• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün içinde eşle haberleşme

Bizde 1.5 yıllık evliyiz hala mıç mıç sevgili gibiyiz yani bazen sıkılıyorum bu cicim ayı ne zaman bitecek diyorum :işsiz:

Kızlar iyi geceler, ben 7 aylık evliyim eşimle aşık olarak evlendik birbirimizi seviyoruz ama eşim beni sevgiliyken nişanlıyken sürekli arayıp sorarken evlendikten sonra aramamaya başladı. yani gün içinde sadece 1-2 defa mesajlaşıyoruz.ben ne yaptığımı hep haber verirm evden çıktım şurdayım vb. o ise ben sorduğumda napıyosun dediğimde söyler.bana haber vermez.Bu konuyu bikaç defa sorun ettim başkalarıyla kıyasladım sinirlendi ben içimden gelmeden mecburmuş gibi bişey yapmam dedi.bi cafede oturup arkadaşlarla takılcak olsam haber veririm, bilmen gereken bişey olursa veririrm, ama çalışıyorum ordan oraya koşturuyorum diyo ama evlenmeden önce hep haber verirdi artık işleri yoğunlaşmış akşam zaten görüşüp konuşcakmışız gerek yokmuş öyle sürekli gün içinde mesaja aramaya.bende istiyorum ki hayatım nasılsın desin bikaç defa beni arasın telefonum çalsın ama zorla olmuyo işte.O böyle olunca bende aramaya yazmaya çekinir oldum halbuki çekindiğim insan kocam yani.Siz eşlernizle ne sıklıkla konuşuyosunuz?
Adam hakli bence. Eskiden ayni evde yasamiyodunz. Ee simdi gelnce hep sen varsin demi:)) bence zamanla sende normle donersin

İkinizin de işi gücü yok mu? Gün içinde ilgilenmeniz gereken şeyler ya da? Eee bunların arasında zırt pırt konuşup, mesajlaşmak zor ki. Hem şunu yaptım, bunu yedim diye anlık rapor vermek ilişkiye bir şey katan muhabbetler değil bence. Bir araya geldiğinizde muhabbetiniz nasıl, neler konuşuyorsunuz, konuşabiliyor musunuz, önemli olan bunlar. Biz on yıldır birlikteyiz eşimle. İlk zamandan beri öyle sürekli birbirine haber veren insanlar olmadık. Hele şimdi eşimin işi çok yoğun, öğleden sonra durumuna göre ya arar, ya da mesaj atar, nasılsın, napıyorsun diye... Bir de akşam eve gelirken, bir şey lazım mı diye sorar. O kadar. Ben de evden çalışıyorum, sürekli arasa kızardım herhalde, bir rahat ver, çalışmam lazım diye. Hayat birbirimizin etrafında dönmüyor zira.

İse gir ,kursa git .Boğmayın şu adamları.
İkinizin de işi gücü yok mu? Gün içinde ilgilenmeniz gereken şeyler ya da? Eee bunların arasında zırt pırt konuşup, mesajlaşmak zor ki. Hem şunu yaptım, bunu yedim diye anlık rapor vermek ilişkiye bir şey katan muhabbetler değil bence. Bir araya geldiğinizde muhabbetiniz nasıl, neler konuşuyorsunuz, konuşabiliyor musunuz, önemli olan bunlar. Biz on yıldır birlikteyiz eşimle. İlk zamandan beri öyle sürekli birbirine haber veren insanlar olmadık. Hele şimdi eşimin işi çok yoğun, öğleden sonra durumuna göre ya arar, ya da mesaj atar, nasılsın, napıyorsun diye... Bir de akşam eve gelirken, bir şey lazım mı diye sorar. O kadar. Ben de evden çalışıyorum, sürekli arasa kızardım herhalde, bir rahat ver, çalışmam lazım diye. Hayat birbirimizin etrafında dönmüyor zira.
Ben mühendisim çalışmamı istemediği için çalışmıyorum e böyle evde olunca da evin içinde daha çok ilgi bekliyorum.İş hayatımın olmasına izin vermiyorsa daha çok ilgilenmesi arayıp sorması gerekmez mi

Ben mühendisim çalışmamı istemediği için çalışmıyorum e böyle evde olunca da evin içinde daha çok ilgi bekliyorum.İş hayatımın olmasına izin vermiyorsa daha çok ilgilenmesi arayıp sorması gerekmez mi
Şunu okuyacağıma cidden kör olaydım ya. Mühendisim diyorsunuz, sonra da kalkıp çalışmamı istemediği için çalışmıyorum diyorsunuz. Valla çok üzülüyorum böyle kadınları görünce. Okumuş insanın halinin başka olmasını umut ediyor insan çünkü. O kadar oku, sonra evde otur kocanın aramasını bekle, bunu dert et. Yazacaklarıma kızabilirsiniz, önemli değil ama en büyük hata burada başlıyor. Kendi hayatınızı kafese kapatmışsınız. Şimdi kalksanız, bir işe girseniz, kendinize ev&koca döngüsü dışında yeni bir sosyal hayat, amaç bulsanız, ayaklarınız yere bastığı için kendinizi çok daha güçlü hisseder, kocanıza da bu gücü hissettirirsiniz. Şuan dert ettiğiniz birçok şey de ortadan kalkar emin olun. İş hayatımın olmasına izin vermiyor demişsiniz, kendinizi kandırmayın. Bu sizin seçiminiz. Onun kölesi değilsiniz, her dediğini yapmak zorunda değilsiniz. Çalışmak bir insanın en temel haklarından biri yahu.

Yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi kızlar demek evlilik çoğunluk için aynıymış.yüzyüzeyken muhabbetimiz iyi canımız konuşmak isterse uzun uzun oturur konuşuruz şakalaşırız ama sevgiliyken her gece 1den 4-5lere kadar konuşurduk şimdi en azından günde bi defa nasılsın diye aramasını bekliyorum bazen arıyo aramadığında da aramıyosun hiç dediğimde mesajlaşıyoruz ya diyo.zaten artık bunu ona da söylemiyorum kendimi ilgiye muhtacmış gibi göstermek istemiyorum. değilim de ama bu durum biraz üzücü geliyo açıkcası daha 7 aylıkken böyleyse çocuk falan olunca hiç aramazsa çok üzülürüm

Kızlar iyi geceler, ben 7 aylık evliyim eşimle aşık olarak evlendik birbirimizi seviyoruz ama eşim beni sevgiliyken nişanlıyken sürekli arayıp sorarken evlendikten sonra aramamaya başladı. yani gün içinde sadece 1-2 defa mesajlaşıyoruz.ben ne yaptığımı hep haber verirm evden çıktım şurdayım vb. o ise ben sorduğumda napıyosun dediğimde söyler.bana haber vermez.Bu konuyu bikaç defa sorun ettim başkalarıyla kıyasladım sinirlendi ben içimden gelmeden mecburmuş gibi bişey yapmam dedi.bi cafede oturup arkadaşlarla takılcak olsam haber veririm, bilmen gereken bişey olursa veririrm, ama çalışıyorum ordan oraya koşturuyorum diyo ama evlenmeden önce hep haber verirdi artık işleri yoğunlaşmış akşam zaten görüşüp konuşcakmışız gerek yokmuş öyle sürekli gün içinde mesaja aramaya.bende istiyorum ki hayatım nasılsın desin bikaç defa beni arasın telefonum çalsın ama zorla olmuyo işte.O böyle olunca bende aramaya yazmaya çekinir oldum halbuki çekindiğim insan kocam yani.Siz eşlernizle ne sıklıkla konuşuyosunuz?

Evlendiğimizden beri sabah işe gidince arar
Öğlen araşırız
Akşam üstü gelmeden önce arar
Gün içind 2-3 kere de whatsapptan birbirimize bişeyler göndeririz.
İşimiz yoğunken de böyle, değilken de. Çok işimiz varsa kısa sürer konuşmamız
Yoksa 2-3 dk konuşuruz aradığımızda

Mesela evden giderken sarılır hemen akşam olsun falan deriz
Sonra ben genelde öğlen konuşmasında özlemiş olduğumdan bunu dile getiririm hoşuna gider

Saat 4 gibi konuştuğumuzda hadi artık ne zaman geleceksin falan derim ki mesainin bitiş saatini tabiki biliyorum. Ama bence eşim evde istendiğini beklendiğini anlıyor böyle olunca.

Küsmüşsek araşmayız bi tek. O da çok şükür uzun zamandır olmadı.
Arayın birbirinizi, bence eşini alıştırabilirsin.

Ben bu sorunu hiç aramayarak , gittiğim hiçbir yeri haber vermeyerek çözdüm. Mesela bir yere mi gidiyorum arıyor " napıyosun falan fistan șurdayım" diyorum bozuluyor soylemedigim icin.

Gun icinde de hic arayip sormadim.
Sonra alisti her gun defalarca arar, mesajlasiriz. Ustelik tsk persenoli sen dusun yogunlugu.
Is falan hikaye, her gun mu yogun??
Tuvalete de mi gitmiyor,yemege de mi cikmiyor iki dakika arayacak kadark.

Senin de işine geldi hmmm tamam o zaman boşver çalışmayayım mı dedin?
Keşke bu kararı kendin isteğinle vermiş olsaydın

Eşin senin sahibin olmus sen de küçük bir fino. Adam kurallari bastan koymus seni baglamis eve kafasi rahat. Bi kural varsa bu iki taraf icin de gecerli olmali. Ama seni baya ezmis adam. Sorun aramamasi falan degil sorun senin üstünde hakimiyet kurup kendi kafasina göre takilmasi. Bence buna üzül.

Soruna gelince normal olan bu,aramamasi, evlilik aşkı başka nasil öldürecek?

Şunu okuyacağıma cidden kör olaydım ya. Mühendisim diyorsunuz, sonra da kalkıp çalışmamı istemediği için çalışmıyorum diyorsunuz. Valla çok üzülüyorum böyle kadınları görünce. Okumuş insanın halinin başka olmasını umut ediyor insan çünkü. O kadar oku, sonra evde otur kocanın aramasını bekle, bunu dert et. Yazacaklarıma kızabilirsiniz, önemli değil ama en büyük hata burada başlıyor. Kendi hayatınızı kafese kapatmışsınız. Şimdi kalksanız, bir işe girseniz, kendinize ev&koca döngüsü dışında yeni bir sosyal hayat, amaç bulsanız, ayaklarınız yere bastığı için kendinizi çok daha güçlü hisseder, kocanıza da bu gücü hissettirirsiniz. Şuan dert ettiğiniz birçok şey de ortadan kalkar emin olun. İş hayatımın olmasına izin vermiyor demişsiniz, kendinizi kandırmayın. Bu sizin seçiminiz. Onun kölesi değilsiniz, her dediğini yapmak zorunda değilsiniz. Çalışmak bir insanın en temel haklarından biri yahu.
Ben bunları bilmiyo muyum sizce tabi ki hepsinin farkındayım ve evlendiğimizden beri bu konuda eşimle tartışıyoruz ama çalışırsam eğer huzursuz olcağını ve evde huzurun olmucağını söyledi olmucakta eminim bende kariyerdense mutlu olmayı seçtim bu kadar basit bi seçim değil yani bu kararı verene kadar çok çabaladım

Ben bunları bilmiyo muyum sizce tabi ki hepsinin farkındayım ve evlendiğimizden beri bu konuda eşimle tartışıyoruz ama çalışırsam eğer evde asla huzurumuzun olmucağını söyledi olmucakta eminim bende kariyerdense mutlu olmayı seçtim bu kadar basit bi seçim değil yani bu kararı verene kadar çok çabaladım
İnsanlar böyle büyük tavizler vererek mutlu olamazlar. Yeni evlisiniz, bunu fark etmeyebilirsiniz ama yıllar geçip, hayatınız iyice rutine binince, neler yapabilirdim ama şuan neredeyim pişmanlığı yaşarsınız. Şuan mutlu musunuz gerçekten? Eşinizin sürekli aramaması bile dert oluyor size. Bunu sizi yermek için söylemiyorum asla. Demek istediğim, hayatınızda kendiniz için daha büyük şeyler yapmaya ihtiyacınız var. Asıl o zaman eşinizle mutlu olmanız çok büyük ihtimal. O ne derse onu yapan bir kadın olmak, ne sizi ne de zamanla onu mutlu edecek.

Eşin senin sahibin olmus sen de küçük bir fino. Adam kurallari bastan koymus seni baglamis eve kafasi rahat. Bi kural varsa bu iki taraf icin de gecerli olmali. Ama seni baya ezmis adam. Sorun aramamasi falan degil sorun senin üstünde hakimiyet kurup kendi kafasina göre takilmasi. Bence buna üzül.

Soruna gelince normal olan bu,aramamasi, evlilik aşkı başka nasil öldürecek?
Beni eve bağlama gibi bi durumu yok arkadaşlarım ailem var altımda arabam var sık sık dışarı çıkıyorum alışveriş gezme vb.evde olduğumda yemek ev işleri öyle geçiyo hayatım yani sahip köle gibi bi ilişki olcak olsa bu durumu bende kabullenmezdim şikayet ettiğim şey beklediğim kadar ilgi görmemek evlilikte gerçekçi olmayan fazla bi beklentiye mi giriyorum diye fikir almak istedim sorum çalışmak çalışmamak değil

Valla ben doğuruyorum diye arasam meşgule atıp şu an müsait değilim otomatik mesajı gönderir. Adam çok yoğun çalışıyor ne yapalım. Ha, o beni ölüyorum diye arasa telefonu sessize alır işime bakarım, ben de çok yoğun çalışıyorum çünkü. Ama her şeyin ortasında telefona baktığımda bir tanecik kalp görürüm, ya da ben ona sadece seni seviyorum diye mesaj atarım, ikimize de btün gün yeter. Darlamayın canım insanları. Çalışıyorlarsa ne yapsınlar.

Nişanlıyken bizde öyleydik şimdi sadece akşam gelirken arar ekmek alıyımmı bir şey lazımmı diye ben onu ararım gün içinde arada tartısıyom aramıyon falan diye bazen o zaman bir iki arar sonra kaldığı yerden gene aynı sorun etmeyin hiç sizde hiç mesaj atmayın birde goruyom arkadaşlarım var kocası sürekli arar oda ondan şikayet edee

Hastaysam yada çocuklarla ilgili bir sorun varsa arar. Ben de aramam. Eskiden bana da tuhaf gelirdi üzülürdüm. Alıştım sanırım.

Gün içinde birkaç defa eşim arar.napıyosun diye.işim düşerse ben ararım.çok üstüne gitmeyin eşinizin.bana kalsa da akşam zaten eve gelecek çok sık araşmaya gerek yok.

Herkeste aynı sorun var takma bence bu kadar sonra adamı soğutursun
Benim eşim şoför 4\5sâat yokda oluyo araba ileri geri derken akşama arabada gece de oluyo bazen çok sık aramasın mesaj atmasın bende aramam mesaj atmam bi anlık dalgınlıkla Allah korusun kaza falan olur sevgiliyken çok sık arar mesaj atardı 10günde faturası 250 tl olacak kadar çok arabada konuştuğunu öğrendim tabi kulaklıkla falan bi kızdım sensiz mi bırakcan beni diye aramaz o kadar sık eli boşalınca arar naptınız çocuklar nasıl der inan konuşma sürelerimizi görsen 9\10 saniye acil bişey olmayınca 1dakikayı geçmex

Back
X