Gururunuz mu , evliliğiniz mi?

ben suan grurum dıyorum. es karısına haklı oldugu yerlerde haklısın dıyebılıyorsa esım ,demıyorsa grurum

önce ben...gururum!!
ben eşimden de öteyim ...

hele ki,eşim böyle bir durumda beni yok sayıp ailem deyip,benim gururuma önem vermeyerek zaten beni kendinin ve ailesinin sonrasında yaşatıyor demektir...

onun dengeyi kurup ,köprü olamadığı yerde, ben o dengeleri bozmak ,köprüleri yıkmak zorunda bırakılmışımdır zaten..

Görüşmek zorunda kaldığım zamanları minimuma indirir,gerçekten mecburiyetten olduğunu hissettirirdim..
Eski samimiyetim olmazdı..

Kırıldığım insanların yüzüne gülemem, ben nasılki bilerek kimseyi kırmıyor, sevgide saygıda kusur göstermiyorsam, kusura bakmasın kimsede beni üzüp, rencide edemez, gururum çok önemlidir, hemde çok önemli

Bende gururum diyenlerdendim...
Ailesi yuzunden nerdeyse gurur yapip ayriliyordum
Fakat esimle sadece 'biz' onemliyiz oncelikle dedik...
Baristik, simdi iyiki gururumu bi kere olsun kenara ittim diyorum..
Gorusmeme kararina saygi duyduk ikimizde..
O benim ailemdekilerle araya mesafe koydu
Ben ise tamamen kestim irtibati kaydirigubbakcemile3

Eger sizin durumunuzda 'katlanmak' ve her defasinda gururumun ayaklar altina alinmasini gorecek olsaydim.. durum farkli olurdu kesinlikle..
Esime uzakta oturalim, ben boyle ezildikce yurumez derdim..
O da mecburen bir secim yapmak zorunda kalirdi
Fakat bosanma davasi acmazdim.. Beklerdim napacak diye..

Son düzenleme:
Konuyu okurken rahmetli halam geldi aklıma. 90 küsür yaşında geçen sene rahmetli oldu, Allah rahmet eylesin ölürken bile babama "bu laz kızını boşa ben seni evlendiririm" dedi. Öylesine nefret ederdi annemden, sırf kendi memleketinden değil diye. Ama gelini onu kapının önüne koyar halam diğer yengem alt katta olmasına rağmen anneme gelir sığınırdı. Sığındığı zaman bile anneme yapmadığını bırakmazdı. Babama 5 daikkada bir boşa bu laz kızını derdi. Babamda "yahu abla torun torba sahibi olduk sen hala aynı türküyü söylüyorsun" derdi. Yıllardır kini bitmemişti anneme (kin dediğim annemin kendi hemşerisi olmaması) etmediğini bırakmadı yapmadığı hakaret kalmadı. Annemle babam hep gülüp geçtiler. Düşünsenize annem 45 sene halamın bu hakaretlerine sessiz kaldı. Arada sitem ederdi şaka ile ama genede susardı ve arada güler geçerdi, rahmetli babaannemde aynen halam gibiydi onun yaptıkları daha beterdi.
Sonuçta hala evliler, eskiler galiba daya sabırlı oluyorlar bu konuda. Ben olsam bu kadar hakarete dayanmazdım (kayınvalidem hariç) isyan ederdim. Ama ana baba yapıyorsa hiç sesimi çıkartmam, elti, görümce vs. yaparsa tırnaklarımı çıkarırım.
Velhasıl evlilik zor iş beee.

simdi bu soru cok kritik bir soru oldu kanimca...hem esimi seviyorum,hem ondan vazgecemiyorum ama diger taraftan da gururumu ayaklar altina almak istemiyorum...
evet bende cogu insan gibi sorunlar yasadigim halde,cogu zaman hicbisey olmamis gibi gider konusur,ziyaret ederdim....ama simdi gururum daha onemli...bana deger vermeyen insanlar icin neden daha fazla cirpinayim ki.....kaldi ki simdi tebkimi acik acik belli ediyorum...esim konusacaksa konusur,ayda yilda gidilecekce gidilir ama belli mesafe dahilinde...ben ve gururum boyle cok rahatiz..allah bozmasin...

ben de gururum derdim zaten oyle de diyorum. ben esimin kiz kardesleriyle ufak tefek sorunlar yasadim mesela ama ona ragmen bir kaciyla gorusmuyorum. yuz yuze gelirsek oyle merhaba diyorum muhabbet ediyorum falan ama daha ileriye gitmiyorum. mesafeni koyup gorusmeye devam edebilirsin esin icin cunku soz konusu olan esinin ailesi, o uzulmesin diye boyle bir yol da izleyebilirsin ama bu durumda yine sen uzuleceksen salla gitsin hic birinin suratina bile bakma. bu kararlarini da esin kabul etmek zorunda sakin taviz vermelmaz:

Bende beni kiran insana karsi samimiyetimi esirgerim,yani elimde olmadan bu halim ortaya cikiyor ve dogal olarak araya mesafe giriyor mesafede buyuyunce aile baglari daha da yipraniyor..bilmiyorum..ancak gozlemledigim su var ki:sanki bazen takmamak bazen de gulup gecmek gerekecek ama ciddi bir durum olunca karsina alip o insanla bir keresine mahsus konusmak gerek..anlamazsa..o bildigini okur ben bildigimi..formalite icabi akrabalik isteyen din geregi yakinlik elde eder..

günaydın, kayınvalidemle ve görümcemle çok büyük sorunlar yaşadık, bütün problem görümcemden çıkıyordu kayınvalidemle aramı o bozuyordu, bana öyle kelimeler sarfettilerki yenilip yutulacak gibi değildi, ama eşim hep destek oldu, hep yanımda oldu, çok gururum incildi asla konuşmam dedim ama eşim benim hatırım için dedi, eşimi çok sevdiğim için tamam dedim ama ailesiyle arama mesafe koydum, görümcemi arayıp sormam, bayramda seyranda mecbur bir araya geliriz, olan kendilerine oldu oğullarını kendilerinden soğuttular, amaa eşim bana destek olmayıp illa annemler deseydi gururum derdim.

eşimin ailesi bize çok eziyet ettiler hep ayırmaya çalıştılar ve halada uğraşıyorlar. ilk başlarda yaptıklarını yuttum eşimin hatırına oda birkaç ay sonra yine yaptı hep. her defasında eşim biz onlar gibi olmamalıyız iyi davranalımki hatalarını anlasınlar dedi hep hep uyguladık ben yinede eşimin hatırına sustum ama bana laf söylendiğinde cevabımıda verdim gururumda önemli çünkü. ama en sonunda eşimde bende pes ettik artık şimdi iki taraflada görüşmüyor konuşmuyoruz. ilk önceleri eşimdi önemli olan şimdi ise hem eşim hemde gururum ikiside önemli.

Güzel bir konu.
Eşimin ailesine çok kızgınım ama görüşüyorum.
Eşim istediği için değil.
Kızım babaannesinden uzak büyümesin, onlara benden kaynaklı bi nefret beslemesin diye.
İlerde sever sevmez kendi seçimi olsun diye.
Ama çok fazla gururumu kırsalardı yani damarıma bassalardı feriştahı gelse görüşmezdim.
Kimse için eşim hatta kızım için bile kendime bunu yaptırmam.

Valla ben bu kadar hakarete sessiz kalamam kimse kusurabakmasın, koca falan da dinlemem yani..:dilcikar: Anneniz sabrı için cennetlik bence..

Kocamın hatırına katlanırım ..mantığını da hiç anlamam..

Kocam, ben o kadar hakareti yerken benim hatırımı(!) düşünmeden sessiz kalacak, bende gurursuz bir insan olarak, ''aman kocamın hatırına susayım, sonra kocasız alırım alimallah'' mı diycem?akannehir

pehhhhhhhh gülerim ancak buna...kaydirigubbakcemile3

ben eğer onlar yüzünden sağlığımı yitiriyorsam görüşmezdim eşimede açık açık söylerdim gücendiğimi o halde sadece eşim görüşsün sende gitmeyi ver

Ben bircok konuda gururumu ayaklar altina alip esimi sectim zaten. Bundan cok daha kötü sorunlarim oldu ama ben yine esimi sectim. Nekadar dogrudur bilmiyorum.

eşimi çok seviyorum.ailesini hiç sevmiyorum ama eşim için katlanıyorum.ailesi tarafından çok çektim ama eşim diyorum.

uzunca bır zamandır benzer sorunlar yaşıyorum ve GURURumu seçtim. bir sokak aşağıda oturuyorlar ama en son bayram da gittim 15 dk kalıp çıktım. ama eşim oğlumu alıp haftada 1-2 kez gıdıyor.:umursamaz:

Büyük konuşmak istemem ama bir evlilik, bir yuva öyle kolay kurulmuyor.
İnsanoğlunun olduğu heryerde bunlar yaşanır, her yaşanan olayda ilişki kesilip atılmaz.
Bu kişi arkadaş değil, sevgili değil, ömrünü iyi günde kötü günde beraber adamaya söz verdiğin eşin.
Sabır herşeyin anahtarıdır, suskunluk asalettendir.
İnsanların yaşı büyükte olsa cahillik çıkmıyor, ne okumuşluk farkeder, ne okumamışlık
İkiside evlilikte sorun yaşatıyor, ortada birşey var bölüşülmeye çalışıla.
Biri eş, Biri evlat.
Kim ister babasıyla eşi arasında kalmak, biz olsak ne deriz düşünsenize bi ?
Sabır, sabır, sabır
O herkesi yola getirir.
Özür diliyorum lafı çok uzattım ama ben evliliğim derdim.
Gurur maalesef insana yarar vermiyor, hep zararı dokunuyor.
Gururumla yalnız yaşlanmak yerine fedakarlığımı yapıp sevdiğimle eşimle yavrularımla yaşlanmak isterim.
Maalesef ki şu günlerde gururdan değilmidir ki bir çok yuva yıkılıyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…