gurur kırıcı sözler ''Bundan birşey olmaz'' bakışları ...

sendeki en büyük eksiklik öz güven işte bal gibi belli bu.kendine güven hayatta kıyetlisin öyle düşün ve azimli ol.önce dersini çalış üniv okuyamasan da işe gir mutlaka kendine gel.çevre edinmek çok zor bi şey değil...

liseyi bitirdikten sonra kursa gidip 2 yıllık cocuk gelişimi için ordan 2 yıllığa geçiş varmış 2 yıl üni okumak kötü mü sizce yani yine bişe sahibi olabilirmiyim?

Ben meslek sahibi olabilirsin yada olamazsın diyemem. Ne 4 yıllık mezunlar var işsiz. Garanti verilemez.

Öncelikle gerçekten istiyor musun çocuk gelişimini? Buna karar vermelisin. Okuması kolay, ordan gider bir kreşte iş bulurum diye düşünerek karar verme. Gerçekten istediğin bi bölüm oku. Hem çok istersen çalışma azminde olur.

Bu arada sınav için çalışırken ve açıktan liseyi bitirirken bir işe gir bence. Çevren olur. Tabi bu süreçte arkadaşlarında dediği gibi bi uzmandan destek almanda iyi olur.

Hiç birşey için geç değil. 21 ya genceciksin daha :)

Tek yapman gereken üniversite sınavını kazanmak ve cesur olmak. Yaşın hiç geç değil benim erkek arkadaşım 22 yaşında üniversiteye başladı. Üniversite okumak bambaşka bir şehirde, bambaşka insanlarla yeni bir başlangıç yapmak için kendini yeniden yaratmak için fazlasıyla büyük bir fırsat. Yapamayacak hiçbirşey yok sadece başlamayı bil, gerisi gelir.

21 yasindasin dahaaa !!!suan 30 yasindayim iki cocugum var ve disaridan universite okuyorum hatta 34 yasinda memur olmak istiyorum ... Nisan ayinda bahar donemi sinavimiz vardi ve neredeyse 50 kusur yasinda bi bayanla gozgoze geldik o yasta okuyoo dusun !! hemen silkenelen kendine gel ve eger liseyi bitirdiysen osym nin sitesine gir ve 2016 osym universite sinavi basvurusu ne zaman ogren!!!

2016 YGS sınavına şimdiden çalışmaya başla ve sana "sen mi kazancan" diyenleri mor et. Hırs yap

Daha 21 yaşındasın ne bu karamsarlık? Annem 3 çocuk doğurduktan sonra önce liseyi sonra üniversiteyi bitirdi su an 45 yaşında hala açıktan okuyor bi yandan çalışıyor. Bence kendine güven ve bir an önce liseyi bitirip üni ye hazırlanmaya bak. Zaten ondan sonra bakış açın çok değişecek. Hiçbir şey için geç kalmış değilsin sadece hırs ve istek lazım

Aklima bir hikaye geldi, nerden okuduğumu bile hatırlamıyorum

Kurbağalar kendi aralarında bir yarış düzenlemiş, kuyuya inmişler ordan zıplayarak çıkan kazanacak yarışmayı. Neyse başlamış yarışma, bütün kurbagalar zipliyor zipliyor çıkan yok. Zamanla etraftaki izleyici kurbagalar sıkılmış ve bağırmaya başlamışlar "hiçbiri çıkamayacak, yapamayacaklar, zavalılar, kazanan olmayacak, beceriksizler.." bu laflari hep bir ağızdan söylüyorlarmis. Ve bunlari duyan yarışmacilar tek tek yarışı bırakmaya başlamış. Biri birakti ikisi birakti derken geriye tek bir yarışmacı kurbağa kalmış. Etrafta hala onur kırıcı sözler uçuşuyor tabi.. Zıplarken zıplarken bi bakmislar ki son kalan kurbağa kuyudan çıkmayı başarmış. Ve o zaman anlamışlar ki o kurbağa sağır mış. Yani dedikleri hic bir onur zedeleyici kötüleyici cümleyi duymamiş.

Biz de bazen hayatta sağır olabilmeliyiz, özellikle bu tür laflara. Onlari duymaz ve kendinize inanirsaniz basarirsiniz. Yapilamayacak hicbir sey yok. Gidin kütüphaneye ders çalışın hem kalabalik korkunuzu yenersiniz hem de Üniversite kazanirsiniz

sen halanı da onu bunu da boşver. kimsenin dediklerini dikkate alma öncelikle. sağır ol ve sadece kendini dinle. hayalini kurduğun hayat nedir? buna karar ver.gerçekten okumak üniversiteye gitmek istiyorsan kesinlikle geç değil.benm ünide bir ev arkadaşım33 yaşındaydı mezun oldu ,sınıf arkadaşım 31 yaşındaydı, kaç arkadaşım bölümü bırakıp yeniden össye girdi ve başka bir bölüme sıfırdan başladı.

hedefine kilitlen ve o yolda ilerle. sakın ola ki kimsenin lafına bakıp üzülme de sevinme de. seni senden iyi kimse tanıyamaz. sen yaşamak istediğin hayatı düşün hep.

canim annenle babanla konustunmu bu durumu bende senin gibiyim banada boyle seyler diyenler oldu ama ben hic bir zaman yilmadim tam dersi ustune gittim. sen kalabaliktanmi korkusun ustune git kalabalik olan yerlere git. kursa yazil halk egitim merkezlerine git.

Bizim bölümde 33 yaşında evli çocuk annesi kadın vardı hayalindeki işi yapmak için ikinci kez okumayı göze almıştı.
Kuzenim hamileydi kazandığında yaşı 34tü. Bitirdi, atandı çalışıyor.
Hiç bir şey için geç değil yeter ki azimli ol.
Tüm sana kırıcı sözler söyleyen o düşüncesiz insanları boşver ve onlara azminle göster.
Başarırsın gerçekten ister ve çalışırsan.
Umuyorum başaracaksın

Üniversitede bir arkadaşım vardı normalde tarlada günlük çalışıyormus (kkucumsemiyorum) sevdiği kızı vermemişler açıktan liseyi bitirmiş hiç liseye başlamamış bile ortaokuldan sonra birakmis üniversiteye geldi hiç garipsemedik takdir ettik her zaman iyi bi bölümde okudum ve de türkiyede ilk 1500 e filan girmek gerek bu bölüm için geldi 27 yaşında filandi bu bölümü de memuriyet 40 yasa kadar alıyorlar diye seçmiş 3 seneokudu 3. Sınıfta kpss ye girdi atanacak puanı aldı o zaman kpss iki yıl geçerliydi O yaz evlendi 1 sene daha okudu kız babasında kaldı atama yeri belli oldu 4. Sınıfta ve evlerini kurdular sana moral olmasi için bu durumu anlattım biz ise o sene atanamadik atanacak puanın yanından bile geçemedik insan istedin yeterki bu arada ben de 5 sene sonra yüksek lisans yapmaya karar verdim ve yapıyorum sınıf arkadaşlarım hep yeni mezun bişi olduğu yok benden de büyük olan da var çocuklu filan

Okumanin yasi mi olurmuş canim benim 50 60 yaşındaki adamlar hırs yapıp okuyor, sen istedikten sonra önünde hic bisey engel degil.halandan kuzeninden yada bu sozleri soyleyenlerden önce kendine ispatla kendini.kendine inan ki baskalari da sana inansin:)

Onu ben de dedim ama arkadaşlarım olmadan olmazdı zevki kimse kabul etmedi ama sonra pişman oldular keşke yapardık diye :)

Önce okul..
Eğitimin yaşı yoktur. .
daha yaşın küçük..
istek, azim =başarılar. .

benim halamda bir kac kere beni boyle uzdu boyle hareketlerimi kucumser gibi davrandi annem biraz tavir yapti babamda eskisi gibi olmadi yazliga tavet etti israrla gitmedi babam biraz soguk davrandi bunu hissettirdi. simdi boyle seyler yapmiyor hatta simdi beni ise girmem konusunda cok testekliyor

İşte öyle söylenenlere karşı sende al işte bak bakalım nasıl yapmışım diye söyleyeceksin. Bunun içinde kendine güvenmekle başlıcaksın işe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…