- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
devletin psikolog psikiyatristleri olması lazım onlara gitmeyi düşünür müsün kalabalık fobin için?Merhaba...yaşım öncelikle 21 belki bazı şeylere tutunmak için geç kaldım..
Çocukluk yıllarını,gençliğe adım atılan yıllarda hep yaşayamamış biriyim.
İçime kapanık biri olmam hayatımı fazlaca etkiledi..
Hayatım hep arkadaşları olanları,iyi yerlere gelenleri,Dışarı çıkıp gezenleri uzaktan izlemekle geçti..
Çevremdeki gençler,kardeşim,kuzenlerim üniversiteye giderken ben tüm gün evdeyim hiç bir
arkadaşımm yok...
liseyi yarıda bırakıp kalabalık ortamı sevmediğim için acıktan lise bitirmekteyim...
zoruma giden şey gençliğimi eve kapatmak isteyerek yapmıyorum çok caresizim bende herkes gibi
üniversiteye gidip hayatımı kurtarmak istiyorum ama cevremde hep ''yapamazsın,gidemezsin,kim senmi gitcen vb..'' şeyler duyuyorum hevesim kaçıyor ve bende kendime diyorum benden bişe olmaz diye...
Öz halam bile bana herkesin içinde''Bir enayi bulursun artık'' dedi çok zoruma gitti ...
Kuzenimle tartışırlen benım gezecek arkadaşlarım var senin kimsen yok dedi...
Tutamıyorum kendimi herşeyi içime atıyorum hep sessiz ağlıyorum şuan bile..
benim bu durumdan cıkmam için ne yapmam gerek?
nereden nasıl başlamam gerek üniversiteye gitmek için?
benim ders çalışma alışkanlığım yok sınava calışarak girebilieceğimi umut edemiyorum.2 yıllık kurslar var onları bitirip 2 yıllık üniye cocuk gelş. geçiş oluyormuş ama o zamanda yaş 24-25 olur cevrem yine der ancak gidebilidi diehaha kim edecekmiş alay yaa?? 30 uma geldim hala okuyorum,kime ne benim okumamdan yada senin okumandan saçmalama lütfen!aksine insanlarolgun biriyle oturup konuşmayı tercih ediyor ve zaten çevrende senin gibi insanlar oluyor,hiç bişey için geç kalınmış olmaz,eğer zamanı geldiğinde geriye dönüp de keşke demek istemiyorsan aklını başına al bence,kimse için yaşamıyorsun,kendin için yaşıyorsun....
çok istiyorum hemde çok...Bu sözler bir kulagından girsin ötekinden cıksın..
Neden seni bu kadar etkilemelerine izin veriyorsunki?
Öncelikle kendine güven.ben bunu yaparım,basarırım de.kimseye kulak asma..
Sasırt herkesi.
ilaç verip yoluyorlar onlar hiç bi yararı olmadı bana..devletin psikolog psikiyatristleri olması lazım onlara gitmeyi düşünür müsün kalabalık fobin için?
onun haricinda çalışırsan üniversiteyi halledebileceğine eminim adım gibi hem de:) öyle farklı bölümler var ki ..mutlaka sana hitap edeni de vardır mutlaka..
sen böyle çevrem şunu der bunu der diye düşünmeye devam edersen bi milim yol alamazsın,bana neler dediler sen biliyo musun???ooohhoooo hiç de umrumda olmadı ben kendim için yaşıyorum sizi de ilgilendirmez dedim kimseye de pabuç bırakmadım!onlara ne hem senin hayatına karışma lüksleri yok!bu lüksü sen veriyosun!!bence iyi düşün doğru karar ver sonradan bin pişman olursun!hayatta o keşkeler çok can acıtıyor bilesinbenim ders çalışma alışkanlığım yok sınava calışarak girebilieceğimi umut edemiyorum.2 yıllık kurslar var onları bitirip 2 yıllık üniye cocuk gelş. geçiş oluyormuş ama o zamanda yaş 24-25 olur cevrem yine der ancak gidebilidi die
içimdeki hevesleri hep öldürüyorlar...30yaşında tıp okumaya başlamayı düşünenler var.
üstelik daha çok gençsin, genciz:) bak yaşıtız seninle
Benim arkamdan da 3-4 yıl önceki sınavımdaki başarısızlığımı konuşuyorlardı akrabalarım. ben bunu öğrendim ve daha bi azimle çalıştım. önümdeki seçenekleri değerlendirdim. örgün okuyamasam da 2yıl aöf bitirip önlisans kpssye hazırlandım. Allah'a şükür puanımı aldım ve beklemedeyim şuan. işimi ayarlayıp okumaya da devam edicem. bana tembel, başarısız diyen insanların çoğu da okumamıştı zaten cehalet almış başını gidiyor ama milletle uğraşıyorlar.
İnsanlar çok acımasız, laflarını esirgemiyorlar gerçekten. karşıdaki alınır mı ne düşünür demeden yaftalıyorlar işte..
üniversite sınavı çokmu zor?sen böyle çevrem şunu der bunu der diye düşünmeye devam edersen bi milim yol alamazsın,bana neler dediler sen biliyo musun???ooohhoooo hiç de umrumda olmadı ben kendim için yaşıyorum sizi de ilgilendirmez dedim kimseye de pabuç bırakmadım!onlara ne hem senin hayatına karışma lüksleri yok!bu lüksü sen veriyosun!!bence iyi düşün doğru karar ver sonradan bin pişman olursun!hayatta o keşkeler çok can acıtıyor bilesin
Yaşın daha yolun başı yaşı.Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsin.Önce kendine kendini kantılamalı,hayatta istikbalin için savaşmalısın.Bunu da yapmanın tek yolu çalışmak.İnsanlar eleştirirler.Çok dikkate alma.Önce liseyi bitir.Çalışmadığın sürece hiçbirşey olmaz.Merhaba...yaşım öncelikle 21 belki bazı şeylere tutunmak için geç kaldım..
Hayatım hep arkadaşları olanları,iyi yerlere gelenleri,Dışarı çıkıp gezenleri uzaktan izlemekle geçti..
Çevremdeki gençler,kardeşim,kuzenlerim üniversiteye giderken ben tüm gün evdeyim hiç bir
arkadaşımm yok...
liseyi yarıda bırakıp kalabalık ortamı sevmediğim için acıktan lise bitirmekteyim...
zoruma giden şey gençliğimi eve kapatmak isteyerek yapmıyorum çok caresizim bende herkes gibi
üniversiteye gidip hayatımı kurtarmak istiyorum ama cevremde hep ''yapamazsın,gidemezsin,kim senmi gitcen vb..'' şeyler duyuyorum hevesim kaçıyor ve bende kendime diyorum benden bişe olmaz diye...
Öz halam bile bana herkesin içinde''Bir enayi bulursun artık'' dedi çok zoruma gitti ...
Merhaba..Oncelikle sorunun kaynagi sensin...Kalabalik korkumdan liseyi biraktim diyorsun. Bu korku sosyal hayatini etkileyen birseyse once bir psikologdan destek almalisin. yoksa hadi ders calistin vs oldu uniyi kazandin ne yapacaksin? Milletin yapamazsin edemezsin lafina kulak asma.21 gayet kucuk bir yas..aciktan lise okuyorum diyorsun ne zamandr okuyorsun? simdiye kadar bitirmen gerekirdi. bitirmye kac yilin kaldi vs bilmiyorum ama milletin yapamazsin edemezsin lafina kulak asacagina simdiye çalışıp cabalayip bitirmistin. Benim ilkokulda derslerim ortalama bisidi cevredeki bazi insanlar kucumsuyordu bile. 2 tane universite btirdim hemen de iyi maasli bir is buldum gereken cevabi vermis oldum. burada yapamam edemem napmaliyim diyecegine cozumu gayet iyi biliyorsun...bu kdar cok istiyorsan eger calis, cabala ve basar...umarim ilerde senin guzel haberlerini aliriz...biraz sert olduysa affola...Merhaba...yaşım öncelikle 21 belki bazı şeylere tutunmak için geç kaldım..
arkadaşımm yok...
hayır hiç bişey zor değil,kendine inanıp çalışırsan herşey gayet basitüniversite sınavı çokmu zor?
ilaç verip yoluyorlar onlar hiç bi yararı olmadı bana..
bak geçen noldu biliyor musun yakın zamanda başıma geldi hem de ..çok istiyorum hemde çok...
teşekkür ederim sert olmadı haklısınızMerhaba..Oncelikle sorunun kaynagi sensin...Kalabalik korkumdan liseyi biraktim diyorsun. Bu korku sosyal hayatini etkileyen birseyse once bir psikologdan destek almalisin. yoksa hadi ders calistin vs oldu uniyi kazandin ne yapacaksin? Milletin yapamazsin edemezsin lafina kulak asma.21 gayet kucuk bir yas..aciktan lise okuyorum diyorsun ne zamandr okuyorsun? simdiye kadar bitirmen gerekirdi. bitirmye kac yilin kaldi vs bilmiyorum ama milletin yapamazsin edemezsin lafina kulak asacagina simdiye çalışıp cabalayip bitirmistin. Benim ilkokulda derslerim ortalama bisidi cevredeki bazi insanlar kucumsuyordu bile. 2 tane universite btirdim hemen de iyi maasli bir is buldum gereken cevabi vermis oldum. burada yapamam edemem napmaliyim diyecegine cozumu gayet iyi biliyorsun...bu kdar cok istiyorsan eger calis, cabala ve basar...umarim ilerde senin guzel haberlerini aliriz...biraz sert olduysa affola...
üniversite sınavı çokmu zor?
açık alan değilde kalabalık yerler,insanlar..Psikiyatristler ilaç verir psikologlar terapi yapar.Tek görüşmeyle iyileşemezsin.Açık alan korkun mu var?
psikiyatriste gidip sadece ilaç almamalısın işteaçık alan değilde kalabalık yerler,insanlar..
arkadaşım yoktu yalnızdım yapamadım dayanamadm ...Liseyi neden yarıda bırakıp açıktan okumaya başladın? İlk yanlışı orada yapmışsın.
bazı kişiler alay eder ya işte ancak okumaya gelmiş gibi olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?