- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
Belliki siz halay çekerek çıkmışsınız evden maşallah diyelim o zaman :)Hassas birşey değil bana göre.
Gelinin evden cenaze çıkmış gibi ağlaması hoş ya da duygusal değil,aksine komik.
Hadi biraz daha az ağlasa neyse.
Henüz evlenmedim.Belliki siz halay çekerek çıkmışsınız evden maşallah diyelim o zaman :)
Hepimiz yoruluyoruz. Ama bir sure sonra insan o yorgunluga alisiyor. Dogum iznindeym. Bebegim 3 aylik. Seneye kadar okula donmeyi dusunmuyorm bebegim icin. Ama cok skildim evde olmaktan. Hatta gecen hafta kizimla birlikte okula gittim 2 3 gun. Ogretmen arkadaslarimi gordum. Cocuklarimla hasret giderdim. Isimi ozlemisiim. Ki ben de cok yoruluyordum dogursam da izne ayrilsam diye bekliyordum. 4 yasla calismak insani inanilmaz yoruyor :) Ama calismak guzel. Yorulsan da kendi parani kazamak guzel. Kimsenin eline bakmamak guzel. Esindm de olsa. Bence meslegini yapmalisin. Parani kazanmalisin. Daha kolay alisirsin o zaman emin ol.Gecim ehli olmak gerekiyor :) bazen çalışmamak işime geliyor. Çünkü çok yorulduğum zamanlar aklıma geliyor. Bazen de böyle tak dediği zamanlar oluyor. Ama sadece kendi ruh halime göre yönetemem tabi bu durumları..
Yap kiz valla. Arkadasim sade bir nikahla evlendi. Esya almadi. Dayali doseli aparttalar. Mis gibi. Balayinda ulke ulke gezdi valla. 100 bin cepte kaldi dedi. Simdiki aklim olsa ben de oyle yapardim. 2 sene oldu yeni bitti esya taksiti dugun borcu. Bazen kendi hayatimizi kendimiz zorlastiriyormusuz buni anladimHenüz evlenmedim.
Ama merak etmeyin bir gün evlenirsem
Gelinlik-gelin çıkarma gibi adetleri kullanmayacağım :) bana gereksiz geliyor,o parayla dünyayı gezeceğim.
Evleneceğin günü merakla bekliyorum o halde :)Henüz evlenmedim.
Ama merak etmeyin bir gün evlenirsem
Gelinlik-gelin çıkarma gibi adetleri kullanmayacağım :) bana gereksiz geliyor,o parayla dünyayı gezeceğim.
Geleneksel bir aileye gelin geldim :) Eşime isteği doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum kimi zaman. Ha çalışmayı da özlüyorum tabi ama çalışmamaya sanırım tam anlamıyla alıştım sayılır.Hepimiz yoruluyoruz. Ama bir sure sonra insan o yorgunluga alisiyor. Dogum iznindeym. Bebegim 3 aylik. Seneye kadar okula donmeyi dusunmuyorm bebegim icin. Ama cok skildim evde olmaktan. Hatta gecen hafta kizimla birlikte okula gittim 2 3 gun. Ogretmen arkadaslarimi gordum. Cocuklarimla hasret giderdim. Isimi ozlemisiim. Ki ben de cok yoruluyordum dogursam da izne ayrilsam diye bekliyordum. 4 yasla calismak insani inanilmaz yoruyor :) Ama calismak guzel. Yorulsan da kendi parani kazamak guzel. Kimsenin eline bakmamak guzel. Esindm de olsa. Bence meslegini yapmalisin. Parani kazanmalisin. Daha kolay alisirsin o zaman emin ol.
En mantıklısı.Yap kiz valla. Arkadasim sade bir nikahla evlendi. Esya almadi. Dayali doseli aparttalar. Mis gibi. Balayinda ulke ulke gezdi valla. 100 bin cepte kaldi dedi. Simdiki aklim olsa ben de oyle yapardim. 2 sene oldu yeni bitti esya taksiti dugun borcu. Bazen kendi hayatimizi kendimiz zorlastiriyormusuz buni anladim
Daha okulu var,mesleği var. İş bulması var.Evleneceğin günü merakla bekliyorum o halde :)
O zaman hızlıca bir halaaaaay diyoruzDaha okulu var,mesleği var. İş bulması var.
Ekonomik özgürlüğümü kazanmadan gelirimi dengelemeden evlenemem açıkçası. :)
Benim bir oğlum var, daha 8.5 aylık ve çok gaz sancısı çeken bir bebek. Hiç uyumadan 24 saatten fazla uyanık kaldığım oluyor. Bir yandan yemek, bir yandan çocuk, bir yandan uykusuzluk, temizlik, çamaşır... Keşke annem yakınımda olsa, böyle olmazdı hiçbir şey diyorum. Gerekirse gece kalkıp o bakardı oğluma, ben uyurdum biraz da olsa. Aileme hep düşkündüm zaten ama hep ayrı kalmak zorunda kaldım. Lise, üniversite, meslek, evlilik... Keşke hep yakınlarında olabilsem diye ağladım ama yine kendi isteğimle gurbete gelin geldim.Birbirimizi çok iyi anlayabiliriz o haldeElim kolum uzanamıyor bazen çok zoruma gidiyor
Hayat gerçekten çok zor.. Ölüm olsaydı ayrılık olmasaydı sözleri tam da yaşadığımız durumu anlatır nitelikte.. Allah size de kolaylık versin ne denir ki.Benim bir oğlum var, daha 8.5 aylık ve çok gaz sancısı çeken bir bebek. Hiç uyumadan 24 saatten fazla uyanık kaldığım oluyor. Bir yandan yemek, bir yandan çocuk, bir yandan uykusuzluk, temizlik, çamaşır... Keşke annem yakınımda olsa, böyle olmazdı hiçbir şey diyorum. Gerekirse gece kalkıp o bakardı oğluma, ben uyurdum biraz da olsa. Aileme hep düşkündüm zaten ama hep ayrı kalmak zorunda kaldım. Lise, üniversite, meslek, evlilik... Keşke hep yakınlarında olabilsem diye ağladım ama yine kendi isteğimle gurbete gelin geldim.
Ay yok yok, o kadar büyük değil benimki. Allah korusun, gecinden versin. Onların hayatta olduğunu bilmek, her gün mesajlaşmak bile iyi geliyor insana. O kadar karamsar olmayın ya. Tamam ben de karamsarım da siz biraz daha fazla sanırım.Hayat gerçekten çok zor.. Ölüm olsaydı ayrılık olmasaydı sözleri tam da yaşadığımız durumu anlatır nitelikte.. Allah size de kolaylık versin ne denir ki.
Evet var 2 tane bende çocuğum yokken ayni hissediyordum suan kendi evimi ozluyrmÇocuğunuz var mı peki? Çünkü ben babamın evine gittiğimde aynı bekarligimdaki gibi hissediyorum. Bunu bir başkasına söylediğimde bana çocuğun yok da ondan demişti
Ya Allah korusun örneği o yüzden vermedim.. Hani eskiler ayrılığın ne kadar zor olduğunu söylemiş gibilerinden:) karamsar değilim yanlış anlaşılma olmasinAy yok yok, o kadar büyük değil benimki. Allah korusun, gecinden versin. Onların hayatta olduğunu bilmek, her gün mesajlaşmak bile iyi geliyor insana. O kadar karamsar olmayın ya. Tamam ben de karamsarım da siz biraz daha fazla sanırım.
Görücü usulü evlendim. Aile yapımızda zorla evlendirecek karakterde kimse yok çok şükür. Cahiliye döneminde miyizSizi zorlami evlendirdiler yada gorucu usulu falan mi ?
Görücü usulü evlendim. Aile yapımızda zorla evlendirecek karakterde kimse yok çok şükür. Cahiliye döneminde miyiz
aynı durumdayız bende çok özlüyorum ve yılda 3 4 kez ancak görüşebiliyoruz..üstelik kızım oldu ve ilk torunları en tatlı anlarını göremiyorlar onu özellikle çok özlüyorlar..iyiki teknoloji gelişmiş sürekli foto video canlı bağlantı vs.. ne yapalım iyi olsunlar da :)İyi akşamlar arkadaşlar..
Öyle bir dolmuşum ki şuan şuraya yazarken de gözyaşlarımı tutamıyorum.
Arkadaşlar ben gurbete gelin geldim. Gurbete alışmak daha doğrusu alışmaya çalışmak benim için çok zor oldu. Arada da zorlandığım yalnız hissettiğim zamanlarım çok oluyor.
Benim annem babam ve 2 kardeşimden başka kimsem yok çünkü.. Ne anne tarafım ne baba tarafım bize hiç sahip çıkmadılar..
Babam bize çok düşkündür. Tabi bizde ona. Yeri gelir arkadaş yeri gelir kardeş yeri gelir sırdaş olur.
Annem çok gariban,sakin,sessiz,savunmasız bir insandır. Babama sevgimi fazlasıyla gösterirken anneme olan sevgimi hep icimde tutmuşumdur. Ne bileyim hic ona sevgimi gösteremedim. Ama icimde hep volkanlar kopardı. Evlendikten sonra onun pişmanlığını hep yaşıyorum. 12 yıl okuduktan sonra 4 5 yıl çalıştım.Evle olan alakami da az çok tahmin edersiniz.Keşke annemin yanında daha fazla zaman gecirseydim. Keşke ona sevgimi gösterebilseydim. Annem,babam beni gönderirken çok ağladılar,tabi bende.. Baya uzun bir süre kendime gelemedim..Çünkü uzun ince bir yola gidiyorum hemde temelli..Gerçi kapının ardındaki her yer gurbet..
Çok özlüyorum.. Evlendikten sonra daha da düşkün olmaya başladım.
Ne bileyim bilmediğim bir şehirdeyim. Burada hiç kimsem yok.. Evet eşim var abileri kardeşleri var ama ne olursa olsun insanın kendi ailesi gibi olmuyor.
Sık sık özlediğimi dile getirip onları da zor duruma sokmak istemiyorum. Şuan maddi durumları da biraz kritik.. Ev aldılar,kredi ödüyorlar,memur maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışıyorlar. Gelmek isteyip de gelememek çok üzer onları..
Bende istediğim zaman gidemiyorum. Malûm 11 12 saat ötemdeler.
Hemen yanımızda benim gibi yeni bir gelin geldi. Annesi babası hep burada geliyorlar gidiyorlar seslerini duyuyorum.. Zoruma gidiyor,ağlıyorum..
Gurbette olunca insan kendinden çok onları düşünüyor. Her sıkıntımı söylemem onlara beni düşünüp evhamlanmasinlar diye. Çünkü kıyamıyorum. Benim yüzümden üzülsünler istemiyorum.
Çok korkuyorum onlara bir şey olacak diye. Kimsesiz olmak çok zor arkadaşlar..Allah'tan başka sığınacak hiçbir dalım yok..
Ne bileyim işte ne yazdigimi bilmeden öyle yazdım.. Umarım anlaşılabilirim..
Aynen öyle iyi olsunlar da diye teselli ediyoruz kendimizi :) Allah bağışlasın evladiniziaynı durumdayız bende çok özlüyorum ve yılda 3 4 kez ancak görüşebiliyoruz..üstelik kızım oldu ve ilk torunları en tatlı anlarını göremiyorlar onu özellikle çok özlüyorlar..iyiki teknoloji gelişmiş sürekli foto video canlı bağlantı vs.. ne yapalım iyi olsunlar da :)
Allah kolaylık versin o vakit zor... destek almaya çalış. Ağlayarak kendini yıpratıyorsun.İste benim neredeyse 2 sene olacak. Ama öyle aktivitelere katılacağım hiç kimse çıkmadı karşıma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?