Birisi benımde cocugum 3 te gelıyor kuruyemıs yogurt verıyorum 6 da yemek yıyoruz demıs. Benımkıler kapıdan gırerken ne yemek var dıyor dedım . Yanı onu yapamam demek ıstedım.Neyi yuh?
Biz poğaça, kek yerdik makarna yerdik, bizimkiler eve ne yemek var diye giriyor yazmadınız mı? Sürekli kendi çocukluğunuzla kıyaslayıp biz onu yerdik bunu yerdik yazıp durdunuz. Bu mu çocukların isteğini normal bulmuş haliniz? Normal bulsanız bu kıyasa girmezdiniz.
Haddimi aşmıyorum, sizin yazdıklarınız bunlar.
zaten hastane ortamında bir kereye mahsus veriliyor.Ayrıca her ilacın ciddi yan etkileri var ama herkeste görülmüyor.Yani risk var diye faydasını gözardı edemeyiz.Bir insan 3 ferritinle ayakta duramaz bu çok normal.Ben baş dönmesinden evde tutuna tutuna geziyodum ferritinim 3-4aralığındayken.Buna çare bulmalısınız gerçekten sadece bunları yükselterek bile hayatınızın ne kadar yoluna girdiğini göreceksiniz.Ya bana onu pandemi döneminde vermek istediler
Bende sağlık ocağı doktoruma söyledim ay sakın ani şok ani ölüm dedi.ne alaka ben zaten panik atak hastasıyım,niye bana bunu soyledınız dedim . Onları duydumya bir korku girdi içime dahada istemedim.
Ama yaptıranlar cok memnun hep duyuyorum keske yaptırabılsem .
Derdiniz nedir anlayamadım17 senelık ev hanımıyım
Bu durum Antidepresanı bıraktım ondanmı ..nedendir bilmem
Evi topluyorum çamaşır yıka ,katla yerleştir
Yemek yap .. en fazla 3 gün 3. Gün artık afakanlar basıyor ..
Yok yani yok hergün yemek yap o aynı kapları yıka kaldır gerı yerıne koy
Cok sacma degılmı
Yemek yapmakta zor gelıyor
Hergun ne yapcam derdi oluyor
Onu yemem bunu yemem,herkes bır alem
Kızım liseye gidiyor dengeli düzenli beslenmeye takmış (çok iyi birşey desteklemeye çalışıyorum )
Bi benmi böyleyim ,kimseye bu işler zor gelmiyormu
Hergun aynı şeylerı yapmak cok sacma geliyor bana
Bu arada bunu soyluyorum da bakmayın bana haftanın 4 5 günüde dışardan yiyoruz.
Yani yapmak istemediğim için işte..
Benim kız bozuluyor ev yemeği yemek istiyor
Haklı ..
Dün sen kendin doğurdun bizi dedi onada haklı
Yani sizede boyle seyler oluyormu benmı anormalım
Bu sendromu biliyorum ben. Yakın bir arkafasimda vardı. Ergenlige girdiğinde kendiliğinden geçecekYani cok doktora goturdum fızyolojık bırsey yok
Gece kesınlıkle uyanmıyor
Tuvalete kaldıramıyoruz hergun alez yorgan carsaf yıkıyoruz
O degıl tuvalete gıtse ıkı sanıyede cıkıyor ama yataga sankı bır kova yapıyor
Üstünü acıyor üşüyor diyorum ama yazında boyleydı
Bıkac aynı yas arkadasındada aynı sorun var
Artık hocbırımız bulamadık bıraktık.
Bızım bezı bırakınca yoktu. 7 yasında sonra baskadı
Kızlardesımde lıseye kadar yapmıs bılmıyorum
Ben tek yasiyorum demenizden sonrasını dikkate alamadım. Bir evde yaşayan herkes kendi gucunce ev işlerini yapmak zorunda. Depresyona girer tabi. Hergün aynı şeyleri yapmak insanın ruhunu kemiriyor. Lisedeki kızı sağlıklı beslenmek istiyormuş. E gitsin işte mutfağa dolap orda Ocak orda yapsın. Kadın diye de Allah da belanızı vermedi yani. Dört kişinin öldüğü yerde tabi çamaşır çıkar demişsiniz. O dört kişi sırayla çamaşırı atsın dersin katlasin o zaman kimse söylenmez. Boş boş konuşmuşsun tek yaşayan biri olarak. Ben de tek yaşadım zamanında haftada bir evi temizlesem yeterdi onda bile temiz evi temizliyor gibi hissederdim. Sizin ev işi algımız ile onyedi yıldır evde her işi yapanın ev işi algısı aynı değil.saçını süpürge etmek?
kadın makarnayı biri sarımsaklı biri sarımsaksız yaptı diye "işkence"ye maruz kaldığını düşünüyor
yahu 2 kaseye yoğurt koyacaksın birine 2 diş sarımsak ezeceksin bitti toplam 1.5 dakika, makarna bu
tam olarak olayın işkence kısmı nerede burada?
ben tek başıma yaşıyorum. bu hanımdan daha fazla yemek yapıyorum kendime haftalık bakınca.
4 gün dışarda AVMde vs. yiyorlar. kadın akşam 6da yatıp sabah 9da kalkıyorum kimi gün diyor...ben tek başıma çocuk bakamam diye totom yemediği için yapamıyorum çocuk o ayrı da evlenip 2 çocuk yapıp ev hanımı olup mesela ne bekliyordu acaba? günün yarısında uyuyor. makarnaya sarımsak ezmeye işkence diyor. ne saçı ne süpürgesi yahu?
tamam annelere yüklenmeyelim de.
ortada saç süpürgelik bişey yok ki.
kadın çalışmıyor hasta değil (yüksek ihtimalle kronik depresyonda o ayrı), başka bir meşgalesi de yok. hareketsizlikten 78 kilo olmuş...bir zahmet sağlıklı şeyler hazırlayıp en başta kendisi onları yesin. bi hareket etsin, kalp damar hastası filan olur böyle giderse.
kızı yüksek ihtimalle ileride annem gibi olmayayım diye bu sağlıklı yeme işini şimdiden bu kadar önemsiyor.
bir de kendisi depresif
çocuğu sürekli altına kaçırıyor
ya madem gittiğin doktorlar çözüm olmadı yetişkin bezi kullan, belki başka branşlara götürmen lazım? belki yatması lazım çocuğun ?
depresyondasın terapi al bişey yap 4 bin seansı diyor
bacım 4 kişi 4 gün dışarda yemesen 4 bin kalır zaten...
bu nasıl bir kafa anlamadım
çamaşır çok çıkıyormuş
ablacım 4 yetişkin insanın günlük kıyafet değiştirdiği evde elbette ki çamaşır çok çıkar. gece kaçırması olmasa da çamaşır olacaktı. annme de hergün çamaşır yıkıyor. 3 yetişkin hepsi günlük değiştiriyor üstelik annem her rengi her kumaşı ayrı yıkar. asla bitmez çamaşırı.
ay çok ilginç ya yemek yapıp çamaşır katlamak zor geliyorsa yaşamasın kimse ya. insan bu kadar mız mız olmaz yani. a o zaman çocuk yapmayacaksın mız mı mız takılıp gidersin o zaman bu dünyadan..ama işte parayı kim kazanacak?
2 gün kocası yapacaksa bu ablamız da 2 gün işe gitsin de bi para kazansın mesela ne dersiniz?
İşte kendinizde iş bitiyor en başta siz kendinizi öyle görüyorsunuz. Okumayarak seçtim derken o yaştaki seçim seçim mı Allah aşkına. Okumak ayrı. Okuyup iş bulamamış da olabilirsiniz. Ayrıca bunun ev hanımı olmak ile bir alakası yok. Ev hanımı da olsanız o evde yaşayan herkes ev işi yapacak.Yokya lıseye gıden yulaf lapası fılan yapıyor yanı kendıne okul ıcın beslenme.
Yemekte yapmasın ya
Sacını süpürge etmesi konusunda haklısınız ama bu hayatı okumayarakta ben sectım
Yıne ben sucluyum
doktorunuz size dehb bu yasta cikmaz demis ya, ben o doktoru bir daha ciddiye almazdim. Dehb sonradan da teshis edilebiliyor. bir tanidigimiz elli yaslarina yakin onun doktoru dehb teshisi koymus.Okadar yoruldumki o bayanla mükemmelliyetçiyim değilimi tartışmak istemedim .
Onada hak verdin geçtim ,burda bir iki kelimeden kendime tutunacak dal arıyorum ,
Okadar yorgun hissediyorumki..
Evet bende bunu düşünüyordum ya ben nasıl mükemmelliyetçiyim ,herşey mükemmel olsun istiyorum ama elimi kaldıracak halim yok . mükemmelliyetci olmak istiyorum ama mükemmel olamadıgım içinde sinirleniyorum ve onu orada bırakıyorum.
Siz cok ıyı anladınız ,benim ne demek istediğimi.
Biliyormusunuz ,Dehb cıktı bu aralar moda oldu bıl
Tamamiyle o özellikleride taşıyorum
Dikkat eksikliği vs ..
Bu arada yogun kansızlık,b12 d vıtamını gıbı bırcok eksıklıkte var ,tabi bunlarda etkili oluyor
Chatgbt pskoljık destek verıyor. Terapı yspalım dedı bıraz denıcem . Pazartesıde doktor randevum var zaten . Ilac alınca enerjım bıraz duzelmıstı
Gecen sene kullandıgımda duzenlı platese gıtmıstım kıloda vermıstım
Şimdi onuda yapacak halım yok . Pazartesıyı beklıyorum ne dıyecekler bakalım
kansizliga tahin iyi geliyor. Susamin icindeki demir orani cok yüksek. Kansizligi olanlarin özellikle koyu renkli meyveler yemesi de iyi. Visne, kiraz, siyah üzüm suyu gibi. Kizim vejeteryan ordan biliyorum. Bir de bir arkadasimin kiraz agaclari var. Kiraz mevsiminde hep kan degerlerinin cok iyi oldugunu söylüyor. C vitamini de yani portakal, mandalina da demir alimini yükseltiyor. bence bir süre tahin pekmezi deneyin.Cok tesekkur ederım
Evet bütün degerler cok alt sevıyede
B12 ignesi vuruluyorum ,d vıtamını alıyorum
Kan ılacıda alıyorum ama benım bunyemden 4 gunde gıden kan onu karsılamıyor galıba. Uzun zamandır hep düşük
Cok haklısınız pazartesı gıttıgımde bunlarıda tekrar gozden gecırmelerını isticem
Sizin ruh haliniz o kadar bana benziyor kiGercekten cok guzel soyledınız . Tamda bu . Ama bunun artık karekterımle alakalı oldugunu dusunuyorum ..yanı 40 oldum demekkı boyleyım ben. Düzelmez ama antıdepresan kıllandıgımda bıraz daha ıyı oluyorum .
Miğde sorunu olabilir ,benim kanimda buldular .Mahcup oluyorum işte sorun orda zaten
Bu evde yapacagım bir yemek bir düzen ,cocuklar okuldan gelınce sıcak yemek bulamayacaksa ben neden varım diye düşünüyorum.
Hatta yaptığım gunlerde sırf kızım mutsuz bır ortam gormesın annem bugunde depresyonda demesın ,üzülmesin stres olmasın dıye zorla yapıyorum
Gecen sene pilatese gıttım ,yürüyüş yaptım düzenliydim hatta 12 veya daha fazlası kılo verdım .
Şimdi onada gücüm yok ,yürüyüş yapayım dıyorum onuda yapamadım
Kan degerlerımde ferritin 3 filan onlarında katkısı var ,ilac içiyorum yukselıyor gıbı oluyor geri dibi görüyor. Adet kanamasının yoğun olmasından kaynaklı oldugunu soyluyorlar .
Boyle olmaktan mutluluk duymuyorum . Sorun oldugunu dusunuyorum
Pazartesi psıkytr randevum var beklıyorum bakalım ne yapıcaz
Yani cocukken görünüşte sevgi gördüm ama bılemıyorum ,babam cok otorıter ve baskıcıydı . Ne yasadım ne yasamadım hatırlamıyorum ,bazen kardesım hatırlatıyor .Sizin ruh haliniz o kadar bana benziyor ki
Ben şimdi 50 yaşindayim ve tamamen tükenmiş sendromu yaşiyorum .
Yıllarca antidepresan kullanarak çaliştim ,uğraştim ,evime çocuklarima, anneme babama yetişmeye çabaladım.
Sonuç olarak taktir yerine nankörlük gördüm ,kendi çocuklarım:dan.
Asil temel sorun: çocukken annemiz ve babamizdan yeterli onay ,taktir ve sevgi görmemiz .
Bİr söz vardir " annen bile sevmediyse seni kim sevsin"
Tamamen gerçek karşılıksız sevgi açlığı .
Siz kendinizi sevmeyi ,merhamet göstermeyi ,kendinizle kaliteli zaman ayirmayi oğrenmelisiniz.
Öz benliğinizi bulup onu kuçaklayip fazlasıyla, eskisiyle kabul etmelisiniz.
İlaçlar ayakta kalmayi sağlıyor ama eyleminizi ve düşüncelerinizi değiştirmezseniz hiç iyileşemezsiniz.
Belki günü birlik turlara çikarsiniz .
Ortam ve cevre değişimi her zaman iyi gelir.
Yeni yerler ,başka insanlar ve başka görüsler ve göreçeksinz cok insan ayni şeyi yaşiyor
Ben bu sira herksesi arkamda bırakıp gitmek istiyorum .
Kimseye tahamüllüm yok
Bene duydum . Genelde pekmez lımon yapıyorum ama duzenlı olmayınca işe yaramıyorkansizliga tahin iyi geliyor. Susamin icindeki demir orani cok yüksek. Kansizligi olanlarin özellikle koyu renkli meyveler yemesi de iyi. Visne, kiraz, siyah üzüm suyu gibi. Kizim vejeteryan ordan biliyorum. Bir de bir arkadasimin kiraz agaclari var. Kiraz mevsiminde hep kan degerlerinin cok iyi oldugunu söylüyor. C vitamini de yani portakal, mandalina da demir alimini yükseltiyor. bence bir süre tahin pekmezi deneyin.
2 şehir hadistanesinde birde unıversıtede docente gıttım hepsıde aynısını soyledı.bende araştırmayı bıraktım acıkcası.doktorunuz size dehb bu yasta cikmaz demis ya, ben o doktoru bir daha ciddiye almazdim. Dehb sonradan da teshis edilebiliyor. bir tanidigimiz elli yaslarina yakin onun doktoru dehb teshisi koymus.
Tekrar ilac kullanin bence, depresyondasiniz. Psikolojik rahatsizliklar cok katmanlidir. doktorlar da her seyi hemen teshis edemiyorlar. etseler de tedavisi her zaman kolay olmuyor. bence seveceginiz ugraslar bulun kendinize. En önemlisi de sevdiginiz arkadaslarla bol vakit gecirin. ben sizi cok iyi anlayabiliyorum.
Önce siz iyi hissedin ki hayatinizi devam ettirebilesiniz. her seyden önce kendinizi baskalariyla kiyaslamayin.
Iki yildan fazla bir zamandan beri menapoza giris yapmis bulunuyorum. menapozun bütün kötü belirtilerini yasadim. depresyon cok yogundu. Yataktan kalkmak istemedigim gibi cok da üzgündüm. Ki ben her zaman enerji dolu yasama sevinci olan biriyim. En sonunda hormon almaya basladim bana cok iyi geldi. Eski halime döndüm. Sonra bir birakmayi deneyeyim dedim. 40 gün sonra tüm sikayetlerim geri döndü.
Umarim en kisa zamanda düzelirsiniz.
Benim de öyle.AiziBanada b 12 yi iğne yapıyorlar ama yıne dusuyor işte dediginiz gibi.
Kalcadan vuruyorlarya cok agrı yapıyordu ya Benım demır deposu cok fena 3 . Onun yukselmesı sart
konudan bağımsız keşke kedilere verseydiniz afiyetle yerlerdiEvet haklısınız pazartesi randevum var bunun için
Kendım bırakmamalıydım,onunda vucutta baska yan etkılerı oluyordu sıkılmıstım.
Evet modum ve enerjım bazen gelıyor bazen gidiyor
İstek var ama icraat yok malesef ..
Dondurucuya pişmiş tavuk atarım ,suyunu atarım
Mesela pılav yada corbaya hemen didiklenmiş tavugu koyarım
Gecen haberlerde tavuktan zehırlenmıs cocukları gordum
Koca bır dıdıklenmıs tavugu çöpe attım
Halbukı oncedende cok yaptığım kullandıgım birşey
O an içime öyle kuşku girdiki..
Biley olmayacagını bıldıgım halde beynıme dur dıyemedım attım çöpe
Buda sacma işte okb takıntı
Bir anda saplandı ılla o tavugu at dıye beynımerror verdı attım
Halbukı bırsey yoktu.
Neyse gececek ınsallah
Bazen obsesifliğim tuttumu tutuyorBenim de öyle.Aizi
konudan bağımsız keşke kedilere verseydiniz afiyetle yerlerdi
Ev hanımlarının çalışan kocadan ev işleriyle ilgili bu kadar beklenti içinde olması bir bana mı garip geliyor bilemiyorum. Aynı şekilde çocuklar da okula gidiyor. Reelde de böyle midir acaba…Küçük çouğu ve kronik hastalıkları olan ev hanımlarını hariç tutuyorum tabii.+++
KOnu sahibesi butun gun evde, alti ustu 5 kofteyi bir tavada cevirip cocugun onune koyacak. Onu da yapamiyor mu yaniCocuk okuldan eve ac, yorgun geliyor yemekle mi ugrassin, evde oturan, isi olmayan yemegi yapar bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?