cnm bak diyet psikolojisi denen bişey kalmadı demişsinbenim diyet psikolojisi denen bi şeyim kalmadı artık benimki direk psikolojik bozukluk. millet ne kadar güzel olmuşsun dedikçe benim inanasım gelmiyo hala kendimi şişman hissediyorum. ve en önemlisi de kaçamaklar benim için büyük pişmanlık. içime oturuyo resmen.
arkadaşlar bugun size bişeyler sormak istiyorum, malum diyet yapıyoruz ama bu süreçte psikolojimiz de çok önemli bizim için
bu sorular aklıma diyetle ilgili bir kitap okurken geldi tabii dünkü Sevgimin diyetisyeninin dedikleriyle beraber düşününce kendime de sordum size de sormak istiyorum, tabii birden fazla soru olabilir şimdi yazdıkça artacaktır diye düşünüyorum
- diyet yaparken kendinizi nasıl hissediyorsunuz? yani bişeylere uymak zorunda olmak ya da belli sınırlar içinde yemek yemek sizi nasıl etkiliyor?
- kaçamak yaptığınızdaki hisleriniz neler?
- diyelim ki menüde kızartma var ama aynı zamanda da sebze yemeği var. ama canınız kızartma yemek istiyor. ne yapardınız? hangisini yerdiniz?
- seçtiğiniz sebze diyelim... sağlıklı bir seçim yaptınız ama canınız kızartma çektiği için tatminliğiniz ne derecede olur? oh iyi ki kızartma yemedim mi derdiniz yoksa canımın çektiğini mi yeseydim keşke diye ikileme mi düşerdiniz?
- kızartma yediniz dersek eğer, sebze yemeğini yemediğiniz için pişmanlık duyar mıydınız? ah keşke sebze yeseydim kızartma yedim kötü ettim her canımın çektiğini yemek zorunda mıyım sanki mi derdiniz?
bu örnekler uzatılabilir tabiii... hani pastayla meyve arasında tercih yapmak olabilir ya da başka bişey...
bu soruların cevabını ben de vericem, dün menüde kızartma olduğundan ben ondan yedim ve ordan yola çıkarak örneklendirdim
asıl mesele, diyette psikolojiniz nasıl onu merak ediyorum tabii ben önce kendimi sınıyorum ama aklımıza takılan şeyleri kendimizde saklamak yerine paylaşmanın daha iyi olacağını düşündüğümden yazıyorum
- mesela bu süreçte kendinizi hangi yönden eksik hissediyorsunuz?
- neler diyet yaparken moralinizi bozuyor? vs vs sorular çoğaltılabilir sizler de bunları yanıtlarken aklınıza takılabilecek şeyleri hem kendinize sorup hem bu soru listesine ekleyebilirsiniz, hatta süper olur
biz de kendimize sorarız
işte şimdilik bu kadar....aklıma gelenleri paylaşma gereği duydum
zayıflama süreci sadece diyetle sporla olcak iş değil bir de bunun psikolojisi var tabii...
cevaplarınızı bekliyorum şekerler...
hadi şimdilik ben kaçtım,
hoşçakalın
öpüldünüz
sevgiler.........
Lilycim, sorularına bende cevap vermek isterim ama genel olarak kaba taslak anlatayım duygularımı.
Diyet deyince herşeyden mahrum kalacakmışım gibi hissedip hep yemek düşünüyorum otomatikman acıkıyorum.
Her zaman düzenli yemek de bi yerde bayıyor. Misal öğle yemeği yapmak çok zoruma gidiyor çünkü evde tekim canım istemiyor.
Ben önceden sadece kahvaltı yapar akşama kadar annemi beklerdim.
Ne bilim sürekli yemek canımı skıyor.
Belki daha önceden yeme alışkanlıklarımızı edinseydik şimdi kilo problemimiz olmayacktı.
Ve daha baya yolum var bu kilo verme yolunda.
Zayıflasamda kendimi güzel bulamıyorum artık
cnm bak diyet psikolojisi denen bişey kalmadı demişsin
peki madem psikolojin bozuk, bu konuda destek almayı düşünmez misin?
bak bnm okuduğum kaynaklarda ve izlediğim diyetisyenlerde gördüğüm, diyet işinin 3 ayaklı olduğu bi ayağında dr ve dyt, dğer ayağında egzersiz uzamnalrı 3. ayağında da psikologların olması gerektiği....
bence düşün cnm sen bunu... kötü bişey diil sonuçta... bedenimiz kadar ruhumuz da hasta olabilir biz bilinçli okumuş insanlarız
cnm aslında illa ki her birini cevaplandırmak zorunda değilsin bnm demek istediğim tam da yazdıklarındı...
kısaca diyet psikolojini nasıl etkiliyor?
şimdi sen listelere gelemiyorsun galiba benm gibi
listeyse o liste bnm kafama göre olmalı mantığındasın aynı ben
ama sağlıklı beslenmen gerektiğinin de bilincindesin, gerçekten bilinçli birisin kendini geliştiriyorsun boş bi ev hanımı değilsin gerçi bu topikte hepimiz öyleyiz ayrım yapamam, maşallah bize
tabii burda okudukça yazdıkça bilgimiz çok artıyor tabii önce merak o yoksa napsak boş
sana döncek olursak,
öncelikle psikolojikman hazırlaman lazım kendini
akşama doğru atıştırma ihtiyacın hem psikolojik hem fizyolojik...
günüz yemediğin için ve akşam da çekirdek yeme alışkanlığından dolayı hem kendini psikolojik olarak ona odaklıyorsun hem de açlığını onla bastırmaya yöneliyorsun
şu an diyet falan yapma
ama gel burda paylaş menünü
sana eleştiri yapmak yerine yanlışlarını söyleyelim kendince psikolojik olarak hazırlanırken, aynı zamanda önerilerimizi de dikkate almaya çalış zamanla hep birlikte yanlışlarımızdan kurtulalım olur mu cnm?
hadi bizi bırakmaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yok canım bırakmam merak etme :))
diyet yapmasamda aranızdayım dikkat etmeye çalışıyorum işte
benimki biraz pisboğazlık bacımm
sabah kahvaltısı benim için çok önemlidir
atlamam kahvaltımı hafif ediyorum
öğlende süperim ama akşam 6 dan sonra içimdeki canavarı tutamıyorum anacım
ye ye ye deyip duruyor hain
ama buraya yazdığımdan beri yemiyorum tutyorum kendimi karnımın ve beynimin gurultusunu durduramasamda
kahve içiyorum bitki çayı içiyorum
pskilojik biliyorum ben zaten sırf bu duygusal açlık yüzünden kilo aldım canım
işten çıktığımda 62ydim ben yani bundan bir buçuk yıl önce
2 ayda 68 gördüm tartıdaçok stresli günlerdi benim için hayata küstüğüm bir dönemdi yemekten aldım hıncımı resmen
sonrada bir türlü toparlamadım kendimi işte
burda 66ya kadar düştüm ama gerçekten istemeyince olmuyor kızlar zoraki yapılan diyetler sporlar bir haltta yaramıyor hemen sıkılıp bırakıyorsunuz
ne yaparsak yapalım gerçekten istemedikten sonra boşş
yulaf kepeği aldım bugün. heveslendim şu dukan ekmeklerinden yapıcam. pembe diyodu galiba bi kadın normal diyet yapıyomuş ama ekmeği dukan ekmeği şeklinde yiyomuş falan diye. mantıklı geldi bana da. deniycem bakalım. inşallah güzel olur ya pek de pahalıymış. 6,45 verdim 1 pkt yulaf kepeğine:26:
doğalsanmı aynen bende o fiyatı vermiştim
hem 400 grm
bende arada yoğurtlarıma katıp yiyorm canım ekmek yapmasan bile yoğurduna ekleyebilirsin
evet cnm migrostan aldım doğalsan marka. başka yerde de bulamadım zaten.
bende migrosdan almıştım başka yerde bulamamıştım sürekli almam vallahi yarım kğ bile değil dünyanın parası
sendeki bu durum kıtlık psikolojisi gibi bişey heral:44:Lilycim, sorularına bende cevap vermek isterim ama genel olarak kaba taslak anlatayım duygularımı.
Diyet deyince herşeyden mahrum kalacakmışım gibi hissedip hep yemek düşünüyorum otomatikman acıkıyorum.
Her zaman düzenli yemek de bi yerde bayıyor. Misal öğle yemeği yapmak çok zoruma gidiyor çünkü evde tekim canım istemiyor.
Ben önceden sadece kahvaltı yapar akşama kadar annemi beklerdim.
Ne bilim sürekli yemek canımı skıyor.
Belki daha önceden yeme alışkanlıklarımızı edinseydik şimdi kilo problemimiz olmayacktı.
Ve daha baya yolum var bu kilo verme yolunda.
Zayıflasamda kendimi güzel bulamıyorum artık
bendede diyet psikolojisi kalmadı. bişelere uymak beni kasmıyor aslında.kaçamak yaptığım zaman hiç mi hiç pişmanlık duymuyorum yerken tadını çıkara çıkara yiyorum yedikden sonrada pişmanlık duymuyorum ama tartıya çıkıp kilo aldığımı görünce oturup ağlayasım geliyor daha çok hırs yapıp dikkat ediyorm
mesela kızartma ve sebze yemeği sunmuşsun ben kızartmayı seçerdim mutlakadediğim gibi yedikden sonrada pişmanlık duymazdım haa diyete başladığım ilk sıralar olsaydı kesinlikle yedikden sonra oturur ağlardım yada mutlaka sebzeyi seçerdim ama 7 ay oldu diyete başlayalı ve bende iyice utanmaz oldum yüzüm bile kızarmıyor artık
ben senin aksine bu 3+3 olayını çok sevdim düzenli saatli yemek çok uygun bana
3+3 beni kasmıyorda aralarda çikolata tatlı yememek beni kasıyor
ben öncedende böyle besleniyordum ama aralarımda mutlaka çikolata gofret oluyordu
cnm bak sabahları aç karnına, şekerli şeyler yemenin ne kadar lezzetli geldiğini çok iyi bilirim ama mümkün olduğunca yememeye ve kızına da yedirmemeye çalış olur mu?menümüde yazayım
sabah bir lokma kek ve tost
ara 2 kayısı kızımın tostundan kalan 2 lokma
öğlen çorba ve az bulgur pilavı
ara kayısı
akşam bir kase çorba
merhaba kızlar menümü sunuyorm
sabah
1 buçuk dilim tahıllı ekmek
omlet
3 zeytin
1 kk peynir
domates salatalık çarliston
1 çk kayısı reçeli(kendim yaptım)
1 bardak tarçınlı lıght süt+12 çig badem
1 tabak güveç
1 kase cacık
1 dilim tahıllı ekmek
soğan+turp+çarliston
5 kayısı
1 avuçiçi kuruüzüm+leblebi
5 yk kabak
1 dilim tahıllıekmek
yarım kase cacık
1 domates
bugün menüm dolu dolu ama halen yemek isteğim var
2 lt geçti suyum 3 olur
2 bardak çubuktarçınlı yeşilçay+1 bardak kirazsaplı form çayı
35 dk bisiklet bindim
Kızlar benimki benden fotoğraf istiyor ya. Ben istedim diye özellikle takım elbisesini giyip çekindi, gönderdi.
Şimdi ben yok çekinemem dersem bozuşuruz. Ve ben resim çekinemiyorum. Geçen yaz fotoğraf makinası aldırdım anneme bir sürü para bide.
Ama takıntılarım bırakmıyo beni ya şişko ayı gibi çıkarsam
kötü bi şey değil canım neden olsun ki yani. insanın en büyük problemlerinden biri artık psikolojik sorunlar.
bende hala kimse beni beğenmiyo, acaba şişman mıyım gibi saçma sapan takıntılar var. öyle olmadığını biliyorum ama gene de rahat olamıyorum, insanların bakışları bile değişti. özellikle erkeklerin. önceden hiçbir erkek bana bakmazdı mesela. şimdi gayri ihtiyari insanlarla göz göze geliyorum ve beğendikleri için baktıklarını anlayabiliyorum. 2 haftada bir görüştüğüm arkadaşım bile günden güne eriyosun diyo bana ki o gördüğünü söyler yani bu konuda güvenirim ona. ama gel gör ki yılların ezilmişliğini atamıyorum üstümden. düşünsenize, öz dayım bana besili inek demişti. yıllar geçti hala onun suratına bakınca o lafı hatırlıyorum.
her neyse...
bu duraklama evresi de çok yıprattı beni. annemle konuştuk o da bi kere doktora görün diyo. en azından uzman biri olarak bana yol gösterir diyorum. hayırlısı bakalım.
cnm kahvaltı alışkanlığını olması güzel bişey ama kahvaltıyı hafif değil dolu dolu yapman gerek ki güne zinde ve karnı tok başlayabilesinyok canım bırakmam merak etme :))
diyet yapmasamda aranızdayım dikkat etmeye çalışıyorum işte
benimki biraz pisboğazlık bacımm
sabah kahvaltısı benim için çok önemlidir
atlamam kahvaltımı hafif ediyorum
öğlende süperim ama akşam 6 dan sonra içimdeki canavarı tutamıyorum anacım
ye ye ye deyip duruyor hain
ama buraya yazdığımdan beri yemiyorum tutyorum kendimi karnımın ve beynimin gurultusunu durduramasamda
kahve içiyorum bitki çayı içiyorum
pskilojik biliyorum ben zaten sırf bu duygusal açlık yüzünden kilo aldım canım
işten çıktığımda 62ydim ben yani bundan bir buçuk yıl önce
2 ayda 68 gördüm tartıdaçok stresli günlerdi benim için hayata küstüğüm bir dönemdi yemekten aldım hıncımı resmen
sonrada bir türlü toparlamadım kendimi işte
burda 66ya kadar düştüm ama gerçekten istemeyince olmuyor kızlar zoraki yapılan diyetler sporlar bir haltta yaramıyor hemen sıkılıp bırakıyorsunuz
ne yaparsak yapalım gerçekten istemedikten sonra boşş
daha önce hiç görmedi mi seni? ne biliyim facede falan görmedi mi fotoğraflarını? o yollamış, sen yollamazsan güvenmediğini düşünür bebeğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?