görümcenin telefonu

Siz konuya tam olarak hakim değilsiniz sanırım, hakimseniz kusura bakmayın.

Zaten konu sahibinin çalışmasını inanılmaz isterim ben, herkes de istiyor. Konu bu değil ki. Çalışmıyor diye söz hakkı sahibi mi değil mi tartışması dönüyor.

Soru konu sahibi çalışsın mı ise çalışsın elbette. Hatta eşine de bol bol ev işi yaptırsın.

konu nasıl benim çalışmamama (bu kadar ma bir kelimeye çok fazla) nasıl geldi anlamadım zaten. ama çok kırıcı şeyler yazıldı. gerçekten hayret ettim. halbuki her fırsatta okuyup çalışma niyetimi dile getirmiştim de

3.kurus toplayayim diyorsun ama toplayamiyor iste esin ..
Ha sen yemissin ha onlara vermis ohaman en iyisi sen ye cocugunla..
800 tl az miktar degil , ona yollayacagima ben yerdim.ohh ..

Esinde cokmu saf nedir ..
Kizda 21 yasinda insanda biraz utanma olur.

Iste bu boldladigim kisima katilmiyorum. Evlendiginde benim param, senin paran olmaz. Ben ve esim beraber çalisiyoruz mesela ve ikimizin paylastigi tek bir hesabimiz var. Vadeli hesabimizda ikimiz beraber para biriktiriyoruz. Yarin birgün esim mesela issiz kalsa ve o vadeli hesapta 1000 tl olsa bile ben o parayi öyle harciyamam iste. "Artik ben parayi kazaniyorum, istedigim gibi harcarim" mantigi olamaz. Biz çünkü ilerde ev almak için para biriktiriyoruz, ilerdeki çoçugumuza güzel gelecek sunmak için,... Emin konu sahibi ve birçok aile böyle düsünüp yasiyorlardir.

Bu arada diyorsun ya "konu sahibin ihtiyaçalarini eksik etmiyorsa", bu tam ne demek oluyor? Yani ihtiyaç herkes için farklidir. Bazelerine göre ithiyaç sadece basini sokacak bir evin olmasi, ve üstünde kiyafet olmasidir. Bazelerine göre ise tatile gidebilmek, çoçugunu özel okula yollamak olur,...

Ne olursa olsun, aileyi zorlasin yada zorlamasin, esine sormadan 800 tl harcamak yalnistir. Ve evet, 21 yasindaki bir kiz, evli ve çoçuklu abisine naz yapamaz. O kiz resittir arti eli ayaga tutuyordur. Böyle lüks seyler naz'a gelmez bence. Nice ögrenci var hem çalisip kendini geçindiriyor, hem ders çalisiyor. Cocuk degil, o düsünebilir "abimler tek maas ve çoçuklari var, bu kadar çok para istiyemem" diye. Tabiki böyle düsünmeyi tam abisi engelliyor o ayri bir konu.

Bide istedigi normal bir telefon olsa bir nevi , fakat 800 tl'lik telefon nedir ya? Bu ülkenin asgari ücreti o kadar! Hatta duruma daha genis pencereden bakarsak bu maddiyat toplumu öldürüyor resmen. Millet kredi kartlarina bel baglamis, yuvalar dagiliyor. Niye? Sirf yeni iphone ile tablet ile hava atmak için. Para bu devirde kolay kazanilmiyor. Calisrak birseyleri elde etmek her zaman daha degerlidir.

Kapitalist, sosyalist, komunist bütün ekonomi öğretilerinde

Ücret is gücü karşılığı verilen karsiliktir

ihtiyaçlar hiyerarsisi olarak düşünün
calismanin en önemli getirisi paradir, sonra sosyallesmedir

Çalışmak şart şart şart şart .
yani kadınlar evde somuruluyor
ee yani ?
ya bosansin ya somurulsun

Bunun çalışmakla alakası ne

Ne yapsınlar o zaman calismasinlar mi

ben kadınların para üzerinde söz hakkı yok demedim

Herkesin ilişki Dinamigi farklıdır
karı koca nasıl yasarsa artık

kocanin kazandığı paradan banane bana mı kaldı kadinin kocasinin parasinda kimin söz sahibi olduğunu belirlemek

Ücret konusuna tekrar dönmek gerekirse
dediğim gibi üretmek eminim kendinizi daha iyi hissettiriyordur karşılığında ücret almasaniz bile

Üretmekten kastım toplum hayatına katkı da bulunmak

Umarim ev de iş yapmak katkı sayılır mutlu aileler,iiyi çocuk yetistirmek vs. DemezsiniZ

Her kadın bunu yasamali

Çalışmak kadar güzel bir şey var mı

Hayır lütfen yanlış anlamayin
özellikle tartisiyorum sizinle

Fikirleriniz çoğu zaman hoşuma gider
bu konuda ilk defa ters düştük sayılır

Dusuncenizi tam anlamiyla anlamak istiyorum

Iddialasmak için devam etmiyorum

Eğer kırıcı şeyleri ben yazdıysam özür dilerim.Amacım kırmak değildi.Sadece yanlış olduğunuzu düşündüğüm noktaları göstermeye çalıştım ama üsluplarımız biraz farkli.

En önemli getiri herkes için para değil, elbette ki katkı. Yoksa paraya ihtiyacı hiçbir şekilde olmayan insanlar çalışmazdı, değil mi? Zengin insanlar neden çalışıyor?

Üretmek para karşılığı olmak zorunda değildir.

Başta yazdıklarınız alakasız o nedenle.

Çalışmak kadar güzel bir şey yok evet. Ben de çalışsınlar diyorum. Kendi kendinize cevap veriyorsunuz ama farkında değilsiniz. Ben kadınlar asla çalışmaktan vazgeçmesin diyorum zaten.

Çalıştıkları halde ev işini eşlerinden fazla yapmaya mecbur hissetmesinler dediğim için yani çalışmasınlar mı diyorsunuz. Neden denklemden dışarıda çalışmaları çıksın ki, evde çalışmaları çıksın elbette.

Son düzenleme:
estağfurullah.. bazen doğrularımızı yansıtmaya çalışırken farkında olmadan karşı tarafı rencide edebiliyoruz. benim yazdıklarımdan incinen varsa ben de özür diliyorum.

Bakın ben zaten muhtemelen aynı şeyi savunduğumuz için anlayamadım söylediklerinizi.

Kadının çalışmaması desteklenebilir bir şey mi ki? Herkes çalışsın, üretsin, kendi parasını, desteğini kazansın.

Ben kadınların çalışmasının vazgeçilebilir bir şey olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Bu nedenle ev işlerine katkılarından vazgeçilsin.

Evlilik uğruna birçok kadın kariyerinden vazgeçiyor. Halbuki ev işleri üstüne yüklenmese vazgeçmelerine gerek olmazdı.

Forumda gördüğüm birçok konuda kadınlar çalışıyor, tüm paralarını eşlerine ve eşlerinin ailelerine harcıyor, bütün ev işlerini de kendileri yapıyor.

Birinci önerim boşanmak, ikinci önerim de boşanmak, üçüncü önerim de boşanmak.

Ama genel olarak önerim insanların kendileri için çalışmaları ve kendileri için ev işlerini yapmaları sadece.

Umarım anlatabilmişimdir.

estağfurullah.. bazen doğrularımızı yansıtmaya çalışırken farkında olmadan karşı tarafı rencide edebiliyoruz. benim yazdıklarımdan incinen varsa ben de özür diliyorum.
Dediğim gibi amacım rencide etme asla değildi.Ama anlatmak istediğimi güzel açıklayamadım.Tekrar kusura bakmayın.Iyi geceler.

Aslinda en ideali erkeginde kadininda calismasi ama ayni sekilde ev islerini de paylasilmasi ve ortak kazancin kazancin birbirini gözeterek harcanmasi.
Ama cocuk olunca kadin ilkokula kadar en az evde kalmak istiyorsa calismaya zorlanmamasidir.
Kücücük cocuk varken kadini calismaya zorlamak bence onu özgürlestirmez.
E kadin cocuktan dolayi evde kalincada para kazanan erkek o karar verir kime verip vermeyeceginede denmez. Kadinda keyfinden kalmiyor evde.
Kadin calissada calismasada eve giren para ortaktir bence ve birbirinin rizasi gözetilmeden harcanmamali

Senin yerinde olsam memur sanırım eşiniz .misal 2000tl maaş alıyorsa 1000 tl şini krediye öder belki birz daha fazla ev alırdım en azından evinz olur.borçlu olur ailesine de vermek zorunda kalmz .yoksa birikm yapamzsınz gidiyor çünkü ev kredisine mecburi ödenir ve mülkünüz olur.

ben de bi şey diyip gitçem. benim de eski konularımı bilen bilir. 9 senelik ilişkim vardı, kasımda sözlendik ve ayrılıyoruz. hadi size bi şey de ben anlatayım.

benimki 2013 ekimde askere gitti, asteğmen olarak. annem de dedi ki, "şimdi askerden gelince siz evlenmeye falan kalkarsınız, kalk almamız gerekenleri alalım biz."
kız çeyizini düzdük o gelene kadar. eksik tabi ki var, ama ütü masası, çamaşırlık, leğen falan. pahada hafif yükte ağır şeyler.

sevgilim nisanda izne geldi, kardeşinin telefonu bozulmuş, gittik 1000 liraya telefon aldık. taksidinin bu ay bitiyor olması lazım.

bi ara, "babama para lazım oldu, gönderdim" dedi. sinirlendim ama sevgilisiyim dedim, kendi parası dedim üstünde durmadım.

askerden gelince sözlendik. tek taşımı annesi seçmiş, en pahalısı olsunmuş, 1500 tl. söz bileziğim en kalını en pahalısı olsunmuş, en az 3000 tl. bunları sevgilim ödedi. babasına gönderdikten sonra biriken de gitti.
asla o kadar gösterişli şeyler tarzım değil zaten benim. neyse bu da ayrı konu.

ben onlara giderken telefon edip müsaade istiyordum, bu benim evime de telefon edip gelmeleri anlamına geliyor olduğundan "habersiz gelemeyeceğimiz evin eşyasını almıyoruz" dediler kenara çekildiler.

benimki kafayı yedi. para yok çünkü. "niye baban almıyor" bile dedi. babam aldı ya üstüne düşenleri, alabiliyormuş demek, oraya kadar gitti iş.

noldu? evlenebiliyor muyuz? hayır.

demek ki neymiş? birikim önemliymiş. ihtiyaç fazlası da olsa, lazım olabiliyormuş.

(ayrılmamda başka etkenler de var tabi ki, ama konu sahibiyle ilgili kısımları yazıyorum ben.)

bi akşam onlardayken görümcem anlattı, sigarası bitmiş, abisiyle markete gitmişler falan. beraber gitmek zorundalar, çünkü kız akşam ezanından sonra evden çıkamıyor, yasak. abisi de ona sigara almıyor. dedim "valla sağolsun benimki alıveriyor bazen." anam kıyamet koptu. bana bir çemkiriyor "ne demek alıyor, bana almıyor sana alamaz"! dedim "bacım bi sakin ol, ben kendi kardeşimden bahsediyorum."

kız abisinin bana sigara alma ihtimaline delirdi. ki ben bu adamın 9 yıllık arkadaşıyım. sözlüsüyüm. hayat arkadaşı olacaktım.

evet arkadaşlar öyle görümceler var. abisi el kızına bi paket sigara alacak diye çıldıran kardeşler var. abisini sömüren kardeşler var.

rica ediyorum normalleştirmeyin şu olayı.

Son düzenleme:
bi de "kadın çalışmıyor, adamın parası, nereye isterse harcar" diyenler var, iki satır da onlara yazayım.

yok arkadaşım öyle bi şey.

bi arkadaşımın annesi vardı, ev hanımıydı, ayda 4 kere temizliğe kadın alıyordu. pişirdiği yemekler köfte-patates, tavuk-pilav, kırmızı et-makarna kıvamındaydı.

kadın çalışmıyorsa, biriken para tamamen kadının tasarrufudur.

konu sahibi çalışmıyor. kocası bi allahın günü yemek pişirmiş mi? çamaşır yıkamış mı? napmış bu adam nerden arttırmış parayı?

konu sahibi her gün et pişirsin, çamaşır makinasını akşam saatlerinde çalıştırsın, gitsin deterjanın en pahalısını kullansın da ben göreyim o görümceye alınan telefonun parası birikiyor mu?

hayretsiniz, vallahi hayret.

evlilik kurumu birlik beraberlik demektir. o zaman sen eşine kendi maaşın için benim param onun maaşı için senin paran mı diyorsun? o zaman benim hiç çalışmamış annem ne etsin

hayır demiyorum. demeye çalıştığım şeyin bunla yakından uzaktan alakası yok. karı koca beraber çalışıyorlarsa evin gelir gider bütçesini ortaklaşa oluşturuyorlar demektir ve bu durumda doğal olarak gider planlaması yaparken kadının daha fazla söz hakkı oluşur. he eğer konu sahibi çalışıyor olsaydı ve eşi gene de kız kardeşine harcama yapmak isteseydi yapabilirdi. ama en azından yapılan bu harcama aile bütçelerini bu kadar sarsmaz, eşinin ailesine ayda gönderdikleri 350 tl konu sahibine bu kadar dert olmazdı, veya kız kardeşinin bir seferlik isteyeceği 800 tl için telefonunu kesin bilerek kırdı diye diş bilenmezdi. ama evi geçindirenin sadece erkek olduğu durumlarda kadının sorumluluğu daha farklı. küçümsemiyorum asla ama ev işleri ve çocuk büyütmek onun öncelikli amacı olmuş oluyor. tabii ki kazanılan para üzerinde söz sahibi olabilir ama erkeğin kendi emeğiyle kendi kazandığı parasından ister anasına ister babasına ister kız kardeşine yardım etme, onların ihtiyaçlarını görme hakkı olduğunu düşünüyorum ve bu hakkını kimse de elinden alamaz. ama altını çiziyorum, kendi evini geçindirdiği takdirde. günümüzde artık kadınla erkeğin sorumlulukları kalın çizgilerle birbirinden ayrılmıyor, gelişen sanayi ve tüketim toplumlarında aile bireylerinin her birinin üstüne düşen yükümlülük artıyor, kadın da erkek de benzer sorumluluklar yüklenmeliler evi geçindirmek için. eğer çalışmayan tarafın buna itirazı varsa, eşinin yaptığı harcamalar yüzünden geçinemediklerini iddia ediyorsa aklı selim herkesin kabul etmesi gerektiği gibi, 1+1=2 kadar gerçek bir durum var ki, evin geliri artmalı, e nasıl artacak, bir kişi daha işe girecek.

Burda konu sahibinin bütün mesajlarını okumadığım için direk ona yönelik konuşmuyorum, belki de gerçekten eşinin ailesinin durumları iyidir, yardıma ihtiyaçları yoktur, bilemem. ama eşimin ailesinin, hangi tarafın ihtyacı varsa, hatta ihtiyacı geçtim bir dileği ricası varsa ben elimden geldiğince karşılamaya çalışırım. eşim bunu engellemeye kalkarsa da ona edecek iki çift lafım olur. bu konuya da gereğinden fazla mesaj yazdım, ne demek istediğimin çok açık olduğunu düşünüyorum. alıntılanmazsa sevinirim artık.

Evliliği limited sirket ortaklığı olarak mı gorüyorsunuz ya. Cok güldüm benim param, ben calıştım kazandım olayına.
Para ile söz hakkı sahibi olmayı dogru orantıda gormek yerine, eşlerin birbirine saygı göstermesi ve birbirinin fikrine onem vermesi hususuna değinmek gerekirdi.
Ben çalıştım benim param, zor durumda olsak bile istediğim gibi harcarım aile butcesini dusunmem demek sonradan gormelik, parayı nereye harcayacagini bilememektir benim icin de. Yillarca sefalat icinde yasayip bir anda maas yuzu gorunce ipleri koparmaya benziyor

Bana da senin param, benim param olayı kadar saçma gelen bir şey yok.
Bugüne kadar 1 kere bile böyle bir şey geçmedi aramızda.
Tüm gelirlerimizi tek hesapta biriktiririz, oradan da ödemelerimizi yaparız.
Olur da bir gün, benim param denilirse kendi adıma ilişkimizin bittiğini anlarım.

Konu sahibine gelince; eşinin yaptığı gerçekten çok kırıcı.
Olmaz demene rağmen o eft'nin yapılması ..
En azından seni ikna yoluna gitmeliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…