- 5 Mayıs 2013
- 33.872
- 41.425
- 798
- Konu Sahibi afra tafra
-
hmm olabilir, bekara hanım boşamak kolaydır derler, bakış açılarındaki farklılık oradan kaynaklanıyor olabilir ama örneğin ben kendi kazandığım paradan örneğin her ay biriktirdiğimiz bir hesaba belli miktar yatırdıktan sonra elimde kalan parayla ne yapacağım benim meselemdir, ailemi zor duruma düşürmedikten sonra (örneğin elimde kalan parayla gidip kumar oynayamam) ama elimde kalan para benimdir ve tasarrufu bana aittir.Iste bu boldladigim kisima katilmiyorum. Evlendiginde benim param, senin paran olmaz. Ben ve esim beraber çalisiyoruz mesela ve ikimizin paylastigi tek bir hesabimiz var. Vadeli hesabimizda ikimiz beraber para biriktiriyoruz. Yarin birgün esim mesela issiz kalsa ve o vadeli hesapta 1000 tl olsa bile ben o parayi öyle harciyamam iste. "Artik ben parayi kazaniyorum, istedigim gibi harcarim" mantigi olamaz. Biz çünkü ilerde ev almak için para biriktiriyoruz, ilerdeki çoçugumuza güzel gelecek sunmak için,... Emin konu sahibi ve birçok aile böyle düsünüp yasiyorlardir.
Bu arada diyorsun ya "konu sahibin ihtiyaçalarini eksik etmiyorsa", bu tam ne demek oluyor? Yani ihtiyaç herkes için farklidir. Bazelerine göre ithiyaç sadece basini sokacak bir evin olmasi, ve üstünde kiyafet olmasidir. Bazelerine göre ise tatile gidebilmek, çoçugunu özel okula yollamak olur,...
Ne olursa olsun, aileyi zorlasin yada zorlamasin, esine sormadan 800 tl harcamak yalnistir. Ve evet, 21 yasindaki bir kiz, evli ve çoçuklu abisine naz yapamaz. O kiz resittir arti eli ayaga tutuyordur. Böyle lüks seyler naz'a gelmez bence. Nice ögrenci var hem çalisip kendini geçindiriyor, hem ders çalisiyor. Cocuk degil, o düsünebilir "abimler tek maas ve çoçuklari var, bu kadar çok para istiyemem" diye. Tabiki böyle düsünmeyi tam abisi engelliyor o ayri bir konu.
Bide istedigi normal bir telefon olsa bir nevi , fakat 800 tl'lik telefon nedir ya? Bu ülkenin asgari ücreti o kadar! Hatta duruma daha genis pencereden bakarsak bu maddiyat toplumu öldürüyor resmen. Millet kredi kartlarina bel baglamis, yuvalar dagiliyor. Niye? Sirf yeni iphone ile tablet ile hava atmak için. Para bu devirde kolay kazanilmiyor. Calisrak birseyleri elde etmek her zaman daha degerlidir.
ama ama benimde eski telime yigenim oyuncak attı ekrani çatlamıştı.
ve erkek kardeşim yeni telimi aldı.ha ben alma falan dedim ama aldı.ne yalan söyleyim eski telim baya eskiydi.yenisine pek sevinmiştim
gelinimiz de ne kadar mahcup oldun alıcak tabi kardeşi degilmisin dediydi.
acaba arkamdan kendi araların da sorun ettiler mi
bu geldi şimdi aklıma
ama ben de istiyorum ki 3 kuruş artsın kenara atalım. ev yok araba yok. ben de onlara bırakmamak için yersem iyice b.ka batarız.
valla canım eşim tek çalışıyor. ortalama memur maaşı, kira, ev masrafı, çocuk derken ay sonunu getiremediğimiz çok oluyor. benim aptal kocam hesaptaki parayı sorduklarında söylyor 3 kuruş kalmışsa son kuruşa kadar peşimizi bırakmıyorlar.
Eşinde mi suç, sende mi bilemedim bak şimdi?az önce eşim aradı beni. kız kardeşinin teli kırılmış. ne hikmetse tam da telini değiştirmek için abisine ısrar ettiği bir dönemde kırılmış. eşim kardeşinin hesabına 800 tl havale etmemi istedi. ben olmaz öyle şey babası alsın dedim. hem nasıl oluyor da tam tel istediği sırada kırılıyor, kesin sana yenisini aldırmak için telefonunu kırdı dedim. eşim uzatmadı konuyu ama şimdi baktım kendisi havaleyi yapmış. tam da beklediğim gibi.. hiç bitmeyecek mi bunların istekleri? ben hep kendimden kısıp onların zevkleri için harcama yapmak zorunda mıyım? yoksa bu bir kader mi?
www.markazadem.com %70 indirim 9 taksit kapıda ödeme seçeneği ile
vallla suc sende sekerim öyle b kavga cıkarırım kı bidaha 1 kurus veremez kimseye sen hem kiradasın hemd eelaleme para vericen heeebir keresinde erkek kardeşi para istemişti. o ay bayağı sıkışıktık göndermemiştik. babası arayıp eşimi azarlamıştı. böyle bir baba işte.
yok hayır yazdığıma pişman olmadım. bilakis benim için ders oldu. eşim ailesinin sömürüsüne karşı çıkmıyor amakendi de bu durumdan rahatsız ve bana karşı utanç içinde. hiçbir zaman benim param istediğimi yaparım tarzı şeyler söylemedi. burada gördüm ki bunu söyleyecek, haklı görecek potansiyele sahip bir sürü insan var.ya kusura bakma konu sahibi
yazdığına pişman etmişler seni resmen nedir bu
sen haklısın 21 yaşında kocaman kız
kendi alsın ne biçim şey anlamadım
veya de eşin sana alsın eskini ona gönder
acayip sinirlendim senn evin yok barkın yok bu ne böyle ya
konu sahibi ister çalışır ister çalışmaz o onun bileceği iş
hediye alınır alınmaz diyemem ama makul ölçülerde
neden 800 lük telefn daha az değil
ben çalıştığım halde şimdi satsan telefoncular yüzüne bakmaz
bir telefon var masraf etmiyim dye uğraşıyorum
hadi dese şu kadar eksiğim var direk telefonun parsını istemiş
çocugun rızkını direk istemiş
yardım etmek yerine neden yardım isterler anlamam
allah kolaylık versin canım
rıza önemli rızan olmassa hayır etmez o o na zaten emin ol
kaderse şanslısın ,biz eşimin abisinin kırıklarıyla harcadığı paralar yüzünden evine icra gelmesin diye 51.000 lira ödemiştik ..Alsın şimdi hayrını görsün ,kokuşmuş ailesinin salak
ama kardeş arsız. ben ne yapabilirim ki? nasıl bir çocuk annesinin eteğine yapışır "ya anneeaaaa oyuncaaaak" diye, bu da abisine yapışmış "abiiiiiii telefooooonn, abiiiii yüzüüüük abiiii zıkkımın köküüüü"Eşinde mi suç, sende mi bilemedim bak şimdi?
1.) Suç eşinde: düşüncesizin biri. Babası varken lüks denebilecek bir harcama için sana hem de emri vaki yaparak para transfer etmek istemesi.
2.) Suç sende: eşin bunu sana söyleyebiliyor. O şekilde bir kalıba sokmuşsun. Ama bunu sana söylemeden kardeşiyle o keskin sınırı çizebilmeliydi.
Belki de %50 hatayı kırışırıyorsunuzdur.
yok hayır yazdığıma pişman olmadım. bilakis benim için ders oldu. eşim ailesinin sömürüsüne karşı çıkmıyor amakendi de bu durumdan rahatsız ve bana karşı utanç içinde. hiçbir zaman benim param istediğimi yaparım tarzı şeyler söylemedi. burada gördüm ki bunu söyleyecek, haklı görecek potansiyele sahip bir sürü insan var.
zaten çoğu benim durumumu değil de kendi abileriyle, yengeleriyle olan durumlarını baz alarak yorum yapmış. kaç defa yazılmış hiçbir kardeş bilerek tel kırmaz. yani tamam kardeşsiniz görümcesiniz de bu kadar da yanlı yorum yapılmaz ki. nereden biliyorsunuz kırmayacağını? görümcemin huyunu suyunu nereden biliyorsunuz? abisine bu şüphemi söylediğimde benim kardeşim yapmaz demedi. çünkü yapabileceğini, ne kadar şımarık olduğunu biliyor. ama burada görümce kardeşliği adına öyle bir savunmaya alındı ki görümcem okusa gözyaşlarına boğulur.. benim çalışmamam bu kadar konuşuldu ama görümcenin çalışmaması, bize bel bağlaması görmezden gelindi. ben de birilerinin kardeşiyim, ben de yarın görümce olucam. tutup kardeşimden bu tür isteklerde bulunmayı aklımdan geçirirken bile utanıyorum.
yok hayır yazdığıma pişman olmadım. bilakis benim için ders oldu. eşim ailesinin sömürüsüne karşı çıkmıyor amakendi de bu durumdan rahatsız ve bana karşı utanç içinde. hiçbir zaman benim param istediğimi yaparım tarzı şeyler söylemedi. burada gördüm ki bunu söyleyecek, haklı görecek potansiyele sahip bir sürü insan var.
zaten çoğu benim durumumu değil de kendi abileriyle, yengeleriyle olan durumlarını baz alarak yorum yapmış. kaç defa yazılmış hiçbir kardeş bilerek tel kırmaz. yani tamam kardeşsiniz görümcesiniz de bu kadar da yanlı yorum yapılmaz ki. nereden biliyorsunuz kırmayacağını? görümcemin huyunu suyunu nereden biliyorsunuz? abisine bu şüphemi söylediğimde benim kardeşim yapmaz demedi. çünkü yapabileceğini, ne kadar şımarık olduğunu biliyor. ama burada görümce kardeşliği adına öyle bir savunmaya alındı ki görümcem okusa gözyaşlarına boğulur.. benim çalışmamam bu kadar konuşuldu ama görümcenin çalışmaması, bize bel bağlaması görmezden gelindi. ben de birilerinin kardeşiyim, ben de yarın görümce olucam. tutup kardeşimden bu tür isteklerde bulunmayı aklımdan geçirirken bile utanıyorum.
h
a ama idarelik bir telefon alirmisin abi 100 veya 200 liralik veya babamla ortak alin felan dese yine amenna ama resmen görümce hanim abisinin iyi niyetinden yararlaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?