- Konu Sahibi cimcimelif
-
Ben de türküm ama bakin simdi su genelleme yapmayalim sözünü de her duruma uyarlamayalim.Kadinlarimizin büyük cogunlugunun buna cok önem verdigini inkar edemezsin.Bu konuda bile yazilanlara bakarak bu sonuca varmaniz oldukca kolay.Isin diger tarafi yurt disinda yasiyorum ve burdaki insanlarin bir cogu bizim gibi degil.Yani kiyaslama yaparken de bir dayanagim var.Yine de dedigim gibi bana göre insanlar nasil mutlu olacaklarsa öyle davransinlar.Fakat dügün, gelinlik , nisan vs gibi konular büyük krizlere sebep olabiliyor.Böyle olmasindansa hic olmasin daha iyi derim.Sahsen iki saat giyecegim gelinlik yerine bir haftalik güzel bir tatili tercih ederim.
Malmiyiz bilmem ama köle isaura oldugumuz kesin. Kadin calissin eve gelsin is yapsin yemek yapsin cocuk dogursun, bildigin superman olsun. Dugun nisan hepsi kandirmaca valla bak kizlarin gozlerini boyuyorlar. Ya ayrica erkek tarafindan bilezik set falan isteyen kimsede ahkam kesmesin burada. Yani herseyi kendisi yapanlara zaten lafimiz yok onlarinda eyvallahi olmuyor goruyoruz.Ucuza gitmek?Çok kötü bir tabir.Mal mıyız biz yada eşya falan?
Cok begendim vs diyin kendim istedim diyin..Merhaba kadınlar kulübü sakinleri...
Sorunum şu...
Nişanlım bana bir fikir sundu. Ablasının gelinliği olduğunu istersem o gelinliği giyebilecegimi ve istemezsem yenisini alabileceğimizi söyledi. Benim de gelinlik merakım olmadığı için ve sadece bir gün giyilecegi için kabul ettim. Benim için de iyi olur nişanlım masraf etmemiş olur çünkü karşı taraf alıyormuş adetlere göre. Görümcemin gelinligini giymek istediğimi anneme söyledim ama annem karşı çıktı. Kesinlikle olmaz yeni gelinlik alınsın vb şeyler söyledi. Açıkçası bir gelinlige o kadar para vermek de istemiyorum. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim? Siz olsaydınız gorumcenizin gelinligini giyer miydiniz?
Merhaba kadınlar kulübü sakinleri...
Sorunum şu...
Nişanlım bana bir fikir sundu. Ablasının gelinliği olduğunu istersem o gelinliği giyebilecegimi ve istemezsem yenisini alabileceğimizi söyledi. Benim de gelinlik merakım olmadığı için ve sadece bir gün giyilecegi için kabul ettim. Benim için de iyi olur nişanlım masraf etmemiş olur çünkü karşı taraf alıyormuş adetlere göre. Görümcemin gelinligini giymek istediğimi anneme söyledim ama annem karşı çıktı. Kesinlikle olmaz yeni gelinlik alınsın vb şeyler söyledi. Açıkçası bir gelinlige o kadar para vermek de istemiyorum. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim? Siz olsaydınız gorumcenizin gelinligini giyer miydiniz?
Ama bu bakış açısını biz kadınlar neden pekiștirip mal muamelesine maruz bırakıyoruz ki kendimizi.Malmiyiz bilmem ama köle isaura oldugumuz kesin. Kadin calissin eve gelsin is yapsin yemek yapsin cocuk dogursun, bildigin superman olsun. Dugun nisan hepsi kandirmaca valla bak kizlarin gozlerini boyuyorlar. Ya ayrica erkek tarafindan bilezik set falan isteyen kimsede ahkam kesmesin burada. Yani herseyi kendisi yapanlara zaten lafimiz yok onlarinda eyvallahi olmuyor goruyoruz.
Bu forumda bir cok kesimden insan var. Bir de gercekler ve olmasini istediklerimiz var. Malesef ama malesef insanlar sizin fedakarliklarinizi gormez gormuyor bu benim gozlemim tecrubem. Kim size emek veriyorsa maddi manevi onun icin kiymetli oluyorsunuz. Ben de kendimi hizmetci olarak gormuyorum ama bu benim hizmet ettigim gercegini degistirmiyor.Ama bu bakış açısını biz kadınlar neden pekiștirip mal muamelesine maruz bırakıyoruz ki kendimizi.
Şahsen ben kendimi hizmetçi olarak görmüyorum,beni hizmetci olarak görecek insanla da işim olmaz.
Söz,düğün,kına vsvs hic sevmem gereksiz bulurum,mümkünse sadece bir nikah tercih sebebimdir.
E kendimi hizmetçi olarakta görmüyorum deyiminizle ucuza değil bedavaya mı gitmiş olacağım?
Bakış açılarımızı değiştirirsek heryer yeşillenir.
Malmiyiz bilmem ama köle isaura oldugumuz kesin. Kadin calissin eve gelsin is yapsin yemek yapsin cocuk dogursun, bildigin superman olsun. Dugun nisan hepsi kandirmaca valla bak kizlarin gozlerini boyuyorlar. Ya ayrica erkek tarafindan bilezik set falan isteyen kimsede ahkam kesmesin burada. Yani herseyi kendisi yapanlara zaten lafimiz yok onlarinda eyvallahi olmuyor goruyoruz.
Onu diyorum ya ben de, bir gelinlik alamiyorsa gerekirse ertelensin nikah dugun.Valla ben bdv nin yalancisiyim her gun kv kp konulari aciliyor senin benim icin olmasada insanlar icin onemli demek ki deger verilmesi.Kv ve kp in gözünde değerli olmak önemli mi? Ayrıca herseyı 4 4lük yapıp, düğünden sonra nede olsa onca para bızden cıktı dye burnunu sokmadıkları yer, yapmadıkları şey kalmayabiliyor.
Gelinlik almak atla deve bir olay değil tabıkı bu konuda taviz vermemeli bu kadarıda cok fazla. Evlencek adam bir gelinliğe 2bın barı ayırabılır. Onuda yapamıyorsa bırak evlenmesın zaten.
Onu diyorum ya ben de, bir gelinlik alamiyorsa gerekirse ertelensin nikah dugun.Valla ben bdv nin yalancisiyim her gun kv kp konulari aciliyor senin benim icin olmasada insanlar icin onemli demek ki deger verilmesi.
Kiralamakta aynı oluyor başkasının gelinliğini giymiyormu sonucta..
Aslında yurt dışında da oldukça önem veriliyor. Büyük gelinlik indirimlerinde kadınlar birbirine giriyorlar mesela bir ülkede her yıl. Ya da düğün planlama üzerine bile bir sektör oluşmuş, danışmanıdır, osudur busudur diye. Pastasını seçmedir, çiçeğini seçmedir hep yabancı filmlerde önümüze konan şeyler. Düğün, gelinlik gibi konular sanırım bütün kültürlerde benzer önemlere sahip. Tek taş bile kültürümüze yabancı kültürlerden girmiş bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?