görümcenin telefonu

ya kusura bakma konu sahibi
yazdığına pişman etmişler seni resmen nedir bu
sen haklısın 21 yaşında kocaman kız
kendi alsın ne biçim şey anlamadım
veya de eşin sana alsın eskini ona gönder
acayip sinirlendim senn evin yok barkın yok bu ne böyle ya
konu sahibi ister çalışır ister çalışmaz o onun bileceği iş
hediye alınır alınmaz diyemem ama makul ölçülerde
neden 800 lük telefn daha az değil
ben çalıştığım halde şimdi satsan telefoncular yüzüne bakmaz
bir telefon var masraf etmiyim dye uğraşıyorum
hadi dese şu kadar eksiğim var direk telefonun parsını istemiş
çocugun rızkını direk istemiş
yardım etmek yerine neden yardım isterler anlamam
allah kolaylık versin canım
rıza önemli rızan olmassa hayır etmez o o na zaten emin ol

hmm olabilir, bekara hanım boşamak kolaydır derler, bakış açılarındaki farklılık oradan kaynaklanıyor olabilir ama örneğin ben kendi kazandığım paradan örneğin her ay biriktirdiğimiz bir hesaba belli miktar yatırdıktan sonra elimde kalan parayla ne yapacağım benim meselemdir, ailemi zor duruma düşürmedikten sonra (örneğin elimde kalan parayla gidip kumar oynayamam) ama elimde kalan para benimdir ve tasarrufu bana aittir.
konu sahibinin konusu ise tamamen bu durumun dışında herşeyden önce çalışmayan bir kadın var, çalışmalı mı çalışmamalı mı o başka bir tartışma, kendisi ve eşi karar verecek ama elimizdeki mevut durum konu sahibi çalışmıyor ve bu durumda bütçe iki kişi çalışan bir aileye göre bütçe kısıtlı, bu durumda eş zaten diğer eşe sormadan böyle bir harcama yapamaz, eşeğin başı değil bu kadın o ailede.
bilemiyorum belki de ailemden çok fazla destek gördüğüm ve onlara çok bağlı olduğum için aileye yardım edilmesi, kardeşe harcama yapılması konusunda daha hoş görülüyüm yine burada lafım konu sahibine değil çünkü benim ailemle eşinin ailesi asla bir değil benim babam benden her ay 350 tl almaktansa 70 yaşında emekli haliyle çalışmayı tercih eder ama ihtiyaç olduğunda pekala kendi ve ailenin ihtiyaçlarından kısılıp anne babaya kardeşe yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorum, ama dediğim gibi bu örnek üzerinden konuşmuyorum çünkü konu sahibinin kayın ailesi aç gözlü.
kızın yerinde olsam istemezdim, kardeşim benden istese karakterine göre alabilirdim (eğer üzerimden geçinmeye çalışan bir asalak değilse mesela).
konu sahibinden özür dileyerek yazıyorum, teşbihte hata olmaz derler ama bir laf vardır eşeğe semer vuran çok olur diye, konu sahibinin eşi aileyi böyle alıştırmış, konu sahibinin işi zor.

sizin durumla bu durum aynı değil cnm

Üzülme ama suç eşinde. Söylemesin ne kadar para kaldığını. Bu şekilde hiç para biriktiremezsiniz ki siz. Yarın birgün hastalık olur birşey olur kenarda para olmadan olur mu?

Erkekler eşlerine 800 tl yi bırak 400 tl yi bile ha deyince vermiyor
yerinizde olsam hemen o telefonun 3 katı pahalı bir telefon alırdım
başka türlü sakinleşemezdim herhalde

Eşinde mi suç, sende mi bilemedim bak şimdi?
1.) Suç eşinde: düşüncesizin biri. Babası varken lüks denebilecek bir harcama için sana hem de emri vaki yaparak para transfer etmek istemesi.
2.) Suç sende: eşin bunu sana söyleyebiliyor. O şekilde bir kalıba sokmuşsun. Ama bunu sana söylemeden kardeşiyle o keskin sınırı çizebilmeliydi.
Belki de %50 hatayı kırışırıyorsunuzdur.

Artık kendinden kısmamanın wakti gelmiş geçmiş bile anlatabildim mi

bir keresinde erkek kardeşi para istemişti. o ay bayağı sıkışıktık göndermemiştik. babası arayıp eşimi azarlamıştı. böyle bir baba işte.
vallla suc sende sekerim öyle b kavga cıkarırım kı bidaha 1 kurus veremez kimseye sen hem kiradasın hemd eelaleme para vericen heee

yok hayır yazdığıma pişman olmadım. bilakis benim için ders oldu. eşim ailesinin sömürüsüne karşı çıkmıyor amakendi de bu durumdan rahatsız ve bana karşı utanç içinde. hiçbir zaman benim param istediğimi yaparım tarzı şeyler söylemedi. burada gördüm ki bunu söyleyecek, haklı görecek potansiyele sahip bir sürü insan var.
zaten çoğu benim durumumu değil de kendi abileriyle, yengeleriyle olan durumlarını baz alarak yorum yapmış. kaç defa yazılmış hiçbir kardeş bilerek tel kırmaz. yani tamam kardeşsiniz görümcesiniz de bu kadar da yanlı yorum yapılmaz ki. nereden biliyorsunuz kırmayacağını? görümcemin huyunu suyunu nereden biliyorsunuz? abisine bu şüphemi söylediğimde benim kardeşim yapmaz demedi. çünkü yapabileceğini, ne kadar şımarık olduğunu biliyor. ama burada görümce kardeşliği adına öyle bir savunmaya alındı ki görümcem okusa gözyaşlarına boğulur.. benim çalışmamam bu kadar konuşuldu ama görümcenin çalışmaması, bize bel bağlaması görmezden gelindi. ben de birilerinin kardeşiyim, ben de yarın görümce olucam. tutup kardeşimden bu tür isteklerde bulunmayı aklımdan geçirirken bile utanıyorum.

ama kardeş arsız. ben ne yapabilirim ki? nasıl bir çocuk annesinin eteğine yapışır "ya anneeaaaa oyuncaaaak" diye, bu da abisine yapışmış "abiiiiiii telefooooonn, abiiiii yüzüüüük abiiii zıkkımın köküüüü"

utanma canım benmde var kardeşim ve kayınçom yaşları 16-14 falan
isterler ama cazip şeyler
şımarıktırlar ama durması gereken yeri bilecek
fuzuli olmaz ablalarım yardım ederler ama herkez gerektiği kadar fazlası olmaz
kimse ayrılmaz mesala ufaklıklar aynı ölçüde ve aynı fiyatta eşya alınır
şaşmazz birbirlerinden para biriktirirle sürekli ama yaşları daha ufak senn görümce kazık kadar olmuş kazık
yuhh ben kaç yaşınd a işe başladım
valla kimse kusura bakmasın resmen asalak
böyleleri çok kıymetlidir valla ben diyim
bide çok şanslııdr

Vay arkadaş bi ben olamadım şöyle okul okurken bile babamdan isteyemezdim anneme söylerdim de babamdan alırdı bir de abiden telefon isteyeceğim 800 tl az para da değil ki tek eşiniz çalışıyor muş sizde evlisiniz çocuk büyütüyorsunuz masraflarınız var maşallah eşinize lafını ikiletmeden alıvermiş abisinin kıymetini bilsin görümceniz

üzülme cnm karakter meselesi bu. bizler yapamayız. ama yapanlar çok. benim kv oğlum bana hiç para vermiyor diye dert yanmıştı bana ben aç kaldığımda bizimle hiç ilgilenmeyen kendi başınızın çaresine bakın diyen kv durumumuz düzelince beklentiye girdi

birde ben çocuk okutuyorum ev masrafı vs bekar çalışan kaynıma neden harçlık vermiyormuşuz

utanmazlar

h

a ama idarelik bir telefon alirmisin abi 100 veya 200 liralik veya babamla ortak alin felan dese yine amenna ama resmen görümce hanim abisinin iyi niyetinden yararlaniyor

valla utanması olan onu bile yapmaz. karşıdaki ihtiyacı görür ve karşılar. birşeyler istenilerek yapılınca kıymeti olmaz bence . karşıdakinin gönlünden kopmalı içinden gelmeli. benden biri diliyle isterse gıcık oluyorum ama kendim görüp farkedip yapınca mutlu oluyorum

Konu sahibi arkadaşım bende görümceyim :) ama sizi haklı buluyorum bu konuda, aileye destek yapılır tabii ama gücünüzün yettiği kadar ve arada her ay sürekli hale gelirse sizi de maddi olarak zor durumda bırakabilir. Sonuçta sizde tek maaşla geçinmeye çalışıyorsunuz ve evinizde kiraymış, eşinizin maaşı iyi olabilir ama sizde kendinizin ve çocuğunuzun geleceğini düşünmek zorundasınız. Telefonu bilinçli kırma konusuna gelince, sizin yerinizde olsam bende acaba mı diye düşünürdüm. Telefon isteme mevzusu varken telefonum kırıldı denirse çoğu insan aynı şekilde düşünür. Buna eminim.

Ben kendimi düşündüm de istemeye utanırdım çekinir isteyemez insan. sonuçta abim artık evli derim hiç konusunu açmam bile. düşüncesizlik bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…