• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük süt içiminizi nasıl yapıyorsunuz?

ilk 3 ayda bu süt işi çok önemli mi acaba?
ben normalde süt, peynir, yoğurt bayılırım ama bulantıdan iki haftadır düşünmek bile istemiyorum. (8.haftadayım)
12.hafta bitince iyi beslenmeme dönerim diye düşünüyorum. zorlasam mı kendimi acaba?

benim bulantılarım 16 haftaya kadar sürdü ve ben süt yoğurt peyniri yiyiyodum sonra gidip çıkarıyodum artık su içsem bile banyoya koşar haldeydim ama ihmal etme bence çıkarsan bile içmeye yemeğe çalış...bebeğin için çok çok çok önemli..

Süt ve süt ürünleri kalsiyum nedeniyle önemli, hem bebek gelişirken ciddi anlamda kalsiyum emiyor, hem de annenin yeterli kalsiyum deposu yoksa bu annenin diş sağlığına, kemik sağlığına vb. negatif etki edebiliyor. Ama süt içemiyorsanız yeşil bitkilerde de bol bol kalsiyum var (ıspanak falan mesela), zaten ineklerin ürettikleri sütün içindeki kalsiyum da yedikleri yeşil otlardan geliyor.

ilk 3 ayda pek sut ıcemedım mıdem almadı
yenı yenı basladım sut ıcmeye acıkcası
sabahları sutlu k flakes ıle yapıyorum kahvaltımı
bazende cıleklı nesguık ıle ıcıyorum sutumu

ilk 3 ayda bu süt işi çok önemli mi acaba?
ben normalde süt, peynir, yoğurt bayılırım ama bulantıdan iki haftadır düşünmek bile istemiyorum. (8.haftadayım)
12.hafta bitince iyi beslenmeme dönerim diye düşünüyorum. zorlasam mı kendimi acaba?

benim doktorum 13. haftadan sonra yediklerin önemli daha öncesi bebeği etkilemiyo dedi bende 13 de süt içmeye başladım.Ve sütten cidden nefret ederdim ama madem çocuk için gerekli yapacak bişey yok deyip içiyorum.oda sıcaklığında hiç birşeyle karıştırmadan ama burnumu tıkayarak bir seferde 1 bardak içiyorum kokusunu almayınca sorun olmuyo benim için ben kokusunu hiç sevmiyorum çünkü..bu şekilde günde 2 ya da 3 bardak içiyorum

ayrıca sütü gece yatarken içmenin faydasından çok zararı varmış, hava aydınlıkken için ki hareketinizle bütün kalsiyum vucudunuzda kalsın dedi doktorum dikkat edin kızlar ayrıca siz ne kadar içerseniz için bebeğiniz ihtiyacı olanı alıyor sizden haberiniz olsun

ben gunde 2 kez süt içiyorum arkadaslar hemde cok severek ıcıyorum seker koymuyorum ve kalorıfer uzerınde bıraz beklettıkten sonra ıcıyorum

hamile olmadan önce günde 1 lt süt içerdim ama şimdi içemiyorum 13 haftalık oldum ama 1 bardak zor içiyorum light sütte daha fazla kalsiyum vardır doktor onu içmemi söledi deniyorum bende
ilk 3 ay önemli süt ama 3 ayından sonra bebek sendeki tüm kalsiyumu aldıgında anne daha kötü hisseder kendini oyuzden hadi hamişler günde 500ml light içmeye
peynir,yumurta,yogurt bunların üçünü eksik etmeyin ama 1 bardak süt yerinde oldugunuda unutmayın

arkadaşlar süt içemeyenler yeşil sebzelerden de kalsiyum alabilirler... ayrıca sütte bol miktarda yağ var ama yeşilliklerde hiç yok...moralinizi bozmayın...bulantılarınız geçince içersiniz... en önemlisi yüksek moral ve stressiz bi şekilde gebelik sürecini tamamlamak bence...

Merhaba arkadaşlar, ben günde 3-4 bardak süt içiyorum.zorla değil, rahat rahat içiyorum ;)
sütü seviyor olmamın etkisi tabiki de büyük. Sütle birlikte suyu da çok tüketmemiz lazım. günde 2 litrede su içmeye çalışıyorum. Ne kadar bol sıvı o kadar bebişimizin suyu artar arkadaşlar.

Merhaba arkadaşlar a.s.
Burada belirtilmiş farklı şekillerde fakat,ben de doktorumun izahati ile tekara edeyim.Kalsiyum deyince akla gelen şey süt olsa da sütün mayalı ve bakterili hallerinden olan yoğurt (ayran,cacık vb..),peynir (beyazpeynir,bunun iki katı üdzeyde kalsiyum içeren kaşar peynir,bundan da iki kat düzeyde kalsiyum içeren eski kaşar) kalsiyum düzeyini fazlasıyla karşılayacak düzeyde.Sabah kahvaltıda kaşarlı bir tost,öğlen gazlı içecekler tercih etmek yerine yoğurt,ayran tercih etmek,akşam da yatmadan önce güzel bir uyku için süt,içemiyorsak çilekli,çikolatalı çocuk sütleri içmek çok da zor değil

peki kan durumunuz nasıl kızlar?ben de hamılelğin başından beri ki yarın 27 hafta oluyor 2 bardak sut içiyordum.aynu zamanda gunde 2 tanede kan hapı içiyorum.ama kan sayım hiç artmıyor aksıne düşüyor.şimdi sutu azalttım ben de.ama içim de rahat değil.hangisi daha önemlı sizce?süt mü kan mı?doğumda da kan kaybedıcem zaten:(

peki kan durumunuz nasıl kızlar?ben de hamılelğin başından beri ki yarın 27 hafta oluyor 2 bardak sut içiyordum.aynu zamanda gunde 2 tanede kan hapı içiyorum.ama kan sayım hiç artmıyor aksıne düşüyor.şimdi sutu azalttım ben de.ama içim de rahat değil.hangisi daha önemlı sizce?süt mü kan mı?doğumda da kan kaybedıcem zaten:(

Kan hapı dediğin demr takviyesi deil mi?Ferro... türevinden demir ilaçları.Ama bu sütle beraber alındığında birbirini kırıyor diye biliyorum;yani nötr etki gösteriyor.Normalde de zaten kanın azsa o tarz ilaçların sütle deil de yoğurtla daha etkili olduğunu duymuştum.Mesela kansızlığa pekmez önerirler ama onu da sütle değil yoğurtla yemek gerekir falan..Doktorun bu durum için ne diyor?

hamile kalmadan önce sütü cok içerdim şimdi içemiyorum 15 haftalık oldum kasık agrılarım arttı doktor calsiyum eksik dedi meburen süt içicem zorla içiyorum ay bide gaz yapmasa 500 ml iç dedi günde :(
kaşar peyniride günlük olarak yememiz lazımmıs

valla arkadaslar ban hamılelıgımın basından berı gunde 1koca bardak soguk sut ıcıyorum fakat doktorum bacaklarımda kasılma oldugu ıcın sutu arttırmamız gerektıgını soyledı.sımdı ıkı bardak ıcıyorum ve kasılmalarım gectı...

Neden hastalıklar kanserler arttı hiç düşündünüzmü ? hormon katkı maddeleri jelatinler sütler bozulmasın diye içine koyulan ilaçlar vsy. Artık en doğal -olması gereken- yiyeceklerin bile katkı maddeleriyle dolu olduğu, saf lezzetlere ulaşmanın giderek imkansızlaştığı koca bir metropolde, henüz sağılmış taze sütleri anneler çocuklarına içirsin diye, ev yoğurtları yapılsın, ocaklarda mis kokan sütlaçlar kaynasın diye evlere taşıyoruz Çiğ süt mü, şişe sütü mü, kutu sütü mü?
Kutu sütü: Süt, 135-150 derecede 2-4 saniye tutularak (UHT) içindeki tüm mikropların ölmesi sağlanıyor. Bunlar kutuları açılmadığı takdirde 4 ay bozulmadan kalabiliyorlarve buz dolabında bile saklanmıyorlar . Normalmi sizce
Günlük şişe sütü: 72 derecede 15 saniye tutularak (pastörizasyon) mikroptan arındırılıyor;deniliyor ömürleri bir hafta.Bu işlemler yapılırken mikropları öldürüken vitaminleride öldürüyor ve bu sütler çiftliklerden toplanan sütler. İyisi kötüsü hepsi birbirine karıştırılıyor belki 500 belki bin çiftlikten toplanıyor. Kimi çiftçi temiz kimisi pis yapıyor. Kimisi ilaçlı sütleri veriyor. Bizim çiftliğimizdeki hayvanlar kendi hayvanlarımız.Kendimiz bakıyoruz. Ve doğal besleniyorlar. sütümüz kendi hayvanlarımızdan. Toplama süt değil . Kaynatılıp dolapda durmadığı müddetçe çabucak bozuluyor. Hangisi gerçek süt ayırımını yapın artık.
Nurhan hanımın çiftliği Yakacık Aydos bölgesinde gelip görmek isteyenler buyursun gelsin. Katkısız doğal taze süt almak isteyenler 0532 580 84 23 MAİL ADRES: hulyaeksioglu @ hotmail.com şuanda Kartal Kozyatağı Maltepe Yenidoğan Sancaktepe ve Yakacık bölgesine dağıtım yapmaktayız.BAŞKA BÖLGELERDEN İSTİYORSANIZ MÜŞTERİ ÇOK OLMASI LAZIMKİ GETİREBİLELİM MEMNUN KALMAYANIN PARASI İADE BU KADARDA İDDALIYIZ
GÜNLÜK TAZE SÜT LİTRESİ: 2,50 GÜNLÜK TAZE YUMURTADA GETİRİLİR.TANESİ 75 KURUŞ
0532 580 84 23 HÜLYA YILMAZ 0534 235 82 80 AYTAÇ EKŞİOĞLU
NURAN HANIMIN ÇİFTLİĞİNDEN GÜNLÜK TAZE SÜT VE YUMURTA
Eki Görüntüle 518951 Eki Görüntüle 518952 Eki Görüntüle 518953 Eki Görüntüle 518954 Eki Görüntüle 518955

Mrb arkadaşlar her akşam günlük süt içiyorum ama içine biraz bal karıştırarak bazı yerlerde karıştırma diyolar sizce ne yapmalıyım

Back
X