• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük süt içiminizi nasıl yapıyorsunuz?

Arkadaşlar şekerle aram hiç iyi olmamasına rağmen bebiş var diye keçiboynuzu pekmezi aldım sütü bununla karıştırıp uyumadan önce içsem olur değilmi hani arkadaşlar sek için yazmış ya?

Arkadaşlar şekerle aram hiç iyi olmamasına rağmen bebiş var diye keçiboynuzu pekmezi aldım sütü bununla karıştırıp uyumadan önce içsem olur değilmi hani arkadaşlar sek için yazmış ya?

hayır olmaz çünkü sdütün değeri bir madde ile karışırsa çok azalıyırmuş.(kahve kakao pekmez bal gibi)laelaelaelaelae

ben sabah akşam birer bardak içiyodum. bol bol yoğurt ve peynir yedim.maşaallah şimdi yararlarını görüyorum bebeğimde:nazar:

ben de şimdiye kadar bir bardak içiyordum günde ama bugünden itibaren 2 bardağa çıkardım, çünkü bebişin kemik yapısı ve dişleri oluşmaya başlıyormuş, o yüzden bol kalsiyuma ihtiyacı var....

bebişlerin kalsiyumu eğer biz süt yada diğer besin guruplarından almazsak onların bu kalsiyumu bizim kemik kalsiyum stoklarımızdan aldığını biliyormuydunuz.buda bize erken yaşta kemik erimesi olarak yansıyabilir.susam(tahin), dereotu 208mg kalsiyum,süt 117 mg kalsiyum var ve bir çok yeşil yapraklı bitkinin de kalsiyum miktarları çok yüksek.

Kalsiyum emilimini arttıran faktörler: cokacimcoook

Büyüme, hamilelik, emzirme gibi doğal ihtiyaç artışı
Vitamin D
Sütteki laktoz
Hidroklorik asit, sitrik asit, askorbik asid (vitamin C)
Egzersiz
Fosfor dengesi

Kalsiyum emilimini azaltan faktörler:

D vitamini eksikliği
Mide barsak sistemi hastalıkları
Düşük mide asidi
Stres
Hareketsizlik
Çok yüksek oranda protein ve yağ alımı
Ispanak, pazı, pancar, kakao gibi ogzalik asitli yiyecekler.
Yüksek fosfor alımı.delikafaduldencokacimcoook

bir de hamileye 1200 mg günlük kalsiyum ihtiyacı varmış.
altta yaklaşık kalsiyum miktarlarını sağlık sitelerinden aldım,sizlerde değişik altarnetifler araştırabilirsiniz

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

bence doğal olan herşeyden azar azar yemek lazım hepsinde farklı besin faydaları var.sütü ayrı pekmezi ayrı.çok da yersek fazla tombiş oluruzcokacimcoook

kalsiyum oranı yüksek ve hamileler için tuzsuz olmasından dolayı ödem yapmayan
"tuzsuz lor" peynirini tavsiye ederim.

kızlar ben süt içemiyorum,bulantı yapıyo.üzülüyorum buna,yogurtla telafietmeye çalışıyorum nedenli faydası oluyodur ayrı tabiki.özellikle bu sıralar yemek yemeyi dahi istemiyorum,akşama kadar yemesem aklıma gelmiyor yemek

Aynı miktarlardaki yoğurt ve sütün kalsiyum oranları aynı, süt yerine yoğurt veya ayran tüketirsin sende.

Süt tüketemeyenler ayran, kaşar (eski kaşar önermiyor doktorlar), yoğurt ve beyaz peynir ile tüketebilirler. Ben süt içmekte hiçbir sorun yaşamadım ama yinede doktor kontrolunde uyguladığım rejimde her sabah beyaz peynir her akşam üzeri kaşarlı tost ve öğle akşam yemeklerinde de bir kase yoğurt vardı. Sabah kahvaltısı ve akşam yatmadan içtiğim birer büyük boy bardak süt de buna eklenince siz düşünü artık. Hatta ben kafeyinsiz kahve bile koydum sütüme.

benim günlük kalsiyum karşılama şeklim şu
***ben hergün 2büyük bardak dolusu süt içiyorum ,1ini gece yatmadan hemen önce 3tane yulaflı bisküviyle birlikte içiyorum soluma dönüp yatıyorum
***içim dolcia pudingler var 4lü bide sütaş 4lü meyveli yoğurtlar var hergün 1tanede onlardan birini yiyorum
***yemeklerle yoğurt yada ayran ,
***her sabah kahvaltıda biraz beyaz peynir,biraz kaşar biraz kaymak

bide hergün vitamin alıyorum zaten ve benim kasılmalarımdan dolayı calsiyum+magnezyum tablet alıyorum

bu kadarı fazlasıyla yeterli oluyordur sanırım

bende hamile olduğumu öğrendiğimde ilk işim süt içmek oldu günde 4bardak süt içtim,peynir,muz,kuru üzüm,hatta hiç yemeyi sevmediğim balığı bile yedim ama sonra ne oldu biliyomusunuz arkadaşlar herşeyden tiksindim 4gündür bişey yiyemiyorum peynir süt görünce midem bulanıyo doktorum zorlamamamı söyledi bugün daha iyiyim ama inş.midem bulanmazda süt içmeye tekrar başlarım bebek içinde benim içinde çok önemli artık bişekilde kalsiyum iht.karşılıycam ama ilk 3ay zorlamamak gerekiyormuş

bende günde 3 bardak süt içiyorum zaten içmektende zevk alıyorum.ayrıca peynir ve yoğurtta tüketiyorum.bunlar hem bebeğimize hemde kendimize çok faydalı arkadaşlar

arkadaşlar ne 3 bardağı -eşim doktora şikayet etmek için sordu da 2 bardak içiyor daha fazla içmesi gerekmiyormu doktor bey dedi:içelim:, doktorda kolaysa sen içsene o kadar sütü dedi hiç gerek yokmuş arkadaşlar bir bardak sütteki kalsiyum 2 cevizde 1kibriz kutusu kaşar peynirinde 1 kase yoğurtta da varmış hihoyyyt bi de gece sütünün faydasından çok zararı varmış vücutta salgılanan bi asitle birleşip mideyi rahatsız ediyomuş ve ağzına geliyomuş yatarken öylede oluyor rahatsız ediyor reflü gibi:çok üzgünüm: bi de dedi ki doktorum ne yersen ye bebeğin ihtiyacı olanı senden alıyor, gerisi sana kalıyor abartma dedi cokacimcoook bilginize kızlara.s.

kizlar aldiginiz gidalarin icindekiler kismina bakin. E yazanlari yaninda bide bi deger yazar E110 gibi bunlari tuketmeyin

sütten nefret ediyorum ve süt içmediğim için annemden çok dayak yemişliğim vardır:))) ama içmek zorundayız ve sadece günde 2 bardak yeterliymiş ve fazlası vücuttaki demiri tüketip kan degerlerini düşürüyomuş. küçük kutu sütlerden alıp tek nefeste hiç agzımda dolaştırmadan içiyorum. bir ara abartıpta çok içince drdan saglam azar yedim:))) birde %0 yada % 50 yaglı sütün tadı suya benzio daha kolay içilio ve kalsiyum degeri de daha yüksek.

Ben normal zamanlarda da süt içmeyi çok severdim benim yumurta ve yoğurtla pek aram yoktur o yüzden süt, sütlü tatlı ve peynir çeşitlerinin neredeyse tamamını zevkle tüketirim .Şimdilik midem de bulanmadığından rahatlıkla içiyorum .

Back
X