• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük süt içiminizi nasıl yapıyorsunuz?

bende günde 1 bardak süt içiyorum sabah kahvaltısında ne çok sıcak ne de ılık sıcağa yakın sade süt içiyorum... öğlenleride 1 kase yoğurt yemeye çalışıyorum... peynirle aram pek yoktur arama yani... meyve yemeğe çalışıyorum... ve 3 litreye yakında su içiyorum...

kinder'in "sut dilimi ve "pingui"si var, dogal urunler, o yuzden buzdolabinda saklaniyorlar zaten. ikisi de sut deposu. ikisini de severek yiyorum. bol bol kasar peyniri yiyorum, o da kalsiyum yonunden en zengin besin. peynir ve yogurt yiyorum cok severek. anlasildigi uzere sutu sevmeyenlerdenim. yine de zorla da olsa kakolu sut icmeye calisiyorum.

Hakikaten ya şu balık meseleside canımı çok sıkıyor, hamile kalmadan önce her hafta sonu neredeyse eşimle çipra falan yerdik, şimdi yiyemiyorum hatta aklıma gelince bile yüzümün şekli değişiyor... Halbuki balık çook çoook çook gerekliymiş çocuğun zekası için bu eksiği biz nasıl kapatıcaz hadi sütün yerine yoğurt falan yiyebiliyoruz, balığın yerine ne yiyebiliriz. çok canımı sıkıyor bu durum.

Biliyorsunuzki bebeğin kemik ve diş gelişimi için ve de annenin bu durumdan madur olmaması için her gün düzenli olarak kalsiyum alması lazım. Kalsiyumun en doğru adreside süt. Ancak ben süt içemiyorum, içiyorum ancak ilenerek hatta o günü atlayarak. Süt içmenizi sağlayacak neler yapıyorsunuz. Bu gün nesquik aldım süte karıştırırsam belki içerim diye. Siz neler yapıyorsunuz. Buarada gıda uzmanı bir arkadaşım süt ile balın karıştırılmaması gerektiğini söyledi, sütten almamız gereken oranı azaltıyormuş galiba. Bir ek bilgi daha paylaşayım sütü çok soğuk içmemek gerekiyormuş vücudun kalsiyum emilimini azaltıyormuş...

Bu süt içme konusunda siz neler yapıyorsunuz.kaydirigubbakcemile2

off sütü soğuk içmemek mi gerekiyomuş ben zaten süt içemezdim sırf bebeğim için içiyorum ama ılık ve sıcak süt kesinlikle içemem çünkü kokuyo bana soğuk ve şekerli olursa içiyorum faydası olmazmı yaniii:1shok:

off sütü soğuk içmemek mi gerekiyomuş ben zaten süt içemezdim sırf bebeğim için içiyorum ama ılık ve sıcak süt kesinlikle içemem çünkü kokuyo bana soğuk ve şekerli olursa içiyorum faydası olmazmı yaniii:1shok:

Canım faydası oluyormuş ama sütün içindeki kalsiyumun vücut tarafından emilimi azalıyormuş. E sende o zaman bir bardak içiyosan ikiye çıkar heralde karşılar.

bende süt içmeyi sevmiyorum ama şöyle yapıyorum gerçekten içimi kolay oluyor...cezveye sütü koyup bir tatlı kaşığı toz kakao ve bir kaşık şeker koyup ısıtıyorum..kakao sütün kokusunu alıyor hemde nesquik gibi katkılı olmamış oluyor..

ben sabah gece hiç farketmiyor yazın soğuk içerdim şimdi ise hafif sıcak süt içiyorum.büyük bir bardağım var hergün 1 bardak bazen iş yerindede 1 bardak içiyorum kahvaltıda 2 koca dilim peynir yada bol sürme paynir yiyorum öğlen yemeklerinde olmazsa olmazım 1 kahse yoğurt akşam ise bol yeşillikli salata haftada 2 defa balık özellikle sardalya.çoğu zamanda sütaşın yarm kiloluk meyveli yoğurtları var kayısılı tüketiyorum ara öğünlerde hem yoğurt hem kayısı sindirimi kolaylaştırdığı için tercih ediyorum.et yemeyen bir insandım ama şimdi son 3 aya girdik son zamanlarıda et de ağırlık verdim.herşey bebeğim için.ve allahıma şükür kilosu ve gelişimi iyi.dr.gelişiminin 2 hafta kadar önde olduğunu söyledi.ve tabi her gece yatarken vitaminimizi içiyoruz..

Merhaba arkadaşlar bende 7 haftalık hamileyim. Aynı dert bende de var süt içmeyi sevmiyorum ama bebiş için mecbur içeceğiz. Ben çözümü 200ml lik tek içimlik paketlerden alıp pipetle içmekte buldum. Görmediğim için zor da olsa içiyorum. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
1 bardak sütte ortalama 230 100gr kaşarda 700mg kalsiyum vardır...özellikle üzüm pekmezi ve tahin tafsiye ediyorum...tahin susamdan yapılır biliyorsunuz ve susam kalsiyum madenidir...

şu aralar pek içmiyorum aslında ilk öğrendiğimde sabah aksam içiyordum ama peynir ve yoğurdu tüketiyorum

çok ilginç bakın geçen ay buraya ilk yazdığım da hamile değildim şimdi hamileyim olabildiğince 2 bardak ılık ballı süt içiyorum ama mide bulantımın arttığı dönemlerde maalesef kutusunu bile görmek istemiyorum beynirle falan karşılamaya çalışıyorum o zamanlarda süt özellikle 3.aydan sonra bebek için çok faydalı o zamanda inşallah mide bulantıları grçmiş olurda rahat rahat içeriz

bende günde bir bardak sütü ite kaka içiyorum yoğurt ve peynire ağırlık vermeye çalışıyorum birde kuru incir tam bir kalsiyum deposu kızlar süt içemeyenler günde 3-4 adet tüketmeliler

Hakikaten ya şu balık meseleside canımı çok sıkıyor, hamile kalmadan önce her hafta sonu neredeyse eşimle çipra falan yerdik, şimdi yiyemiyorum hatta aklıma gelince bile yüzümün şekli değişiyor... Halbuki balık çook çoook çook gerekliymiş çocuğun zekası için bu eksiği biz nasıl kapatıcaz hadi sütün yerine yoğurt falan yiyebiliyoruz, balığın yerine ne yiyebiliriz. çok canımı sıkıyor bu durum.

canım bende o balık yiyemeyenlerdenim hiç sevmezdim balığı hamile kalınca mecburen haftada bir de olsa yemeğe çalışıyorum doktorum çok önemli olduğunu ve mutlaka yemem gerektiğini söyledi bana balık yağı hapı verdi zaten recetesiz alınıyor o takviye ediyormuş bence sende kullanmalısın benim balığın kokusuna bile tahammülüm yok kafamçokkarıştı

ben de akşam yatmadan önce mutlaka ılık süt içiyorum(tabi arada bir kaçıyo ama)
bide eğer ballı süt içeceksek sütün sıcaklığı 30 dereceyi geçmeyecekmiş yoksa sütteki kalsiyum miktarını azaltırmış..ama ben çok az bir şeker atmayı tercih ediyorum..tab gün içinde de peynir ve yoğurtta tüketiyorum.. Yeşil yapraklı sebzelerde de bol miktarda kalsiyum var bu arada.. Herkese iyi akşamlar sağlıklı bebişler :)

sütün içine birşey karıştırmadan.ılık içmenizi tavsiye ederim. ve demir ilacı alıyorsanız en az 2 saat sonra içmelisiniz. içinde katkı maddaleri olan her türlü gıdadan uzak durun derim. ama süt içemiyoruman diyorsanız. kendinizi zorlamayın. kaşar peyniri süt ürünleri içersinde en fazla kalsiyum içeren ürünlerden. tost yaparak bol miktada tüketiyorum.. benim edindiğim bilgiler bunlar aynı zamanda gıda mühendisi olarak. bu arada yarım yağlı sütler kalori açısından bizim gibi hamileler için daha uygun..

Back
X