Bilmiyordum ama güzel bir uygulamaymis benceUmarım olur. Olmalı.
Özellikle çocuğa karşı işlenen suçlar affedilmemeli.
O pislikler mimlenmeli.
Yanlış hatırlamıyorsam, Amerika'da çocuk istismarındna ceza alanlar, yeni taşındıkları muhitte her evi gezip " ben çocuk istismarından hüküm giydim, bilginiz olsun" demek zorunda. Google Earth veya maps uygulamalarında sokakta bir çocuğa karşı suç hükümlüsü varsa, haritada beliriyor.
Sinirinizin sebebini anlayamamakla beraber, kendimi kahraman gibi göstermeye ihtiyacım olmadığını bilmenizi isterim. Yani , şurada kendime bir destan yazdığımı varsayın. elime geçen ne olabilir ki? Henüz sanal alemden-maddi aleme transfer edilebilen bir madalya görmedim.Hastanede kan verdikten sonra tansiyonum düştü , şuurum açıktı baygınlık geçirdim bahçede ...... Tepeme onlarca insan üşüştü , ayaklarımı dikenler , bu neçim hastane yahuu diyenler, sanki hemşire ışınlanacak ! Yurdum insanın özverisi ! Belki elinde bıçakla karısını kovalayan adama müdahale edemez , çünkü bi tarz olaylarda hep araya giren canından olmuştur ! Birkaç kez izledim tv. De kavgayı ayırayım derken canından olan insanları !10 milyonluk istanbulda 1 suriyeli çocuğa fıske atan türk görmedim ... Herşeye rağmen dolandırılır yurdum insanı acır ! Öyle bir ağdalı yazmışsınki olay mahali Çin !!! Adam çocuğu hırpalıyor tüm mahalle sinema izler gibi izliyor ! Yok böyle birşey hanfendi yok böyle birşey !kocaman adam ufacık çocuğu hırpalayacak ve herkes izleyecek ! Olay yeri çin değil , buradaki tüm bayanların içi sızladı ama sizin mahalle izledi ? Adam çocuğu ihtar etmek istedi belliki , belki kolundan insan gibi tutup konuşuyordu .. Sizde işgüzarlık yaparak , marketti fasulyenin pahalı olmasının sinirini adamdan almış olabilirsiniz ... Üzerine kahramanlık hikayesi !! Dayaklamı terbiye edelim vs. Hikayenin ağdası .... Elune hanım velevki bir önceki kuşak çocukları tokat kulak çekme yanlış terbiye etti yanlış eğitti, 1990 dan önceki kuşak kötü terbiye edilmişmi ? Annelerimiz ? Gelelim bizim 1990 dan sonraki kuşak sizin dediğiniz şekilde konuşarak eğitildi ? Bizim kuşak çokmu anlayışlı ? Çokmu sorumluluk sahibi ? Çokmu özverili ... Arkadaşlarıma bakıyorum birde annem zamanına ? Sizce hangi kuşak daha özverili ve sorumluluk sahibi ? Bende eski usul büyütüldüm , şikayetim yok ! Ne bu çocuk şımarıklığına veryansınlar ? Adam kolundan tutup belki ikaz etmek istedi ! Çocukta şımarıklık yapıp ortalığı velveleye verdi ? Çevremizde var böyle çocuklar ! Kendinize hikaye yazıp , kahramanı olmuşsunuz ... Burası türki ye ! Kendi çocuğuna şaplak atar ama başkasının çocuğuna dalacak adam yok şükür memleketimizde . İşgüzarlık ..,
Bir de eklemek isterim ki, hastane olayında çok güzel bir örnek vermişsiniz.Hastanede kan verdikten sonra tansiyonum düştü , şuurum açıktı baygınlık geçirdim bahçede ...... Tepeme onlarca insan üşüştü , ayaklarımı dikenler , bu neçim hastane yahuu diyenler, sanki hemşire ışınlanacak ! Yurdum insanın özverisi ! Belki elinde bıçakla karısını kovalayan adama müdahale edemez , çünkü bi tarz olaylarda hep araya giren canından olmuştur ! Birkaç kez izledim tv. De kavgayı ayırayım derken canından olan insanları görünce canını riske atamaz yurdum insanı ama 10 milyonluk istanbulda 1 suriyeli çocuğa fıske atan türk görmedim ..bu kadar rahatsız etmelerine rağmen. Halen türlü türlü dolandırılır yurdum insanı acır ! Merhametlidir. Öyle bir ağdalı yazmışsınızki olay mahali Çin !!! Adam çocuğu hırpalıyor tüm mahalle sinema izler gibi izliyor ! Yok böyle birşey hanfendi yok böyle birşey !kocaman adam ufacık çocuğu hırpalayacak ve herkes izleyecek ! Olay yeri çin değil , buradaki tüm bayanların içi sızladı ama sizin mahalle izledi ? Adam çocuğu ihtar etmek istedi belliki , belki kolundan insan gibi tutup konuşuyordu .. Sizde işgüzarlık yaparak , marketti fasulyenin pahalı olmasının sinirini adamdan almış olabilirsiniz ... Üzerine kahramanlık hikayesi !! Dayaklamı terbiye edelim vs. Hikayenin ağdası .... Elune hanım velevki bir önceki kuşak çocukları tokat kulak çekme yanlış terbiye etti yanlış eğitti, 1990 dan önceki kuşak kötü terbiye edilmişmi ? Annelerimiz ? Gelelim bizim 1990 dan sonraki kuşak sizin dediğiniz şekilde konuşarak eğitildi ? Bizim kuşak çokmu anlayışlı ? Çokmu sorumluluk sahibi ? Çokmu özverili ... Arkadaşlarıma bakıyorum birde annem zamanına ? Sizce hangi kuşak daha özverili ve sorumluluk sahibi ? Ben biraz eski usul büyütüldüm , şikayetim yok ! Ne bu çocuk şımarıklığına veryansınlar ? Adam kolundan tutup belki ikaz etmek istedi ! Çocukta şımarıklık yapıp ortalığı velveleye verdi ? Çevremizde var böyle çocuklar ! Kendinize hikaye yazıp , kahramanı olmuşsunuz ... Burası türki ye ! Kendi çocuğuna şaplak atar ama başkasının çocuğuna dalacak adam yok şükür memleketimizde . İşgüzarlık ..,
Haklısınız verdiğim örnek abes ve uç bir örnek oldu. Düşünmeden yazmışım affola.
Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz, şöyle ki; çocukların eğitilebilir olduğunda hem fikiriz. Ben sizin "ailesinin eğitmediği, terbiye etmediği çocuğa dayak revadır. Vereceği zarar böyle engellenebilir." savında olduğunuzu çıkardım, siz benim çocuk katili olduğumu.
Hatta bir adım ötesine geçip, günümüzde sık rastlanan " ay benim çocuğum ne yapsa haklıdır, ceza vermeyeyim, her yaptığını hoş göreyim" mantığında olduğumu söylediniz ve çocuk yapmamamı önerdiniz.
Asla tasvip etmediğim ve sıklıkla eleştirdiğim bir tavırdır bu.
Sanıyorum, iletişim kopukluğu yaşadık. Ben asla ve kat'a bir çocuğa psikolojik veya fiziksel şiddet uygulanmasını tasvip etmiyorum. Şiddet şiddeti doğurur çünkü. En uç nokta da bile her zaman bir çözüm vardır.
Umarım kırılmadınız bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?