• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük süt içiminizi nasıl yapıyorsunuz?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Biliyorsunuzki bebeğin kemik ve diş gelişimi için ve de annenin bu durumdan madur olmaması için her gün düzenli olarak kalsiyum alması lazım. Kalsiyumun en doğru adreside süt. Ancak ben süt içemiyorum, içiyorum ancak ilenerek hatta o günü atlayarak. Süt içmenizi sağlayacak neler yapıyorsunuz. Bu gün nesquik aldım süte karıştırırsam belki içerim diye. Siz neler yapıyorsunuz. Buarada gıda uzmanı bir arkadaşım süt ile balın karıştırılmaması gerektiğini söyledi, sütten almamız gereken oranı azaltıyormuş galiba. Bir ek bilgi daha paylaşayım sütü çok soğuk içmemek gerekiyormuş vücudun kalsiyum emilimini azaltıyormuş...

Bu süt içme konusunda siz neler yapıyorsunuz.kaydirigubbakcemile2

hergün bir su bardağı içiyorum bir şekilde ite kakada olsa mecbur tutuyorum kendimi arada fire weriyorum tabi ama soğuk ve şekerli süt içiyorum o bulandırmıyor içimi.. nesguikte katkı maddesi çok warmış kimya öğrt.komşum anlatmıştı o yüzden çok az kakao atıp öyle tüket demişti bazende bu şekilde içiyorum ama dengede tutmaya çalışıyorum.hamilelikten beri vitamin patlaması yaşıyorum zaten hiç bukadar sağlıklı beslenmemiştim :bbo:süt yoksa yoğurt oda yoksa peynir hangisi daha cazip gelirse yanii...ilaç gibi gör dik kafana gitsin bebişin için sonuçta

bana doktorum günde 2 bardaktan fazla içmene gerek yok, kendini zorlama dedi...
ayrıca internette light sütlerde daha fazla kalsiyum olduğunu da okumuştum.

iy akşamlar kızlar ben hamile değilim ama sağlıklı beslenme konusunda takıntım var biraz bildiğim kadarıyla nesquıkle süt içmenin çok faydalı olduğunu sanmıyorum balın sütün faydalırını engellediği ancak sıcak sütün içine konuluyorsa doğru bildiğim kadarıyla ılık yada soğuk süte bal karıştırıp içseniz bebişiniz ve sizin için daha iyi olabilir tabi nacizane fikrim doktorunuza sorsanız daha iyi bi fikir alıırsınız

süt içemeyenler zorlamanıza gerek yok.sütten alacagınız proteini peynir yumurta yogurt vs.gibi gıdalardanda alabilirsinizz.dr um öyle diyor.bende en az 1 bardak içiyorum.çok ta hoşuma gidiyor

gunde uc bardak iciyorum..sekersiz iciyorum oda sicakliginda..
eskiden icmezdim ama bebegi dusununce seve seve iciyorum

günde iki bardak süt içiyorum light sütte ve laktozsuz sütte kalsiyum oranı cok fazla yagı azaltılmıs onları tercih ediyorum süt içemeyenlere önerim kasar peyniri...beyaz peynirden daha fazla kalsiyum içeriyor...

rahatsızlık verdiği için içemiyorum. internette okumuştum bi doktorun sitesinde 100ml süt ile 100ml yoğurtta aynı oranda kalsiyum varmış. hatta 100gr kaşarda çok daha fazla kalsiyum vardı.(sanırım oranlar 120,120,400dü) tabi 100 gr kaşarı yemek de kolay değil. ama süt içemediğim için yoğurt kaşar ve beyaz peynirle arayı kapatmaya çalışıyorum.

ben şu haftamdayım hala 1 bardak süt içmişliğim yok:delphin:
ama peynirin her çeişidini yiyorum her gün..
birde yoğurtlu bir şey yemeye çalışıyorum mutlaka günde bir kere..
sütlü tatlıyıda akşam yedimmi gerek kalmıyor diye düşünüyorum.en azından doktorum öyle dedi.

merhabalar arkadaşlar bende süt içemeyenler grubuna giriyorum ama peynir vede yoğurt çok severim mutlaka hergün yoğurdu yemeklerin yanında yerim

ben hamile olmadan önce 1-2 bardak içerdim sütü çok severim,ama hamile kaldıktan sonra iğreniyorum resmen hiç içemiyorum,hatta sütlü kahva falan hiçbirini,bu yüzden bende peynir ve yoğurtla karşılamaya çalışıyorum ca ihtiyacını.

Ben sütü çok severek içiyorum, benim de sorunum yoğurt ile.Gestasyonel diyabet olunca yoğurt da diyet listemde ve ben her öğün yiyemiyorum.Peynir meynir yiyerek açığı kapatmaya çalışıyorum

Ben sabah 1, akşam 1 bardak içiyorum. Yoğurt ve peynir zaten en sevdiğim şeyler. Onlardan da gün içinde bol bol yiyorum...

5 haftalıkken koca bir bardak içiyordum ama 6. haftada bulantılarım hat safhaya ulaşınca bırakın sütü su bile içemez oldum. Serumlarla bulantılarım büyük ölçüde hafifiledi ama ben hala süt içmeye korkuyorum. Doktoruma mail attım, süt, yoğurt, balık, sebze, peynir mutlaka tüketin bebeğin olumlu gelişimi için diyor. Balık yiyemiyorum, balık kapsüllerinin bir zararı olurmu acaba? Yada tonbalıklarıda aynı etkiyi gösterirmi?

sütü cok severım hamıle kalmadan oncede cok ıcerdım
gunde en az 2,3 bardak kesın ıcıyorum peynırı sevmem kasar peynırı yerım
yogurttan tıksınıyorum ayran ıcıyorum

kızlar içebiliyorsanız günde 2 bardak içmeye çalışın...

bir önerim var sütün yanında muz yiyin bana dr um tavsiye etmişti...

gerçekten faydasını gördüm...

kızım 36+4 de doğdu ve 2,800 gr ama beden gelişiminde ve vitamininde bir eksiklik olmadığını söyledi dr um hala da kemik yapısı çok sağlıklı maşallah...

5 haftalıkken koca bir bardak içiyordum ama 6. haftada bulantılarım hat safhaya ulaşınca bırakın sütü su bile içemez oldum. Serumlarla bulantılarım büyük ölçüde hafifiledi ama ben hala süt içmeye korkuyorum. Doktoruma mail attım, süt, yoğurt, balık, sebze, peynir mutlaka tüketin bebeğin olumlu gelişimi için diyor. Balık yiyemiyorum, balık kapsüllerinin bir zararı olurmu acaba? Yada tonbalıklarıda aynı etkiyi gösterirmi?

Canım balık kapsüllerini bilmiyorum ama balık tüketirken mümkün olduğunca küçük balıkları yemeye çalışın. Çünkü büyük balıklarda bulunan civa miktarının fazlası bebeğin gelişmine zarar veriyor. Ton balığıda haftada en fazla 350 gr tüketin diyolar. Mümkün olduğunca küçük balık yiyelim...

Canım balık kapsüllerini bilmiyorum ama balık tüketirken mümkün olduğunca küçük balıkları yemeye çalışın. Çünkü büyük balıklarda bulunan civa miktarının fazlası bebeğin gelişmine zarar veriyor. Ton balığıda haftada en fazla 350 gr tüketin diyolar. Mümkün olduğunca küçük balık yiyelim...

Teşekkür ederim. Zaten hamsiden başka balık yemem, ton balığının ne gibi bir zararı varda 350 g la sınırlı acaba?

Back
X