Gücüm yetmedi, içime dert oldu.

Bilmiyordum ama güzel bir uygulamaymis bence

yazık ya bu kadar basit birşey için bu yapılır mı küçücük çocuğa,

ne vicdansızlar var

Hastanede kan verdikten sonra tansiyonum düştü , şuurum açıktı baygınlık geçirdim bahçede ...... Tepeme onlarca insan üşüştü , ayaklarımı dikenler , bu neçim hastane yahuu diyenler, sanki hemşire ışınlanacak ! Yurdum insanın özverisi ! Belki elinde bıçakla karısını kovalayan adama müdahale edemez , çünkü bi tarz olaylarda hep araya giren canından olmuştur ! Birkaç kez izledim tv. De kavgayı ayırayım derken canından olan insanları görünce canını riske atamaz yurdum insanı ama 10 milyonluk istanbulda 1 suriyeli çocuğa fıske atan türk görmedim ..bu kadar rahatsız etmelerine rağmen. Halen türlü türlü dolandırılır yurdum insanı acır ! Merhametlidir. Öyle bir ağdalı yazmışsınızki olay mahali Çin !!! Adam çocuğu hırpalıyor tüm mahalle sinema izler gibi izliyor ! Yok böyle birşey hanfendi yok böyle birşey !kocaman adam ufacık çocuğu hırpalayacak ve herkes izleyecek ! Olay yeri çin değil , buradaki tüm bayanların içi sızladı ama sizin mahalle izledi ? Adam çocuğu ihtar etmek istedi belliki , belki kolundan insan gibi tutup konuşuyordu .. Sizde işgüzarlık yaparak , marketti fasulyenin pahalı olmasının sinirini adamdan almış olabilirsiniz ... Üzerine kahramanlık hikayesi !! Dayaklamı terbiye edelim vs. Hikayenin ağdası .... Elune hanım velevki bir önceki kuşak çocukları tokat kulak çekme yanlış terbiye etti yanlış eğitti, 1990 dan önceki kuşak kötü terbiye edilmişmi ? Annelerimiz ? Gelelim bizim 1990 dan sonraki kuşak sizin dediğiniz şekilde konuşarak eğitildi ? Bizim kuşak çokmu anlayışlı ? Çokmu sorumluluk sahibi ? Çokmu özverili ... Arkadaşlarıma bakıyorum birde annem zamanına ? Sizce hangi kuşak daha özverili ve sorumluluk sahibi ? Ben biraz eski usul büyütüldüm , şikayetim yok ! Ne bu çocuk şımarıklığına veryansınlar ? Adam kolundan tutup belki ikaz etmek istedi ! Çocukta şımarıklık yapıp ortalığı velveleye verdi ? Çevremizde var böyle çocuklar ! Kendinize hikaye yazıp , kahramanı olmuşsunuz ... Burası türki ye ! Kendi çocuğuna şaplak atar ama başkasının çocuğuna dalacak adam yok şükür memleketimizde . İşgüzarlık ..,

Son düzenleme:
Ahh yavrummmm.kiyamam.....sizide tebrik ediyorum.ama polisi cagirsan ne olacak ki.ifade alinip birakilir...etraftakiler bi dovselerdi adami.ki anlasaydi karsisindaki cocuk oldugunu anlasaydi.

Sinirinizin sebebini anlayamamakla beraber, kendimi kahraman gibi göstermeye ihtiyacım olmadığını bilmenizi isterim. Yani , şurada kendime bir destan yazdığımı varsayın. elime geçen ne olabilir ki? Henüz sanal alemden-maddi aleme transfer edilebilen bir madalya görmedim.
Ben küçükken çok okkalı ve sağlam dayaklar yedim, hayatımın büyük bölümünde bu yaşadıklarım yüzünden bende şiddet eğiliminde oldum.
Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum ancak, yaşadığım şehirde müdahale etme imkanınım olmadığı böyle pek çok olayla karşılaşıyorum ben.
Sizin psikolojinizi etkilememiş olabilir, ancak benim yediğim dayaklar benimkini çok etkiledi malesef. Bu yüzden özellikle çocuklara karşı böyle eylemlere tepki gösteriyorum .İster iş güzarlık deyin, ister kahramanlık sevdası.

Anlattığım olay gerçektir, evet ben adamın elinden o çocuğu almaya uğrasşıken etrafta ve camda pencerede olanlar bakmakla yetindiler. Ta ki polis çağırırım diyene kadar. Ne adamı tanırım, onun haleti ruhiyesini bilirm, ne de bahsettiğim çocuğu.

İlk başta ebeveyn-çocuk tartışması olduğunu düşündüm bende. Velev ki, dediğiniz gibi markette "fasulye'nin" pahalı olmasına kızmış olayım, yani ben dayak yiyen bir çocuğa yardımcı olmaya çalıştım diye bu kadar kızdınız?

Şükür ki, sanal bir platformda kendime ego tatmini yapmaya ihtiyacım yok. Bu kadar sinirlendiğinze göre belki sizin bu yönde bir ihtiyacınız vardır, ancak bu ihtiyacınızı karşılayamam üzgünüm.

Bu arada memleketimizin hangi güzel yerinde yaşıyorsunuz böyle? Zira içinde bulunduğunuz ortam beni gerçekten çok etkiledi, birbirine saygısı olan böyle insanların hala yaşadığını bilmek güzel.

Bir de eklemek isterim ki, hastane olayında çok güzel bir örnek vermişsiniz.
Ancak iş aile içi şiddet veya bir yetişkinin bir çocuğa uyguladığı şiddet olunca hepimiz bir an durup düşünüyoruz. Aile meselesine karışılmaz hesabı.
Ayrıca asla "memleketin çivisi çıktı" gibi bir söylemde bulunmadım. Bu şekilde anlaşıldıysa affola. Bende hala özverili ve merhametli insanlarımızın olduğunun bilincindeyim. Belki bugün ki adam haklıydı, belki çok kızgındı, belki o da pişman olmuştu. Ama lütfen bana istediğiniz söyleyebilirsiniz ama yalvarıyorum çocuğa atılan dayaktan birşey olmaz demeyin.
Disipline etmenin binbir türlü, insana yakışır şekli varken hala dayaktan medet ummamalıyız.

Hmmm evet yerinde ifadeler kullanmamış olabilirim Yazdıklarını doğru hemfikiriz ... Bilmukabele özürmözür.

Şu konuya sinirlenenler bugün kötü gününde mi acaba
Kadın çocuğu adamın elinden zorla aldıgından bahsediyor kimisi de dayağı savunuyor. Bu kk nasıl bir yer oldu böyle ya? Yani illa eleştiri yapayım diye mi yapıyorsunuz nedir yani cidden çözemiyorum ben. Şu konuda yanlış ne gördünüz Allah aşkına pess

Şu tepkisiz insanlara sinir oluyorum, adam vursalar biri koşmayacak.... Hadi orda bize de bir şey olursa korkusu var, bu olayda ne var bi çocuğu alamıyorlar mı adamın elinden, çocuk ne yaparsa yapsın, o an o adamdan uzaklaştırılması gerekiyor....

Hırsızlık yapan bir çocuğu koca koca heriflerin (çok özür dilerim tabirim için) parçalar gibi dövüşünü gördüğüm gün, nefret ettim etraftaki tepkisiz insanlardan... Küçük bir bedenin burnunu kırmak nasıl bir iç rahatlığı verebilir insanlara... Bu nasıl bir kindir...

Yaşanan olayı 100 kişinin izlemesiyle, 1 kişinin izlemesi aynı değil, 100 kişi izliyorsa 50 tanesi banane ya nasıl olsa biri müdahale eder, neme lazım şahit mahit yazarlar der, 5 tanesinin içlerinin yağları erir, 5 tanesi de müdahale eder. 40 tanesi de millet nereye bakıyor ben de bakayım der. Elune bugün bakanların sayende, bir daha ki olası olayda en azından bağıracaklarını umalım, umalım ki zamanla sokak ortasında veya hiç bir yerde çocuk dövmek normal olmasın, ben dövüldüm ama sağlığım yerinde insanları prim yapamasın artık.

Ben madalyanı kalbimle taktım, çıkaramazsın

Duyarliligindan dolayi tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…