Gurbete evlendiğinize pişman mısınız?

ailemle ramazanda iftar yapmayı çok isterdim.buradaki ailelere çok özendim,bu ramazan.maalesef 12 saat.bayramda bile gidemiyorum,elin memeleketini beklicez.

ooo yurt dışından her ay türkiye ye gelmek ha çook zor benim yaşadığım yerde çok fazla gurbetçi var ama anca temmuzda 1ay kalmaya güçleri yetiyo sonrası sabah 5 akşam 9çalış babam çalış allah yardımcıları olsun gurbet çok zor benim gurbette kimsem olmadığı halde gidenleri gördükçe çok üzülüyorum içim burkuluyo

yurt dışına evlenmek üzere nişanlandım..
orada beni bekleyen sıkıntılı bir hayat olduğunu biliyorum ama buradan ayrılmakla ilgili en ufak bir sıkıntı yada endişe duymuyorum..
özlemek gibi bir düşüncem yok..
babamı yıllar önce kaybettim
şu an yaşadığım şehirde beni mutlu edebilen, ayrılamayacağım hiç kimse yok!
yalnızca annemin yalnız kalacak olması beni çok üzüyor.. :çok üzgünüm:
ne eş dost, ne akraba, ne kardeş hiçkimseyi özlemek istemiyorum
annem mutsuz olmasın benim ardımdan
en büyük tesellim bu olur.
gittiğim yerde sevdiğim insanla çok mutlu olmak istiyorum
arkama bakmadan gitmek istiyorum.
ve seneye bu başlık duruyor olursa
Hiç Pişman Değilim! yazmak istiyorum.

inşallah canım her yurtdışına giden kötü olacak diye bi durum yok tabi kendini geliştirmeye bak dil kurslarına git yabancılık yaşama mutfağa kapama kendini diğer gidenler gibi

pişman degilim ama özlemekte zor canım ya bütün ailen uzakta sen baska yerde olunca kolay olmuyor birde bir söz vardır .....dogdugun yere degil doydugun yere diye

Bende çok pişmanım arkadaşlar iki gün sonra bayram ve benim için bayramın hiçbir önemi yok ailem yanımda olmadıktan sonra ne önemi olabilirki ?Başka zaman bu kadar değil ama bayramlarda ve özellikle ramazanda çok zoruma gidiyor herkes ailesiyle akrabalarıyla iftar yaparken ben eşim işte olduğu için yalnız iftar yapıyorum.Gurbete evlenecek arkadaşlar lütfen bir kez daha düşünün sonra karar verin.

vallahi doğru yamışsın arkadaşım heleki eşinin ailesiyle aynı şehirde ve heleki aynı ilçede yaşıyosan
ne sorun bitiyo nede huzur kalıyo
annecim seni çokkkkkkkkkkkkkk özledim
kimse senin gibi değil annecim

Evlenmeden de uzaktaydım zaten işim dolayısı ile.Ama evlenince daha farklı oluyor herşey.Tatiller bölünüyor.görüşme süren kısalıyor vs.Onları gerçekten çok özlüyorum.Ama Allah sağlık sıhhat verdikten sonra kavuşuluyor birgün.

Ben gurbetten gurbette gelin gittim...ailemi özlüyorum evet, her zaman görüsüyoruz ya msn de ya telefonda ama yan yana olmak baska tabiki. Bayramda gidecegiz oraya....Ama umdugumdan da daha az özlüyorum onlari her zaman görüstügümüz icindir!!! Esimin yanindayim, hep onunla olmayi hayal etmistim ve en sonunda onunlayim, ayni evde, ayni yatakta....iste ondandir belki...

Pişman değilim,eşim gerçekten çok seven çok fedakar bir erkek..Ama bu topiği okuyunca göz yaşlarıma engel olamadım..Annemle her gün bir kaç kez telde konuşuyoruz.Bu günlerde gözlerim en ufak bir şeyde doluyor...senağlama

Meğer ne özlemişim onları,sarılıp kucaklamayı....senağlamasenağlamasenağlama

ay içim cız etti çok duygulandım bende başka şehire gelin geldim eşimde ailesinde uzakta allah pişmanlık vermesin çok şükür mutluyum eşimi seviyorum ama insan ailesini de yanında istiyor.ben 5 aylık hamileyim annemin yakınımda olmasını çok isterdim öncedn bu kadar koymuyordu 2 ayda bir annemdeydim şimdi hamileyim seneye kadar gidemicem annem de hem yaşlı hem rahatsız gelemiyor.bu dönemi annemin yanında geçirmek herşeyi paylaşmak isterdim.senağlama

hiç pişman olmadım, sevdiğim insanın bulunduğu yere geldim sonuçta. tabiki ailemi yeri geldi özledim yeri geldi keşke burada olsalar dedim ama pişmanlık asla....

ama kızım olduktan sonra annem bir gün şöyle demişti , seni uzağa verdiğime pişman olmadım ama şimdi pişmanım. evlat seviliyormuşta torun daha bir başkaymış....:))

neyseki şanslı bir nesiliz , telefon var internet var kameralar var.. sonra artık ulaşım çok rahat heryere. ya bunlar olmasaydı

evet yurtdisina gelin gittigim icinpimanim ama sadece ailemden uzak kalmam sebebi ile pismanim.söyleki herzaman vatanimiza gitmek mümkün olmuyor sene bir ay oluyo oda herkes icin gecerli degil.annemiz babamiz veya digrerlerinin ne hastaliklarinda nede mutlu günlerrinde yanlarinda olabiliyoruz.öyle bi an geliyoki tr den bir telefon geliyo insanin cigerini yakiyo.ve o zaman gitmek istesenizde bazen gidemiyosunuz paran olsa ucak olmuyo ucak olsa paran olmuyo.yani yurtdisindaki gurbet yurticindeki gurbete hic benzemiyo arkadaslar.ama ben türkiyede bir yerde gurbette olmus olsam böylemiolur.hic araba bulamasam taksi tutar giderim.türkiyedeki gurbetciler sizler bizlerden cok daha sanslisiniz

tuse sana kesinlikle katiliyorum bende almanyadayim 5 ay oldu geleli simdiden piman oldum sanki aslinda kabul etmek istemiyorum ama cok zor ya ailem evimi görmiycek misafir olamiycak zor günümde yanimda olamiycak bunlari düsününce daha kötü oluyorum kimse gurbete kiz vermesin yasayan bilir simdiki aklim olsa belki de evenmezdim gerci esim cok iyi anlayisli biri ama alilenin yerini kimse dolduramiyor sonucta hayatta insani annesi babasi kadar kimse sevemez haa bide esimin aileside burda gercibenim teyzem ama kaynana olunca teyzelik bitiyomus herkes kendi cocugunu düsünüyo gurbete gelin gidecekler bir kere degil bin kere düsünsün benden demesi

haklisiniz gurbetligin en zoru yurtdisinda olani bence bi ihtiyacim olsa annem gelemiyo ben senede bir ay yanlarina gidebiliyorum o da eger imkanimiz olursa onlarin bir sorunu olsa yanlarinda olmak istesem heran cikip gidemiyorum onlari getirtsem birsuru kagit kurek isi zaten kayinbabamla kaliyoz buda imkansiz yani zorun zoru bayram gelmis neyime onlarin orda yasadigi sorunlari var biliyorum cok zor durumdalar bana belli etmemeye calissalarda annemin sesinden anliyorum yanlarinda olmak biraz unutturmak istiyorum ama gidemiyorum ALLAHIM kiseyi darda koyma yarabbim kimseyi sevdiklerinden ayirma:Saruboceq:bir kizim var omrum olurda o gunleri gorursem ALLAHA buyuk soylemeym gurbete vermem gerci annem babamda benim icin oyle derlerdi ic guveysi getireceklerdi ama kader iste neyse yine duygulandim bensenağlama:çok üzgünüm::a015:

sık sık bu soruyu sorarım kendime pişman mısın diye, ben gurbete evlenmedim, mesleğim gereği ailemden uzakta yaşıyorum:a015:

eşimi çok seviyorum, onunla çok mutluyum ama arada düşünmüyor da değilim, keşke ailemle aynı şehirde yaşama şansım olsaydı

onları o kadar özlüyorum ki:çok üzgünüm:, onlara o kadar ihtiyaç duyuyorum ki,off off

yarın bayram ve ben yine yanlarında değilim

ellerini öpüp bayramlarını kutlayamayacağım

bayram gelmiş neyime, anam anam garibemm:çok üzgünüm:senağlama

cok cok ama cok pismanim,iki senedir gormedim ailemi ve taaa nasip olursa yaza gorebilicem,dedigim gibi o da nasip olursa.esimi canimdan cok seviyorum ama ailenin yeri baska,yarin bayram,annem hazirliklara basladi bile ama ben yokum ve elini opecegim hickimsem yok yani = bayram yok,burda yasadigimiz surecede olmayacak,akli olan gurbete gitmesin,yurtici gene iyi otobuse atlar gidersin cok bunalinca ama yurtdisi olmuyor iste,abla kardes tavsiyesi benden yurtdisina gelin gitmeyin,biz agliyoruz siz aglamayin,herkese iyi bayramlar......

bir yarın hep eksik kalır sen gurbetteyken..
yarın bayram herkez ailesine ana bab asına kardeşine koşacak ben oturup ağlayacağım..
gurbetteysen bayramda yalnızsın hamileyken yalnızsın hastayken yalnızsın...
çok zoruma gidiyor eşimin tüm ailesi yarın oturup bayram kahvaltısı yapacağız benim boynum yine bükük kalacak..
ne olursa olsun bir yanın hep mutsuz oluyor tam bir mutluluk yaşayamıyorsun...
ben annemi babamı kardeşlerimi çok özledim 7 aydır göremiyorum çok zor çok...
gurbete evlenmeyin şimdiki aklım olsa evlenmezdim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…