görümcenin telefonu

21 yaşında kızım olsa tek maaşla geçinen durumu orta halli olan abisinden yüzükten telefona kadar pahalı hediyeler istese önce bir düşünürüm acaba ben kızıma kardeşlik duygusunu yanlış mı öğrettim diye..oğluma da kızarım karsının çocuğunun rızkından kesiyor diye.suçu kendimde ararım sonuçta onları yetiştiren benim.abi kardeşine hediye alır,yardım eder ama kardeş abisini her bulduğu fırsatta tavuk gibi yolmaz abi de ayağını yorganına göre uzatır..

Bir de anlamadığım millet senin çalışmamana kilitlenmiş ama 21 yaşındaki görümcen neden çalışmıyor bende bunu sorayım..

daha önce yazdıysan da kaçırdım..

Aaa Ofiş deme öyle kadın çalışmıyorsa susup oturacak ona ne kocasının kazancından, çalışıyorsa gider pusulasına varana kadar isteyebilir, kuruşu kuruşuna hesap sorabilir

konu telefon değil evet. konu abisinin aile olmasını kabullenemeyen kardeşler. eşi dış kapının dış mandalı sayan zihniyet. çalışmıyorsan , kazanmıyorsan konuşma hakkın yok diyen insanlar.

Hayır ne münasebet? Çalışmayabilirsiniz.
Ama Bu durumu biz çözemeyiz. Siz belki burda stres atarsınız ama çözüm bulamazsınız. O yüzden buyrun gidin görümceyle kaynanayla kayınpederle oturup konuşun. Tek çözüm yolu budur..

Bazen insanların evliliği çok yanlış anladıklarını düşünüyorum.
O onun parası, senin söz hakkın yok, istediği gibi kullanır diye nasıl diyebiliyorsunuz Allah aşkına?
E peki kadının uğraşları, evi için verdiği çaba, temizliği, yemeği cartı curtu bunlar kimin hakkı?
Temizlediği eve de kocası girmesin, nasıl olsa kadın yaptı, eşinin bir parmağı yok. Bu mu?

Yasi kac olursa olsun abin artik evli bi yuvasi sorumlu oldugu ailesi var ... bunu dusunmek bu kadar zormu ya
Annemin bi sozu var "Allah kardesi kardes yaratmis kesesini ayri yaratmis " der
Borclu olur zorda olur ister anlarim tabi onuda borc olarak isterim sahsen ...Esinizin ailesinin durumu kuzmayin ama asalaklik boyutuna gelmis

Ben okurken de çalışıyordum, annemlerden harçlık istemezdim, kendilerine harcasinlar diye. Ama bazıları para istemeyi daha çok seviyor, anlayabiliyorum aslında. Neden calisacaksin ki, abinm alir, annem alir, babam alir.. neyse uzatmayacam, oldu mu???

Yazık sana, yazık.

belissa nickin değil ama yazdıkların çok tanıdık geldi,eski nickin neydi acaba? neyse,çok haklısın..eğer para erkeğinse istediği gibi harcıyorsa o zaman kadının yaptığı yemekten yemeyecek,ütülediği kıyafetleri giymeyecek vb..

bunu tartıştığımıza bile hala inanamıyorum kadınların sitesinde.

konu telefon değil evet. konu abisinin aile olmasını kabullenemeyen kardeşler. eşi dış kapının dış mandalı sayan zihniyet. çalışmıyorsan , kazanmıyorsan konuşma hakkın yok diyen insanlar.
Bu kabullwnmekle degil benim esimin abiside sozum ona elektronikten anlamiyo her isini esime yaptirir.Tel.u aldirir verdimi patadini bilmiyorum.Cocuklara tablet aldi 2 aya kalmadi kirdilar.guya psra niriktirmisler 150 tl tablet istediler esimde o fiyata bulamayinca gecici bizimkini verdi ama hala gelmedi.İstemezde.Verdigi hasliklari yardimlari aldiklarini saymiyorum bilee.Adam yuzsuz asalak.Gecen koyden biseyler siparis etmisler edim vermis parasini.Banada suna sukadar buna bu kadar para verdim diye anlatiyo.Eve gelince anlattim meger esim vermis.Dusunun digerlerini saymiyorum bileee.

Aç olurlar ,yicek ekmekleri olmaz ,verilir...bu simariklik artik...lukse giriyo...eskiden karsi degildim,ama dusuncem.degisti...somurmekten baska bisi degil!

Ne rahatlık pes benimde abilerim var bazen kredi kartına ihtiyacım oluyor harcama yapıp faturası geldiğinde veriyorum hemen harcadığım kadarını.onda bile mahçup oluyorum bana abim hediye diye alsa karına çocuguna harca ne gerek var derim.ha bekarken herşeyimin en iyisini aldı bana öyle alıştık biz ama evlendikden sonra iş değişti öncelik onun karısnın evinin bana düşmezde asla istememde.ki eminim bana alsa eşi buna mutlu olur çünkü beni çok sever ama ben asla almam çok gereksiz kaldıki mecburi ihtiyacda değil yeni tlfn.kullanmayıvereymiş ayıp yahu haklısın sen

Tamamen karakter ve kişilik meselesi
Görümceyle aynı kişilikte olanlar normal bir şeymiş gibi görüyor.
Onlara göre olağan çünkü onlar da aynısını yapmış veya yapar.

Kimsenin çalışmayan kadının eşinin parası üzerinde söz hakkı yoktur dediği yok. eğer yanlış anladıysanız ilgili mesajları dönüp tekrar tekrar okuyun. evet fikrini söyleyebilir, ama uygulayıp uygulamamak eşinin tasarrufunda olan bir şeydir. eğer erkek ailesinin geçimini sağlıyor, eksik bırakmıyorsa kardeşinin veya ailesinden birinin bir ihtiyacına cevap verip vermemek ona kalmıştır. eşi karşı çıkıyor diye ailesinin isteklerine kulak tıkayacak hali yok herhalde.

bir keresinde erkek kardeşi para istemişti. o ay bayağı sıkışıktık göndermemiştik. babası arayıp eşimi azarlamıştı. böyle bir baba işte.

Erkek kardeşide mi istiyor ee bunlarda sırtını dayamış baya bi eşine.

Hiç bir kız kardeş niye abisine almıyor kardeşlikse o da kardeş ben hiç duymadım
Sanırım erkek ailesi oğulları evlense de yine de kendilerine bakmakla yükümlü olduğunu falan düşünüyorlar, taa küçüklükten itibaren de buna alıştırıyorlar çocuklarını..
İhtiyaç olur önemli bir şey olur... o başka, ama drumları da iyiymiş
bir telefon yüzük vs. ailesi olan ve tek maaşla geçindirmeye çalışan birinden istenmemeli.
Zatwn o kız kardeş evli olsa çalışıyor olsa, abisine telefon yengesine yüzük vs. alır mıydı ? hiç sanmıyorum.
O yüzden karşına alıp konuşmak en iyisi, ha sizi dinlemiyorlarsa yapılacak bellidir, kötüyle kötü olursun, sinsi davranırsın..

[QUOTE="btlsrdr, post: 39569382, member: 65alınmalı etmemişlerdir in[/QUOTE]

Bilmem ki bir belirsizlik oldu benim tel alinali bir seneyi geçti. Laf etseler de geçti gitti

belki sizin msjalırnızda yok ama bir msj var öyle.hatta bulup alntılayayım.

işte buyrun.sadece bir tanesi bu.

arkadaşın yazdığında abes bir durum yok. sonuçta evet, eşinin maaşı. evi geçindiren de eşi. kendisinin sorumluluğu ev işleriyle ilgilenmek, eşininki de evi geçindirmek. tekrar ediyorum eşi kendi evinin geçimini sıkıntısız sağlıyorsa, kendi harcamasından kısmıyorsa kendi ailesinin isteklerine de cevap vermeli. bu iradeye sahip olmalı. ister lüks tüketim olsun ister elzem. bu eşinin tasarrufundadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…