- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Siz elinizden geleni yapmissiniz, sayginizi yine bozmayin, muhattap olmayin, yigenini ariyorsa arasin, karismayin, bugüne kadar önem verdiginiz icin böyle davranmislar sizde önemsemeyin ozaman... Umrunuzda degilmis gibi davranin, biraz havalanmislar sanirsam, indirin biraz asaga önemsemeyerek...
Ya olabilir onlar kardes sen yabancisin aralarina alip samimi olmak zorunda degiller
Ben tam tersi şekilde yazmıştım görümce olarak çok tepki aldı. Demek ki gelin yazınca durum değişiyor. Ben de bizim geline, sizin görümcelre davrandığım gibi davrandım ama nafile :))Selam..
3 gorumceniz var.. Ve Gorumceleriniz sizi herzaman yok sayacak,konusmayacak,asla deger vermeyecek..Yillarca boyle oldu.. (cocuklarinizada aynen boyle) Ki; siz onlara karsi hep saygili olmussunuz,bir geldikleri anda 1000 adim gitmissiniz,bunlarda cok iyi biliyor bunu.. Ama sizi yok sayiyorlar,cemberin disinda tutmak icin elinden geleni yapiyorlar.. Kv niz bile size diyor ki "kizim ben napayim,elimden geleni yapiyorum ama olmuyor" diyecek onlarin tutumu icin... Hep gorumcelerinizin acigini kapatip duracak evlendiginizden beri. Onlar aramiyor sormuyor ya, hep kv niz arayip soracak onlarin yerinede.. Ama tabi herkezin yeri ayri.. Hayir hatam ne onu bilsem,inanin aciklama yapip, ozur dilerim hepsinden.. Bu kadar da acigim elestiriye.. Ama onuda yapmiyorlar. Beni gorunce yuzume guluyorlar hicbirsey yok.. Ama arkami donunce beni yok sayiyorlar,hayatta yuzume bakmiyorlar.. (uzaklasinca yani birbirimizden)
Gelelim konuya.. cok uzun zamandan beri hicbir sekilde cocugunuzla muhatap bile olmayan gorumceniz; Durup dururken gunun birinde cocugunuz ile diyaloga girmeye calisip. sizin ev telefonunuz oldugunu bildigi halde, evi aramayip cocugunuzun cebine mesaj atip,arayacak onu ordan...Tabiki yegenidir arayabilirde,konusabilirde.. Ama hala beni bir yok sayma cabasi.. . Bana saygisi olmayan birisinin cocugumla ayri bir diyalog icine girmesi beni dusundurdu..ben seninle degil! yegenimle muhattabim suan gibi..(sasirdim ve uzuldum)
Tepkiniz ne olurdu? Ne anlamaliyim sizce? Sahiden bayanlar bana bir yol gosterin ben ne yapayim suan? Kendimi hic araya katmayip yegeniyle gorusmesine izin vermeli miyim? Ki, evi arasaydi benimle konusup yegenini isteseydi mutlaka verirdim.. Bunu bildigi halde evi aramadi.. Ben kinci biri asla olmadim hayatim boyunca, bunuda cok cok iyi bilirler..
Ben de gorumceyim.Ama oyle insanlari anlamiyorum.ne gerek var huzursuzluk yapiyorlar. Anlayamadim nasil hoslanmamis olabilir.Aileden biri artik konu sahibi. Her insan ayni dusunmez tabiki ama isine geldikleri gibi davranamazlar. Bu arada gorumceleriniz evli mi? Onlara da kendileri gibi gorumce diliyorum.Ben olsaydim konusurdum onlara normal birsekilde.En azindan bilsinler isterim.Belliki kayinvalideniz arada kalmis. Ama bir araya geldiginizde konusun hazir bayram da gelmisken.
Bence de gelin yabancı olmaz bizim ailede de gelin var kardes gibiyiz.bu insanların bakış açısı bence...Yabanciysam;
Neden onlarin evine gidince bana kocasinin pantolonlarini biriktirmis bir halde verip, yenge sen daha iyi utuluyosun utule deyip gulerek bide, bana is buyuruyor ?
Yabanciysam o zaman bana ikili olmasin da.. icine alsin demedim ki ben?
Bana oynamasinlar o zaman.. ikili olmasin,neyse o olsunlar.
bir insani ya seviyorsundur yada sevmiyorsundur..
bunun arasi olmaz..
Beni maymun gibi ipte oynatiyorlar .. canlari ne zaman isterse o zaman ariyorlar beni, ben onlarin oyuncaklari degilim..
Benim demek istedigim bu..
kimse kimseyi zaten zorla sevemez.. Ama ben sevmedigim,yabanci gibi gordugum birine de oynamam..
uzak dururum.. onu hayatima sokmam hicbir sekilde.. Bunlar cani istedigi gibi davraniyor bana..
Neyse o olsunlar.. Ben nasil yabanciysam ? 17 senelik evliyim kardesleriyle..
Beni yabanci goren, benim dogurdugum cocuklari da aramasin o zaman.. Ben de o cocuklarin Anasiyim...
aranızda birşeyler mi geçti de böyle davranıyorlar....
Gercekten kotu bir durum.insan kendini dislanmis hisseder bir defa. Bence kayinvalidenize hic birsey danismadan siz kendiniz yuzyuze ne zaman gelirseniz artik kirginliginizi soyleyin.Aynen biz de kardes gibiyiz. Ayrimiz gayrimiz olmaz.Anlamiyorum gercekten. .Takmayin kafaniza..Yani bende bunu anlamiyorum. Ben de artik o ailenin bir ferdiyim.
ama ben bunu 17 yildir hic hissetmedim, hissettirmediler ... yok saydilar beni...
isine geldikleri gibi davraniyorlar ben bunu hazmedemiyorum.. istikrar olur bir insanda..
Gorumceler evli,cocuklari var onlarinda.. kendi gorumceleri onlara ne iyi, cocuklarina nasil halalik ediyorlar.
Bari yeteneginiz yok bu konuda, kendi gorumcelerinizden ders alin, ama o da yok..
Kv zaten arada kalmis yillarca da kaldi zaten..
Ben yurt disindayim canim, bir arada olamayiz suan onlarla konusmak icin...
su akar yatagini bulur..
çok teşekkur ediyorum arkadaşım hakkımdaki yorumun için..Ben akrabalik iliskilerinde "zorunda degiller." cumlesine katilmiyorum. Akrabalik arayip sormayi, ilgilenmeyi gerektirir. Tabii siz gercekten dediginiz gibi biriyseniz ki ben sizin yazdiklarinizi, konularinizi biliyorum. Iyi bir insan oldugunuza inaniyorum. O nedenle yaptiklari adil degil. Benim anne tarafim da baba tarafim da cok cok kalabaliktir. O nedenle her durumu gordum diyebilirim. Siz benim teyzemin durumundasiniz su anda. Teyzemin gorumceleri de boyleydi. Ama onlar yuzune de gulmezdi. Yine sanslisiniz.
Cocugunuza da mudahale etmeyin, buyudugu zaman neyin ne oldugunu gorecektir. Bu demek degil ki buyuyunce halasiyla irtibati kessin. Zira size kotulukleri dokunmamis. Sadece iyilikleri dokunmuyor. Yegenini ozlemistir. Bu guzel bir sey cocugunuz acisindan. Aile bireyleri tarafindan onemsendigini hisseder. Gelisimi icin iyi bir sey bu. Siz ise uzaktan gozlemleyin, hatta onlarin cocuklari var ise siz de o cocuklari arayabilirsiniz. Yengemler beni hep ararlar ve cok mutlu olurum. Tabii misilleme olarak da bunu yapabilirsiniz. Ama misillemeye gerek yok bence.
Ben sizi alıngan buldum, yani direk yeğeni aramış olmasının altında düşündüğünüz gibi bir şey olmayabilir...
belki aileleri dışındaki olan kişilerein hepsine öyle mesafelilerdir. Ya da sana kanları çok ısınmamış olabilir... Ben, evet soğuklardır ama sizi görmezden gelmek için kasti yapmıyorlardır belki diye düşünüyorum. Hani bazen kasti yapılabilir ama onlar bunu için değilde yakın görmedikleri için böyle yapıyorlar olabilirlerOladabilir..Bilemeyiz..
şu ana kadar onların tavır ve tutumlarını goren hisseden benim..kv,eşim ve kendi ailemde dahil hatta gorumcemin eşide yanılıyor olamaz...
herkez farkında bana olan soğukluklarının..inanın alınganlık yapmıyorum....
Amma dert ettiniz gorumcem aramiyo kv aramiyo bilnem kim arayip sormuyor yahu sen esine cocuguna ailene baksana kvdede ariyormus iste anlamuyorum ne gibi bi eksiklik yaratti gorumcelerin arayip sormamasi hayatinda ne gibi kayiplar yaratti ? Cok mu onemliydi onlarin aramasi yada ugrasacak baska birseyler bulun bence benim gorumcelerimde beni aramiyor hicte rahatsiz degikim yoksaydiklari vs gibi seylerde dusunmuyorum gelince eve selamlasirim vs gayet guler yuz bitti gitti bu hasir nesir olma merakiniz ne ki -.-
belki aileleri dışındaki olan kişilerein hepsine öyle mesafelilerdir. Ya da sana kanları çok ısınmamış olabilir... Ben hanşii evet soğuklardır ama sizi görmezden gelmek için kasti yapmıyorlardır belki diye düşünüyorum. Hani bazen kasti yapılabilir ama onlar bunu için değilde yakın görmedikleri için böyle yapıyorlar olabilirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?