Günlük ev işleri yemek bulaşık

Bacım canım sen bı oyle bı boyle dıyosun sankı ben anlamadım . Bişeye sinirlendiysen git ondan cıkar hıncını
Ben senın dedıklerınden bısey anlamadım
Biri cocuklara kahvaltı hazırlamıyordur bu kadın dıyor
Biri hazırlıyor diyor ona kızıyor ben sizi anlamadım ne pok yiyeyim ben söyleyin hazırlıyımmı hazırlamayayımmı

Ya ev işi 3 gün odamdan cıkmadım yattım ıyudum yemın ederım heryerım agrıyordu acıdan kıvranıyorum ama doktora gıdıyorum bısey yok dıyor
Mantıklımı psıkolojım bozuldu evdekılerdende ılgıgoremedım depresyona gırdım
Onlarda kız kenı odasını topladı ,camasır katlama derken kendı camasırlarını katladı
E burdakılerde kendı odasını herkes kendı toplasın dıyor ..eee ozaman sorun ne nıye ben kıza ev ısı yaptırıyor oluyorum
Ev işi yapmıyor ,sadece sabah kendıne yulaf meyve kuruyemıs vs koyuyor yada ton balıgıvs goturuyor..
Oturup kenıne yemek pişirmiyor

Eşimde bulaşıkları makıneye koydu ortalıgı topladı .
Bunlar evı sıl süpür yspmadı tuv banyo yıkamdı
Dikkatınızı cekerım ben kalkıp yapmayınca yedıklerı bulaşıkları kaldırdı camasırlarını katladılar

Abowweeee tamam depresyondan cıktım zıpkın gıbıyım siz kavga etmeyın yeter

İşte buna uzulurum ve uzuluyorum olmaması ıcınde elımden gelenı yapmaya calısıcam
Surda bır ay ıkı ay boyle oldum dıye kotu anne olmak ıstemıyorum
Yapmıyorum yapmak ıstemıyorum suanda varmı otesi yok ..
Ama ınan dedıgın gıbı olsun ıstemıyorum

Mesela balığı gidin fileto alın mezgit somon levrek. Salata zor geliyorsa yıkanmış satılıyor metro varsa çeşit çok. dışarıda bi porsiyon kişi başı min 250 tl. Kuzu sarma var migrosta soslu hindi var önden hazırlık yapın ilacı kafana göre bırakırsan beyin kimyan mahvolur. anladığım kadarıyla durumunuz iyi bi robot ayda 1 temizlikçi alırsın yeter artar. Bence kendinize bir uğraş bulun. Ben de mutsuz depresyonda anneyle büyüdüm benim annem de sürekli bebek kaybederdi 3 kere tüp bebek denedi bir kardeşim 5 aylıkken vefat etti. Benim anneannem annelik ne bilmiyordu annem de bu konuda şikayet eder evi çöp götürürdü üstümüz başımız pis olurdu bir de bizi döverdi der işte nar bisküvi bunların lüks olduğu etin kıskanıldığı bi evde büyümüş. Varmış paraları ama dedem 3 eve birden bakarmış ailedeki ilk memur hem erkek kardeşine hem de anne babasına bakarmış herkes ev alırken almamışlar. Annemde de tam tersi vardı evim temiz olsun param olsun yemeğim olsun kafasındaydı. Bana doğru düzgün harçlık vermezdikkıyafetime vs özenmezdi küçükken kızlar gelinlik giyerdi ya düğünlerde ben hiç giymedim. Bu da bende yara mesela neden bana hiç özenmedin üşengeçlikten saçımı erkek gibi keserdi. Yaşanan şeyleri yaşanmadı deyip atıyor sen anneannen nasıldı biliyor musun der. Tabii ki senin de yorulma hakkın var. böyle yazınca sanki 2 3 aylık bi mesele gibi durmuyo uzun süredir böyle gibi geldi

En azından farkındasın yani bu da güzel bir şey

Ama tamamda mesela oglumun alt ıslatmasını nasıl genetık dıye bıraktık burda ıkı uc satır yazmayla neyı boyle anlamlandırıyoruz
Bız cok doktora goturduk
Ve ben takıntılı olarak . Ürolojı,cocuk doktoru,genel cerrah ,kulak burun bogaz ,hepsını kac kez gezdım bılıyormusunuz
Yok dıyor adamlar bısey yok daha ne yapalım
Aynı yastan arkadasın ogluda var oda oyle ,fıkır alısverısıde yapıyoruz oda goturdu onada yok bısey dedıler . Nasıl genetık dıyıp bırakmısız

Diger konularda haklısınız o cocuklar okuldan gelınce ac olacak ve bene yemek hazırlamak zorundayım ama yapmak zoruma gıdıyordu . Yalanmı soylıyeyım
Ama dogrumu dedım yok dogru degıl

İlk sayfayı okudum sadece. Depresyondasınız muhtemelen, asla eleştirmiyorum düşündüklerinizi. İnsanız, hepimizin başına her şey gelebilir.
Yalnız şunu söylemek istiyorum, yazdıklarınızdan çok kötü bir enerji geçiyor insana, ruhum çekiliyor gibi hissettim. Mesajlardan böyle oluyorsa çevrenizdekiler nasıl etkileniyordur kim bilir. Hem kendiniz hem aileniz için psikolojik destek almalısınız.

Yok ben ysparsam tam yapıyorum yapmazsam hıc yapmıyorum onun ıcın yazmıstım
Mesela corbası tatlısı herseyını yapıyorumu onun ıcın yazdım .
Tamam guzel konustun yukarda kızıma sorumsuz dedıgın ıcın kızmıstım

Bunların hepsı dogru ama benım bahanelerım işte
Yapmak zorundayım
Dedıklerı gıbı ılacı kendım bıraktım beyın kımyam bozuldu hersey ustume gelıyo gıbı
Afakanlar basıyor ama düzelicek insallah

Siz anormalsiniz, haftanın 5 günü dışarıdan yeniyorsa neyin bıkkınlığı Allah aşkına.
Aaa gercektenmı ben normal görüyordum tühHe bacım he bende onu dıyorum
Anormalim işte bende o yızden konu actım dertlenıyorum ya ,mutlu olduysan bende mutlu oldum

Evet ve randevu tarıhımı beklıyordum
Çok şükür yarın
Katılıyorum teşekkur edıyorum

Evet sorun ya cok mükemmel olmalı yada hıc olmamalı ..

Ya balık temızleme olayı yemıyorlar sevmıyorlar
Bende kucukken sevmezdım
Bende tertemız ayıkladımki ,kotu gorunmesın tertemız beyaz etını yesınler
Herzaman balık aldıgımda yapmıyorum yanı
Balık olumca dısarda yıyoruz yemeyen kofte vs yıyor zaten yemıyorlar dıye balıkta yapmıyorum
O gun sınırlıydım konuyu actım
Balıgı temızledıgım halde yemedıler deger vermedıler dıye kendı kendıme kurulmuşum demekki
Balıgı gecelım

Ya burda yazıyla olunca herseyı anlatamıyorsun o ankı psıkolojıyle ıkı satır yazdıgın kalıyor
Bu platform keske konuşmalı olsa. Konu acanla konusabılse herkes daha verimli olur

Ay ağladım
Evet ıyıyım demıyorumkı
Sankı ben burda yapmıyorum yspmak zorunda degılım kımsede bana karısamaz demısım
Kızım yemk yapsın ev temızlesın demısım

Bundan bır ay once 2 kasa domatesı tek basıma konserve yaptım
3 kılo fasulyeyı domatesle kavurdum 6 yemeklık dolaba attım
10 kılo kırmızı bıberı kaynattım kevgırden gecırdım yıne 2 saat kaynattım kahvaltılık sos yaptım
2 kılo bamya attım
Kırmızı eriği kaynattım kendı kendıme gordugum bı vıdeodan esınlenıp tepsılere serıp pestıl yaptım

Tabı daha cogunu yaptımda ıkı gun ıcınde bunları yaptıgımı anlatıyorum. Hanı yemek yapmayan ınsanım .

Bunları ıkı gunde yaptım
2 kasa domatesı bırgun
Dıgerlerını ıkıncı gun

Arkadasım da bır kasa domatesı alıp baska arkadasla bırlıkte yapıp paylaşacagını soyledı
Onlarla dalga gectım . 1 kasa domatesı 2 kısımı yapacaksınız yapmayın daha iyi. 10 12 kılo domates ne var bunda bırlıkte yapacak…

Onlarda benım kenıme zarar verdıgımı bukadar seyı tek basına nasıl yaptın dıye soylendı durdular.

Yanı yapınca bunuda yapıyorum .

Ben zaten normal olmadıgını bılıyorum
Aynen randevumda yarın
Ulkede sorun cok doktora ha deyınce gıdemıyorsun randevu tarıhımı beklıyorum

Aksine bence sizin calismaniz lazim. Yukarda yazmissinizya takdir gormuyorum ondan oluyo filan diye. Ailen cocuklarin disinda sadece kendine ait bi hayatin olsa bu his bir nebze azalirdi bence. Kendi parani kazanmak, biseyler basarmak vs... O zaman yaptigin yemege guzel olmus demeseler de umursamazdin bence

Ev hanimi olmak kolay degil , ama bence hic bir kadin evde bukadar sorumluluk yüklenmemeli. Rahatsizligimdan dolayi 1-2 sene evde dinlendim ama evin isi nankördür.. ne yemek biter ne bulasik ne de camasir. Allahtan isleri esimle bölüsüyoruz. Yoksa bazen sinir krizi gecircek gibi oluyordum eskiden.

Ev hanimi olmayin kizlar calisin wallaha billaha ise gidin gidin ki, kafaniz dagilsin antidepresanlarla olcak is degil.. insan cildirir evde dön dolas ayni isler elinde bi bakiyosun cildiriyosun gina geliyor insana. Kiz insan kisir döngüye giriyor sil süpür pisir yat devamli ayni.. bu hic iyi bisey degil ise girmesen bile mutlaka hobi yada kurslara katilmani öneririm.

Onun disinda ben bazi seyleri kacirmis olabilirim biseyi yanlis anladiysam yanlis bisey dediysem de kizma inan hic biseyi kötü niyetle demiyorum..

Şuan saat gecenin on ikisi, sabah 8 de uyandım yarim saat önce oturdum sanirim.
bu süre zarfında 3 kez sofra kurup kaldırdım, küçük hanımın ara ogünleri haricinde.
2 kere ev süpürüp, 3 makine çamaşır yikayip katlayip bazilarini ütüleyip kaldirdim.
Lavabolari yikadim evin tozlarini aldım, kursa götürüp geldim yazlıklari kaldırım, kışlıkları çıkardım kızıma duş aldırdım, eşimin saçlarını kestim
küçük hanimin piyesi icin gerekli parcalari yaptım yazarken yoruldum
Bende sizin gibiyim patlama noktasına geliyorum bazen, hatta bazen patliyorum.
Bu hayata yemek yapıp, temizlik yapıp ölüp gitmeye gelmişim gibi hissediyorum

Bende çok uzun süre yaşadım bunu, annemin göturmedigi dr goturmedi psikiyatr kalmadi sanirim.
En sonunda başka bir hastalik icin verilen antibiyotikle bitti çile

Ev hanımısınız ve Çocuklarınızın birkaç isteğini yapmak istemiyorsunuz. Bunların hepsi rahatlıktan oluyor galiba.

Belli ki evdekileri de iyi manupule etmişsiniz.. Yazık, siz işten, okuldan gelseniz ve evde doyurucu bir yemek olmasa kendinizi nasıl hissederdiniz?

Kendi lise dönemlerimi hatırladım. Eve her geldiğimde daha evin bahçesine girdiğim an annemin mis gibi yemek kokularını alırdım..

Bu bir değer vermedir ayrıca, önemsemedir, mutlu ailelerin kilit noktasıdır..

Kızınıza bir salata yapmak, iki meyve koymak neden zorunuza gidiyor? annelerimiz her sabah 5'lerde kalkıp bebekken bize mama hazırlayan; okula giderken her gün beslenmemizi düzenli hazırlayan, canımızın istediğini sorgusuz sualsiz asla yüksünmeden lafını etmeden severek yapan üstelik de çalışan kadınlardı. yeni nesil annelik böyle oldu demek ki. kızınızdan bahsederken sanki eve gelen bir misafirmiş gibi, sizden her gün yemek isteyen bir yabancıymış gibi bahsetmişsiniz. salatayı biraz fazla yapın yapmışken; sizler de yersiniz. meyveyi biraz fazla yıkayın herkes yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…