ay çok zor makarnaya ayrı sos yapmak dünyanın em zor işi bence sende konu sahibi gibisin ondan bu kadar empati yapıyorsun ara sıra olduğu nereden çıktı konu sahibi kendi diyor yapamıyorum yataktan çıkamıyorum 4 gün dışarıdayız kızım yemeğini hazırlıyor yardım ediyorlar diye bu kadın prenses mi evde herkes ona hizmet etsin eski konularında boşanma lafları var o işeyen çocuk neden böyle bi şey yapıyor isteğiyle yapmıyor sonuçta. Ayrıca cidden algılama sorunun varmış e nokta s dediğini sanmıyorum. Çalışan kadınlar çocuklarını düşünüp hazırlık yapıyor akşama kadar evde duran kadın bi zahmet iki yemek pişirmek. kırk yılın sırtı yaptığı şeyi sürekli yapıyor gibi lanse ediyor 3 farklı tatlı isteyen koca ve çocuklar kalkıp yemek yapar mı? Sen 16 yaşındaki kıza yükleniyorsun. Sen napıyorsun koca kadın ailenin evinde? Bu mantıkla tüm sorumluluk sendedir yazık annene çünkü ayda 1 kapı cam sil sabahtan yemeklerini yap. Ben sadece çocuklarına üzüldümbenim okuduğum kisimda anne bir makarna yapacak olsa biri salcali biri yogurtlu biri sarımsaklı istiyormus , cocugu okula giderken saglikli seyler istiyormus, okuldan gelir gelmez aciktik diye yemek bekliyorlarmis, 6da tekrar yemek yiyorlarmis gibi olan bir döngü vardi. Kizinin da ara sira birseylere yardim ediyormuş
ama bence evde bir işbolumu olmali. arasira yapılan yardimin kimseye bir yarari olmaz. kadin evde diye de herkese cesit cesit menu cikarmak zorunda degil.
ben cok üzüldüm kadina
bir oglu şarıl şaril her gun iseyip hayatina devam ediyor
bir kizi saglikli beslenecegim diye annesinden herkesten ayri yemekler talep edip duruyor
3 çeşit yemek ve tatli yapiyor yaranamiyor kimse memnun kalmiyor
yetmez gibi kocasi eline sağlık demeye bile imtina edip "e.s" diyor.
o girmesin de kim girsin yetersizlik hissiyle depresyona?
Hepsini okuyamadım ama haksizsiniz yaaben tek yaşıyorum
ve 78 kilo olmamama rağmen (hayatımda 60dan fazla olmadım) evde çocuk hayvan vs. olmamasına rağmen, fiziksel kronik hastalıklara rağmen bu kadının yaptığından daha fazla yemek, temizlik vs. yapıyorum- çünkü dışarıdan yemiyorum evden çalıştığım için hep evdeyim.
tüm işimi de kendim görüyorum. oflasam da puflasam da.
hem çalışıp hep ev temizleyip hem çocuk yetiştiren kadınların hepsi elele tutuşup atlasın o zaman bir yerlerden...bu marifet değil hayatı böyle yaşamayı tercih ederken üstlendiğin bir sorumluluk.
sanki işe giden insanlar hergün aynı şeyleri yapmıyor. hergün aynı tıkalı yolda aynı serviste 1.5 saat işe gidenler nasıl gidiyor. o kadınlar eve gelince onları hergün ayrı bir mutfak, ayrı bir tezgah, ayrı bir ütü masası mı karşılıyo? işyerlerinde hergün festival filan mı var ya da? ben anlamadım ki...ki kadın zaten kafe kafe AVM AVM geziyormuş.
ayrıca h.efendi 17 sene önce ve 12 sene önce bebek sahibiymiş
17 sene önce ben de 17 kişiye yemek çıkarıyordum günlük, muhtemelen (kendi bebeğim olmasa da) toplamda bebek baktığım süreler de bu hanımın toplam bebek bakımına yakındır, fazla değilse. bunun dünya kadar ameliyatı var. kanser hastası var. aylarca yoğun bakımları var. var da var...
ne kadar kolay öyle "tek yaşıyorum"dan sonrasını okuyamıyorsunuz filan ya....
sanki hayatım boyunca tek yaşadım. ya da tek yaşayanların hepsi eve pizza söyleyip akşama kadar dizi izliyor.(ki böyle yapsa hakkı, sorumluluğu yok)
hepimizin hayatında dönem dönem günlük düzenli yemek yaptığımız, hasta baktığımız, sürekli bir yerlere koşuşturduğumuz ya da sürekli ev işi yaptığımız, 20 m2 odada yaşadığımız, 2 saat git 2 saat gel trafikte boğulduğumuz gibi gibi dönemler olabilir. sürekli evde olmaktan sıkıldıysa bezdiyse kendine meşgale bulsun. zaten 2 sene sonra kızı üniversiteye gider oğlu da dışarıda yiye yiye obez olur kız gibi bowl da yapmaz, ergenlikten sonra zaten ev yemeği de istemez böylece toptan kurtulur yemek yapmaktan. aferin, süper.
ben tek yaşamak istediğim için tek yaşıyorum. çocuk yapmak iste(ye)mediğim için yap(a)mıyorum. bu sorumlulukları alıp da ayyy yapmıyorum diyemezsiniz kusura kalmayın da. yetişkin hayat böyle birşey çünkü. evet herkes de tabii ki bişeylerden bıkıp yorulabilir, kimse robot değil ancak o zaman stor perde yıkamaz, çorba kaynatır. neyseki ki kadın zaten çocuklarım iş yapmıyor demiyor esasen. kendim yapmalıyım zaten yapacağım 3-5 şey var diyor.
zaten yapacağı 3-5 şeyi de çocuklar yapınca bitecek yani derdi bu kadının? çok hatalı düşünüyorsunuz bence.
ha ama ben hiçbir zaman çocukların yemek, ev işi vs yapmamasını da desteklemiyorum. bence herkese yaşına göre sırayla sorumluluklar verilmeli ve öğretilmeli. ama öğretebilmek için belli bir otorite bellki bir kapasite lazım...sen ne yaptın da ne bekliyorsun derler adama.
14 yaşında aile yanından ayrılıp, hayatın her sorumluluğunu almış bir kadın olarak premseslik destekleyebileceğim son şey olabilir çünkü sonra bu premseslerin hiçbir şeye elini sürmemesinin derdini başkaları da çekiyor, genelde. (yoksa bana ne herkes kendi hayatında ne yapıyorsa yapsın) ancak annesi devrilip yatarsa, aile 4-5 gün dışarda yerse, makarna yapmak işkence addedilirse, anne sürekli bezgin olursa söyler misiniz o çocuklar hangi rol modelle hangi olumlu teşvikle, hangi ödül-cezayla, hangi disiplinle ne öğrenip de nasıl ev işi yapacaklar?
hatta yine iyi o kızı sağlıklı yemek filan öğrenmiş hatta heves değil epey benimsemiş
yoksa kadın şu anda ne öğretiyor kızına "boşver kızım hiçbir şeye elini sürme, nasılsa bulursun bir koca, sıkılır gezer durursun, yemek bile yapmazsın, 2 çocuk doğurup hayatını garantiye alırsın" aynen bunu öğretiyor, ev işi yapmayı (ev işinin de canı cehenneme de) sağlıklı, düzenli, bir amacı bir gayesi olan bir hayat düzenini değil.
Kaç yıldır makarnanın bir kısmını soslu bir kısmını sade yaparım. Bunu bir iş yükü olarak görmek hiç aklıma gelmedi.
Konu sahibi kızına her sabah kahvaltı hazırlamadığını yazdı aslında. Kızı hazırlayıp götürüyormuş, gün boyu o götürdüğü yemekle duran lise çağındaki genç eve çok aç gelir tabi ki yemek isteyecek. Üçde yediği yemekle günü bitiremeyeceği içinde yeniden acıkacak.
Nerede çeşit çeşit menü çıkarmış ben gercekten kaçırdım. Haftanın 4-5 günü dışarıdan yiyoruz diye yazıyor üstelik.
Eşiyle ilişkisi çocukların gayet normal olan taleplerinin sağlıklı bir şekilde karşılık görmesine engel olmamalı.
Tüm gün evde olan anne çocuklarına 2-3 çeşit yemek yapabilir ve bunda üzülecek hiçbir şey görmüyorum. Aile içi sorumluluk, görev dağılımı diye bir şey var. Babaya da hergün işe gidiyor diye üzülelim o zaman.
Çocuklar sorumluluk almasın demiyorum ama annenin yapacakları da bellidir genel olarak.
Oğlunun alt ıslatma sorununu da genetik diye oluruna bırakmışlar. Bu da kendi hataları.
konu sahibinde ya hep ya hic varGençler çok yer bu gayet normal bir şey. Anneye acımıyorlar, çok abartıyor gibi yazmışsınız ama öyle değil bence.
Gecen ıkı büyük levrek aldım
Yesinler diyede tüm beyaz etini ayıkladım
Kız saglıklı beslenme filan düşüncesiyle istemesede yedi
Digeri yemedi mesela
Ozamanda o ince kılcıkları fılan herseyını tertemız yapıp 4 tabaga paylaştırınca biride yemeyince sınırlenıyorum
kim haftanin 3 günü corba+yemek+salata+tatli misafir menusu yapar ki?Mesela 2 3 gün corbası salatası yemegı tatlısı yapıyorum biri burun kıvırdımı tüm yapma istegim kacıyor
Ayrıca cidden algılama sorunun varmış e nokta s dediğini sanmıyorum.
Eşim bazen e.s der . One diyorum eline saglık dedim işte diyor
Dalga gecılmıs hıssedıyorum trıplere gırıp gıdıyorum
fikirlerini önemsediğim bir uye degilsin ama yazayim konu sahibine hic benzemiyorum. Asla mukemmeliyetci , ya hep ya hiççi bir insan olmadim. hersey oldugu kadar. kimseye mukemmellik borcum yok. Bu aile benim olsaydi düz makarna yapar gecerdim isteyen sarimsak katsin isteyen sogan. evdeki yemegi begenmeyen bir alternatif bulur yani zor degil.ay çok zor makarnaya ayrı sos yapmak dünyanın em zor işi bence sende konu sahibi gibisin ondan bu kadar empati yapıyorsun ara sıra olduğu nereden çıktı konu sahibi kendi diyor yapamıyorum yataktan çıkamıyorum 4 gün dışarıdayız kızım yemeğini hazırlıyor yardım ediyorlar diye bu kadın prenses mi evde herkes ona hizmet etsin eski konularında boşanma lafları var o işeyen çocuk neden böyle bi şey yapıyor isteğiyle yapmıyor sonuçta. Ayrıca cidden algılama sorunun varmış e nokta s dediğini sanmıyorum. Çalışan kadınlar çocuklarını düşünüp hazırlık yapıyor akşama kadar evde duran kadın bi zahmet iki yemek pişirmek. kırk yılın sırtı yaptığı şeyi sürekli yapıyor gibi lanse ediyor 3 farklı tatlı isteyen koca ve çocuklar kalkıp yemek yapar mı? Sen 16 yaşındaki kıza yükleniyorsun. Sen napıyorsun koca kadın ailenin evinde? Bu mantıkla tüm sorumluluk sendedir yazık annene çünkü ayda 1 kapı cam sil sabahtan yemeklerini yap. Ben sadece çocuklarına üzüldüm
Evet doğru her istediğini yemesinler ama 3 4 gün dışarıdan yesinler. Ben zaten bu yorumu başta da yazmıştım artık her şey hazır diye. Ben de fikirlerini çok önemsemiyorum ama her şeye yorum yaptığın için baktım eski mesajlarına. Doğru düzgün işi gücü olmayan kariyeri olmayan eğitimi olmayan aile evinde yaşayan biri olduğunu okudum. 16 yaşındaki kızı suçluyorsun kendi hayatına bakmadan. 40 yaşında senin gibi annesi gibi olmasın bence. Konu sahibi normal değil. Kız gayet üstüne düşeni yapıyormuş
fikirlerini önemsediğim bir uye degilsin ama yazayim konu sahibine hic benzemiyorum. Asla mukemmeliyetci , ya hep ya hiççi bir insan olmadim. hersey oldugu kadar. kimseye mukemmellik borcum yok. Bu aile benim olsaydi düz makarna yapar gecerdim isteyen sarimsak katsin isteyen sogan. evdeki yemegi begenmeyen bir alternatif bulur yani zor degil.
ayrica cocuklarin hep istedigini yedigi bir ebeveynlik bence hic saglıklı degil. hangi cocuk brokoli, karnabahar yemek ister ki? çocugun dedigi olsa hergün kizartma, makarna yenir. Bazen sevmeseler de sofraya gelen yemegi yemeleri gerekir, büyüme çağında dengeli beslenmek çok önemli.
Konu sahibi bence ilk mesajimdaki onerimi dinlesin, baliklarin kılçığını balikciya ayiklatsin, enerjisi yerindeyken tek seferde sebzeleri dilimleyip sosunu yapip poset poset firinda tavuk yapsin, el acmasi mantilar alsin. ekmek hamuru alip minik minik acip pizzalar yapip dondursun, kucuk gül borekleri koysun dolaba. boylelikle dolabi dolu olur, normal gunlerde enerjisi olmadığı gunlerde en azindan disaridan yemek soylemezler
Evet doğru her istediğini yemesinler ama 3 4 gün dışarıdan yesinler. Ben zaten bu yorumu başta da yazmıştım artık her şey hazır diye. Ben de fikirlerini çok önemsemiyorum zira öyle biri değilsin pek ama herrrr şeye yorum yaptığın için baktım eski mesajlarına. 16 yaşındaki kızı suçluyorsun kendi hayatına bakmadan. 40 yaşında senin gibi annesi gibi olmasın bence. Konu sahibi normal değil
Soruyorum işte koca kadın ne yaptın da 16 yaşındaki kıza suç arıyorsun. Ben aile evinde sabah çıkıp eve gece girdiğimden yapmadım valla annemde de temizlik takıntısı var. Kendi evime çıktım her şeyi yapıyorum. üslubumda da sorun yok. Kız zaten yapıyormuş yahu daha ne yapsın?Araya girmeyeyim diyorum ama yok yani. Nedir bu agresyon? Sana düzgünce açıklama yapıldıkça vites arttırıyorsun.
25 yaşına kadar aile evinde ne pislettiğin yeri temizlediğin ne de mutfağa girdiğin için evde yaşayan çocukların sorumluluk alması fikrine bozulmuşsun anladık. Tamam en sorumlu sensin, kendi evinde her şeyi yapıyorsun da, okuduğunu bile anlamadan laf söyleme çaban komik olmuyor mu?
Kimsenin 16 yaşındaki kıza yüklendiği yok. Konu sahibi kendisi de hatayı zaten kendinde aradığı, öz eleştiri yaptığı bir yerde.yenGEnC de bu anlamda zaten konu sahibine yemek konusunu nasıl çözebileceği hakkında tıpkı senin ilk yorumundaki gibi tavsiyeler verdi. Kalkıp 16 yaşındaki kıza evin tüm işini yapsın demedi. Okulda yiyeceği öğünü hazırlamasında, eve de yardımcı olmasında bir sakınca olmadığını söyledi. Benim anlamadığım sen kime neye yükleniyorsun şu anda? Eminim senden çok daha tecrübeli koca bir kadın olarak senin 25 senede yapmadığın birçok şeyi yapmıştır aile evinde de, kendi evinde de. Üslubun hiç hoş değil.
“kizinin yasindakiler avrupada tek basina okul/staj yasiyorlar prenses okula giderken yiyecegi yemegi bile anasindan istiyor.bilmem bana normal gelmiyor 16 yasindaki kizin okulda yiyecegi yemegi bile annesinden beklemesi.
15-16 yas gayet okul beslenmesini hazirlayacak bir yaş
cocuklarin ders disinda da sorumluluklari, görevleri olmasi lazim. Çocuğun iyiligi için bu gerekli cocuga eziyet olsun diye degil.
Tabıkı boyle bırsey olamazInsanin içinde olanla da alakali evde duzenli disiplinli anneyle buyumus olanlar da bundan bıkıp yalniz yasamaya basladiginda biraz salabiliyor mesela ya da ayni sekilde devam ediyor.
Ben de demiyorum liseye giden cocuga full hizmet yaapsin mesela cocuklar odasini kendi toplayip temizlesin ama okuldan gelip yemek yaptirmak nedir yani, yalniz yaşasa aç ölcek degil yapar illa biseyler ama evde butun gun oturan anne varken sabahin korunde okula gidip eve geldiginde yemek hazirlamak cocugun gorevi olmamali ya.
Valla ben mutsuz ve depresyonda bi anneyle büyüdüm çalışıyordu ev işi yemek yapardı ama mutsuzdu depresyondaydı asla affetmiyorum annemi bu konu yüzünden manevi olarak büyürken çok yoruldum ve yıprandım. Kızın ne güzel akıllı becerikli bi kız. Onun sana anne olmasına izin vermeTabıkı boyle bırsey olamaz
Ama bayanın dedıgı gıbı sorumsuz prenseste degıl
Sabahları kendıne yumurtasını haşlıyor,yulaf vs meyve kuruyemısler koyup goturuyor bunlarıda yapıyor
Ben hastayken birgün pilav ,islim kebabı
Birgünde bana domates corbası yaptı bu cocuk yanı 16 yasında bu yıl bu bırkacay ıcınde bunlarıa yaptı
Sorumsuz degıl ama yemekte yapmasını beklemıyorum ,onun ıcın benım duzelmem lazım bu durumdan memnun degılım dıye bu konuyu actım.
Fıkırlerınıze katılıyorum tesekkur ederım
Bu benım için bir sürec bende 20 kısılık sofralar hazırladım . Yatılı mısafır aldım vsvsvs…uzar giderben tek yaşıyorum
ve 78 kilo olmamama rağmen (hayatımda 60dan fazla olmadım) evde çocuk hayvan vs. olmamasına rağmen, fiziksel kronik hastalıklara rağmen bu kadının yaptığından daha fazla yemek, temizlik vs. yapıyorum- çünkü dışarıdan yemiyorum evden çalıştığım için hep evdeyim.
tüm işimi de kendim görüyorum. oflasam da puflasam da.
hem çalışıp hep ev temizleyip hem çocuk yetiştiren kadınların hepsi elele tutuşup atlasın o zaman bir yerlerden...bu marifet değil hayatı böyle yaşamayı tercih ederken üstlendiğin bir sorumluluk.
sanki işe giden insanlar hergün aynı şeyleri yapmıyor. hergün aynı tıkalı yolda aynı serviste 1.5 saat işe gidenler nasıl gidiyor. o kadınlar eve gelince onları hergün ayrı bir mutfak, ayrı bir tezgah, ayrı bir ütü masası mı karşılıyo? işyerlerinde hergün festival filan mı var ya da? ben anlamadım ki...ki kadın zaten kafe kafe AVM AVM geziyormuş.
ayrıca h.efendi 17 sene önce ve 12 sene önce bebek sahibiymiş
17 sene önce ben de 17 kişiye yemek çıkarıyordum günlük, muhtemelen (kendi bebeğim olmasa da) toplamda bebek baktığım süreler de bu hanımın toplam bebek bakımına yakındır, fazla değilse. bunun dünya kadar ameliyatı var. kanser hastası var. aylarca yoğun bakımları var. var da var...
ne kadar kolay öyle "tek yaşıyorum"dan sonrasını okuyamıyorsunuz filan ya....
sanki hayatım boyunca tek yaşadım. ya da tek yaşayanların hepsi eve pizza söyleyip akşama kadar dizi izliyor.(ki böyle yapsa hakkı, sorumluluğu yok)
hepimizin hayatında dönem dönem günlük düzenli yemek yaptığımız, hasta baktığımız, sürekli bir yerlere koşuşturduğumuz ya da sürekli ev işi yaptığımız, 20 m2 odada yaşadığımız, 2 saat git 2 saat gel trafikte boğulduğumuz gibi gibi dönemler olabilir. sürekli evde olmaktan sıkıldıysa bezdiyse kendine meşgale bulsun. zaten 2 sene sonra kızı üniversiteye gider oğlu da dışarıda yiye yiye obez olur kız gibi bowl da yapmaz, ergenlikten sonra zaten ev yemeği de istemez böylece toptan kurtulur yemek yapmaktan. aferin, süper.
ben tek yaşamak istediğim için tek yaşıyorum. çocuk yapmak iste(ye)mediğim için yap(a)mıyorum. bu sorumlulukları alıp da ayyy yapmıyorum diyemezsiniz kusura kalmayın da. yetişkin hayat böyle birşey çünkü. evet herkes de tabii ki bişeylerden bıkıp yorulabilir, kimse robot değil ancak o zaman stor perde yıkamaz, çorba kaynatır. neyseki ki kadın zaten çocuklarım iş yapmıyor demiyor esasen. kendim yapmalıyım zaten yapacağım 3-5 şey var diyor.
zaten yapacağı 3-5 şeyi de çocuklar yapınca bitecek yani derdi bu kadının? çok hatalı düşünüyorsunuz bence.
ha ama ben hiçbir zaman çocukların yemek, ev işi vs yapmamasını da desteklemiyorum. bence herkese yaşına göre sırayla sorumluluklar verilmeli ve öğretilmeli. ama öğretebilmek için belli bir otorite bellki bir kapasite lazım...sen ne yaptın da ne bekliyorsun derler adama.
14 yaşında aile yanından ayrılıp, hayatın her sorumluluğunu almış bir kadın olarak premseslik destekleyebileceğim son şey olabilir çünkü sonra bu premseslerin hiçbir şeye elini sürmemesinin derdini başkaları da çekiyor, genelde. (yoksa bana ne herkes kendi hayatında ne yapıyorsa yapsın) ancak annesi devrilip yatarsa, aile 4-5 gün dışarda yerse, makarna yapmak işkence addedilirse, anne sürekli bezgin olursa söyler misiniz o çocuklar hangi rol modelle hangi olumlu teşvikle, hangi ödül-cezayla, hangi disiplinle ne öğrenip de nasıl ev işi yapacaklar?
hatta yine iyi o kızı sağlıklı yemek filan öğrenmiş hatta heves değil epey benimsemiş
yoksa kadın şu anda ne öğretiyor kızına "boşver kızım hiçbir şeye elini sürme, nasılsa bulursun bir koca, sıkılır gezer durursun, yemek bile yapmazsın, 2 çocuk doğurup hayatını garantiye alırsın" aynen bunu öğretiyor, ev işi yapmayı (ev işinin de canı cehenneme de) sağlıklı, düzenli, bir amacı bir gayesi olan bir hayat düzenini değil.
yanlis cikarim yapmissinEvet doğru her istediğini yemesinler ama 3 4 gün dışarıdan yesinler. Ben zaten bu yorumu başta da yazmıştım artık her şey hazır diye. Ben de fikirlerini çok önemsemiyorum ama her şeye yorum yaptığın için baktım eski mesajlarına. Doğru düzgün işi gücü olmayan kariyeri olmayan eğitimi olmayan aile evinde yaşayan biri olduğunu okudum. 16 yaşındaki kızı suçluyorsun kendi hayatına bakmadan. 40 yaşında senin gibi annesi gibi olmasın bence. Konu sahibi normal değil. Kız gayet üstüne düşeni yapıyormuş
E peki 16 yaşındaki kız için yaptığın bu yorumlar ne kadar doğru? Ben kimseyle burada tartışma yaşamak kimseyi kırmak istemiyorum ben de çok sorumluluk almadım ama depresyonda mutsuz bi anneyle büyüdüm. Bi insan anne oluyorsa onun sorumluluğu çok. 40 yaş biriylr 16 yaş bir değil çocuk daha. Herkesin hayat yolu kendine evet 16 yaşındaki kızın da kendi hayatı üstüne düşeni yaparken durup dururken sorumsuz tembel oldu. Hayırlı olsun iki türlü evlenmişsin. Ben de yeşil pasaportumla gezdim çalışmadan borç batağına battım okurken avmde sürekli kapanış yaptım ailem bana parasal destek olmuyordu. Sonra başlarına taş düştü ama destekleri benim geçmişimi silmiyor. Ben de 25 yaşında olduğum insanla mutluyumyanlis cikarim yapmissin
aslinda calisip calisip istifa edip geziyorum. boyle bir sorumsuzlugum var. yaşima yakin ulke gezdim, guzel turkiyemizin de yarisindan çoğunu gördüm. aileme maddi destegim de olmuyor, onlardan herhangi bir para beklentim de. Hatta ceyiz , altin bile istemedim, beyaz esyalarimiza kadar nisanlimla kendim aldim. çünkü akarken dolduruyorum.
keyifle gecen 34 yilin sonunda nihayet mukemmel erkegi buldum, son haftam,evleniyorum. bir de birikimimle ev aldim onu ödüyorum
herkesin hayat yolu kendine, ben sectigim yoldan cok keyif alarak ilerliyorum.
tabii keske ailem daha cok sorumluluk verseydi de daha sorumluluk sahibi bir insan olsaydim isterdim.
Evet benıde yerden yere vurmussunuzYani senin mesajlarını biliyoruz burada 35-40 yaşında aile evinde yaşayan işsiz biri değil misin? Gerçekten evde annen varken kalkıp evi baştan aşağı temizleyip 2 çeşit yemek mi yapıyorsun öyle bi enerjin hiç yok valla. Senden 20 yaş küçük kız okul zaten yoğun evde annesi dururken kalkıp yemek yapsın annesi sanki günde 3 işte çalışan bi kadın. Ben 25 yaşıma kadar evde temizlik yemek yapmadım annem çalıştığı halde yapmadım hem anneme tepki hem de çoğu zaman okuyup çalıştığım için evde durmuyordum. 25 yaşında evime çıktım haftada 3 4 misafirim gelir çok güzel yemekler yaparım evimi her gün süpürüp silerim. kız zaten kendi öğlen yemeğini hazırlıyor bu kadınının kalkıp kahvaltı vs hazırladığını da sanmıyorum. sorun konu sahibi kızı değil
Bu hayat cok zor napayım benımde kendıme gore dertlerım varTabi kiğ katılıyorum, ev kadınlığı/erkekliği iş bölümü demektir. Bütün gün evde oturuyorsan ev işlerini yaparsın, en azından yemek yapatsın ki dışardan gelenler aç yorgun gelince yemekle uğraşmasın hemen otursun yesin. Bir yemek de yapamayacaksan evde durmanın alemi nedir
Ay o yorumu gormedım galıba . Kım demısse helal olsun ıste bu . Yanı depresyondayım kardesım yapmıyorum yapamıyorımEn doğru yorumlardan biri. Yoksa sağlıklı insana bu kadar zor gelmez.
Siz anormalsiniz, haftanın 5 günü dışarıdan yeniyorsa neyin bıkkınlığı Allah aşkına.17 senelık ev hanımıyım
Bu durum Antidepresanı bıraktım ondanmı ..nedendir bilmem
Evi topluyorum çamaşır yıka ,katla yerleştir
Yemek yap .. en fazla 3 gün 3. Gün artık afakanlar basıyor ..
Yok yani yok hergün yemek yap o aynı kapları yıka kaldır gerı yerıne koy
Cok sacma degılmı
Yemek yapmakta zor gelıyor
Hergun ne yapcam derdi oluyor
Onu yemem bunu yemem,herkes bır alem
Kızım liseye gidiyor dengeli düzenli beslenmeye takmış (çok iyi birşey desteklemeye çalışıyorum )
Bi benmi böyleyim ,kimseye bu işler zor gelmiyormu
Hergun aynı şeylerı yapmak cok sacma geliyor bana
Bu arada bunu soyluyorum da bakmayın bana haftanın 4 5 günüde dışardan yiyoruz.
Yani yapmak istemediğim için işte..
Benim kız bozuluyor ev yemeği yemek istiyor
Haklı ..
Dün sen kendin doğurdun bizi dedi onada haklı
Yani sizede boyle seyler oluyormu benmı anormalım
Evet acı ama gercek durum bu beyın kimyamı bozdum hersey zor gelıyor . Ama düzelicek ınsallah .Ayrıca yapıyorlarmış evde iş kızı masayı kaldırıp çamaşır vs katlıyormuş. Yataktan çıkamadığımda da yapıyorlar demiş. Burada tek bi sorun var bence. Bi işe girse 3 saat çalışabilir mi konu sahibi hiç sanmıyorum. Kadını hizmetçi gibi kullansalar haklı diyeceğim ama o da yok. Kafasına göre ilaç bırakıp beyin kimyasını mahvediyor çocuklarına eziyet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?