benim de 3 görümcem var.. 2si benden küçük biri abla.. ben hiçbirini aramam onlar da beni aramaz.. bayram ya da misafirlik sebebiyle biraraya gelince basit sohbetler ederiz hepsi bu.. sevip sevmeme mevzusu yok.. herkes durumdan memnun.. eşim bile.. aman "fazla muhabbet tez ayrılık boşver en iyisi böyle"der..
kızım 2,5 yaşında onu da görmeye gelmezler ama görünce hep ilgilenirler severler..
ben hep kapımın açık olduğunu belirttiğim halde 1 yaşına kadar bayramlar dışında gelip görmediler bile.. bazen anlam veremem teyzesi 3 gün görmese yataklara düşer ama onlar aylarca görmezler.. diğer yeğenlerine öyle değiller çok düşkünler.. demekki "kardeşinin çocuğu" ile "gelinin çocuğu" mantığı maalesef var.. sevgi farklı değildir elbet ama samimiyet ilgi alaka farklı oluyor..
ilerde nasıl olur bilmiyorum.. beni aramazken onu ararlarsa? eğer onu üzmüyorlarsa "hala" olarak arayıp sohbet ediyorlarsa bişey demem.. ama en küçük bir "halasıyım ben onun.." tarzı bi diklenme görürsem fena olur.. 2,5 senede 10 kere zor görmüşler yüzünü hadi ordan derim dakikasında..
evet yazdıkların kadarıyla tanıyorum seni ve daha fazlası yok.neden ön yargılı olayım ki,tanımam etmem.sadece yazdıklarından çıkarımım.Sevgili Egem;
sende bilmem farkinda misin benim konularimda, hep benim karakterimi elestirme halindesin..ust paragrafda yazmis olduklarina katilmiyorum. Hic de oyle biri oldugumu dusunmuyorum. Elestiriye karsi son derece acik bir insanim. Her bireyin dusuncesine de sonsuz saygim vardir. Bence onyargili yaklasmisin bana karsi. Beni cok iyi tanimiyorsun,burda yazdiklarimla bana not vermissin..Ben kimse beni pohpohlasin diye beklemedim. Sevmiyorlarsa beni, seviyormus gibi davranmasinlar istedim sadece.. senin hosuna gider miydi, seni sevmediklerini bildigin halde senin yuzune gulen insanlarin etrafinda olmasi? Bu bana son derece yapmacik gelir cunku.. samimiyetsiz gelir..
Ayrica canlarinin istediklerine gore benim cocuklarimi arayamazlar, ben kabul etmem..sen kabul edebilirsin ama ben etmiyorum.. Ve kesinlikle de cocuklarimi doldurusa getirmiyorum. icinde Allah korkusu olan biri bunu zaten yapmaz.. Yapmamali da.. oyle biri olsam zaten 1 saat once aradiklarinda cocugumu gorusturmezdim..
uzuldum inanki, bana karsi bu sekilde onyargili olmana ama canin sagolsun..Senin fikrindir belki uzaktan sana oyle gorundum..Yada hata bendedir ben kendimi ifade edememis de olabilirim..insanin aile birligi icinde,akrabalarla olan baglarini korumak istemesi,birlik olalim paylasalim derdimizi, sevincimizi diye beklemenin neresi pohpohlanmadir bunu da anlamis degilim?
sevgiler.
Benim Halalarim da annemi yok sayiyor suan..Asla gorusmuyorlar..
Ama ben yinede halalarimi hep aramaya sormaya calistim en kotu gunlerinde.. Herkez ettiginden sorumlu..
Tsk.ederim sagolun..
evet yazdıkların kadarıyla tanıyorum seni ve daha fazlası yok.neden ön yargılı olayım ki,tanımam etmem.sadece yazdıklarından çıkarımım.
ayrıca pohpohlanmayı ben senin için değil gelinimiz için yazdım.o tarzda bir gelinimiz var.hep biz onu arayalım soralım onu el üstünde tutalım ama o her istediğini yapsın,söylesin derdinde.ben de mesafe koydum,görünce konuşurum,zaten uzaktayız.hastalık durumu olursa da geçmiş olsun diye ararım o kadar.
sen fazla ince düşünüyorsun,herkes senin gibi düşünsün,senin düşüncendeki gibi davransın istiyorsun ama mümkün değil.bırak sal herşeyi,gidişat ne gösterirse ona göre davran.kendini hasta ediyorsun farkında değilsin
Beni bir kez aramadı halam bugüne kadar.Bir kez ya.Yaşım 23...Ben de aramıyorum,aramam da.Herkes tercihlerini yaşar.O annemi sevmemeyi seçti ben de onu sevmemeyi...Yenge bile diyemeyecek kadar kibirli...
Çocuğunuzu gözlemleyin bir süre.
Ben bu kk nü anlamış değilimDurumun tersini ben yazdım kötü görümce oldum Çogunluk şunu kafasına kazısın. Bir eş alırken onun ailesine saygı duymak zorundasın. Hıı sana saygısızlık yapmışlardır, üzmüşlerdir çizgini çekersin bunu anlarım ama benim gibi burnu havada gelini olanlar bu anormalliği haketmiyor. Onun kocası benim de kardeşim.. Allah muhafaza bir ayrılık olsa eşlik durumu kalkar ama kardeşlik durumu bir ömür var olacak.
Çoğu gelmiş benim konumda yok mesafeli davranmak istiyordur vs. diyor. Neyin mesafesi bu? Kendine ne yapıldı ki?
Aksini düşünenler yetimhaneden evlensin lütfen...
Ben bu kk nü anlamış değilimDurumun tersini ben yazdım kötü görümce oldum Çogunluk şunu kafasına kazısın. Bir eş alırken onun ailesine saygı duymak zorundasın. Hıı sana saygısızlık yapmışlardır, üzmüşlerdir çizgini çekersin bunu anlarım ama benim gibi burnu havada gelini olanlar bu anormalliği haketmiyor. Onun kocası benim de kardeşim.. Allah muhafaza bir ayrılık olsa eşlik durumu kalkar ama kardeşlik durumu bir ömür var olacak.
Çoğu gelmiş benim konumda yok mesafeli davranmak istiyordur vs. diyor. Neyin mesafesi bu? Kendine ne yapıldı ki?
Aksini düşünenler yetimhaneden evlensin lütfen...
Demekki görümceleriniz sizden uzak durmayı tercih ediyor. Yanyana geldiğinizde de soğukluk olmasın diye eşinizin hatrına yüzünüze gülüyorlar.
Belkide gereksiz alınganlığınızdan, beklenti içinde olmanızdan sıkılmışlardır.
Doğumgününüzde sizi aramadılar ( kimdi hatırlamıyorum) diye çok büyüten buraya konu açan siz değil miydiniz?
Muhakkak ki her konuda kendinizi haklı görüyorsunuz, ama birazda etrafa kulak asmak , biraz düşünmek lazım.
Kendi aileniz problemli, kardeşiniz problemli, görümceleriniz problemli, birtek siz mi normal siniz?
Biraz kendimizdede hata aramak lazım.
Bana saygı duymayan çocuğumu aramasın demişsiniz, saygı duyuyorlar işte daha ne yapsınlar. Yüksek olasılık sizden hoşlanmadıkları halde gördüklerinde saygıdan güleryüz gösteriyorlar.
Sizinle araları kötü diye yeğenlerinden vazgeçmeleri de saçma olur değil mi?
Sonuçta kardeşlerinin çocuğunu arıyorlar.
Yok sen yapıyorsun demiyorum. Aksine seni anlıyorum :)senin konunu okumadim ben, okuyacagim simdi..
Merak ettim arkadasim.. Ben mesafe koymuyorum ama canim, ben kollarimi aciyorum onlar bana mesafeli..
Utule diyosa utuleme.Yabanciysam;
Neden onlarin evine gidince bana kocasinin pantolonlarini biriktirmis bir halde verip, yenge sen daha iyi utuluyosun utule deyip gulerek bide, bana is buyuruyor ?
Yabanciysam o zaman bana ikili olmasin da.. icine alsin demedim ki ben?
Bana oynamasinlar o zaman.. ikili olmasin,neyse o olsunlar.
bir insani ya seviyorsundur yada sevmiyorsundur..
bunun arasi olmaz..
Beni maymun gibi ipte oynatiyorlar .. canlari ne zaman isterse o zaman ariyorlar beni, ben onlarin oyuncaklari degilim..
Benim demek istedigim bu..
kimse kimseyi zaten zorla sevemez.. Ama ben sevmedigim,yabanci gibi gordugum birine de oynamam..
uzak dururum.. onu hayatima sokmam hicbir sekilde.. Bunlar cani istedigi gibi davraniyor bana..
Neyse o olsunlar.. Ben nasil yabanciysam ? 17 senelik evliyim kardesleriyle..
Beni yabanci goren, benim dogurdugum cocuklari da aramasin o zaman.. Ben de o cocuklarin Anasiyim...
Orada ki ''Allah muhafaza'' cümlesini okumadınız sanırım. El kızı diye bakmadım, aksine abla olarak yaklaştım ama nafile.Haklısınız ama kardeşleri çok kıymetli olanlar da evlendirmesin bir zahmet çok günah ne öyle elin kızı bugün var yarın yok mantığı. ..Ne evliler var 45 sene aynı yastığa baş koyuyor ortak evlatları oluyor...el kızıymis ne eli yahu ailesiyle ben o adamın.!
Ben başta size haklısınız dedim zaten durum böyleyse istisna sızinkisi.ama yarın boşanma olsa lafı çok uzuyor insanı tamam kardeşler ayrılmaz da karı koca geçiniyorsa niye ayrılık olsunOrada ki ''Allah muhafaza'' cümlesini okumadınız sanırım. El kızı diye bakmadım, aksine abla olarak yaklaştım ama nafile.
Olayı anlamadan, sanki kardeşimi kıskanıyor ya da onu savunuyor şekline çevirmeyin olayı. Ben de gelinim kii eşimin ailesinin marifetleri anlatmakla bitmez ama ben sabrettim, saygıda kusur etmedim sonunda patladım.
Fakat bizimkinde durum farklı, arada sorun yok, kavga yok, ki zaten ben uzaktayım. Bir şey isterken abla sen bilirsin sen edrsin. Mefaati bitince hadi by by..
Geçen yine aradı '' Abla, Konservem az gelecek bana az daha yap, Gelirken ordan bana bi kaç tane banyo kesesi getir'' Öncesinde eşim kaza geçirdi aramadı, çocucuğum kaza geçirdi yine aramadı..
Bilmem anlatabildim mi?
Utule diyosa utuleme.
Sana saygisizlik yapmiyolar sadece seninle samimi degiller. Sevememisler yani. Zorlama sende beklentini kes artik 17 sene olmayan simdi mi olacak
Yok ben de istemem ayrılsınlar.. Kardeşimle iyi geçinsin bana tutumu dolayısı ile de kafası dank eder inşallah.. 1 kardeşim daha var o kız candan olursa bacım gibi olur, gözümden sakınırım onuBen başta size haklısınız dedim zaten durum böyleyse istisna sızinkisi.ama yarın boşanma olsa lafı çok uzuyor insanı tamam kardeşler ayrılmaz da karı koca geçiniyorsa niye ayrılık olsun
Orada ki ''Allah muhafaza'' cümlesini okumadınız sanırım. El kızı diye bakmadım, aksine abla olarak yaklaştım ama nafile.
Olayı anlamadan, sanki kardeşimi kıskanıyor ya da onu savunuyor şekline çevirmeyin olayı. Ben de gelinim kii eşimin ailesinin marifetleri anlatmakla bitmez ama ben sabrettim, saygıda kusur etmedim sonunda patladım.
Fakat bizimkinde durum farklı, arada sorun yok, kavga yok, ki zaten ben uzaktayım. Bir şey isterken abla sen bilirsin sen edrsin. Mefaati bitince hadi by by..
Geçen yine aradı '' Abla, Konservem az gelecek bana az daha yap, Gelirken ordan bana bi kaç tane banyo kesesi getir'' Öncesinde eşim kaza geçirdi aramadı, çocucuğum kaza geçirdi yine aramadı..
Bilmem anlatabildim mi?
Ablacim sen ne anlattiginin farkinda degilsin ki biz seni anlayalim kurban olayim yazdiklarini oku bi.Tabikide o ütü olayı 2. Ve son oldu artık.
Ben zorlamıyorum asude ay ne olur canım bir anlayın beni..
tabiki sevmiyorlar uzak durmak istiyorlar doğrudur ama yuzumede sahteden gulmesinler...ve en çok istediğim de bana olan hazımsızlıklarının acısını yeğenlerinden çıkarmasınlar..Beni sevmiyorlar çocuklarıma da mesafe koyuyorlar işte buna katlanmak çok zor canım...Anneyim neticede..
ya hadi beni sevmeyin arkadaş ama yeğenlerinizi terk etmeyin ya..yazık gunah... Demek istediğim bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?