Günlük ev işleri yemek bulaşık

İnsan depresyondaysa bırakın yemek yapmak, dişini bile fırçalayamaz. Normal insanlara bu çok abartı veya ütopik gelebilir ama durum bu. Aşırı depresyonda olduğum bir dönem, biten sıvı sabunun yerine yenisini dolduramıyordum. Ki bu işlem 40 saniye falan sürüyor. Depresyon böyle bir şey işte.
Konu sahibi terapi veya ilaçla tedavi görün lütfen.

Okulda öğle yemeği yemiyorlar mı, 3te niye acıkıyorlar?

Yinede bu yıpratıcı mı geliyor size cidden ? Balık dünyanın en kolay yemeklerinden bir anne çocuklarının boğazına kaçmasın diye ayıklıyorsa yoruluyor mu anlamadım gerçekten, sanki taş taşımadan bahsediyoruz.
Kendini yıpratan kadın biz eskiden simit yerdik şimdikiler sağlıklı şeyler yemek istiyor diye yakınmaz, aksine işler bu durumlar.

Şimdi sizin önceliğiniz depresyon sorununuzu çözmek olmalı. Burda bin tane de mantıklı öneri verilse psikolojik durumunuzu düzeltmeden bunlara uyamazsiniz. Kendi kafanıza göre ilaç bırakmanız çok yanlış olmuş mutlaka doktor kontrolüyle tedavi sürecinize devam edin. Bir de tek sorun depresyon mu ondan da emin olmak lazım güzel bir psikolojik destek alın mutlaka. Mükemmelliyetçilik sorununu da çözmeniz lazım belki sizi depresyona sürükleyen budur.

Onun dışında ikinci önemli sorun çocuğunuzun altına yapması. Onu şimdilik bez ile idare edin ama mutlaka en yakın zamanda kafanızı toplayıp o sorunu da doktor ya da psikolojik destekle çözmeniz lazım.

Ev işleri ve yemek meselesine gelince her şey mükemmel olmak zorunda değil ama düzenli bir şekilde minimum düzeyde de olsa yapılması gereken şeyler var onları belirleyip kendinize hedef koyun. Yaptığınızda kendinizi takdir edin. Ve işlerinizi kolaylaştirin. Anladığım kadarıyla bazen modunuz yüksek sonra birden düşüyor. Modunuz yüksekken çorbahi fazla yapın koyun kavanoza, köfteyi fazla yapın atın dondurucuya, yeşillikleri yıkayıp kurutup vakumlu kaplara koyuyorlar öyle yapın, tencere yemeğinizi fazla yapın ertesi gün de yiyin. Tavuğu fazla haşlayin atın dondurucuya. Ton balığı konservesi alım koyun kizinizin salatalari için. En azından içinizden gelmediği zamanlarda hazır yemeğiniz olur bir pilav yaparsınız veya kızım salata malzemeleri hazır doğrayiver dersiniz. Akşamdan dondurucuda ki tavuğu çikarirsiniz kızım sabah salatana koyarsın dersiniz. Yani elinizi tamamen çekmediginiz için vicdan azabı da çekmezsiniz depresyona sürüklenmezsiniz belki.

Kan degerlerinizin de düşük olduğunu söylediniz takviyeleri izi aksatmayin. Bir gün unutunca bırakıyorum demişsiniz gerekirse alarm kurun unutmayın.

Bu aralar bende öyleyim valla .. iç sesim gibisiniz şu an .

Bu denli herkese özel hayatta yapmam.Yapabildiğim kadarını bu kadar yapabiliyorum der geçerim ne demek herkese özel.Siz evin özel şefi değilsiniz.Oldugu kadar olsun herkes nasıl yemek istiyorsa özel olan kısmını kendi hazırlasın bebek değil hiçbiri sonuçta

Kadının işi hep zor bunu bilir bunu söylerim.

Allah sağlık versin bir şekilde evi döndüreceğiz mecbur

size özet bir tavsiye dr.unuzdan ferritin için serum isteyin unutuyorum demeyin kusuyorum ferritini ağızdan alamıyorum deyin.D,b12,ferritin vücudun yapıtaşları.Bunlar yeterli seviyede olmadıkça günde on tane antidepresan alsanız işe yaramaz.Nerden mi biliyorum?Kendimden

Aynı haftanın 4 günününde yemek yapmamış annenin balığın kılçığını ayıklamasını yıpratıcı bulmadım.
Sabah hazırlandığı yulaf lapasıyla tüm günü geçiren lise çağındaki kızının eve ne yemek var diye girmesini normal bulmayan, biz makarna yerdik diye defalarca yazan bir annenin bu konuda kendini yıpratma ihtimali sıfıra yakın gibi geldi bana. O yüzden gerçekten neyi yıpratıcı bulduğunuz merak etmiştim.

Ya bana onu pandemi döneminde vermek istediler
Bende sağlık ocağı doktoruma söyledim ay sakın ani şok ani ölüm dedi.ne alaka ben zaten panik atak hastasıyım,niye bana bunu soyledınız dedim . Onları duydumya bir korku girdi içime dahada istemedim.
Ama yaptıranlar cok memnun hep duyuyorum keske yaptırabılsem .

Eve girerken ne yemek var diye girmesini normal bulmayan derken !!
Haddinizi aşmayın saygı gosterıyorumda yok artık ya . Ben oyle bırsey demedım normal olan o ,anormal olan benim bu kolay görevi bile yapamamam dıyorum anlamıyormusunuz sız
Yuh artık ya yuh

bence vitaminlerinize de bir baktırmalısınız.Benim paikiyatristim depresyon tanısı koydugunsa tahlillerimi de görmek istediğini söylemişti.vücutta bir şeylerin eksikliği başka bir şeyleri de tetikliyor.
Bunun dışında olması gereken kilonuzdan fazlasınız bunu siz de biliyorsunuz.Bu da vücutta ağırlık yapar.Benim Suan 5 kg fazlam var malesef kendimi o kadar ağır hissediyorum ki size anlatamam.
Bir de ek olarak hayatta hiçbir zaman hiçbir şey dört dörtlük olmaz.mükemmeliyetcilik sizi çok ama çok yorar.hep başka bir aksilik ya da bir şey illa ki çıkar olduğu kadar olması da bir şeylerin en azından tıkırında gitmesi için yeterli.Öncelikle ruh ve beden sağlığı diyorum.Siz kendinizi iyi hissettikçe zaten bir şeyler yoluna girecek.Gözünüzde dağ olan setler hafifleyecek.

Hamilelik dönemimde b12 için iğne vermişti doktorum çok yükselmişti o zaman.Sonra yine düştü ve hep hap damla formda veriliyor.Kusuyorum demek hiç aklıma gelmedi.tekrar nasıl iğne formda alabilirim diye düşünüyordum

Cok tesekkur ederım
Evet bütün degerler cok alt sevıyede
B12 ignesi vuruluyorum ,d vıtamını alıyorum
Kan ılacıda alıyorum ama benım bunyemden 4 gunde gıden kan onu karsılamıyor galıba. Uzun zamandır hep düşük
Cok haklısınız pazartesı gıttıgımde bunlarıda tekrar gozden gecırmelerını isticem

Banada b 12 yi iğne yapıyorlar ama yıne dusuyor işte dediginiz gibi.
Kalcadan vuruyorlarya cok agrı yapıyordu ya Benım demır deposu cok fena 3 . Onun yukselmesı sart

Ya biz çalışanlar her gün farklı iş mi yapıyoruz sanki. Misal ben diş hekimiyim. Her gün hasta bakıyorum. Ne yapayım benim mesleğim. Siz de tüm gün çocukları okulda kocası işte olan ev hanımısınız. Yani aynı şeyi kendi çalışan kocası evde olan biri yazsa o koca çoktan yapa tutulmuş hatta boşaltılmıştı bile. Kusura bakmayın günün 8 saati evde tek olup çocuklarına makarnayı yoğurtlu sarımsak mı yoğurtlu yada salçalı yapmayı zor görmek sadece tembellik. Hatta arabanız altında kimse harcadığınıza karışmazmış rahat batıyor size. Bir de demişler lise de ki çocuk yemek yapsın. Oldu anne bir taraflarını devirip tüm gün yatacak okuldan gelen çocuk yemek yapacak. Şaka gibi yorumlar ya .

Neyi yuh?
Biz poğaça, kek yerdik makarna yerdik, bizimkiler eve ne yemek var diye giriyor yazmadınız mı? Sürekli kendi çocukluğunuzla kıyaslayıp biz onu yerdik bunu yerdik yazıp durdunuz. Bu mu çocukların isteğini normal bulmuş haliniz? Normal bulsanız bu kıyasa girmezdiniz.
Haddimi aşmıyorum, sizin yazdıklarınız bunlar.

Evet haklısınız pazartesi randevum var bunun için
Kendım bırakmamalıydım,onunda vucutta baska yan etkılerı oluyordu sıkılmıstım.

Evet modum ve enerjım bazen gelıyor bazen gidiyor
İstek var ama icraat yok malesef ..
Dondurucuya pişmiş tavuk atarım ,suyunu atarım
Mesela pılav yada corbaya hemen didiklenmiş tavugu koyarım
Gecen haberlerde tavuktan zehırlenmıs cocukları gordum

Koca bır dıdıklenmıs tavugu çöpe attım
Halbukı oncedende cok yaptığım kullandıgım birşey
O an içime öyle kuşku girdiki..
Biley olmayacagını bıldıgım halde beynıme dur dıyemedım attım çöpe
Buda sacma işte okb takıntı
Bir anda saplandı ılla o tavugu at dıye beynımerror verdı attım
Halbukı bırsey yoktu.
Neyse gececek ınsallah

Bende oldum olası hiç hiç sevmem ev işlerini. Keşke herşeyi birileri gelip yapsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…