- 10 Ekim 2014
- 33.002
- 148.746
- 798
- Konu Sahibi afra tafra
-
Sen parçalarsın zaten, konularından biliyorum
Bir de anlamadığım millet senin çalışmamana kilitlenmiş ama 21 yaşındaki görümcen neden çalışmıyor bende bunu sorayım..
daha önce yazdıysan da kaçırdım..
konu telefon değil evet. konu abisinin aile olmasını kabullenemeyen kardeşler. eşi dış kapının dış mandalı sayan zihniyet. çalışmıyorsan , kazanmıyorsan konuşma hakkın yok diyen insanlar.
Ben okurken de çalışıyordum, annemlerden harçlık istemezdim, kendilerine harcasinlar diye. Ama bazıları para istemeyi daha çok seviyor, anlayabiliyorum aslında. Neden calisacaksin ki, abinm alir, annem alir, babam alir.. neyse uzatmayacam, oldu mu???Allah Allah. Vallahi ben abimden para isterdim bekarken. Okuyordum, günde zaten 4 saatim yollarda geçiyordu. Ne çalışması?
Abi ya bu.. Benim abim 30 yaşındaki ablama hediye telefon aldı.. Ha bir diğer abimin de lanet bir karısı olduğu için düğünüme 2 gün kala çekti gitti. Abi var abi var tabi...
Ben alnımın teriyle çalışıp kardeşime bir şey alırsam kimse de bir şey diiyemez. Bu benim düşüncem.
Sizin düşünceniz de farklı.
Oldu mu???
Ben okurken de çalışıyordum, annemlerden harçlık istemezdim, kendilerine harcasinlar diye. Ama bazıları para istemeyi daha çok seviyor, anlayabiliyorum aslında. Neden calisacaksin ki, abinm alir, annem alir, babam alir.. neyse uzatmayacam, oldu mu???
Bazen insanların evliliği çok yanlış anladıklarını düşünüyorum.
O onun parası, senin söz hakkın yok, istediği gibi kullanır diye nasıl diyebiliyorsunuz Allah aşkına?
E peki kadının uğraşları, evi için verdiği çaba, temizliği, yemeği cartı curtu bunlar kimin hakkı?
Temizlediği eve de kocası girmesin, nasıl olsa kadın yaptı, eşinin bir parmağı yok. Bu mu?
Bu kabullwnmekle degil benim esimin abiside sozum ona elektronikten anlamiyo her isini esime yaptirir.Tel.u aldirir verdimi patadini bilmiyorum.Cocuklara tablet aldi 2 aya kalmadi kirdilar.guya psra niriktirmisler 150 tl tablet istediler esimde o fiyata bulamayinca gecici bizimkini verdi ama hala gelmedi.İstemezde.Verdigi hasliklari yardimlari aldiklarini saymiyorum bilee.Adam yuzsuz asalak.Gecen koyden biseyler siparis etmisler edim vermis parasini.Banada suna sukadar buna bu kadar para verdim diye anlatiyo.Eve gelince anlattim meger esim vermis.Dusunun digerlerini saymiyorum bileee.konu telefon değil evet. konu abisinin aile olmasını kabullenemeyen kardeşler. eşi dış kapının dış mandalı sayan zihniyet. çalışmıyorsan , kazanmıyorsan konuşma hakkın yok diyen insanlar.
bir keresinde erkek kardeşi para istemişti. o ay bayağı sıkışıktık göndermemiştik. babası arayıp eşimi azarlamıştı. böyle bir baba işte.
Kimsenin çalışmayan kadının eşinin parası üzerinde söz hakkı yoktur dediği yok. eğer yanlış anladıysanız ilgili mesajları dönüp tekrar tekrar okuyun. evet fikrini söyleyebilir, ama uygulayıp uygulamamak eşinin tasarrufunda olan bir şeydir. eğer erkek ailesinin geçimini sağlıyor, eksik bırakmıyorsa kardeşinin veya ailesinden birinin bir ihtiyacına cevap verip vermemek ona kalmıştır. eşi karşı çıkıyor diye ailesinin isteklerine kulak tıkayacak hali yok herhalde.
Eşiniz kendi çalışıyor, kendi maaşı, kardeşine de istediğini alabilir.. Neden bu kadar rahatsız oldugunuzu anlamak mümkün değil...
Sizin kullandığınızdan daha lüks hediyeler alıyor veya sizin ihtiyaçlarınızı karşılamadan kendi ailesine harcıyorsa o zaman haklı olabilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?