- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 33
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
Çocuğunuz var mı peki? Çünkü ben babamın evine gittiğimde aynı bekarligimdaki gibi hissediyorum. Bunu bir başkasına söylediğimde bana çocuğun yok da ondan demiştiBnde gurbetteyim nasıl alisacam derken zamn öyle geciyorki baba evinde rahat edemiyirsun gidince evini ozluyorsun
Nerden çıkardın şimdi pro üyeliği?Sen ne konuştuğunun farkında mısın ? 1 hafta diyorsun ben 1 hafta boyunca banliydım. Ayrıca kocanın evli olduğunu bile bile bir kadın ilişki sürdürse ahlak abidesi mi oluyor Bana bunu bi açıklasana?!!!!!!
Ayrıca pro üyelik alınca böyle küstahça mi konuşuluyor. ???????
Senin yaran neydi ki böyle gocundun ben onu anlamadim sana göre ne vardı?!!!
Her neyse ne olduğun beni ilgilendirmez. Başka bir konu için gelip burada bana laubali bir dille sanki konuya yorum yazmaya mecburmussun gibi konuşamazsın. Düşüncelerimden çok rahatsız olduysan yeni sistem bir çok özellik getirmiş göz ardı ete alırsın bir daha da görmezsin. Bu kadar hassasken seninle böyle tartışmaya girmek zorunda da değilim.Nerden çıkardın şimdi pro üyeliği?
Ben öğrencilere destek olsun diye talep ettim.
Olmadım henüz. Fark etmez, amacımız destek olmak.
Uyandırayım, ben de pro ilerle sö düolasına girdim
Berbaber ceza aldık
Bir de hakkimda böyle düşünen bir insana üzülüp teselli vermeye çalışmışım.Şuan okuduklarım yaşadığınız acının tarifsiz oldugunu net bir şekilde belli ediyor.
Empati kurmaya çalışırken bile elim ayağım birbirine dolaştı.
Yaşadiklariniza yazacak bir teselli cümlesi bile bulamadım.
Ama nacizane duam olur size.. Çünkü size duadan başka hiçbir şeyin iyi gelemeyeceği kanaatindeyim. İnanç durumunuz nedir bilmiyorum ama inançlı olmanızı yeğlerim.
Şayet Yaradandan başka sığınacak limanınız,limanımız yok..
Rabbim annenizle yaşadığınız imtihana dayanma gücü versin.. Mekânı cennet olsun.
Babanıza da hayırlı sağlıklı sıhhatli salih bir ömür nasip etsin.
Acı üstüne acı yaşatmasın.
Karşılıklı göz ardı edeceğiz söz mü? :)Her neyse ne olduğun beni ilgilendirmez. Başka bir konu için gelip burada bana laubali bir dille sanki konuya yorum yazmaya mecburmussun gibi konuşamazsın. Düşüncelerimden çok rahatsız olduysan yeni sistem bir çok özellik getirmiş göz ardı ete alırsın bir daha da görmezsin. Bu kadar hassasken seninle böyle tartışmaya girmek zorunda da değilim.
Ben evcil hayvsan formuna gitmek istiyordumHer neyse ne olduğun beni ilgilendirmez. Başka bir konu için gelip burada bana laubali bir dille sanki konuya yorum yazmaya mecburmussun gibi konuşamazsın. Düşüncelerimden çok rahatsız olduysan yeni sistem bir çok özellik getirmiş göz ardı ete alırsın bir daha da görmezsin. Bu kadar hassasken seninle böyle tartışmaya girmek zorunda da değilim.
Ayy ayy.....İyi akşamlar arkadaşlar..
Öyle bir dolmuşum ki şuan şuraya yazarken de gözyaşlarımı tutamıyorum.
Arkadaşlar ben gurbete gelin geldim. Gurbete alışmak daha doğrusu alışmaya çalışmak benim için çok zor oldu. Arada da zorlandığım yalnız hissettiğim zamanlarım çok oluyor.
Benim annem babam ve 2 kardeşimden başka kimsem yok çünkü.. Ne anne tarafım ne baba tarafım bize hiç sahip çıkmadılar..
Babam bize çok düşkündür. Tabi bizde ona. Yeri gelir arkadaş yeri gelir kardeş yeri gelir sırdaş olur.
Annem çok gariban,sakin,sessiz,savunmasız bir insandır. Babama sevgimi fazlasıyla gösterirken anneme olan sevgimi hep icimde tutmuşumdur. Ne bileyim hic ona sevgimi gösteremedim. Ama icimde hep volkanlar kopardı. Evlendikten sonra onun pişmanlığını hep yaşıyorum. 12 yıl okuduktan sonra 4 5 yıl çalıştım.Evle olan alakami da az çok tahmin edersiniz.Keşke annemin yanında daha fazla zaman gecirseydim. Keşke ona sevgimi gösterebilseydim. Annem,babam beni gönderirken çok ağladılar,tabi bende.. Baya uzun bir süre kendime gelemedim..Çünkü uzun ince bir yola gidiyorum hemde temelli..Gerçi kapının ardındaki her yer gurbet..
Çok özlüyorum.. Evlendikten sonra daha da düşkün olmaya başladım.
Ne bileyim bilmediğim bir şehirdeyim. Burada hiç kimsem yok.. Evet eşim var abileri kardeşleri var ama ne olursa olsun insanın kendi ailesi gibi olmuyor.
Sık sık özlediğimi dile getirip onları da zor duruma sokmak istemiyorum. Şuan maddi durumları da biraz kritik.. Ev aldılar,kredi ödüyorlar,memur maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışıyorlar. Gelmek isteyip de gelememek çok üzer onları..
Bende istediğim zaman gidemiyorum. Malûm 11 12 saat ötemdeler.
Hemen yanımızda benim gibi yeni bir gelin geldi. Annesi babası hep burada geliyorlar gidiyorlar seslerini duyuyorum.. Zoruma gidiyor,ağlıyorum..
Gurbette olunca insan kendinden çok onları düşünüyor. Her sıkıntımı söylemem onlara beni düşünüp evhamlanmasinlar diye. Çünkü kıyamıyorum. Benim yüzümden üzülsünler istemiyorum.
Çok korkuyorum onlara bir şey olacak diye. Kimsesiz olmak çok zor arkadaşlar..Allah'tan başka sığınacak hiçbir dalım yok..
Ne bileyim işte ne yazdigimi bilmeden öyle yazdım.. Umarım anlaşılabilirim..
Bulunduğum müitte komşu edinmek biraz imkansız gibi geliyor bana ..Ayy ayy.....
Gurbet deme bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır.
Alışılıyor valla. Zamanla komşu ediniyorsun. Dertler azalıyor vakit hızlı geçiyor ağlamamayı öğreniyorsun.
Zaman herşeyin ilacı
İste benim neredeyse 2 sene olacak. Ama öyle aktivitelere katılacağım hiç kimse çıkmadı karşıma..Zamanla olur böyle şeyler. Benim 1.5 sene oldu daha insanlarla anca tanışıyorum kuran grubuna katıldım ne bileyim halk eğitim kursuna katıldım derken mahalleyi yavaştan öğrendim bakkal filan onlrdan öğreniyorsun. Yoksa yan tarafım sürekli intihar girişiminde bulunan sol tarafımın yaşayıp yaşamadığı bile belli olmayan altımda hastası olan üstümde kocasını sürekli aşağılayan manyak dolu apartmanım mevcut. Yapacak bişey yok bende sabrettim sonunda çevrem oldu.
Bende benzer durumdaym.ustelik şu an hamileyim bulantilarim vardı zaten otobüsle gdemezdm eşimin de izni yok, ailemi annemi babamı çok özledim2 yıl oldu.. Alışmaya çalısıyorsun da onları yanında görmek istediğinde olamadıklarinda yıkılıyorsun..
Gözümde büyüyen yollar değil işte.. imkânlarım olsa çıkıp gitmez miyim?Gidememizin tek nedeni 11 12 saat yolculuk mu?Eğer imkanım varsa benim gözümde hiç büyümezdi o saatler..
Canım benim Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Dogacak olan evladın şenlik olur inşallah sanaBende benzer durumdaym.ustelik şu an hamileyim bulantilarim vardı zaten otobüsle gdemezdm eşimin de izni yok, ailemi annemi babamı çok özledimyakın olmak istiyorum artık
Maddi ve manevi zaruretler her istediğimizde gitmemize izin vermiyor ne yazık ki..Otobusle 18 saat bizim de memlekete. Ustelik dogunun ucra bir yerindeyim. Polis esiyim. Arti ben de calisiyorum. 15 tatil ve yaz tatilim var sadece. Ama artik ucak var yahu. Ben memlekete gitmeye kalksam aktarma ucus yapiyorum. Istanbuldan her yer tek ucak. Yapmayin nolur. Kendinize eziyet. Atlayin ucaga gidin ozledikce. Ne diye hayati zorlastiriyosunuz?
Aminn inşallahhh rabbim sana da nasip etsin bir teselli olur belki ,,,ama benimde iki yıl olacak evleneli hiç bu kadar ozlememstm onları.hamilelikte daha başka oluyor insan.uyudugum odami bile özledim .Canım benim Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Dogacak olan evladın şenlik olur inşallah sana
Amiiin canım amiiiiinnn...Aminn inşallahhh rabbim sana da nasip etsin bir teselli olur belki ,,,ama benimde iki yıl olacak evleneli hiç bu kadar ozlememstm onları.hamilelikte daha başka oluyor insan.uyudugum odami bile özledim .
Onceden alin biletinizi. Calismiyosunuz anladigim kadariyla. Onceden alinca cok ucuz. Ben vandan istanbula 80 90 liraya cok uctum yani. Otobusten daha ucuz oluyor. Yolda yeme derdi de yok. Inanin kendiniz zorlastiriyosunuz. Para atin kenara. Esinizden aliyorsaniz onlari biriktirin. Ya da ailenizden size bilet almasini isteyin. Anne baba sonucta yabancimiz degil. Babam da memurdu biz hep gurbetteydik. Evlendim esimden ve kendi isimden dolayi yine gurbetteyim. Alistim sanirim ben surekli yer degistirmeye. Arkadas edinin. Kurslara gidin. Kendinizi eve kapatmayin. Hatta cocuk da yok sanirim uni. Okuyun. Kendinizi gelistirin. Bagimsiz bir birey olun. Cunku gurbete alismaktan baska caremiz yok. Ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin derler ya aynen de oyle.Maddi ve manevi zaruretler her istediğimizde gitmemize izin vermiyor ne yazık ki..
benim burda gidip geldiğim arkadasm var ona rağmen çok arıyorum insan hele hamileyken yanında istiyor ailesini. Nisan da gideceğiz insallah ama günler geçmiyorAmiiin canım amiiiiinnn...
Hamilelik hormonlarıyla kendimi düşünemiyorum. Allah dayanma gücü verir muhakkak. Üzme sende kendini evladını düşün. Sana can şenliği olmaya geliyor ne güzel..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?