- 21 Şubat 2016
- 2.975
- 7.495
- 158
- Konu Sahibi cimcimelif
-
Ben de diyorum ki yenisini diktirsin yarin obur gun basa kakmasinlar...valla burda kaynanasindan cok ceken kadinlar arasinda bir arastirma mi yapsak ki? nisanliyken karsi tarafa en acimasiz davrananlarin kocalari daha mi hanimkoylu oluyor acaba diye. koca adayi karaktersiz olabilir ve anneci cikabilir ama konu sahibi bunun farkindadir herhalde az bucuk.
Gelinliği satayım dedim diye de bana kırılma şimdi. Ben sadece gorumcenin gelinligini giymenin doğru olmadigini düşünüyorum. Ikinci el bir kez giyilmiş gelinlik alabilirsin kendine. Güzel düşünceli birisin severim senin gibi insanları: )
Siz olsanız diye sorduğu için insanlar kendi pencerelerinden yorum yapıyo, konunun amacı da bu zannediyorum
Ayrıca kutsallaştırmak değil kendi adıma,misal eylülde kardeşimin düğünü var evde abiyem dolu bir o kadar da istesem arkadaşlarımdan çıkar ama ben o güne özel gidip yeni bitane alıcam,kardeşimin düğününe özel,yarın başka yerde giysem bile bunu düğün için almıştım diyip o günü yad edicem, tamamen manevi bir anlam yani
Görümcemin gelinliğini giymezdim çünkü onunda manevi bir anlamı var kişi için, hevesi evliliğe dair hayalleri...beyaz bir elbise alırım ama ben alırım, o güne özel
Turk kadini derken? Siz baska bir uyruktansaniz cevabiniz cok anlasilir ancak degilseniz genellemelerin yanlis oldugunu kanitlamis olursunuz. Sanmiyorum oyle hevesleri oldugunu Turk kadininin..Dunya genelinde kadinlarin buyuk cogunlugunun hevesidir o. Ama herkes ayni olmak durumunda degil. Genelleme yapmak yanlis olmus sanki..
Ben de zaten birakin herkes diledigini yapsin dedim.Isteyen istedigi kadar para verip en alasini alir istemeyen de ikinci el gelinlik kullanir.Yani herkes istedigini yapabilir.Ben genelde bu konudaki tutumu elestirdim.Tek tek bireyleri degil.
Hayatinda bir kere giyiceksin ve sana özel olmali bence baxi konularda tasarruf yapmsk mantiklida gelinlik her kizin hayali degilmidir bence giymeyinMerhaba kadınlar kulübü sakinleri...
Sorunum şu...
Nişanlım bana bir fikir sundu. Ablasının gelinliği olduğunu istersem o gelinliği giyebilecegimi ve istemezsem yenisini alabileceğimizi söyledi. Benim de gelinlik merakım olmadığı için ve sadece bir gün giyilecegi için kabul ettim. Benim için de iyi olur nişanlım masraf etmemiş olur çünkü karşı taraf alıyormuş adetlere göre. Görümcemin gelinligini giymek istediğimi anneme söyledim ama annem karşı çıktı. Kesinlikle olmaz yeni gelinlik alınsın vb şeyler söyledi. Açıkçası bir gelinlige o kadar para vermek de istemiyorum. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim? Siz olsaydınız gorumcenizin gelinligini giyer miydiniz?
Ucuza gitmek?Çok kötü bir tabir.Mal mıyız biz yada eşya falan?Yap yap fedakarlik, ucuza gidin sonra neden kiymetimiz bilinmiyor diye sorun kendinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?