Görümcenin gelinliği

Benim gorumcem teyzemin gelinligini giyer misin diye sormustu. Teyzenin gelinligi markaydi ve cok pahaliydi. Direk istemem dedim. Gittim ucte bir fiyatina icime sinen gelinligi begendim, bana ozel olmasi benim icin onemliydi. Hala aklima geldikce mutlu olurum kendi gelinligimi aldirdigim icin. Bu iyi niyet degil dupeduz cimriliktir. Annenizi dinletin.

Gelinlik hevesin yoksa düz beyaz elbise giy ama hem de görümcenin gelinliğini giymek nası bi düşünce anlamadım

Ucuz olsun senin olsun ben olsam giymezdim ama gelinlik gerçekten guzelse dusunulebilinir sonuç olarak kiralık alsan yine başkaları giymiş oluyor bir ömür mutluluklar

Kesinlikle giymemelisin ...
Şimdiden böyle yaparlarsa ,sonra hiç karşı çıkamazsın ,ne kadar uyumlu olursan ol ,bi o kadar idare etmeni bekleyeceklerdir.

Görümceniz e de almasaydı o halde erkek tarafı ,bir yerden bulunabilirdi ,utanmadan görümcenizin müstakbel eşinin aldığı gelinliği giymenizi teklif etmeleri çirkin...

Anneniz sonuna kadar haklı ,müstakbel eşiniz evlenmek için yola çıkıyorsa bi zahmet gelinlik içinde bir bütçe ayırsın.

Ben erkek olsam... başka bir erkeğin aldığı gelinliği eşim olacak kişiye giydirmem ,onuruma dokunur.Bırak canım gelinliğini alsınlar ,yok öyle 3 kuruşa 5 köfte...

Giyip giymemek sizin kararınız olmalı, eğer böyle bi konuda annenize danışıyor ya da anneniz sizi yönlendirebiliyorsa evlilik için erken demektir. Şahsi fikrim.

Ben de diyorum ki yenisini diktirsin yarin obur gun basa kakmasinlar...

Dugun mekani bile onemli degildi benim icin en uygunu buldum ama gelinligimi aldirdim ayrica asiri binlerce ucret odemedik 1000 tl idi sanirim.
Normalde kiyafete cok asiri ucret odemeyi sevmem ama gelinlik baska bence bi kadina özel olmali.

Son düzenleme:
Guzel düşünüyorsun aslında ama gelinlik konusunda fedakarlık yapma canım ya. Ilerde pişman olursun yazık olur üzülürsun. Bir kere olacak sonuçta bütün hayatın boyunca hatirlayacahin bir sey ucuz olanlardan kafana yatan bir şeyler bulursun sen. Ben satıyorum gelinliği sana satayım. Ha ha ha burada gelinligimi sana satım diyebilecegimi hiç düşünmezdim: )

aynı modeli beğeniyor olsam bile yenisini isterdim, modeli değiştirerek çok net.

bir de masraf olmasın diye diyorsunuz ya; siz de damatlık almayin babanızın ya da abinizin, eniştenizin falan damatlığını giysin nişanlınız. yani damat tarafının masraf yapmasına gerek yoksa sizin ailenizin masraf yapmasına da gerek yok

Gelinliği satayım dedim diye de bana kırılma şimdi. Ben sadece gorumcenin gelinligini giymenin doğru olmadigini düşünüyorum. Ikinci el bir kez giyilmiş gelinlik alabilirsin kendine. Güzel düşünceli birisin severim senin gibi insanları: )

Tabiki kırılmadım teklif için de teşekkür ederim :) sanırım kendi gelinligimi edinecegim. Ortak karar bu yönde

Ben de zaten birakin herkes diledigini yapsin dedim.Isteyen istedigi kadar para verip en alasini alir istemeyen de ikinci el gelinlik kullanir.Yani herkes istedigini yapabilir.Ben genelde bu konudaki tutumu elestirdim.Tek tek bireyleri degil.

Eşinin ailesinin bunu teklif etmesi çok garip bence.herkes cocuk evlendirirken durumuna göre davranır belki herşeyi yapamaz ama bir gelinlik alır veya kiralar.nasil teklif ettiler bunu hiç hoş degil.t amam bir kere giyiliyor ama önemli bir ayrıntı.kendine bu haksızlığı yapma çok uzulursun sonra bu gelinlik meselesi değil değer meselesi.fazla masraf ettirmek istemiyorsan nette alışveriş sitelerinde bazen gelinlikler satılıyor baya uygun oluyor olmadı onlardan alın ,ama senin için de bir gelinlik alınsın yani.yaptiklari ayıp annen çok hakli

Ben de türküm ama bakin simdi su genelleme yapmayalim sözünü de her duruma uyarlamayalim.Kadinlarimizin büyük cogunlugunun buna cok önem verdigini inkar edemezsin.Bu konuda bile yazilanlara bakarak bu sonuca varmaniz oldukca kolay.Isin diger tarafi yurt disinda yasiyorum ve burdaki insanlarin bir cogu bizim gibi degil.Yani kiyaslama yaparken de bir dayanagim var.Yine de dedigim gibi bana göre insanlar nasil mutlu olacaklarsa öyle davransinlar.Fakat dügün, gelinlik , nisan vs gibi konular büyük krizlere sebep olabiliyor.Böyle olmasindansa hic olmasin daha iyi derim.Sahsen iki saat giyecegim gelinlik yerine bir haftalik güzel bir tatili tercih ederim.

Ben de zaten birakin herkes diledigini yapsin dedim.Isteyen istedigi kadar para verip en alasini alir istemeyen de ikinci el gelinlik kullanir.Yani herkes istedigini yapabilir.Ben genelde bu konudaki tutumu elestirdim.Tek tek bireyleri degil.

Bırakmamak gibi bir lüksümüz zaten yok, isteyen elbette istediğini giyer

Bu mevsimde uygun fiyata çok güzel gelinlikler oluyor iyi markaların ayrıca sen istesende gorumcem istic3kmi gelinliği bi vermek ben bu gibi durumlarda erkeğin lafına bakmam belkide kardeşini kiramiyor diye vericem gelinliği ni gorumcem ayrıca bu çok özel bi gün hayatında 1 defa gelin oluyorsun bence özel olmalı gelinliği n para bulunur ama zamanı geri alamasin ve anneni kirma lafını da dinlemelisin kimse kizinin başkasının gelinliği bi giyip gelin olmasını istemez Allah mutlu etsin inşallah

Hayatinda bir kere giyiceksin ve sana özel olmali bence baxi konularda tasarruf yapmsk mantiklida gelinlik her kizin hayali degilmidir bence giymeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…