Günlük ev işleri yemek bulaşık

ay çok zor makarnaya ayrı sos yapmak dünyanın em zor işi bence sende konu sahibi gibisin ondan bu kadar empati yapıyorsun ara sıra olduğu nereden çıktı konu sahibi kendi diyor yapamıyorum yataktan çıkamıyorum 4 gün dışarıdayız kızım yemeğini hazırlıyor yardım ediyorlar diye bu kadın prenses mi evde herkes ona hizmet etsin eski konularında boşanma lafları var o işeyen çocuk neden böyle bi şey yapıyor isteğiyle yapmıyor sonuçta. Ayrıca cidden algılama sorunun varmış e nokta s dediğini sanmıyorum. Çalışan kadınlar çocuklarını düşünüp hazırlık yapıyor akşama kadar evde duran kadın bi zahmet iki yemek pişirmek. kırk yılın sırtı yaptığı şeyi sürekli yapıyor gibi lanse ediyor 3 farklı tatlı isteyen koca ve çocuklar kalkıp yemek yapar mı? Sen 16 yaşındaki kıza yükleniyorsun. Sen napıyorsun koca kadın ailenin evinde? Bu mantıkla tüm sorumluluk sendedir yazık annene çünkü ayda 1 kapı cam sil sabahtan yemeklerini yap. Ben sadece çocuklarına üzüldüm

Hepsini okuyamadım ama haksizsiniz yaa

Gençler çok yer bu gayet normal bir şey. Anneye acımıyorlar, çok abartıyor gibi yazmışsınız ama öyle değil bence.
konu sahibinde ya hep ya hic var
sunu yazan da kendisi
Mesela 2 3 gün corbası salatası yemegı tatlısı yapıyorum biri burun kıvırdımı tüm yapma istegim kacıyor
kim haftanin 3 günü corba+yemek+salata+tatli misafir menusu yapar ki?
yapti mi eksiksiz hatta fazla fazla yapiyor yapmayinca hic yapmıyor, disaridan yiyor.
ama bana fazla geldi ya kocaman cocugun kılçığını ayıklaması falan. bir de levrek orasindan burasindan ince kilciklar cikan bir balik degil.
3 cesit makarnaya gelince ben olsam evde hic makarna yapmam hem sağlıklı degil hem de herkesin naziyla kaprisiyle ugrasamam. restorant degil ya ev yani, bazen sevmediğin yemek cikar. yersin ya da yemez kendine birseyler hazirlarsin ya da ac kalirsin.

bence biraz mukemmeliyetciliginden vazgecse, biraz da evdekilerle isbolumu yapsa hicbir sorunu kalmayacak.
misal haftada 3 gun yaptigi yemekleri fazla fazla yapsin ertesi gun de yensin sorun kalmaz. ama ailesi restoran gibi secici insanlar olduklari icin yemezler.
bilmiyorum ya anne degilim ama her yemek yaptigimda birileri elestirecek birsey bulsa benim de hevesim kalmazdi.

Bazı yorumlar çok ağır geldi bana ya. Kadın kendisi de normal olmadığını, depresyonda olduğu için yapamadığını söylemiş, sanki bile isteye yapmıyormuş gibi "akşama kadar evdesin kalk bi yemeği de yap" Yorumları çok da iyi niyetli değil.
Konu sahibi size tavsiyem mümkün olduğunca kolaylaştırım işinizi. Mesela kendinizi iyi hissettiğiniz bi gün olursa hemen domates biber alıp doprayıp buzluğa atın. Çıkarıp yağa attın mı tamam.... Ya da mesela yoksa hamur yoğurma makinesi alın... Kurutma zaten varmıi. Mümkün olduğunca kendi hayatınızı kolaylaştırın
Sonra acil olarak doktor işini Halletmelisiniz ki okudum ptesi randevu varmış. bu sizin için değil çocuklarınız için iyi olacak. İlerde gerçekten hep depresyonda olan bir anne olarak anılmak istemezsiniz. Ve maalesef bu haliniz onlara da hayatı çekilmez hale getirir

Ayrıca cidden algılama sorunun varmış e nokta s dediğini sanmıyorum.

Eşim bazen e.s der . One diyorum eline saglık dedim işte diyor
Dalga gecılmıs hıssedıyorum trıplere gırıp gıdıyorum
fikirlerini önemsediğim bir uye degilsin ama yazayim konu sahibine hic benzemiyorum. Asla mukemmeliyetci , ya hep ya hiççi bir insan olmadim. hersey oldugu kadar. kimseye mukemmellik borcum yok. Bu aile benim olsaydi düz makarna yapar gecerdim isteyen sarimsak katsin isteyen sogan. evdeki yemegi begenmeyen bir alternatif bulur yani zor degil.
ayrica cocuklarin hep istedigini yedigi bir ebeveynlik bence hic saglıklı degil. hangi cocuk brokoli, karnabahar yemek ister ki? çocugun dedigi olsa hergün kizartma, makarna yenir. Bazen sevmeseler de sofraya gelen yemegi yemeleri gerekir, büyüme çağında dengeli beslenmek çok önemli.
Konu sahibi bence ilk mesajimdaki onerimi dinlesin, baliklarin kılçığını balikciya ayiklatsin, enerjisi yerindeyken tek seferde sebzeleri dilimleyip sosunu yapip poset poset firinda tavuk yapsin, el acmasi mantilar alsin. ekmek hamuru alip minik minik acip pizzalar yapip dondursun, kucuk gül borekleri koysun dolaba. boylelikle dolabi dolu olur, normal gunlerde enerjisi olmadığı gunlerde en azindan disaridan yemek soylemezler

Evet doğru her istediğini yemesinler ama 3 4 gün dışarıdan yesinler. Ben zaten bu yorumu başta da yazmıştım artık her şey hazır diye. Ben de fikirlerini çok önemsemiyorum ama her şeye yorum yaptığın için baktım eski mesajlarına. Doğru düzgün işi gücü olmayan kariyeri olmayan eğitimi olmayan aile evinde yaşayan biri olduğunu okudum. 16 yaşındaki kızı suçluyorsun kendi hayatına bakmadan. 40 yaşında senin gibi annesi gibi olmasın bence. Konu sahibi normal değil. Kız gayet üstüne düşeni yapıyormuş

Araya girmeyeyim diyorum ama yok yani. Nedir bu agresyon? Sana düzgünce açıklama yapıldıkça vites arttırıyorsun.
25 yaşına kadar aile evinde ne pislettiğin yeri temizlediğin ne de mutfağa girdiğin için evde yaşayan çocukların sorumluluk alması fikrine bozulmuşsun anladık. Tamam en sorumlu sensin, kendi evinde her şeyi yapıyorsun da, okuduğunu bile anlamadan laf söyleme çaban komik olmuyor mu?

Kimsenin 16 yaşındaki kıza yüklendiği yok. Konu sahibi kendisi de hatayı zaten kendinde aradığı, öz eleştiri yaptığı bir yerde. yenGEnC de bu anlamda zaten konu sahibine yemek konusunu nasıl çözebileceği hakkında tıpkı senin ilk yorumundaki gibi tavsiyeler verdi. Kalkıp 16 yaşındaki kıza evin tüm işini yapsın demedi. Okulda yiyeceği öğünü hazırlamasında, eve de yardımcı olmasında bir sakınca olmadığını söyledi. Benim anlamadığım sen kime neye yükleniyorsun şu anda? Eminim senden çok daha tecrübeli, senin tabirinle koca bir kadın olarak senin 25 senede yapmadığın birçok şeyi yapmıştır aile evinde de, kendi evinde de. Üslubun hiç hoş değil.

Soruyorum işte koca kadın ne yaptın da 16 yaşındaki kıza suç arıyorsun. Ben aile evinde sabah çıkıp eve gece girdiğimden yapmadım valla annemde de temizlik takıntısı var. Kendi evime çıktım her şeyi yapıyorum. üslubumda da sorun yok. Kız zaten yapıyormuş yahu daha ne yapsın?

“kizinin yasindakiler avrupada tek basina okul/staj yasiyorlar prenses okula giderken yiyecegi yemegi bile anasindan istiyor.
bence cok yanlis yoldasiniz.
kiziniz sorumsuz bir insan olarak buyuyecek”

Diğer yorumlarınız ıcın tesekkur ederım ama ..
Zaten kızım sabah kalkıp kendı hazırlıyor demıstım.
Kişisel bakımına ,temızlıgıne ve beslenmesıne dıkkat edıyor
Sabahları okulda yıyecegı seylerı kendı hazırlıyor ,dedıgınız gıbı prenseslık durumu yok .sorumsuz bir ınsan degıl ve olmayacakta. Ben onun yaşındayken bukadar sac cilt bakımı yapmıyordum
Kendıme saglıklı yıyecekler hazırlamıyordum
Benım derdım 17 senedır yok siz yanlıs anlıyorsunuz
Yanı sımdı boyleyım ve yanlıs oldugunu bılıyorum insallah duzelecek

Tabıkı boyle bırsey olamaz
Ama bayanın dedıgı gıbı sorumsuz prenseste degıl
Sabahları kendıne yumurtasını haşlıyor,yulaf vs meyve kuruyemısler koyup goturuyor bunlarıda yapıyor

Ben hastayken birgün pilav ,islim kebabı
Birgünde bana domates corbası yaptı bu cocuk yanı 16 yasında bu yıl bu bırkacay ıcınde bunlarıa yaptı
Sorumsuz degıl ama yemekte yapmasını beklemıyorum ,onun ıcın benım duzelmem lazım bu durumdan memnun degılım dıye bu konuyu actım.
Fıkırlerınıze katılıyorum tesekkur ederım

Valla ben mutsuz ve depresyonda bi anneyle büyüdüm çalışıyordu ev işi yemek yapardı ama mutsuzdu depresyondaydı asla affetmiyorum annemi bu konu yüzünden manevi olarak büyürken çok yoruldum ve yıprandım. Kızın ne güzel akıllı becerikli bi kız. Onun sana anne olmasına izin verme

Bence bi doktora görünün. Bukadar zor gelmemeli gunluk ısler. Ben hostesım calısıyorum. Hıc dısardan yemek soylemem. Evdeyken yaparım, belkı vıtamın eksıklıgınız vs vardır.

Bu benım için bir sürec bende 20 kısılık sofralar hazırladım . Yatılı mısafır aldım vsvsvs…uzar gider
Benim bu durumumu nıye hepınız herzaman boyle olduguma yordunuz onu anlamıyorum
Ikı dert etmısım
Antıdepresanı bıraktım beyın kımyam bozuldu demekkı bundan dolayı dıyıp randevumu almısım sabah hatta randevum var
Ben demıyorumkı ben boyle mutluyum kımse bana karısmasın ohhh sefamı sürüyorum filan

Ben boyle mutsuzum demkkı buraya veryansın etmısım
Yanı bırseylerın yolunda gıtmedıgının farkındayım
Ama 20 senedırde yemek yapmıyo degılım
Şurda ahkam kesen uc bes kısının eviyle evimi kıyaslarsak gelip görebilirsiniz bal dök yaladır.
Kendımı aşagılamayı sevıyorum
Inan bu halde yapmadıgım halde cogu kısıden temızdır evım .

Yani soyleyecegım okiiii bu durumdan rahatsızım ve dur demek ıcın psıkıyatrden yardım alıcam bukadar..

Ayrıca bugunde dısarda yedık yemğimizi
Ama kızıma bownl tabagı aldım ,bizlerde saglıklı yıyecekler yedik

yanlis cikarim yapmissin
aslinda calisip calisip istifa edip geziyorum. boyle bir sorumsuzlugum var. yaşima yakin ulke gezdim, guzel turkiyemizin de yarisindan çoğunu gördüm. aileme maddi destegim de olmuyor, onlardan herhangi bir para beklentim de. Hatta ceyiz , altin bile istemedim, beyaz esyalarimiza kadar nisanlimla kendim aldim. çünkü akarken dolduruyorum.
keyifle gecen 34 yilin sonunda nihayet mukemmel erkegi buldum, son haftam,evleniyorum. bir de birikimimle ev aldim onu ödüyorum
herkesin hayat yolu kendine, ben sectigim yoldan cok keyif alarak ilerliyorum.
tabii keske ailem daha cok sorumluluk verseydi de daha sorumluluk sahibi bir insan olsaydim isterdim.

E peki 16 yaşındaki kız için yaptığın bu yorumlar ne kadar doğru? Ben kimseyle burada tartışma yaşamak kimseyi kırmak istemiyorum ben de çok sorumluluk almadım ama depresyonda mutsuz bi anneyle büyüdüm. Bi insan anne oluyorsa onun sorumluluğu çok. 40 yaş biriylr 16 yaş bir değil çocuk daha. Herkesin hayat yolu kendine evet 16 yaşındaki kızın da kendi hayatı üstüne düşeni yaparken durup dururken sorumsuz tembel oldu. Hayırlı olsun iki türlü evlenmişsin. Ben de yeşil pasaportumla gezdim çalışmadan borç batağına battım okurken avmde sürekli kapanış yaptım ailem bana parasal destek olmuyordu. Sonra başlarına taş düştü ama destekleri benim geçmişimi silmiyor. Ben de 25 yaşında olduğum insanla mutluyum

Evet benıde yerden yere vurmussunuz ama tebrık ederım konu kızım degıl yemek yapması gerekmıyor
Artı bu sene islim kebabı ,pılav ve başka birgün hastaydım domates corbası yaptı
Yapabıldıgını gördük ama bu devamlı yspacagı anlamına gelmıyor

Kahvaltıda hazırlıyordum yıyemıyoruz dıyorlar
Tost yaptım gonderdım hamur olmus dedıler
Soguk sandavıc yaptım domatesın suyu ıslatmıs ekmegı dedıler vs vs
Bende hazırlamıyorum
Yoksa hazırlıyordum

Ayrıca okulda yemekhane var ısterse ordan yemek yıyebılır . Maddı ımkanıda var ama ordakılerıde saglıksız buluyor ,kendı fıkrı ne yapabılırım
Yanı cocugu kımse ac bırakmıyor
O kendı benden saglıklı normal ev yemgı ıstıyor
Bende yapıyorum ,bazen yapamıyorum . Gunluk duzenlı yapmıyorum dıyorum
Ikı gun yapsam üçüncü gun yapmıyorum
Hiç yapmıyor degılım

Ama genel olarak katılıyorum cocugun yemek yapması beklenmez . Ne alaka her yaşın kendıne gore sorumlulukları var
Onunda kenıne gore sorumlulukları ona agır gelebılıyor ,bıde bıze yemekmı yapsın
Yapıcam hergun burdan sıze gondercem yaptıklarımı

Bu hayat cok zor napayım benımde kendıme gore dertlerım var
Allah gercekten herkese saglık sıhhat versın bunlar dert degıl tabıkı. Benım bu araki sürecim boyle

En doğru yorumlardan biri. Yoksa sağlıklı insana bu kadar zor gelmez.
Ay o yorumu gormedım galıba . Kım demısse helal olsun ıste bu . Yanı depresyondayım kardesım yapmıyorum yapamıyorım
Dısarda gezsemde ordada bunalıyorum sıkılıyorum
Insallah duzelırım bu durumdan memnun degılım
Sizede tesekkur ederım yoksa zor gelmez aynen katılıyorum .

Size değilde bikac arkadasa bişey dicem biz yine bugün dışarda yemek yedik

Siz anormalsiniz, haftanın 5 günü dışarıdan yeniyorsa neyin bıkkınlığı Allah aşkına.

Evet acı ama gercek durum bu beyın kimyamı bozdum hersey zor gelıyor . Ama düzelicek ınsallah .
Bu arada evet çalışamazdım kronık heryerım ağrıyor benım hergun doktora gıdıyorum yok bısey yok ama tüm vucut parmagına kadar agrırmı agrıyor.
Fıbromıyaljı dıyor onuda psıkoljıye baglıyorlar. Allah başka dert vermesin amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…