman gelinliğe para harcamayıp en kıytırıgi 2500 liradan başlayan düğün salonuna para harcamanın manasi ne
Ayni seyleri yasadim. Kv komsunun gelinligini giy dedi gitmis eve getirmis. Ilk basta sesimi cikarmadim. Sonra bindalli buldu baskasindan . Gelin ayakkabisi buldu getirdi. 1 tanesi tmm deseydim dùģùnùm emanet bir sùrù seyle dolu olacakti. Ayrica adetler gelenek gòreneklerimiz var. Nisani kiz tarafi dùgùnù oglan tarafi yapar diye. Madem dùgùn yapacak kadar durumlari yok o zmn kizimiz sabretsin. Durum dùzelince evlensin.ben böyle düşünmüyorum, verilen değer alınan hediyelerle harcanan para ile gösterilmez. ha ben önceki yorumumda da söyledim, ben olsam giymezdim sinir de olurdum çünkü benim için gelinlik önemli ne kiralarım, ne gidip 1 bin tl ye alırım ne de başkasınınkini giyerim.
ama mesela düğündür dernekti, yok kına gecesiydi, benim için önemsiz detaylardı ve hiçbiri de tam anlamıyla yapılmadı. değerimden de bir şey eksilmedi. eğer gelinlik onun için önemli değilse, ailede kötü niyetli değilse, giysin gitsin. biraz rahat olmak lazım. birde şimdi gelinlik almak istemeyen ileride her şeyden kısar demişsiniz, pardon ama zaten o insanlar gelin kızımıza hiçbir şey yapmak zorunda değiller. onu da bir kafadan çıkarmak lazım.benim her şeyimi nişanlım aldı, tamam ailesi hediyelerini eksik etmediler ama asıl ihtiyaçları karşılayan kendimizdik nişanlım ve ben maaşlarmızdan yaptık ne yaptıysak.
Bencede giymemelisin. Arkadaşının olabilirdi ama akraba işlerinden uzak durmalısın.
Bak bu gelinlik 160 dolar AliExpress de. Ücretsiz sevkiyat. 650'liraya gelior bunun gibi nice gelinlikler var beş aşağı beş yukarı yakın fiyatlar. Burdan al giy bütçeniz kısıtlıysa.
Beğenmezsen iade de edebiliyorsun. 20 ila 30 gün arasında da ürünler geliyor.
Ayni seyleri yasadim. Kv komsunun gelinligini giy dedi gitmis eve getirmis. Ilk basta sesimi cikarmadim. Sonra bindalli buldu baskasindan . Gelin ayakkabisi buldu getirdi. 1 tanesi tmm deseydim dùģùnùm emanet bir sùrù seyle dolu olacakti. Ayrica adetler gelenek gòreneklerimiz var. Nisani kiz tarafi dùgùnù oglan tarafi yapar diye. Madem dùgùn yapacak kadar durumlari yok o zmn kizimiz sabretsin. Durum dùzelince evlensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?