Günlük ev işleri yemek bulaşık

ben de hep levrek alirim pazarci ayiklar. ben alisverisimi yapip dönesiye fileto haline getirir
bence siz de ugrasmayin adama soyleyin ayiklasin bes saniyede. ustune zeytinyagli limon sosu tuz karabiber kekik ile karismis basit sosu dökün, varsa defne yapragi falan da atin ustune airfrierde onbes dakikada hazir olsun.
kendinize pratik seyler yapin.
ya da firin posetleri oluyor ya. tek seferde doldurun hepsinin icine patates biber misir parca tavuk arpacik sogan. koyun salcali tuzlu baharatli suyunu. sıkıca kapatin hepsinin agzini. dursun buzlukta.
yemek yemek dedikleri zaman alin birini, delin igneyle atin firina..beklerken de yanina bulgur pilavi yaparsiniz.
kendinizi yormayacak seylerle doldurun dolabi.
chatgpt cok akilli aslinda ona sorabilirsin sana detayli detayli anlatir.
misal kofteci yusuftan, sevdiginiz bir kofteciden kiloyla kofte alin, porsiyonlayip atin buzluga. yemek zamani koyun airfriere önce biberleri soganlari domatesi kizarsinlar, sonra atin kofteleri. yanina da yapin pilavinizi.
oh mis:)
cacik seviyorsaniz rendeli ayarda cekin fazla fazla, kavanozlayin, aksamlari icine yogurt su atip calkalayip sofraya koyarsiniz.
gibi gibi gibi..
kendinizi hiiiic yormayacak seyler bulun
Mesela 2 3 gün corbası salatası yemegı tatlısı yapıyorum biri burun kıvırdımı tüm yapma istegim kacıyor
bacim isyeri yemekhanesi mi orasi? hergun tatliya ne gerek var? her tatlinin icinde var bir su bardagi seker. dunyanin zararı. bosver arasira yap kiymetli olur.
ayrica madem haftada 2-3 gun yapmaya enerjin var fazla fazla yap iki gun ayni seyi yesinler :)
zeytinyaglilar vs ertesi gun daha bile lezzetli oluyor
Bunlar 3 te gelıyor düzenli yemk istiyor
Düzende oturtsmadım aksam 6 gibi yensin istiyorum
yulaf süt meyve kuru meyve bowl yerler mi? cocuklar sever genelde boyle seyleri. liseli zaten saglıklı besleniyormus. ortaokullu da icine cocopops falan atarsa o da sever.
bence boyle yapsinlar hem com doymazlar hem acliklari gider.
ya da kahvalti yapsinlar
kı herkes 3 ögün yemek yapıyormusta bı ben yapamıyormusum gıbı hıssedıyorum
benim aile evimde sabah kahvalti yenir aksam aksam yemegi. oglen acikirsan da ya cay koyar kahvalti yaparsin ya dunden yemek arttiysa onu yersin 3 ogunu ayri ayri hazirlamaya gerek yok evde kucuk cocuk ya da yasli yoksa.
Kızımda cok ıyı akıllı bır genc kız ama sabah okula gıderken bıle saglıklı seyler yapmamı ıstıyor. Gercı ben yapmıyorum dıye kendı kalkıp yapıyor .
kizinin yasindakiler avrupada tek basina okul/staj yasiyorlar prenses okula giderken yiyecegi yemegi bile anasindan istiyor.
bence cok yanlis yoldasiniz.
kiziniz sorumsuz bir insan olarak buyuyecek. annem de beni benzer şekilde yetistirdi, neyse ki özgürlük askim vardi da unide uzaklara gjdip kendi evime ciktim. ciktigimda cay bile demleyemezdim, soguk suya dem atmistim. evde sadece sutlu tatli yapmak benim gorevimdi.
sonuc olarak sorumsuz bir insan oldum ciktim. nisanlim benim tam tersim bir ailede büyümüş, cocuk yasta kendi isini yapmayi ogrenmis, 16sinda evden ayrilip okul/staj calisip kendini gecindirir hatta aile evine gittiginde camasirlarini yikadi yemek yapti, marketten birseyler verdi diye annesine aylik para odermis
boyle bakinca sacma gibi geliyor ama benim on katim sorumluluk sahibi bir insan. bir isi varsa savsaklamaz, bir gorevi varsa yapar ve sorumluluk sahibidir. yani kendimle kiyasliyorum cidden el bebek gül bebek büyütmek cocuga yarar degil zarar. 16 yasinda kiz hala kendi okulda yiyecegi yemegi hazirlamaktan aciz.
gercekten iyilik yapmıyorsunuz cocugunuza.
boyle sifir sorumluluk , "sen sadece dersine çalış" denen cocuklar ileride yetiskin olunca bir anda duzelip sorumluluk almıyorlar. aynen boyle devam ediyorlar.

Ergenken sigaranin külünü masasindaki portakal kabuklarina silken arkadaşim evlenince temizlik delisi oldu. Kendi evine cikan sorumlulugunu aldi zorlansa bile. Gayette sonradan yüklenene yükleniyor. Istemekle alakali 15 yasinda ergen, ergenlik yapar bundan doğal bisey yok bence ya 10-15 yasinda cocugu okuldan gelip mutfaga sokmayi marifet ve dogru bulmuyorum yemek bu ya 20 yasi da da ogreniliyor 30 yasinda da.
Anne calisiyo olsa hadi bi nebze de buuutuuun gun evde dururken ve butun hafta disardan yerken hala bi cocugun kasesini hazirlamaya bu kadar üşenen bir anne once kendi sorumluluk ogrenmeli ya cocuga gelene kadar. Evde bi tek liseli kiz yok orta okula giden cocukta var o en olcak o da mi kendi yapsin yani bu yemek yapilmali sonucta.

Evde olup cocuguna 2 tabak yemek pişirmeye üşenen kimseyi bilmiyorum. Ben üşenebilirdim yemek yapmayi ev islerini hic sevmem yani ama ona göre yaşiyorum.

Artırıyorum izninizle: çocuklar annelerini örnek alır. Gençken umursamasa bile belli bir yaşa gelince gördüklerini uygular. Annem fast food tercih etmezdi sağlıklı yemekler yapardı, evde gündüz televizyon açılmazdı. Şimdi ben de aynı şeyleri yapıyorum, gençken amaaan derdim.

Insanin içinde olanla da alakali evde duzenli disiplinli anneyle buyumus olanlar da bundan bıkıp yalniz yasamaya basladiginda biraz salabiliyor mesela ya da ayni sekilde devam ediyor.
Ben de demiyorum liseye giden cocuga full hizmet yaapsin mesela cocuklar odasini kendi toplayip temizlesin ama okuldan gelip yemek yaptirmak nedir yani, yalniz yaşasa aç ölcek degil yapar illa biseyler ama evde butun gun oturan anne varken sabahin korunde okula gidip eve geldiginde yemek hazirlamak cocugun gorevi olmamali ya.

bilmem bana normal gelmiyor 16 yasindaki kizin okulda yiyecegi yemegi bile annesinden beklemesi.
15-16 yas gayet okul beslenmesini hazirlayacak bir yaş
cocuklarin ders disinda da sorumluluklari, görevleri olmasi lazim. Çocuğun iyiligi için bu gerekli cocuga eziyet olsun diye degil.

ben tek yaşıyorum
ve 78 kilo olmamama rağmen (hayatımda 60dan fazla olmadım) evde çocuk hayvan vs. olmamasına rağmen, fiziksel kronik hastalıklara rağmen bu kadının yaptığından daha fazla yemek, temizlik vs. yapıyorum- çünkü dışarıdan yemiyorum evden çalıştığım için hep evdeyim.
tüm işimi de kendim görüyorum. oflasam da puflasam da.

hem çalışıp hep ev temizleyip hem çocuk yetiştiren kadınların hepsi elele tutuşup atlasın o zaman bir yerlerden...bu marifet değil hayatı böyle yaşamayı tercih ederken üstlendiğin bir sorumluluk.

sanki işe giden insanlar hergün aynı şeyleri yapmıyor. hergün aynı tıkalı yolda aynı serviste 1.5 saat işe gidenler nasıl gidiyor. o kadınlar eve gelince onları hergün ayrı bir mutfak, ayrı bir tezgah, ayrı bir ütü masası mı karşılıyo? işyerlerinde hergün festival filan mı var ya da? ben anlamadım ki...ki kadın zaten kafe kafe AVM AVM geziyormuş.

ayrıca h.efendi 17 sene önce ve 12 sene önce bebek sahibiymiş

17 sene önce ben de 17 kişiye yemek çıkarıyordum günlük, muhtemelen (kendi bebeğim olmasa da) toplamda bebek baktığım süreler de bu hanımın toplam bebek bakımına yakındır, fazla değilse. bunun dünya kadar ameliyatı var. kanser hastası var. aylarca yoğun bakımları var. var da var...

ne kadar kolay öyle "tek yaşıyorum"dan sonrasını okuyamıyorsunuz filan ya....
sanki hayatım boyunca tek yaşadım. ya da tek yaşayanların hepsi eve pizza söyleyip akşama kadar dizi izliyor.(ki böyle yapsa hakkı, sorumluluğu yok)

hepimizin hayatında dönem dönem günlük düzenli yemek yaptığımız, hasta baktığımız, sürekli bir yerlere koşuşturduğumuz ya da sürekli ev işi yaptığımız, 20 m2 odada yaşadığımız, 2 saat git 2 saat gel trafikte boğulduğumuz gibi gibi dönemler olabilir. sürekli evde olmaktan sıkıldıysa bezdiyse kendine meşgale bulsun. zaten 2 sene sonra kızı üniversiteye gider oğlu da dışarıda yiye yiye obez olur kız gibi bowl da yapmaz, ergenlikten sonra zaten ev yemeği de istemez böylece toptan kurtulur yemek yapmaktan. aferin, süper.

ben tek yaşamak istediğim için tek yaşıyorum. çocuk yapmak iste(ye)mediğim için yap(a)mıyorum. bu sorumlulukları alıp da ayyy yapmıyorum diyemezsiniz kusura kalmayın da. yetişkin hayat böyle birşey çünkü. evet herkes de tabii ki bişeylerden bıkıp yorulabilir, kimse robot değil ancak o zaman stor perde yıkamaz, çorba kaynatır. neyseki ki kadın zaten çocuklarım iş yapmıyor demiyor esasen. kendim yapmalıyım zaten yapacağım 3-5 şey var diyor.

zaten yapacağı 3-5 şeyi de çocuklar yapınca bitecek yani derdi bu kadının? çok hatalı düşünüyorsunuz bence.

ha ama ben hiçbir zaman çocukların yemek, ev işi vs yapmamasını da desteklemiyorum. bence herkese yaşına göre sırayla sorumluluklar verilmeli ve öğretilmeli. ama öğretebilmek için belli bir otorite bellki bir kapasite lazım...sen ne yaptın da ne bekliyorsun derler adama.

14 yaşında aile yanından ayrılıp, hayatın her sorumluluğunu almış bir kadın olarak premseslik destekleyebileceğim son şey olabilir çünkü sonra bu premseslerin hiçbir şeye elini sürmemesinin derdini başkaları da çekiyor, genelde. (yoksa bana ne herkes kendi hayatında ne yapıyorsa yapsın) ancak annesi devrilip yatarsa, aile 4-5 gün dışarda yerse, makarna yapmak işkence addedilirse, anne sürekli bezgin olursa söyler misiniz o çocuklar hangi rol modelle hangi olumlu teşvikle, hangi ödül-cezayla, hangi disiplinle ne öğrenip de nasıl ev işi yapacaklar?

hatta yine iyi o kızı sağlıklı yemek filan öğrenmiş hatta heves değil epey benimsemiş
yoksa kadın şu anda ne öğretiyor kızına "boşver kızım hiçbir şeye elini sürme, nasılsa bulursun bir koca, sıkılır gezer durursun, yemek bile yapmazsın, 2 çocuk doğurup hayatını garantiye alırsın" aynen bunu öğretiyor, ev işi yapmayı (ev işinin de canı cehenneme de) sağlıklı, düzenli, bir amacı bir gayesi olan bir hayat düzenini değil.

Yani senin mesajlarını biliyoruz burada 35-40 yaşında aile evinde yaşayan işsiz biri değil misin? Gerçekten evde annen varken kalkıp evi baştan aşağı temizleyip 2 çeşit yemek mi yapıyorsun öyle bi enerjin hiç yok valla. Senden 20 yaş küçük kız okul zaten yoğun evde annesi dururken kalkıp yemek yapsın annesi sanki günde 3 işte çalışan bi kadın. Ben 25 yaşıma kadar evde temizlik yemek yapmadım annem çalıştığı halde yapmadım hem anneme tepki hem de çoğu zaman okuyup çalıştığım için evde durmuyordum. 25 yaşında evime çıktım haftada 3 4 misafirim gelir çok güzel yemekler yaparım evimi her gün süpürüp silerim. kız zaten kendi öğlen yemeğini hazırlıyor bu kadınının kalkıp kahvaltı vs hazırladığını da sanmıyorum. sorun konu sahibi kızı değil

Tabi kiğ katılıyorum, ev kadınlığı/erkekliği iş bölümü demektir. Bütün gün evde oturuyorsan ev işlerini yaparsın, en azından yemek yapatsın ki dışardan gelenler aç yorgun gelince yemekle uğraşmasın hemen otursun yesin. Bir yemek de yapamayacaksan evde durmanın alemi nedir

Ya da burdaki kadınların kocaları serbest mesai ile çalışıyor ? Başka türlü her akşam 18.00da eve gelen adamın çamaşır katlama ihtimali çok düşük. Hatta o adam ben olsam sıfır

En doğru yorumlardan biri. Yoksa sağlıklı insana bu kadar zor gelmez.

Ya da burdaki kadınların kocaları serbest mesai ile çalışıyor ? Başka türlü her akşam 18.00da eve gelen adamın çamaşır katlama ihtimali çok düşük. Hatta o adam ben olsam sıfır
Ya gene evde küçük bebek çocuk varsa çamaşır da katlanır a yemek te yapılır ama tüm gün evde tek başına duran çocukları büyümüş kadın yada erkek farketmez, işten gelene yemek yap çamaşır katla ütü yap denilmemeli. Misal bir dönem eşim saat 13. 00 da evde olurdu . Çocukta yok o zaman . Akşam gelince ben bir tek akşam bulaşığını makinaya bulaşık koyardım. Tüm işler eşimdeydi

Ayrıca yapıyorlarmış evde iş kızı masayı kaldırıp çamaşır vs katlıyormuş. Yataktan çıkamadığımda da yapıyorlar demiş. Burada tek bi sorun var bence. Bi işe girse 3 saat çalışabilir mi konu sahibi hiç sanmıyorum. Kadını hizmetçi gibi kullansalar haklı diyeceğim ama o da yok. Kafasına göre ilaç bırakıp beyin kimyasını mahvediyor çocuklarına eziyet

bacim okuduğunu anlama sorunun mu var
ben zaten diyorum ki cocugu böyle sifir sorumluluk, "senin tek gorevin okula gitmek" diye yetistirmeyin sonra sorumsuz biri olur. benim de ailem üstüme titrerdi sonucta sorumsuz bir insan oldum ciktim" diyorum.
annesi her sabah kahvalti hazirladigini yazmis
kiz okula giderken kiza beslenme cantasi hazirladigini yazmis
kiz okulda gelince saat 3te yemek yedirdigini yazmis
yedigi önünde yemedigi arkasinda yetistirmek bence sacma. oteki desen ortaokula gitmis hala baligin kilcigini annesi ayikliyor.
benim ebeveynlik anlayisima sigmiyor böyle seyler. kendim de el bebek gül bebek yetistim bir yararini görmedim.
ayrica ben de cesit cesit yemek yapmayi severim, hatta her ay kknin yemek yarismalarina bile katilirim. konu "yaptigin banaysa ogrendigin sana" konusu degil ki. yemek yapmayı ogrensin konusu da degil. tabii ki büyüyünce ogrenir. ama o yasta bir cocuk kendi sorumluluklarini bilmeli. allah korusun anne 5 gün hastanede kalsa cocuklar acindan ölür. boyle yetistirmenin kimseye bir yarari yok

Bence okuduğunu anlayaman illa yorum yapıcam çok farklı olduğumu göstericem kafasında olan sensin kız zaten kendi yemeğini hazırlayıp ev işi yapıyormuş yataktan çıkamayan konu sahibi. Kız bence sabah kalkıp yemek hazırlasın evi süpürsün annesine yazık. daha ne yapsın bu kız? Merak ediyorum koca kadın halinde aile evinde sen nasılsın. Acından ölmüyorlar anneleri yüzünden gayet aktifler

benim okuduğum kisimda anne bir makarna yapacak olsa biri salcali biri yogurtlu biri sarımsaklı istiyormus , cocugu okula giderken saglikli seyler istiyormus, okuldan gelir gelmez aciktik diye yemek bekliyorlarmis, 6da tekrar yemek yiyorlarmis gibi olan bir döngü vardi. Kizinin da ara sira birseylere yardim ediyormuş
ama bence evde bir işbolumu olmali. arasira yapılan yardimin kimseye bir yarari olmaz. kadin evde diye de herkese cesit cesit menu cikarmak zorunda degil.
ben cok üzüldüm kadina
bir oglu şarıl şaril her gun iseyip hayatina devam ediyor
bir kizi saglikli beslenecegim diye annesinden herkesten ayri yemekler talep edip duruyor
3 çeşit yemek ve tatli yapiyor yaranamiyor kimse memnun kalmiyor
yetmez gibi kocasi eline sağlık demeye bile imtina edip "e.s" diyor.
o girmesin de kim girsin yetersizlik hissiyle depresyona?

Kaç yıldır makarnanın bir kısmını soslu bir kısmını sade yaparım. Bunu bir iş yükü olarak görmek hiç aklıma gelmedi.
Konu sahibi kızına her sabah kahvaltı hazırlamadığını yazdı aslında. Kızı hazırlayıp götürüyormuş, gün boyu o götürdüğü yemekle duran lise çağındaki genç eve çok aç gelir tabi ki yemek isteyecek. Üçde yediği yemekle günü bitiremeyeceği içinde yeniden acıkacak.
Nerede çeşit çeşit menü çıkarmış ben gercekten kaçırdım. Haftanın 4-5 günü dışarıdan yiyoruz diye yazıyor üstelik.
Eşiyle ilişkisi çocukların gayet normal olan taleplerinin sağlıklı bir şekilde karşılık görmesine engel olmamalı.
Tüm gün evde olan anne çocuklarına 2-3 çeşit yemek yapabilir ve bunda üzülecek hiçbir şey görmüyorum. Aile içi sorumluluk, görev dağılımı diye bir şey var. Babaya da hergün işe gidiyor diye üzülelim o zaman.
Çocuklar sorumluluk almasın demiyorum ama annenin yapacakları da bellidir genel olarak.
Oğlunun alt ıslatma sorununu da genetik diye oluruna bırakmışlar. Bu da kendi hataları.

Son düzenleme:
Ayrıca kaç koca, haftanın 4-5 günü dışarıdan yemeği kabul eder? Benim başka konularda öve öve bitiremediğim kocam kabul etmez mesela çok ağır depresyon falan geçirmiyorsam. Evde iki tane çocuk olacak ben yemek yapmayacağım günlerce dışarıdan söyleyeceğim. Konu sahibi, başka konularda çok rahat olduğunu da söylemiş evliliğinde. Ben çok kötü, depresyona sokacak bir koca göremedim bu konuda.

Gençler çok yer bu gayet normal bir şey. Anneye acımıyorlar, çok abartıyor gibi yazmışsınız ama öyle değil bence.

Ben çocuklara üzüldüm bu konuda hiç hemcins dayanışması yapıcam diye ay çocuklara sorumluluk ver diyemiycem, çalışan anneler bu kadar sızlanmıyor , çocuksuz halimizle biz eşimle 2 gün dışardan söylesek tembelleştik diye suçlu hissediyoruz. Haftada 4-5 gün dışardan yiyen kafe avm gezen bir hanıma çilekeş ev hanımı muamelesi yapmayalım çok güzel manipule etmiş herkesi. Bütün gün evde oturan biri 2 kap yemek yapmaya bu kadar eriniyorsa depresyon sorununu çözmeli bunun faturasını yaşıtlarının tek derdi dersken bir lise öğrencisi ödemesin. Ayrıca bir makarnaya salça birine yoğurt koymak iki farklı yemek yapmak mı güldürmeyin hanımlar ya. Valla çok güzel manipule etmiş herkesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…