görümcenin telefonu

Ya sen birseyi atliyorsun. Normal ihtiyac degil 800 tl telefon abisi tabiki zor zamaninda destek cikar ama 200 tl lik telefonlada idare edebilir anlatabiliyomuyum? lüks ihtiyaci varsa gider calisir olay bu herkesin kendine göre harcamalari var. Hem merak etme ben cocuklarimi nasil yetistirecegimi cok iyi biliyorum en azindan yüzsüz yetistirmicem orasi kesin.
 
İnsanlar evlendikten sonra 'kardeşidir alır, sana ne, sen eve para getiriyor musun da konuşuyorsun' diyemezsiniz. Kimse kusuruma bakmasın. Evlendilerse evde her şey müşterektir, bir iğnede dahi ikisinin de söz hakkı var..
O zaman eşi de yemek yapmasın, 'bana ne onun açlığından' mı desin?

Görümce zor durumda değil şuan lüksü için istiyor. Benim abilerim evli değil ama şuan bile 5 lira istemeye çekinirim ben.
 
sinir oluyorum böylelerine. kendi anne babası varken abisinden istemek de neymiş? bi erkeğin kendi evi ailesi varken önceliği onlar olmalı, onları sıkıntıda bırakıp annesinin kardeşinin vs.nin zevkine para harcamamalı. haa zor durumda olurlar ihtiyaçları vardır elzem bir durumdur o başka. ama böyle tel için, yüzük için para istemesi hiç hoş değil!
 
şu birikim kısmına ben de takıldım. allah allah ben zenginim de haberim mi yok acaba dedim neymiş 800 tlm varmış demek ki biriktirebiliyormuşum. el insaf diyorum.
 
İnsanları bazı noktalarında vurmak sen çalışmıyorsun o zaman sus demek ne kadar acınası bir durum.
Neden çalışmıyor sordunuzmu?

Bir kadın çalışmıyorsa hiç bir şey söyleme hakkına sahip değil mi bunu diyen bir kadın olunca insanın dahada siniri bozuluyor.
ne kadar ayıp ya.
çok acınacak durumdasınız.
Okumakla adam olunmuyor.
sizin anneleriniz çalıştımı? Şimdi bu konu sahibi çalışmış olsa tepki gösterse o zaman farklımı olacaktı yorumlarınız?
eltisinin kv. sine annecim demesine laf söyleyen gelip burada aile dersi veriyor
Ben bu yaşıma geldim babamdan istemedim utandım.
abisinin gönlünden gelir alır istemek GÖRGÜSÜZLÜKTÜR
onuru olan insan ne dediğimi anlar,
sırıtnı annesine babasına dayamış veya meslek sahibi oldu diye egosu tavan yapan insanlar anlayamaz
21 yaşında kadın o neden çalışmıyor peki oda çalışsın.

Biride dememiş ki neden çalışmıyor neden kendi almıyor ayıp ya ayıp
 
şu birikim kısmına ben de takıldım. allah allah ben zenginim de haberim mi yok acaba dedim neymiş 800 tlm varmış demek ki biriktirebiliyormuşum. el insaf diyorum.

ben anlamıyorum zaten yoksulluk sınırının 4000 tl'ye dayandığı bu günlerde 800 tl nasıl krize sebebiyet verdi.. ilginç..
 


Abiden para istemek yüzsüzlük oluyorsa, tamam. Yüzsüz yetiştirmeyin...............!!!!
 
Tek maasla geciniyormussunuz birde ,eşin memurmuş ,bebek varmış ..ben adami parcalarimda 'fuzuli' 800 lira yollatmazdim -.- ciddiyim
 

Görümceniz iyi niyetli birine benzemiyor maalesef başka bir arkadaş da yazmış tam bir "bencil" bana sorarsanız
benim ihtiyacım görülsün başkasına ne olursa olsun mantığında
Abisinin ya da diğer aile fertlerinin iyiliğini düşündüğünü sanmıyorum.
 
şu birikim kısmına ben de takıldım. allah allah ben zenginim de haberim mi yok acaba dedim neymiş 800 tlm varmış demek ki biriktirebiliyormuşum. el insaf diyorum.

Hanımefendi eşinize de bunları söyleseniz eminim bir dahaki sefere yapmaz. Hatta görümcenize bu konunun linkini atın okusun.. Oldu mu? ?
Ayrıca hani konu telefon değildi? Bana öyle demiştiniz..
Neyse ya bananeyse sanki........
 
konu telefon değil evet. konu abisinin aile olmasını kabullenemeyen kardeşler. eşi dış kapının dış mandalı sayan zihniyet. çalışmıyorsan , kazanmıyorsan konuşma hakkın yok diyen insanlar.
 
ayrıca sadece erkek çalışıyor diye o maaş sadece ona ait değildir. eşinin ve çocuklarının da onda hakkı vardır. sen git çocuğunun hakkını kız kardeşinin tel.ine ver. oldu canım! benim de abim var, bekarken maddi açıdan çok yardım etti hakkını yiyemem ama o evlendikten sonra bir kuruş bile istemedim istemem de. düğünüm için km.lerce yol gelip masraf yaptıktan sonra takı takmalarına bile üzülmüştüm sonrasında sıkıntıya girecekler diye. görümcenin yaptığı düşüncesizlikten başka bişey değil.
 


kusura bakma ama yorumların çok sığ. ne cüretle tanımadığın insanlar hakkında atıp tutuyorsun? kendi aklın fikrin yorumlama gücün varsa kendi yorumunu yap. başkasını bulaştırma, laf atma. işine bak.
 
Tabi ki yuzsuzluk, 21 yaşında bir yetiskinden bahsediyoruz, çok istiyorsa çalışır alır 800 tlik telefonu.

Allah Allah. Vallahi ben abimden para isterdim bekarken. Okuyordum, günde zaten 4 saatim yollarda geçiyordu. Ne çalışması?
Abi ya bu.. Benim abim 30 yaşındaki ablama hediye telefon aldı.. Ha bir diğer abimin de lanet bir karısı olduğu için düğünüme 2 gün kala çekti gitti. Abi var abi var tabi...
Ben alnımın teriyle çalışıp kardeşime bir şey alırsam kimse de bir şey diiyemez. Bu benim düşüncem.
Sizin düşünceniz de farklı.
Oldu mu???
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…