- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi afra tafra
-
Sözünüz bizeyse burada çalışin diyen kadınlar sizi alkislayanlardan daha çok düşündüğü için çalışın diyor
Kadının es ,aannelik , kız, baci dışında ve bunların üstünde bir sıfat olduğunu düşünüyor
Yoksa ister köle olun ister sultan bize ne yani
Tanimiyoruz muhtemelen hayatimizin geri kalaninda tanimayiz
konu nasıl benim çalışmamama (bu kadar ma bir kelimeye çok fazlaSiz konuya tam olarak hakim değilsiniz sanırım, hakimseniz kusura bakmayın.
Zaten konu sahibinin çalışmasını inanılmaz isterim ben, herkes de istiyor. Konu bu değil ki. Çalışmıyor diye söz hakkı sahibi mi değil mi tartışması dönüyor.
Soru konu sahibi çalışsın mı ise çalışsın elbette. Hatta eşine de bol bol ev işi yaptırsın.
sanırım yazdıklarımı parça parça yazdığım için oldu karışıklık, bir de okumadığım yorumlar varmış,yeni fark ettim.
öncelikle o hesapta duran paranın konu sahibine sorulmadan harcanması zaten yanlış. yazdıklarım doğrudan konu sahibine değildi doğrudan, bir daha alıntılayarak yazacağım bu da bana ders olsun.
konu sahibini haksız gördüğüm noktalar var ama gelir kaynağı sınırsız olmadığına göre öyle ya da böyle ailenin bir zorlanması vardır zaten.
konu sahibine ilk yorumda yazdığım şuydu: "konu sahibi eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı eksik etmiyorsa, siz kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsanız, çocuğunuzun ihtiyaçları karşılanıyorsa, eşiniz ailesine de yardım eder, kardeşine de lüks telefon alır."
ancak arada görmediğim 2 yorum olmuş konu sahibi düzenli olarak aileye maddi yardım yapıldığını ve zor geçindiklerini söylemiş. ki bu durumda konu sahibine yaptığım yorum zaten geçersiz hani aile belli ki zaten zorda.
ona diyecek bir şeyim zaten olmaz.
ki benim ilk baştaki yazımda "kız kardeşe kat'a birşey alınmaz, anası babası alsın, artık onun ailesi biziz bana kocam bakmak zorunda" yorumlarınaydı.
yoksa elbette o 800tlik telefon şu durumda aileyi zor duruma düşürüyor. dediğim gibi eşi eğer kızkardeşine lüks telefon almak istiyorsa kendi aylık harcamasından kısıp o 800 tlyi telafi ettiği sürece alır, para onun parası, harcama onun harcaması ama şu durumda o 800 tl aileyi zor duruma düşürür.
Kapitalist, sosyalist, komunist bütün ekonomi öğretilerindeBen zaten gayet açık bir şekilde evlilik hayatını sorguluyorum.
Annenizin özgüvenli olması ile sömürülmesi başka şeylerdir. Hiç alakası yok hatta. Anneniz sömürülmekten haz da duyuyor olabilirdi bu sömürünün yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez.
Ev işinin yoruculuğu elbette tartışılır yalnız bir iş olduğu tartışılamaz.
Zaten böyle insanlarla kimse evlenmesin, evlenen de boşansın bana göre. Çok netim bu konuda, istisnasız her konuda görebilirsiniz yorumumu. Ama çalışmayan para üzerinde söz sahibi olamaz mantıklı değil, çünkü kadın da evde çalışıyor, yorucu veya değil, farketmez.
Yani harcanacak 10 temizlik parasını temizlik ile karşılamak da maddi katkıdır ama nedense elle tutulmadığı için görülmüyor.
Herkes çalışmak zorunda mı, hayır değil. Ayrıca mesela ben karşılığında para aldığım bir iş yapmıyorum şu an. Çalışmıyor muyum demek bu? Parayla emeğin, işe yaramanın alakası ne?
Hayır lütfen yanlış anlamayinSiz konuya tam olarak hakim değilsiniz sanırım, hakimseniz kusura bakmayın.
Zaten konu sahibinin çalışmasını inanılmaz isterim ben, herkes de istiyor. Konu bu değil ki. Çalışmıyor diye söz hakkı sahibi mi değil mi tartışması dönüyor.
Soru konu sahibi çalışsın mı ise çalışsın elbette. Hatta eşine de bol bol ev işi yaptırsın.
Eğer kırıcı şeyleri ben yazdıysam özür dilerim.Amacım kırmak değildi.Sadece yanlış olduğunuzu düşündüğüm noktaları göstermeye çalıştım ama üsluplarımız biraz farkli.konu nasıl benim çalışmamama (bu kadar ma bir kelimeye çok fazla) nasıl geldi anlamadım zaten. ama çok kırıcı şeyler yazıldı. gerçekten hayret ettim. halbuki her fırsatta okuyup çalışma niyetimi dile getirmiştim de
Kapitalist, sosyalist, komunist bütün ekonomi öğretilerinde
Ücret is gücü karşılığı verilen karsiliktir
ihtiyaçlar hiyerarsisi olarak düşünün
calismanin en önemli getirisi paradir, sonra sosyallesmedir
Çalışmak şart şart şart şart .
yani kadınlar evde somuruluyor
ee yani ?
ya bosansin ya somurulsun
Bunun çalışmakla alakası ne
Ne yapsınlar o zaman calismasinlar mi
ben kadınların para üzerinde söz hakkı yok demedim
Herkesin ilişki Dinamigi farklıdır
karı koca nasıl yasarsa artık
kocanin kazandığı paradan banane bana mı kaldı kadinin kocasinin parasinda kimin söz sahibi olduğunu belirlemek
Ücret konusuna tekrar dönmek gerekirse
dediğim gibi üretmek eminim kendinizi daha iyi hissettiriyordur karşılığında ücret almasaniz bile
Üretmekten kastım toplum hayatına katkı da bulunmak
Umarim ev de iş yapmak katkı sayılır mutlu aileler,iiyi çocuk yetistirmek vs. DemezsiniZ
Her kadın bunu yasamali
Çalışmak kadar güzel bir şey var mı
estağfurullah.. bazen doğrularımızı yansıtmaya çalışırken farkında olmadan karşı tarafı rencide edebiliyoruz. benim yazdıklarımdan incinen varsa ben de özür diliyorum.Eğer kırıcı şeyleri ben yazdıysam özür dilerim.Amacım kırmak değildi.Sadece yanlış olduğunuzu düşündüğüm noktaları göstermeye çalıştım ama üsluplarımız biraz farkli.
Hayır lütfen yanlış anlamayin
özellikle tartisiyorum sizinle
Fikirleriniz çoğu zaman hoşuma gider
bu konuda ilk defa ters düştük sayılır
Dusuncenizi tam anlamiyla anlamak istiyorum
Iddialasmak için devam etmiyorum
Dediğim gibi amacım rencide etme asla değildi.Ama anlatmak istediğimi güzel açıklayamadım.Tekrar kusura bakmayın.Iyi geceler.estağfurullah.. bazen doğrularımızı yansıtmaya çalışırken farkında olmadan karşı tarafı rencide edebiliyoruz. benim yazdıklarımdan incinen varsa ben de özür diliyorum.
sana da iyi gcelerDediğim gibi amacım rencide etme asla değildi.Ama anlatmak istediğimi güzel açıklayamadım.Tekrar kusura bakmayın.Iyi geceler.
evlilik kurumu birlik beraberlik demektir. o zaman sen eşine kendi maaşın için benim param onun maaşı için senin paran mı diyorsun? o zaman benim hiç çalışmamış annem ne etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?