akşam yemegim degiştiii.. Kayınvalideme yemege gıdıyorum. Enginar-pılav varmış. Engınar yerım ben :)hemen menumu yazayım, ne cok konusmususnuz yıne maşallah. Okuyamadım valla hepsını.
Sabah: Aç karna 2 baklava
Kahvaltı: 1 grissini, 1 kk kaşar peyniri, yarım bardak çay,
ara: 1 yeşil elma
ogle: 4 yk mantarlı tavuk,
ara: Elma
akşam: 4 yk kabak yemegi, 1 grissini.
sana küstük biiiiz.gelmıyorsun hiç.sizelere uzaktan bakıp kaçıyorum,bi inme insede bende gelsem aranıza
tşk ederim canım yeni icatım bugün buşekil yapacam dukanhidrat yarında sadece protein günü yapcam cumaya kadar fark etcekmi bakalımm
beğeninmi bebeğimYaa ben dukan ekmeğini yapıp soğuyunca dolaba koymuştum dolapda geri ıslanmış hamur gibiyi bende tavuklara attım ıygg igrençtii
bir alamadım şu ruşeym i sen nerden almıştın 1 2 güne kadar alayım gidip pöööff
vallahi sen benim içimi okuyorsun 1 ısırık çikolata için yaptım dukanhidratı ahahah
canım bende senin gibiyiim 2 gün dikkat ediyorum 3. Gün öküz gibi yiyorumm
benimde evde şuan 3 erkek efe ile 4 erkek var ve her yemeği istemiyorlar
ne yapacağımı şaşırdımm gene iyi dikkat ettim
sende üzme kendini kızartmayıda annen yapsın yesin sende in aşağıyaa spor aletlerinde az spor yaap
hehe ben 160 ım ozaman 80 zaten benim belim 80 altına indi kii
kızlar bu sizi şaşırtmasın bence maksimum ölçüdür bu ölçünün üstüne çıkınca tehlikeye giriyorsunuz demek istemişlerdirr
bende bura açmak isterim gözümü ama evli olunca neyazıkki işle açıyorsun gözünü
sabah sabah özellikle soğuk soğuk baklava ne gider beeeeeaaahhhh
ama olmamışş ne o sabah sabah yemişsin 2 gün öncede kızmıştık saana
bidaha olmasın bakalım
nerdesin fıstık senn gelsene ne uzakdan uzakdan bakıyon
anam yok yaaa bu akşam tavuk ve ayranın yanına salata közlenmiş biber ve 1 dilim ekmek yedim tamamen dukanın dışına çıktım offff
yarın geri 64 olurum bakalımm
yokk canım samanı küçük elekle eledim un gibi döküldü 1 su bardağı çıktı onla yaptımm yarın yemeğe başlarım dolaba koydum
2 yk yerine 2 dilim ekmek yesem yeter herhalde dimi
lisedeyken ütülüyorduk kızz tam bundan 10 sene önce
gittigidiyorla ve hepsiburadadan bakıyorum neyse zaten bu akşam kaldı çarşıdada bakayım hem yakından görmüş olurum ürünleri
fiyat araştırmasıda yaparım sanki bana lcd tv alıyom ahah
canım bende izledim o proğramı falafeli burda hiç görmedim barbunyayıda öyle yapanıda görmedim
batırığıda bazıları tahin ve susamla bazılarıda kavrulmuş yerfıstığı ile yapıyorlar biz kavrulmuş yer fıstığını robotdan geçiriyoruz rendelenmiş domates,bulgur,bol salatalık,maydanoz,nane,kurusoğan,salça ve baharat katıp yapıyoruz bulgur yumuşayana kadar yoğuruluyor sonra içine soğuk su katılıyor çorba kıvamına gelince içine haşlanıp minik minik kıyılmış lahana katılıyor vee doyasıya içiliyorr oooohhhh içine taze fesleğen katıncada mükemmel oluyor ben evlenmeden önce bilmiyordumm ilk yediğimde kusacaktım nerdeyse ama şimdi 2 koca kase içiyorum ahahah
dukan yapınca bende meyve istiyorumm tatlı istiyorm fındık fıstık istiyormm
salatayı bile özlüyo insan
ohh ohhh o iyi ballıymış
bizde yarıya düşürdük zaten eski yediğimi yiyemem kesinlikle şimdii
erkekler kadınlara göre daha çabuk ve daha çok kilo verirlermiş tatlımm
brak polemiğe girme ahah
illa kaçamak yapmanmı gerek tatlımm yeme
canın çikolatalı bişe istediği zaman 1 bardak kakao yap iç inan kesiyo
yada süt tarçın
ne oldu kim üzdü seni söyle hemen boyunun ölçüsünü alayım
hem ben facedeyim gelsende geçen yarıda kalan konuşmamızı tamamlasak
bana bişeler anlatıyordun tatlm
akşam eşim ve abisi tavuk yaşpasta çekirdek ve sıcak sıcak pide alıp gelmişlerr
ben makarna yapcaktım mangal yapalım dediler
iyi oda uyar dedimm ama bi baktım yaşpasta çekirdek pidee öffffff dedim yapılırmı bu ben diyetteyim dedimm
kayınım bu akşamlık bırak yarın devam edersin dedii
ben gidene kadar yee ben gittikden sonra devam et diyo
ama ben ne çekirdekden aldım nede pastadan sadece 1 dilim sıcak pide kopardım yedim
yaşpastamıda minicik kestim 1 çatal aldım gerisini oğluma yedirdimm buda büyük başarı benim için ahahah
yarın birileri gelsede yaşpastayı yedirsem onlara
bugün fena gitmedim menümü yazayım. öğlen dışında düzgün yedim.
sabah
nesfit+süt
ara
3-4 çilek
öğlen
1 parça ızgara tavuk
1 tabak makarna
ara
3-4 hurma
nescafe şekersiz
akşam
2 dl tam buğday ekmek
1 tabak kıymalı semiz otu yemeği
yoğurt
su: 2 lt bitmek üzere
3 bardak da elma-limon kürümden içtim.
spor: yok
vallahi şekerim menü iyi güzel de şu öylenki 1 tabak makarnayı beğenmedim
makarnayı öyle 1 tabak değil 2-3 kaşık icez sadece hatta kaşık yerine çatalda olabilir yani
merak etme anam cıs yok varsada ufacık tefecikkız napıosan yapta kaçamak yapma bari belli ne dukan ne karbonhidrat ne dukanhidrat yapabilcen en iyisi karamelek diyeti yap sen:) ama cıslarda yeme
ben sana kızıyorum ki sende bana kız diye tatlımmakşam yemegim degiştiii.. Kayınvalideme yemege gıdıyorum. Enginar-pılav varmış. Engınar yerım ben :)
sana küstük biiiiz.gelmıyorsun hiç.
ama sizde herşeye kızıyosunuz yaaaa. Az yıyorum kızıyosunuz.anoreksıa olcaksın dıyosunuz. Mantı yıyorum kızıyosunuz. Bal-klavaya kızıyosunuz. :18::18::18: Aglarım ama yaaaaaaaaa
Tamam baklavayı yedim ama gerı kalanında az yıyorum işte. Dengelıyorum :) olmaz mı ole ama yaa
kızzz kaç kilo oldun sen hiç haberim yokkkızlar ben bi cacık yapmadan eriyorum ya sonra hepsini dana gibi geri almıyım.
bu arada üst komşum zayıfladım diye bana havalanıyodu ekmeği kestim bilmem ne meğer korse giyiyomuş ahahha bide ne öğrendim mors etcem onu
eczacı tanıdık bizim 9 kutu zayıflama tozu satmış buna hahaha kimi kekliyon sen bee öcümü alcam nihahahah
ben kendim icat ettim diyetimi isminide dukanhidrat koydum var olan bir diyetin ismini değiştirip kısaltmadımki tatlım
cnm bnm gördüğüm batırık kuru batırıktı seninkisi sulu olan mı ki? ölesi de varmış da hnai bnen bildiğimden değil yani
cnm ben yeme yapma demicem kendime bugun de dünden sonra batırdım menü falan demeye bin şahit ister, ha yazıcam siz de görün diye ama şu an diyet modunda değilim yarın devam etme kararı aldım
bu arada ben öyle kakao falan içemem, tıkıyor beni o zaman daha çok tatlı yiyesim geliyor
ben evdeki onca şeye rağmen yine ucuz atlatıyorum durumu, inanın benim gibi her an mutfakta olsanız ve her iş sizde olsa, görün bakalım diyet yapılıyor mu? ben yine kendimi frenleyebiliyorum
tozlu şeyler boğazımı tıkıyor nefesim daralıyor o zaman da... tarçın, kakao falan... iş hem iradede, hem de ortamda cnm
ben diyet moduna sokmuyorum artık kendimi, o zaman motivasyondan çok moral bozukluğu yaşıyorum, zorlama yaptığımda beynim inatlaşıyor
o yüzden herşeyi kendi haline bırakıyorum, canım ne istiyorsa, ona ölçülü bir şekilde verme kararı aldım, gerekirse 1 yılda gitsin nasılsa az da olsa veriyorum önemli olan da bu...
bugun ölçtüm kendimi, bel incelmeye devam ediyor basen aynı yerinde sayıyor, yürüyüş şart ama bu yollarda zor oluyor en kısa zamanda spor ayakkabısı almam lazım bakalım işte ne zaman:44:
bu aralar facebooka girmiyorum cnm
moralim de şu an yerinde değl bi ara anlatırım sana ama
bir ara msj yaz barii ben olmasamda olur tatlım
yürüyüş banada şart şu aralar gene bahçede işler var şu işler bitsin mustafa bırakırım efemiii sonra yürüyüşe giderim
işte en sinir olduğum şey...
ama şu var, ben artık diyetteyim demiyorum, ama annem diyor diyette diye... dememek lazım, o zaman inatlaşıyor millet
sadece yemiyorum, canım istemiyor ya da karnım tok falan demek lazım ama işte...
sen de iyi yapmışsın afiyet olsun tatlım
bu arada dukanhidrat adına bayıldım ama lütfen kısaltma ve karışım isimler yapmayalım arkadaşlar
belki bana kızcaksınız ama ben mesela k.hidrat yazarım kısaltma amaçlı ama asla karbon diyeti falan demem çünkü onun adı karbonhidrattır, kısaltmalar yanlış yapılıyor ben birçok topikte görüyorum bu yanlış
ben biraz kuralcıyımdır işte, illa doğrusu yazılmalı
tabii biraz okuyunca ve içeriğini de bilince, kısaltmalar yanlış oluyor ve bu bana itici geliyor
popüler diyetlere gelince... dukan çok sert bir diyet, sadece protein ağırlıklı, k.hidrat diyeti de aslında protein ağırlıklı ve içinde k.hidrat olan yiyeceklere puanlar verilmiş ve hesaplarla uğraşmak gerekli...
size tavsiye edebileceğim bir diyet var, o da Gİ diyeti, biraz k.hidrat biraz monti biraz karatay diyeti gibi aslında hepsinin karışımı, özellikle monti+karatay karışımı bişey
düşük glisemik indekse dayalı beslenme yani...
işte diyoruz ya patates, havuç, bezelye, beyaz un, şeker yemeyelim sebebi insülini direkt yükseltip düşürmesnden dolayı
glisemik indekse dayalı beslenme aslında ömürlük bir plan keşke uygulayabilsek...
bakalım, bununla ilgili bir dyt kitap yazmış almıştım göz ucuyla da okumuştum ama işte psikolojimi iyice tam olarak hazırlamam lazım
şu aralar bi moral bozukluğu yaşamaktayım ama inşallah yarın yeniden başlıcam
bugün fena gitmedim menümü yazayım. öğlen dışında düzgün yedim.
sabah
nesfit+süt
ara
3-4 çilek
öğlen
1 parça ızgara tavuk
1 tabak makarna
ara
3-4 hurma
nescafe şekersiz
akşam
2 dl tam buğday ekmek
1 tabak kıymalı semiz otu yemeği
yoğurt
su: 2 lt bitmek üzere
3 bardak da elma-limon kürümden içtim.
spor: yok
menü güzell öğlenki simitde benim makarnam gibi ahahah mahsum değil yaniikimsecikler yokmuş ama bende berbat menümü yazayım
sabah
2 dilim kepek ekmeği arasına peynir,domates,pul biber.
1 bardak tarçınlı yeşil çay
ara
1 kupa çay
öğlen
1 simit ( dışardaydım)
akşam
1,5 kabak dolma,1 kase cacık
su dışarda olduğum için anca 1,5 litre olmuştur
spor olarakta yaklaşık 4 saat çarşıda dolandım
ayaklarım şişti vallahi
herkesler uyudu heralde
bende çıkıyorum yarın görüşürüz
Random: canım bende denizin dediğine katılıyorum makarna biraz çok olmuş ama onuda herzaman tüketmiyosun bugünlük böyle olsun buarada sizin hurma ağaçlarınız mı var kızz habire hurma yiyosun ben marketlerdeki hurmaları sevmiyorum bi tanıdık hacca gitmişti ordan getirmişti azcık okadar güzeldiki yemeğe kıyamıyorum o hurma harici hurmalar çok şekerli yapar gelio beğendiğin marka varsa tavsiyene uyarım bebişim
yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış :))kızlar ben bi cacık yapmadan eriyorum ya sonra hepsini dana gibi geri almıyım.
bu arada üst komşum zayıfladım diye bana havalanıyodu ekmeği kestim bilmem ne meğer korse giyiyomuş ahahha bide ne öğrendim mors etcem onu
eczacı tanıdık bizim 9 kutu zayıflama tozu satmış buna hahaha kimi kekliyon sen bee öcümü alcam nihahahah
valla az yemek yedıgım için zaten kılo veremıyorum. :) ama cok yıyıncede mıdem rahatsız oluyor. tatlı bısey yemegıncede kan sekerım dusuyor. bırde sımdı ababmdan dolayı ıse yalnız gıdıp gelıyorum ve 40+40 hergun 80 km araba kullanıyorum trafıkte. kısaca kendime ıyı bakmam lazııım.. nasıl bahane ama :)kızlar mesajlar silindi sinir oldummmmmmm
aklıma geldiğince yazayım bari....
minikkim menün güzel, enginar da güzeldir afiyet olsun
dediklerine de katılıyorum, ben yemek beğenmeme adına yazmamıştım sadece diyet menülerinde genelde aynı şeyler yenmiyor metabolizmanın aktif çalışması açısından o nedenle demiştim
yoksa elbette ki Allah ne verdiyse yicez, nimeti beğenmemek olmaz
bu arada baklava için afiyet olsun, şifa olsun, ztn az yiyorsun senin de enerjiye ihtiyacın var anacım
gamzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kız öle gelip gitme yapma bakıyım
ya adam gibi gel katıl ya da gerisini sen düşün
valla biraz çemkireyim de gaza gel bakalım
sen benim elime düştün müüü? düştüüüüün :) o makarna ne öyleeee? hıc yakısıyormu senın gıbı bır hatunaa. ayıpladım, kın kın kınadım... aaaaaay bırde pasta ymiiiiş. hemde 2 çataaaaaaaaalbugünkü saçma sapan menümm
sabah
1 dilim ekmek
2 sosis
1 kk peynir
2 dilim domates 1 tutam maydanoz
1 avuç erik
1 tabak kıymalı makarna
1 kase cacık
yarım elma
2 çatal yaşpasta
salata
misafirliğe gitmiştik ordada
yarım elma ve 1 kakaolu bisküvi 5 6 badem 2 tüm ceviz yedim
su 2 lt geçti yeşil çay 1 bardak 1 bardakda kakaoo
Günaydın bebişler dünkü sebze+protein menüm
Sabah: dukan ekmeği arasına light üçgen peynir sürüp yedim 1 kupada light süt içtim
Ara: Filtre kahve
Öğlen: Izgara tavuk şiş,buharda pişmiş kabak yeşil ve kırmızı biber ve yoğurt
Ara: öğlenden kalanları yedim
Akşam: 1 tabak taze fasülye,light yoğurt peynir ayran
Ara: kalan dukan ekmeğim ve light meyveli yoğurt
Dün komşular bize çalışmış resmen ne çok seviliyoruz Allahım bitanesi en sevdiğim börekten yapmış makarnalı börek aynı su böreği gibi oluyo bitaneside pasta yollamış ama yemedimmm :)
Su: 2 litreyi geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?