- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi afra tafra
-
konuyu baştan sona okursanız sorunun telefon olmadığını anlarsınız.
adam çalışıyor ama her ay zaten ailesine para gönderiyor. bayramlıklarına kadar alıyor. bu kadarı lükse giriyor.
eskiden cımbız ne güzel çalışıyordu. kurallar gevşeyeli edepsizler çoğaldı. sakız gibi yapışıyorlar bir de..aaa cımbız sesi duyuyorum
memur maaşı işte neresi iyi? bir ay 200 bir ay 100 artırabiliyorruz. onu da görümceye hibe ettk.Onu bilemem. Ben ilk yorumunuza göre cevapladım. Demekki eşinizin geliri gayet iyi...
ne demek istesin? gitsin calissin allah allah sanki 10 yasinda isteyemez abisi evli ailesi var gitsin anasindan babasindan istesin
ben zaten üniversiteye hazırlanıyorum dedim. iyi okursanız görürsünüz.nedense işinize gelmeyen mesajlara cevap yazmıyorsunuz. bu durumdan rahatsızsanız değiştirmek için bir şeyler yapmanız şart.
Herkes memur olmak istiyor demekki iyi.memur maaşı işte neresi iyi? bir ay 200 bir ay 100 artırabiliyorruz. onu da görümceye hibe ettk.
ben zaten üniversiteye hazırlanıyorum dedim. iyi okursanız görürsünüz.
gidip konfeksiyonda mı çalışayım?ben kısa vadede bir şeyler yapmaktan bahsetmiştim. ön lisans okuyacağınızı varsayalım, en iyi iht,malle 2 sene sonra, lisans kazanırsanız, bir de hazırlık da okursanız 5 sene sonra okul bitecek. sonra bir de iş arayacaksınız. durumu değiştirmek için çok uzun bir yol seçmişsiniz.
hicte kati oldugumu düsünmüyorum. Gecen benimde görümcem dogum gününe 100 euroluk canta isedi almadim aldirtmadimda almamada asla. Görümcem sirf gösteris olsun diye 100 euroluk veya 800 tllik telefonla gezmek istiyorsa kendi calisacak cünkü bu normal bir ihtiyac degil lüks ihtiyac. Görümce o kadar pahali telefon istiyor diye ben ne kendimden nede bebegimin riskindan nede alisverisimden asla kismam. Bence telefonu istemesi yüzsüzlükten baska bisey degil. Görüs meselesiBu kadar katı olmayın. Aynı rahmi paylaştı onlar. 50 yaşına da gelse adam kendi emeğiyle çalışıp kazandığı paradan kardeşine her şeyi de alır kimse de bir şey diyemez...
a ama idarelik bir telefon alirmisin abi 100 veya 200 liralik veya babamla ortak alin felan dese yine amenna ama resmen görümce hanim abisinin iyi niyetinden yararlaniyorhicte kati oldugumu düsünmüyorum. Gecen benimde görümcem dogum gününe 100 euroluk canta isedi almadim aldirtmadimda almamada asla. Görümcem sirf gösteris olsun diye 100 euroluk veya 800 tllik telefonla gezmek istiyorsa kendi calisacak cünkü bu normal bir ihtiyac degil lüks ihtiyac. Görümce o kadar pahali telefon istiyor diye ben ne kendimden nede bebegimin riskindan nede alisverisimden asla kismam. Bence telefonu istemesi yüzsüzlükten baska bisey degil. Görüs meselesi
hicte kati oldugumu düsünmüyorum. Gecen benimde görümcem dogum gününe 100 euroluk canta isedi almadim aldirtmadimda almamada asla. Görümcem sirf gösteris olsun diye 100 euroluk veya 800 tllik telefonla gezmek istiyorsa kendi calisacak cünkü bu normal bir ihtiyac degil lüks ihtiyac. Görümce o kadar pahali telefon istiyor diye ben ne kendimden nede bebegimin riskindan nede alisverisimden asla kismam. Bence telefonu istemesi yüzsüzlükten baska bisey degil. Görüs meselesi
işte olay bu. para pul değil, abilerini sömürmeye çalışmalarıh
a ama idarelik bir telefon alirmisin abi 100 veya 200 liralik veya babamla ortak alin felan dese yine amenna ama resmen görümce hanim abisinin iyi niyetinden yararlaniyor
Bu dünya da bu konuda dişli olmak lazım daha evli değilim ama şimdiden anladım dişli olan götürüyor işi bencillik hepaz önce eşim aradı beni. kız kardeşinin teli kırılmış. ne hikmetse tam da telini değiştirmek için abisine ısrar ettiği bir dönemde kırılmış. eşim kardeşinin hesabına 800 tl havale etmemi istedi. ben olmaz öyle şey babası alsın dedim. hem nasıl oluyor da tam tel istediği sırada kırılıyor, kesin sana yenisini aldırmak için telefonunu kırdı dedim. eşim uzatmadı konuyu ama şimdi baktım kendisi havaleyi yapmış. tam da beklediğim gibi.. hiç bitmeyecek mi bunların istekleri? ben hep kendimden kısıp onların zevkleri için harcama yapmak zorunda mıyım? yoksa bu bir kader mi?
olayı kardeşliğe vardıranlar var. kardeşlik sömürmek midir? kardeşlik abisinin kötü gününde bile harçlık alamayınca babaya şikayet etmek midir? kardeşlik para olmayınca aramayıp her konuşmada para mevzusunu en az bir kere açmak mıdır?Ne güzelmiş ya
benim abim yıllardır memur ve bekar şu an buna rağmen çok acil bir durum dışında bir çöp istemem
ve ben çalışmıyorum işsizim hala harçlık alıyorum babamdan
Eski cep telefonlarından kullanıyorum akıllı telefon devrine hala geçmedim yani babam alalımdiyor pahalı diye istemiyorum
değil abimden babamdan bile isteyemiyorum yani
İnsanlar çok gamsız gerçekten
hayat da onlara güzel biz nereden kıssak da tasarruf yapsak diye göbeğimiz çatlarken...
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim ben insan sevmiyorum artık, böyle düşüncesiz insanların varlığını gördükçe...
gidip konfeksiyonda mı çalışayım?
üniversite mezunları bile işsiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?