Bacım canım sen bı oyle bı boyle dıyosun sankı ben anlamadım . Bişeye sinirlendiysen git ondan cıkar hıncınıbacim okuduğunu anlama sorunun mu var
ben zaten diyorum ki cocugu böyle sifir sorumluluk, "senin tek gorevin okula gitmek" diye yetistirmeyin sonra sorumsuz biri olur. benim de ailem üstüme titrerdi sonucta sorumsuz bir insan oldum ciktim" diyorum.
annesi her sabah kahvalti hazirladigini yazmis
kiz okula giderken kiza beslenme cantasi hazirladigini yazmis
kiz okulda gelince saat 3te yemek yedirdigini yazmis
yedigi önünde yemedigi arkasinda yetistirmek bence sacma. oteki desen ortaokula gitmis hala baligin kilcigini annesi ayikliyor.
benim ebeveynlik anlayisima sigmiyor böyle seyler. kendim de el bebek gül bebek yetistim bir yararini görmedim.
ayrica ben de cesit cesit yemek yapmayi severim, hatta her ay kknin yemek yarismalarina bile katilirim. konu "yaptigin banaysa ogrendigin sana" konusu degil ki. yemek yapmayı ogrensin konusu da degil. tabii ki büyüyünce ogrenir. ama o yasta bir cocuk kendi sorumluluklarini bilmeli. allah korusun anne 5 gün hastanede kalsa cocuklar acindan ölür. boyle yetistirmenin kimseye bir yarari yok
Ya ev işi 3 gün odamdan cıkmadım yattım ıyudum yemın ederım heryerım agrıyordu acıdan kıvranıyorum ama doktora gıdıyorum bısey yok dıyorBence okuduğunu anlayaman illa yorum yapıcam çok farklı olduğumu göstericem kafasında olan sensin kız zaten kendi yemeğini hazırlayıp ev işi yapıyormuş yataktan çıkamayan konu sahibi. Kız bence sabah kalkıp yemek hazırlasın evi süpürsün annesine yazık. daha ne yapsın bu kız? Merak ediyorum koca kadın halinde aile evinde sen nasılsın. Acından ölmüyorlar anneleri yüzünden gayet aktifler
İşte buna uzulurum ve uzuluyorum olmaması ıcınde elımden gelenı yapmaya calısıcamValla ben mutsuz ve depresyonda bi anneyle büyüdüm çalışıyordu ev işi yemek yapardı ama mutsuzdu depresyondaydı asla affetmiyorum annemi bu konu yüzünden manevi olarak büyürken çok yoruldum ve yıprandım. Kızın ne güzel akıllı becerikli bi kız. Onun sana anne olmasına izin verme
Mesela balığı gidin fileto alın mezgit somon levrek. Salata zor geliyorsa yıkanmış satılıyorEvet benıde yerden yere vurmussunuzama tebrık ederım konu kızım degıl yemek yapması gerekmıyor
Artı bu sene islim kebabı ,pılav ve başka birgün hastaydım domates corbası yaptı
Yapabıldıgını gördük ama bu devamlı yspacagı anlamına gelmıyor
Kahvaltıda hazırlıyordum yıyemıyoruz dıyorlar
Tost yaptım gonderdım hamur olmus dedıler
Soguk sandavıc yaptım domatesın suyu ıslatmıs ekmegı dedıler vs vs
Bende hazırlamıyorum
Yoksa hazırlıyordum
Ayrıca okulda yemekhane var ısterse ordan yemek yıyebılır . Maddı ımkanıda var ama ordakılerıde saglıksız buluyor ,kendı fıkrı ne yapabılırım
Yanı cocugu kımse ac bırakmıyor
O kendı benden saglıklı normal ev yemgı ıstıyor
Bende yapıyorum ,bazen yapamıyorum . Gunluk duzenlı yapmıyorum dıyorum
Ikı gun yapsam üçüncü gun yapmıyorum
Hiç yapmıyor degılım
Ama genel olarak katılıyorum cocugun yemek yapması beklenmez . Ne alaka her yaşın kendıne gore sorumlulukları var
Onunda kenıne gore sorumlulukları ona agır gelebılıyor ,bıde bıze yemekmı yapsın
Yapıcam hergun burdan sıze gondercem yaptıklarımı
En azından farkındasın yani bu da güzel bir şeyİşte buna uzulurum ve uzuluyorum olmaması ıcınde elımden gelenı yapmaya calısıcam
Surda bır ay ıkı ay boyle oldum dıye kotu anne olmak ıstemıyorum
Yapmıyorum yapmak ıstemıyorum suanda varmı otesi yok ..
Ama ınan dedıgın gıbı olsun ıstemıyorum
Ama tamamda mesela oglumun alt ıslatmasını nasıl genetık dıye bıraktık burda ıkı uc satır yazmayla neyı boyle anlamlandırıyoruzKaç yıldır makarnanın bir kısmını soslu bir kısmını sade yaparım. Bunu bir iş yükü olarak görmek hiç aklıma gelmedi.
Konu sahibi kızına her sabah kahvaltı hazırlamadığını yazdı aslında. Kızı hazırlayıp götürüyormuş, gün boyu o götürdüğü yemekle duran lise çağındaki genç eve çok aç gelir tabi ki yemek isteyecek. Üçde yediği yemekle günü bitiremeyeceği içinde yeniden acıkacak.
Nerede çeşit çeşit menü çıkarmış ben gercekten kaçırdım. Haftanın 4-5 günü dışarıdan yiyoruz diye yazıyor üstelik.
Eşiyle ilişkisi çocukların gayet normal olan taleplerinin sağlıklı bir şekilde karşılık görmesine engel olmamalı.
Tüm gün evde olan anne çocuklarına 2-3 çeşit yemek yapabilir ve bunda üzülecek hiçbir şey görmüyorum. Aile içi sorumluluk, görev dağılımı diye bir şey var. Babaya da hergün işe gidiyor diye üzülelim o zaman.
Çocuklar sorumluluk almasın demiyorum ama annenin yapacakları da bellidir genel olarak.
Oğlunun alt ıslatma sorununu da genetik diye oluruna bırakmışlar. Bu da kendi hataları.
Yok ben ysparsam tam yapıyorum yapmazsam hıc yapmıyorum onun ıcın yazmıstımbenim okuduğum kisimda anne bir makarna yapacak olsa biri salcali biri yogurtlu biri sarımsaklı istiyormus , cocugu okula giderken saglikli seyler istiyormus, okuldan gelir gelmez aciktik diye yemek bekliyorlarmis, 6da tekrar yemek yiyorlarmis gibi olan bir döngü vardi. Kizinin da ara sira birseylere yardim ediyormuş
ama bence evde bir işbolumu olmali. arasira yapılan yardimin kimseye bir yarari olmaz. kadin evde diye de herkese cesit cesit menu cikarmak zorunda degil.
ben cok üzüldüm kadina
bir oglu şarıl şaril her gun iseyip hayatina devam ediyor
bir kizi saglikli beslenecegim diye annesinden herkesten ayri yemekler talep edip duruyor
3 çeşit yemek ve tatli yapiyor yaranamiyor kimse memnun kalmiyor
yetmez gibi kocasi eline sağlık demeye bile imtina edip "e.s" diyor.
o girmesin de kim girsin yetersizlik hissiyle depresyona?
Aaa gercektenmı ben normal görüyordum tühSiz anormalsiniz, haftanın 5 günü dışarıdan yeniyorsa neyin bıkkınlığı Allah aşkına.
Evet ve randevu tarıhımı beklıyordumİlk sayfayı okudum sadece. Depresyondasınız muhtemelen, asla eleştirmiyorum düşündüklerinizi. İnsanız, hepimizin başına her şey gelebilir.
Yalnız şunu söylemek istiyorum, yazdıklarınızdan çok kötü bir enerji geçiyor insana, ruhum çekiliyor gibi hissettim. Mesajlardan böyle oluyorsa çevrenizdekiler nasıl etkileniyordur kim bilir. Hem kendiniz hem aileniz için psikolojik destek almalısınız.
konu sahibinde ya hep ya hic var
sunu yazan da kendisi
kim haftanin 3 günü corba+yemek+salata+tatli misafir menusu yapar ki?
yapti mi eksiksiz hatta fazla fazla yapiyor yapmayinca hic yapmıyor, disaridan yiyor.
ama bana fazla geldi ya kocaman cocugun kılçığını ayıklaması falan. bir de levrek orasindan burasindan ince kilciklar cikan bir balik degil.
3 cesit makarnaya gelince ben olsam evde hic makarna yapmam hem sağlıklı degil hem de herkesin naziyla kaprisiyle ugrasamam. restorant degil ya ev yani, bazen sevmediğin yemek cikar. yersin ya da yemez kendine birseyler hazirlarsin ya da ac kalirsin.
bence biraz mukemmeliyetciliginden vazgecse, biraz da evdekilerle isbolumu yapsa hicbir sorunu kalmayacak.
misal haftada 3 gun yaptigi yemekleri fazla fazla yapsin ertesi gun de yensin sorun kalmaz. ama ailesi restoran gibi secici insanlar olduklari icin yemezler.
bilmiyorum ya anne degilim ama her yemek yaptigimda birileri elestirecek birsey bulsa benim de hevesim kalmazdi.
Ay ağladımBazı yorumlar çok ağır geldi bana ya. Kadın kendisi de normal olmadığını, depresyonda olduğu için yapamadığını söylemiş, sanki bile isteye yapmıyormuş gibi "akşama kadar evdesin kalk bi yemeği de yap" Yorumları çok da iyi niyetli değil.
Konu sahibi size tavsiyem mümkün olduğunca kolaylaştırım işinizi. Mesela kendinizi iyi hissettiğiniz bi gün olursa hemen domates biber alıp doprayıp buzluğa atın. Çıkarıp yağa attın mı tamam.... Ya da mesela yoksa hamur yoğurma makinesi alın... Kurutma zaten varmıi. Mümkün olduğunca kendi hayatınızı kolaylaştırın
Sonra acil olarak doktor işini Halletmelisiniz ki okudum ptesi randevu varmış. bu sizin için değil çocuklarınız için iyi olacak. İlerde gerçekten hep depresyonda olan bir anne olarak anılmak istemezsiniz. Ve maalesef bu haliniz onlara da hayatı çekilmez hale getirir
Aksine bence sizin calismaniz lazim. Yukarda yazmissinizya takdir gormuyorum ondan oluyo filan diye. Ailen cocuklarin disinda sadece kendine ait bi hayatin olsa bu his bir nebze azalirdi bence. Kendi parani kazanmak, biseyler basarmak vs... O zaman yaptigin yemege guzel olmus demeseler de umursamazdin benceZaten calısan bır ınsan olsaydım herhalde yemegı evde yapamazdım dısardan ısterdım.
Allah çalışanlarım yardımcısı olsun ben bazen aksam 6 da uyuyup dıger sabah 9 10 a kadar kalkmıyorum.
Kesınlıkle yapamazdım
Evet beklıyorum pazartesı randevum
Bu ılacı bırakınca hersey ustume ustume gelıyor gıbı hıssedıyorum
Ev hanimi olmak kolay degil , ama bence hic bir kadin evde bukadar sorumluluk yüklenmemeli. Rahatsizligimdan dolayi 1-2 sene evde dinlendim ama evin isi nankördür.. ne yemek biter ne bulasik ne de camasir. Allahtan isleri esimle bölüsüyoruz. Yoksa bazen sinir krizi gecircek gibi oluyordum eskiden.17 senelık ev hanımıyım
Bu durum Antidepresanı bıraktım ondanmı ..nedendir bilmem
Evi topluyorum çamaşır yıka ,katla yerleştir
Yemek yap .. en fazla 3 gün 3. Gün artık afakanlar basıyor ..
Yok yani yok hergün yemek yap o aynı kapları yıka kaldır gerı yerıne koy
Cok sacma degılmı
Yemek yapmakta zor gelıyor
Hergun ne yapcam derdi oluyor
Onu yemem bunu yemem,herkes bır alem
Kızım liseye gidiyor dengeli düzenli beslenmeye takmış (çok iyi birşey desteklemeye çalışıyorum )
Bi benmi böyleyim ,kimseye bu işler zor gelmiyormu
Hergun aynı şeylerı yapmak cok sacma geliyor bana
Bu arada bunu soyluyorum da bakmayın bana haftanın 4 5 günüde dışardan yiyoruz.
Yani yapmak istemediğim için işte..
Benim kız bozuluyor ev yemeği yemek istiyor
Haklı ..
Dün sen kendin doğurdun bizi dedi onada haklı
Yani sizede boyle seyler oluyormu benmı anormalım
Şuan saat gecenin on ikisi, sabah 8 de uyandım yarim saat önce oturdum sanirim.17 senelık ev hanımıyım
Bu durum Antidepresanı bıraktım ondanmı ..nedendir bilmem
Evi topluyorum çamaşır yıka ,katla yerleştir
Yemek yap .. en fazla 3 gün 3. Gün artık afakanlar basıyor ..
Yok yani yok hergün yemek yap o aynı kapları yıka kaldır gerı yerıne koy
Cok sacma degılmı
Yemek yapmakta zor gelıyor
Hergun ne yapcam derdi oluyor
Onu yemem bunu yemem,herkes bır alem
Kızım liseye gidiyor dengeli düzenli beslenmeye takmış (çok iyi birşey desteklemeye çalışıyorum )
Bi benmi böyleyim ,kimseye bu işler zor gelmiyormu
Hergun aynı şeylerı yapmak cok sacma geliyor bana
Bu arada bunu soyluyorum da bakmayın bana haftanın 4 5 günüde dışardan yiyoruz.
Yani yapmak istemediğim için işte..
Benim kız bozuluyor ev yemeği yemek istiyor
Haklı ..
Dün sen kendin doğurdun bizi dedi onada haklı
Yani sizede boyle seyler oluyormu benmı anormalım
Bende çok uzun süre yaşadım bunu, annemin göturmedigi dr goturmedi psikiyatr kalmadi sanirim.Yani cok doktora goturdum fızyolojık bırsey yok
Gece kesınlıkle uyanmıyor
Tuvalete kaldıramıyoruz hergun alez yorgan carsaf yıkıyoruz
O degıl tuvalete gıtse ıkı sanıyede cıkıyor ama yataga sankı bır kova yapıyor
Üstünü acıyor üşüyor diyorum ama yazında boyleydı
Bıkac aynı yas arkadasındada aynı sorun var
Artık hocbırımız bulamadık bıraktık.
Bızım bezı bırakınca yoktu. 7 yasında sonra baskadı
Kızlardesımde lıseye kadar yapmıs bılmıyorum
Yanlış anlamayın soruyorum ama küçük yaşta mi yaşadınız ve o yaşlarda mi geçti?Bende çok uzun süre yaşadım bunu, annemin göturmedigi dr goturmedi psikiyatr kalmadi sanirim.
En sonunda başka bir hastalik icin verilen antibiyotikle bitti çile
16 yaşımda falandım bittiğindeYanlış anlamayın soruyorum ama küçük yaşta mi yaşadınız ve o yaşlarda mi geçti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?