Görümcenin gelinliği

masrafi baska yerden kesin yinede guzel yeni bir gelinlik giyin lutfen...gelinlige merakiniz nasil.olmaz cok sasirdim

Aslında yurt dışında da oldukça önem veriliyor. Büyük gelinlik indirimlerinde kadınlar birbirine giriyorlar mesela bir ülkede her yıl. Ya da düğün planlama üzerine bile bir sektör oluşmuş, danışmanıdır, osudur busudur diye. Pastasını seçmedir, çiçeğini seçmedir hep yabancı filmlerde önümüze konan şeyler. Düğün, gelinlik gibi konular sanırım bütün kültürlerde benzer önemlere sahip. Tek taş bile kültürümüze yabancı kültürlerden girmiş bir şey.

Ucuza gitmek?Çok kötü bir tabir.Mal mıyız biz yada eşya falan?
Malmiyiz bilmem ama köle isaura oldugumuz kesin. Kadin calissin eve gelsin is yapsin yemek yapsin cocuk dogursun, bildigin superman olsun. Dugun nisan hepsi kandirmaca valla bak kizlarin gozlerini boyuyorlar. Ya ayrica erkek tarafindan bilezik set falan isteyen kimsede ahkam kesmesin burada. Yani herseyi kendisi yapanlara zaten lafimiz yok onlarinda eyvallahi olmuyor goruyoruz.

Cok begendim vs diyin kendim istedim diyin..

Yakışacak mi yakismicak mi o var. Size uygun mu değil mi ölçüleri iyi mi o var. Ölçüleri uygun değilse bi kaç düzenleme yapilcak buna da para verilecek gerek yok yani. Uygun fiyata gelinlikler var. Benimki 1.500 Du diktirmistim

Ama bu bakış açısını biz kadınlar neden pekiștirip mal muamelesine maruz bırakıyoruz ki kendimizi.
Şahsen ben kendimi hizmetçi olarak görmüyorum,beni hizmetci olarak görecek insanla da işim olmaz.
Söz,düğün,kına vsvs hic sevmem gereksiz bulurum,mümkünse sadece bir nikah tercih sebebimdir.
E kendimi hizmetçi olarakta görmüyorum deyiminizle ucuza değil bedavaya mı gitmiş olacağım?
Bakış açılarımızı değiştirirsek heryer yeşillenir.

Bu forumda bir cok kesimden insan var. Bir de gercekler ve olmasini istediklerimiz var. Malesef ama malesef insanlar sizin fedakarliklarinizi gormez gormuyor bu benim gozlemim tecrubem. Kim size emek veriyorsa maddi manevi onun icin kiymetli oluyorsunuz. Ben de kendimi hizmetci olarak gormuyorum ama bu benim hizmet ettigim gercegini degistirmiyor.

Kv ve kp in gözünde değerli olmak önemli mi? Ayrıca herseyı 4 4lük yapıp, düğünden sonra nede olsa onca para bızden cıktı dye burnunu sokmadıkları yer, yapmadıkları şey kalmayabiliyor.
Gelinlik almak atla deve bir olay değil tabıkı bu konuda taviz vermemeli bu kadarıda cok fazla. Evlencek adam bir gelinliğe 2bın barı ayırabılır. Onuda yapamıyorsa bırak evlenmesın zaten.

Onu diyorum ya ben de, bir gelinlik alamiyorsa gerekirse ertelensin nikah dugun.Valla ben bdv nin yalancisiyim her gun kv kp konulari aciliyor senin benim icin olmasada insanlar icin onemli demek ki deger verilmesi.

Onu diyorum ya ben de, bir gelinlik alamiyorsa gerekirse ertelensin nikah dugun.Valla ben bdv nin yalancisiyim her gun kv kp konulari aciliyor senin benim icin olmasada insanlar icin onemli demek ki deger verilmesi.

Bence adamın ailesi, adama değer verıyorsa ve adamda eşine değer verıyorsa bir yerden sonra istemeselerde saygı göstermek zorunda kalıyorlar. Bende kv, kp, gorumce, kayın herkesle sorun yasadım bi şekilde Bu sorunlar olurken adamın tutumuna göre onlarda değişiyorlar bıyerden sonra. Degerı kv kpin gözünde oluşması gercekten zerre önemli degıl bunun için uğrasmak yanlış yol.. Eş deger verdıkten sonra hersey oturuyor.

bir es olarak, es namzetinize yuk olmama kismini anliyor ve destekliyorum. ancak bir anne olarak da evladimin boylesi ozel bir seyi alamamasi bana dokunurdu, ne yalan diyeyim. tabi bu, bizimki gibi orta dogu kulturlerine has bir sey. mesela avrupada, maddi durumu ne olursa olsun insanlar ikinci el kullanirlar.

oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun.

siz neyi arzu ediyorsaniz, o olsun.

Sen görüp beğensen teklif etsen tamam da direkt nişanlının gelip ablasının gelinliğini teklif etmesi hoş değil bence.

Bence de 3 saat giyeceğiniz bi elbise için binlerce lira vermeyin ama bunu söyleyecek olan sizsiniz, nişanlınız değil. Kendisi biraz cimri olabilir mi acaba?

Görümce gibi direkt ailenin içinde olan birinin gelinliğini giymeyi de doğru bulmadım. İlerde ne olur bilinmez, bu konudan saçma sapan can sıkıcı laflar çıkabilir.

Gelinlikçiden de kimbilir kimin giydiği gelinlikler kiralanıyor ama görümce ayrı. Ben giymezdim.görmeden tamam demen de saçma

Hem durumları çok çok çok mu kötü? Bence buna bile masraf olmasın diye düşünmen çok yanlış, şimdi öyle düşünürsün de sonra pişman olursun

tabi ki önem verenlerde var.bu konuda fuarlarin olmasi da cok normal.Ama sadece kücük bir kisim.bir cogu önemsemiyor.bizde ki gibi abartilmiyor inanin.o dediginiz seylerin bir cogu da sanirim amerikan kökenli.dügün planlamacisi falan.Zaten America ve avrupa arasinda da düsünce ve kültür bakimindan büyük bir fark var.Ben ayrica ciddi bir tüketim toplumu oldugumuza isaret etmek istemistim.her seyin yenisi ve güzeli olsun istiyoruz.ikinci el kullanimi genel olarak bizde hos görülmez.Baskasinin eskisi olarak nitelendirilir.Benim kiyafetlerimin , esyalarimin yüzde 70 ìkinci eldir.

Bana da aynı teklif sunuldu bende önce sizin gibi kabul ettim ancak daha sonra düşündüm ve ne olursa olsun benim için özel olmalı kanısına vardım sonuçta ablasının gelinliğini onun bütün akrabaları görmüştür diyerek. Siz bilirsiniz ama kiralasınız daha iyi bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…