🥗Salatadan dönenin kaşığı kırılsın 🥗 02.07.2021- 45 günde spor ve diyetle muhteşem değişim

Bulgur sorun etmez. Pirinc ve makarnadab uzak durmali :)

Kızlar şeker hastalığını annemden biliyorum.insulin salgılama olayını da .ama şu "insülin direncini kırma " olayı nedir bilen var mı.kırdığımızda nereden anlıyoruz.iştahımızı etkiliyor mu???
Bilen varsa beni aydınlatabilir mi?

Bende insulin direnci var mesela. Ve kontrol etmekte cok zorlaniyorum. Pcos ta var.
İlac destegi almam gerek ama emzirdigim icin alamam sanirim.
O direnc yuksekse eger tek başına diyetle kirmak cok zor. Yani ciddi aclik cektigim zamanlar oldu. Baya kirdigimi düşünüyorum. Kilo verdikce kirilir ancak kendin bilinçle sagliklo beslenerek kırılır

Fazla insülin salgılanıyor vücutta sanırım, ama glisemik indeksi düşük yiyeceklerle beslenerek bu direnç kırılabilir, Karatay diyeti çok önerilir,

Pek anlamiyorum oranlardan. Sadece meyve ve kurumeyve yerken bile porsiyon kontrolu sart
Evet canım, zamanla bunları hayatına geçirirsin, mesela diyette en fazla 2 porsiyon meyve yenmeli fazlası insülin direncini artırır, mesela pişmiş patates havuç glisemik indeksi yüksek fazla tüketilmemelidir, bunlara dikkat edersen hem kilo verir hem direnci kırarsın,

Şansa da bu aksam yemekte havuc patateste vardi

23 aralik 2020 menüsü

Saat 12.00
Sucuklu yumurta
2 dilim tam bugday ekmeği
Nescafe
1 kup peynir
4 5 zeytin

Rezene

14.50
Yarim kase corba
Yarim kase yogurt

16.30
Turk kahvesi
Bir tane bisküvi

18.45
1 kase brokoli corbasi
1 kase portakalli kereviz yemeği
Yogurt
1 dilim ekmek

Afiyet olsun canım cok Güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…