gurur kırıcı sözler ''Bundan birşey olmaz'' bakışları ...

açık alan değilde kalabalık yerler,insanlar..

Sosyal fobi geliştirmişsin. Bunun için terapi alman lazım.Arkadaşların olsun istiyorsun ama kalabalıkta duramıyorsun.Bu bir döner istiyorum ama dönmesin istiyorum gibi birşey.Öncelikle bu fobini ortadan kaldırmak lazım ileride bakkala ekmek almaya gidemezsin sonra.

peki yapmaya calışacağım teşekkür ederim...

Ben de istiyorum bunu sıra gelirse yapcam

yap yap... benimde 1-2 sene sonra gelecek. ilk önce bebek için tedavi görmem lazım. sonra da bunu hedefliyorum. aileme söylesem linç ederler. başka dalda yüksek lisans yaptım da

arkadaşım yoktu yalnızdım yapamadım dayanamadm ...

Ailen nasıl müsaade etti okulu bırakmana, şaşırdım. Keşke okulu bırakmadan bu fobinin üzerine gidip çözseydin.
Şimdi keşke demenin bir anlamı yok gerçi. Bende hevesini kırmak için yazmıyorum. Ama okuldan kaç yıl uzak kalmışsın müfredat her yıl değişiyor. Sınav senin için gerçekten zor olur. Çok ama çok çalışman gerekir ki bu seni daha fazla eve kapatır. İnsanlardan iyice uzaklaşırsın.

Senin asıl sorunun üniversiteyi kazanamayacak olman değil. Sosyal fobin var. Asıl halletmen gereken bu bence. Bütün hayatını mahveder çözmezsen.

Şimdi burada yazıyorlar ya onları ne takıyorsun çalış kazan göster onlara. Bu sözlerde büyük çelişki var. Bu hırs öğütleri 'göster onlara' vsler de aslında çevreni önemsemenden kaynaklanan şeyler. Kimseyi umursamazsan, kimseye birşey kanıtlamak zorunda kalmazsın. Ben sana bunu tavsiye ederim. Sınavı kazanmak için kendini paralama. Gerçekten daha çok yıpranırsın.

Ben senin yerinde olsaydım. Kendime gerçekçi bir yol çizerdim. Neyi çok istiyorsam onu yapardım. Mesela dil öğrenebilirsin. Bunun için kursa gidersin yada ilgi duyduğun başka bi alan. Aşçılık olabilir. Oyunculuk olabilir. İlgini çeken birşey. Benim aklıma gelenler bunlar. Uğraşmaktan zevk alacağın bir alan seç kendine. Yönünü çiz. Bu aşamaya gelip adımını attıktan sonra zaten sosyalleşirsin. Umarım tüm bu endişelerinden arınıp mutlu olursun :)

Akrabalara da cevap dahi verme be. Öff. Herkes kendine baksın.

bir arkadaşımın kardeşi senin yaşlarda liseye kayıt olurken gülmüşler müdür - müdür yardımcısı da dahil..
sonuç: birisi hakim, diğeri çok iyi bir üniversiteden iktisat mezunu..
boşver köstekleri önüne bak sen

Aynen buna da katılıyorum. Okuyacaksan da kendin için oku.
liseyi bitirdikten sonra kursa gidip 2 yıllık cocuk gelişimi için ordan 2 yıllığa geçiş varmış 2 yıl üni okumak kötü mü sizce yani yine bişe sahibi olabilirmiyim?

cansu ben lisedeyken senin gibiydim. hiç arkadaşım yoktu. lisede tamamen kendi kabuğuma çekildim. derse gitmesem kimse anlamıyordu. beni unuttuklarını bile söylediler... ama yine de okulumu bitirdim.

üniversite tamamen değişmeye karar verdim. derslerimi iyi tuttukça öz güvenim gelişti.. bir baktım rahat konuşan, arkadaşlık ortamlarına rahat adapte olan bir tipim. tabi bunda en önemli etkiyi lisedeki stajıma borçluyum. oradakiler benim düzelmem için yardım ettiler...

senin böyle bir şansın yoksa terapi al. yada çık evden. tezgâhtarlık olsa bile yap. kendine güvenin gelsin. para kazan. sonra tamamen derslere tuttun... başardıkça düzeleceksin emin ol...

2 yıllık çocuk gelişimi okusan yine bir şey olmaz millet okuyorda sonra ağlıyor , ataması yok bişey yok, liseyi bitir üniversite sınavına gir ordan besyo ya gir beden öğretmeni ol , kızlar daha kolay kazanıyor ,ben olsam öyle yaparım yaşım 23 kendi mesleğimi sevmediğim için bu sene besyo düşünüyorum bende.

yardımcı öğretmenlik kötü birşeymi iş bulamammıki özel kreşlerde falan

sizde yaparmısın bilmem dediniz

Ah lütfen seni kırmak için söylemedim kesinlikle.Korkuları aşmak kolay değildir hele ki destek almadan .Dışarı çıkma kalabalığa karışma korkun varken biriside destek olmazsa bunu nasıl yapacaksın o kısmındaydım daha çok. Seni üzmek üzmek istemedim kendimi yanlış ifade ettim

33 yaşımda üniversite sınavına girdim. Henüz boşanmamıştım. Ayrılmak üzereydim eşimden.
4 yıllık lisansı 3 yılda yüksek bir ortalamayla bitirdim. (sosyoloji bölümü)
Şu an 37 yaşımdayım. Aile Danışmanıyım.
Önümüzdeki dönem Klinik Psikoloji yüksek lisansına başlayacağım.
Hiç bir şey için geç değil...
Karar verin ve adım atın. Gerisi geliyor.
Etrafın söylediklerine kulak asarsanız hep olduğunuz yerde sayarsınız. Fikir alın, ama hayatınızla ilgili kararları kendiniz verin... Ve verdiğiniz kararların arkasında durun.
Sosyal fobiniz var sanırım. Bununla ilgili terapi almanızı öneririm. Faydasını göreceksiniz eminim.

yardımcı öğretmenlik kötü birşeymi iş bulamammıki özel kreşlerde falan
Bulursun tabi çocuk gelişiminde aklın galiba yaparsın hatta üniversite okursan mezun olunca kreş bile açabilirsin sermaye bulursan , devlet yardımı da oluyor , hedefini yüksek tut.

valla çevremde bana bunları söyleyenlere inat ben daha çok çalışır yapardım.
ve bu insanlar bana iyilik yapmış olurdu. Çevrende bu insanlar inat daha çok mücadele etmen gerekiyor. oturup ağlaman değil.

hep yapamazsın kelimeleri ben bu zamana kadar hiçbirşeyi başaramadım ki

Senin kendine güvenin kalmamış ki.. Ama yaptığının ne kadar yanlış olduğunu, hayati tam anlamiyla çözmeye başladığın zaman farkedeceksin..

Sana tavsiyem öncelikle kendine olan güvenini yerine getirmen.. Ozguvenini sağlayınca devami cook kolay gelir..

Bunun için önce uzmandan yardım alman lazim.. Durumunuz mumkunse ozel bir psikologa gitmeni tavsiye ederim. Seni kendine getirmekte sana cok katkisi olacaktir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…