Merhaba arkadaşlar; bir çok ailede kaynana ,elti ,görümce ..v.s ilişkilerinde sorunlar çıkıyor.Kimisi gerçekten ağır sorunlar yaşayabiliyor.Aşağıdaki sorumu yanıtlarsanız sevinirim merakım şu: acaba kaç kişi gururunu tercih edecek,hayalimizi değil gerçekte yapabileceklerimizi yazalım lütfen..
Eşiniz kendi ailesinin (annesi,yengesi. abisi .vs.) size hata yaptığının farkında ,fakat ailesi atamıyor satamıyor.eşinizi çoookk seviyorsunuz oda sizi.Herşeye rağmen onlarla iyi geçinmeliyiz diyor.Siz ise onlar tarafından incindiniz , çok incindiniz..Konuştunuz olmadı,kavga ettiniz olmadı laftan anlamadıkları gibi eşinizinde canını sıktınız ama sonuç yine onları görmek..Fakat gururunuz?Gururunuz ayaklar altına alınıyorsa ? Herşeye rağmen eşim ve evliliğim mi dersiniz yoksa ne olacaksa olsun bunun sonu GURURUM daha önemli deyip o kişilerle tamamen irtibatı keser miydiniz?
Önce ben yazayım ; gururum...
Konuyu okurken rahmetli halam geldi aklıma. 90 küsür yaşında geçen sene rahmetli oldu, Allah rahmet eylesin ölürken bile babama "bu laz kızını boşa ben seni evlendiririm" dedi. Öylesine nefret ederdi annemden, sırf kendi memleketinden değil diye. Ama gelini onu kapının önüne koyar halam diğer yengem alt katta olmasına rağmen anneme gelir sığınırdı. Sığındığı zaman bile anneme yapmadığını bırakmazdı. Babama 5 daikkada bir boşa bu laz kızını derdi. Babamda "yahu abla torun torba sahibi olduk sen hala aynı türküyü söylüyorsun" derdi. Yıllardır kini bitmemişti anneme (kin dediğim annemin kendi hemşerisi olmaması) etmediğini bırakmadı yapmadığı hakaret kalmadı. Annemle babam hep gülüp geçtiler. Düşünsenize annem 45 sene halamın bu hakaretlerine sessiz kaldı. Arada sitem ederdi şaka ile ama genede susardı ve arada güler geçerdi, rahmetli babaannemde aynen halam gibiydi onun yaptıkları daha beterdi.
Sonuçta hala evliler, eskiler galiba daya sabırlı oluyorlar bu konuda. Ben olsam bu kadar hakarete dayanmazdım (kayınvalidem hariç) isyan ederdim. Ama ana baba yapıyorsa hiç sesimi çıkartmam, elti, görümce vs. yaparsa tırnaklarımı çıkarırım.
Velhasıl evlilik zor iş beee.
Merhaba arkadaşlar; bir çok ailede kaynana ,elti ,görümce ..v.s ilişkilerinde sorunlar çıkıyor.Kimisi gerçekten ağır sorunlar yaşayabiliyor.Aşağıdaki sorumu yanıtlarsanız sevinirim merakım şu: acaba kaç kişi gururunu tercih edecek,hayalimizi değil gerçekte yapabileceklerimizi yazalım lütfen..
Eşiniz kendi ailesinin (annesi,yengesi. abisi .vs.) size hata yaptığının farkında ,fakat ailesi atamıyor satamıyor.eşinizi çoookk seviyorsunuz oda sizi.Herşeye rağmen onlarla iyi geçinmeliyiz diyor.Siz ise onlar tarafından incindiniz , çok incindiniz..Konuştunuz olmadı,kavga ettiniz olmadı laftan anlamadıkları gibi eşinizinde canını sıktınız ama sonuç yine onları görmek..Fakat gururunuz?Gururunuz ayaklar altına alınıyorsa ? Herşeye rağmen eşim ve evliliğim mi dersiniz yoksa ne olacaksa olsun bunun sonu GURURUM daha önemli deyip o kişilerle tamamen irtibatı keser miydiniz?
benim kesinlikle Eşim.
evet çok incindim diyelim ama ben ömrümü eşimle geçirmeye karar vermişsem
ve onu çok seviyorsam bitirmem evliliğimi ne olursa olsun eşimin yanında olurum
sevgim her zaman gururumdan önce gelir. [/QUOTE
Gurur derken boşanmak anlamında söylemedim..Eşinin ailesi ile görüşmemeyi kasdediyorum..Arkadaşlar özellikle bu düşüncenizi yazarsanız sevinirim..Eşinizi çok sevseniz de ,akrabaların dedikodularını duyacak olsanız da yine de eşinizin çekirdek ailesi ile görüşür müydünüz?
sadece bayramda seyranda :1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?