Güclü kadin olmak

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Herkese merhaba,
Insallah karisik anlatmam, simdiden yorum yapan herkese tesekkur ederim.
Ankarada 7 senedir ayni firmadayim. Firmada toplamda 3000 calisan var. Cok sukur pozisyonum ve maasim oldukca iyi. Tek sikintim cok yogun calismam ve yedegimin olmamasi. Devlette bir is bulmustum sozlesmeli bundan 10 ay kadar once. Mulakata gittim, teklif icin aradilar. Konum hemen hemen ayniydi. Maas simdiki aldigim maastan dusuktu. Fakat burada sorumlulugum cok fazla. Allah korusun gozumden birsey kacsa insan hayatini etkileyecek bir meslegim var ve bende vicdanli ve titiz oldugum icin kendimi cok yipratiyorum. Firmamizin ceosu duymus is degistirecegimi bana cikis icin tarih verdiler ve arkamdan bakanligi arayip isimi bozmuslar. Ceomuz yanina cagirdi beni ve bana dediki nereye gidersen git bozarim isini buradan emekli olacaksin dedi. Ceo muz daha once bir kisiyi bile durdurmamisti firma tarihinde ilkim. Cok agladim cunku orayi cok istemistim dugunume cok az bir zaman vardi. Cok sinirlerim bozulmustu kisacasi. Ama atlattim. Hemde kimsenin beklemedigi kadar hizli. Gucluyumdur gaza gelmem kendi motivasyonumu kendim saglarim. Yeni yeni projeler yaptim. Neyse 10 ay gecti kisacasi. Buraya kadar ozetti. Yoneticilik icin bir egitim vardi. Ona katildim. Okadar alakasiz seyler istediler ki Calistigim uzmanlik alani ile alakasi yok. Bende itiraz ettim ik direktorune o da benimle saygisiz konusunca hic uslubum olmamasina ragmen bende sesimi yukselttim ama asla hakaret etmedim ama o bana hakaret etti. Normalde bu adam psikopat biri. Yanindan gecerken biri kulaklik taksa tutanak tutan bir manyak. Savunma falan ister. Hakli oldugum icin bence bana tutanak tutmadi. Tutsa yazarim herseyi ceo muzu da cc ye koyarim dobrayim biliyor. Fabrikadada herkes nefret ediyor bu adamdan. Benimle de herkesin arasi iyidir. Is cozerim kimseyi ezmem herkese yardimci olurum. Normalde hic boyle biri degilim. Ama adam arkamdan simarik simarmis kendini birsey saniyor saygisiz bir suru sey diyormus. Yuzume karsida bir suru sey soyledi. Simdi size sorum 2 ay daha hakkim var evlilik dolayisiyla cikarsam isten yuklu miktarda tazminat alacagim. Esim cik diyor. Bende hamileligimi dusunuyorum ilerde bir agirligim var burada cok sevdigim insanlar var yillik iznim 20 gun. Nazim insanlara geciyor. Hafta sonu calismiyorum. Bu dedigim adam yakinda kovulur. Cunku cok sacma isler yapiyor ve goze batmaya basladi. Parami da o vermiuor sonucta onun yeri degil. Sinirle hareket etme gozde diyorum. Guclu dur diyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?

Ben olsam kalırım.
Ekmek aslanın ağzında ve mühendislik işlerinde çokta kolay kolay kurumsal şekilde çalışan firma bulunmuyor.

Çocuk için acele etmeyecekseniz (eşinizle problemlerinizi hatırlıyorum) şu an istifa falan etmeyin derim.

Yok Allah nasip ederse 2 yil verdim bebis icin kendime

Bence neye karar verirseniz verin bu sizin kararınız olmalı. Eski isveren tarafından ben de mağdur edildim, aynı şekilde arkamdan bulduğum işleri bozmuş. Iş bulmak çok zor, iş yükünüz eskisi kadar agır değilse kalabilirsiniz çünkü 2 gün tatili olan özel sektör işi bulmak çok sorunlu. Biraz daha dişinizi sıkabilirsiniz ama öbür yandan hamile kaldıktan sonra calismayi dusunmuyorsaniz simdiden tazminatinizi almak da mantikli

Ben olsam evlendikten sonra cikardim tazminatimi da alirdim.Boyle insanlarla calisilmaz o ceonuz resmen tas koymus onune ilerde daha buyuk zarar verebilir.Hak nedir bilmiyor demek ki boyke bi yerde calisilmaz bence.Ciktiktan sonra gene devlette bi is bulabilirsin

Yok Allah nasip ederse 2 yil verdim bebis icin kendime
O zaman bence çıkmayın. Ben kurumsal devlet bünyesinde sözleşmeli çalışmak için aylardır bekliyorum.
Çalışma saatleri esnek yerlerde istesem iş bulurum ( hatta eşimle aynı firmada ) ama biliyorsunuz sadece pazar var tatil ve yıllık izin 1 hafta maksimum 15 gün ( oda özel durumlar olursa ).

Bence kaçırmayın, sizin yerinize alınmayı bekleyen çok kişi olabilir, ama siz bir daha bu kadar şanslı olmayabilirsiniz.

Zaten diğer eleman kovulacakmış başka bi probleminiz yoksa o da ortadan kalkacak.

Herkese merhaba,
Ankarada 7 senedir ayni firmadayim. Firmada toplamda 3000 calisan var. Cok sukur pozisyonum ve maasim oldukca iyi. Tek sikintim cok yogun calismam ve yedegimin olmamasi. Devlette bir is bulmustum sozlesmeli bundan 10 ay kadar once. Mulakata gittim, teklif icin aradilar. Konum hemen hemen ayniydi. Maas simdiki aldigim maastan dusuktu. Fakat burada sorumlulugum cok fazla. Allah korusun gozumden birsey kacsa insan hayatini etkileyecek bir meslegim var ve bende vicdanli ve titiz oldugum icin kendimi cok yipratiyorum. Firmamizin ceosu duymus is degistirecegimi bana cikis icin tarih verdiler ve arkamdan bakanligi arayip isimi bozmuslar. Ceomuz yanina cagirdi beni ve bana dediki nereye gidersen git bozarim isini buradan emekli olacaksin dedi. Ceo muz daha once bir kisiyi bile durdurmamisti firma tarihinde ilkim. Cok agladim cunku orayi cok istemistim dugunume cok az bir zaman vardi. Cok sinirlerim bozulmustu kisacasi. Ama atlattim. Hemde kimsenin beklemedigi kadar hizli. Gucluyumdur gaza gelmem kendi motivasyonumu kendim saglarim. Yeni yeni projeler yaptim. Neyse 10 ay gecti kisacasi. Buraya kadar ozetti. Yoneticilik icin bir egitim vardi. Ona katildim. Okadar alakasiz seyler istediler ki Calistigim uzmanlik alani ile alakasi yok. Bende itiraz ettim ik direktorune o da benimle saygisiz konusunca hic uslubum olmamasina ragmen bende sesimi yukselttim ama asla hakaret etmedim ama o bana hakaret etti. Normalde bu adam psikopat biri. Yanindan gecerken biri kulaklik taksa tutanak tutan bir manyak. Savunma falan ister. Hakli oldugum icin bence bana tutanak tutmadi. Tutsa yazarim herseyi ceo muzu da cc ye koyarim dobrayim biliyor. Fabrikadada herkes nefret ediyor bu adamdan. Benimle de herkesin arasi iyidir. Is cozerim kimseyi ezmem herkese yardimci olurum. Normalde hic boyle biri degilim. Ama adam arkamdan simarik simarmis kendini birsey saniyor saygisiz bir suru sey diyormus. Yuzume karsida bir suru sey soyledi. Simdi size sorum 2 ay daha hakkim var evlilik dolayisiyla cikarsam isten yuklu miktarda tazminat alacagim. Esim cik diyor. Bende hamileligimi dusunuyorum ilerde bir agirligim var burada cok sevdigim insanlar var yillik iznim 20 gun. Nazim insanlara geciyor. Hafta sonu calismiyorum. Bu dedigim adam yakinda kovulur. Cunku cok sacma isler yapiyor ve goze batmaya basladi. Parami da o vermiuor sonucta onun yeri degil. Sinirle hareket etme gozde diyorum. Guclu dur diyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Bi kere her işine engel olamaz bir
Ben olsam yüklü tazminatı alır ev alırdım ve rahat yer bakardım.
İlerde pişman olsan oraya geri dönersin
Bence olmazsın

Kimse için düzenimi bozamam . Her şey geçip gidiyor .

Hayatım boyunca ilerime bakarak ilerlerdim. Karar vereceğim zamanlarda her şeyi hesapladim . Pismanliklar ve iyikiler bunlari teraziye koydum her zaman ağır olan tarafı dikkate aldım . Mutluyum .

Sana da tavsiyem gözdecim ,
Insanları cok da ciddiye alma önemseme yani. Bazen en güzel tepkidir görmezden gelmek. O tür insanlara 3 maymunu oynayacaksın.
Ne kadar ince düşünürsen o kadar derin yaralar alırsın .
Boşver .

Sabır , şükür = mutluluk

Güçlü olmak için kendinizi kasmayın. Bazen zor dönemlerden geçeriz bunu kabullenirseniz daha rahat hissedersiniz.

Yeni işi garantilemeden işten çıkmayın, ankaradaysanız devlette güzel kurumlar bulabilirsiniz denemekten vazgeçmeyin ki daha stressiz daha risksiz bir hayat istiyorsanız ki kensinlikle tavsiye ederim naçizane. Yaş ilerledikçe hırs azalıyor huzur arayışı artıyor.

Bebek yapınca Çalışacak mısınız ?

Eğer çalışmayacaksınız şimdiden tazminat almak mantıklı ama eğer çalışacaksanız o zaman işe devam edin zaten ekmek Aslan'ın ağzında

Güçlü olmak için kendinizi kasmayın. Bazen zor dönemlerden geçeriz bunu kabullenirseniz daha rahat hissedersiniz.

Yeni işi garantilemeden işten çıkmayın, ankaradaysanız devlette güzel kurumlar bulabilirsiniz denemekten vazgeçmeyin ki daha stressiz daha risksiz bir hayat istiyorsanız ki kensinlikle tavsiye ederim naçizane. Yaş ilerledikçe hırs azalıyor huzur arayışı artıyor.

Kendimi kasmiyorum ki. Ozel hayatimda da esimi idare etmeye calisiyorum. Hep birseyleri dusunmek zorunda hissediyorum kendimi niyeyse ve kontrol mekanizmam cok gelismis durumda bu durum beni cok yoruyor ama elimde degil. Bir is yapilacak is yerinde de ozel hayatimda da salak gibi ben kosturuyorum agirmis erkek isiymis kadin isiymis hic farketmiyor. Kimseye mudaram yok. Kimseden birsey istemem kendim yaparim. Kucukkende oyleydim. Is yerinde de ayniyim. Cogu insan birsekilde ustlere yakin olup susup afedersiniz karsi tarafi pofpoflayarak bir yerlere geldi bizim sirkette. Ben kadin basina gerekirse 2 gun Fabrikada yattim yeri geldi. Ve o adam normalde herkesin tamam sevmedigi ama cekindigi biri. Ben karsisina gecip hakkimi korumak icin tartismak zorunda kaldim. Onun konusmasi beni buna itti. Cunku kimseden bir beklentim yok. Ilahi adalete guveniyorum.

Bebek yapınca Çalışacak mısınız ?

Eğer çalışmayacaksınız şimdiden tazminat almak mantıklı ama eğer çalışacaksanız o zaman işe devam edin zaten ekmek Aslan'ın ağzında

Caliscam canim mecburum esimin maasi ile cok zor geciniriz yasam standardimiz direkt duser. Kira ve faturalari oduyor esim geriye pek birsey kalmiyor.

Caliscam canim mecburum esimin maasi ile cok zor geciniriz yasam standardimiz direkt duser. Kira ve faturalari oduyor esim geriye pek birsey kalmiyor.
O zaman hiç yerinden kımıldamaya değmez . Ancak birkaç ay içinde daha iyi bir iş bulursan bir araştır derim . O zamsn evlilik Tazminatı ile ayrılırsın

Herkese merhaba,

Bende muhendisim vr stresli iste calisiyordum. Bu yasadiklariniz devlet isinde hicbirinde yok yani uretken ve verimli olma durumu . Devlete gectim kendimi cok boslukta buldum. Hicbir isimu duzgun yapamiyorum o kadarki kucumsemisim işi . Tatmin etmiyor o eski yogunlugumu fabrikaları ozluyorum ara sira. Ama devlet isinde istedigimde isten cikiyorum islerimi hallediuorum. Işe deger vermemek is yerinde durmami zorlastirtiriyor. Yani isini sevmek diye bir gercek var. Detayci basarili ben gitti basit hatalar yapan kiz geldi. Ama kendime daha cok vakit ayiriyorum. Yuksek lisans yapiyorum. Belki de eskileri guzel hatirliyorumdur sadece. Yine de anne olunca devlet isi rahat olacaktir diye dusunuyorum.

Yasadiklarimi ornek olmasi icin anlattim.

Bende muhendisim vr stresli iste calisiyordum. Bu yasadiklariniz devlet isinde hicbirinde yok yani uretken ve verimli olma durumu . Devlete gectim kendimi cok boslukta buldum. Hicbir isimu duzgun yapamiyorum o kadarki kucumsemisim işi . Tatmin etmiyor o eski yogunlugumu fabrikaları ozluyorum ara sira. Ama devlet isinde istedigimde isten cikiyorum islerimi hallediuorum. Işe deger vermemek is yerinde durmami zorlastirtiriyor. Yani isini sevmek diye bir gercek var. Detayci basarili ben gitti basit hatalar yapan kiz geldi. Ama kendime daha cok vakit ayiriyorum. Yuksek lisans yapiyorum. Belki de eskileri guzel hatirliyorumdur sadece. Yine de anne olunca devlet isi rahat olacaktir diye dusunuyorum.

Yasadiklarimi ornek olmasi icin anlattim.

Cok tesekkur ederim. Ceomuzda orada mutlu olmayacagimi beni iyi tanidigini soylemisti. Dediginiz gibi bende uretmeyi seven biriyim. Sirf ilerde cocuk oldugunda daha rahat olmak icin secmistim. Ankara malum sozlesmeli personel surekli aliyorlar. Insallah Hayirlisi ne ise o olsun diyorum. Bebisinizde Hayirli olsun

Back
X