Güven geri gelmiyoorrrr

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

purple1986

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
490
983
23
39
Önceki konularımda kıskanç olduğumdan bahsetmiştim. Evet duygularımı aşırı yaşıyor olabilirim ama karşı tarafın hiç mi suçu yok?

Ben normalde işteyken eşimi hiç merak etmezken 1 senedir ne yapıyor kiminle konuşuyor vs hasta oldum artık. Bu halimden de hiç hoşnut değilim.

Kısaca bazı kırılma noktalarımı anlatayım
- Kadın iş arkadaşıyla benim yanımda telde çok nadirdir konustuğu. tamam gelince konusuruz ben geleyim konusuruz gibi hemen kapatmak istedi ayrıntıya girmedi. Sonra başka bi zaman da akşam aradığında bu saatte aranır mı diye açmadı..

- Aynı kadın iş harici bi konuda mesaj atmış ve benim eşim onun bu mesajıyla ilgili internetten araştırma yapmış

-kadınla çıktığı öğle yemeklerinden benim ısrarlarımla zorrrla vazgeçti binbir bahaneyle.

-birlikte ofiste hiç kahvaltı yapmamışlarsa eşimi sabah arayınca kahvaltı yaptın mı diye sorar mı bi insan

Her neyse ben bu kadına karşı hislerimden dolayı işten ayrılmasını istedim ama ısrar edemedim ben çalışıyorum o iş bulamazsa beni suçlar. dedim ki bana her şeyi anlat benden bişey gizleme. Gizlersen daha kötü olurum. Yemek yemediğini sanıyodum. Bir gün iş gruplarında bi resim gördüm eşim yok görünüyor yemekte ama camdan yansımış ben bunu fark ettim. Kendisi fark edemedi demekki silmemiş. Gittim yanına bugün o kadını hiç gördün mü dedim aynı soruyu 2 kere sormama rağmen ısrarla hayır görmedim dedi. Fotoğrafı gösterince sen beni bu hale getirdin. Senin yüzünden gizliyorum dedi vs. Okadarr rahat yalan söylemiş ki bana. Ben şu an hangi söylediğine inanayım nasıl güveneyim

Sonra o işten ayrıldı. Başka bir işe başladı ama benn güvenemiyorum. Bana sözler verdi sana açık olcam birşey gizlemicem diye.Ama ben hep bir hatasını arıyorum Her anını takip etmek istiyorum telefonunu didik didik inceliyorum.
Ben böyle olmamalıyım kendime yakıştıramıyorum. Ama engel olamıyorum kendime
Hırs yaptım sanırım
Ben eşiyim nasıl bana yalan söyler nasıl gizler diye
Ya da hatasını arıyorım bişey çıksın diye bilmiyorum

Hatalarımı biliyorum, sizden yol göstermenizi istiyorum. Ne yapayım da bu vesveseden kurtulayım

Her söylediği şeye şüpheyle yaklaşıyorum. Yalan söylüyor hissi oluşuyor hemen.
Telefonumu meşgule verince neden açamadın açıp müsait değilim diyemedin mi gibi konulardan bile kavga çıkarır oldum

Isten ayerilmasaydi daha farkli seyler derdim ama isten ayrilmis ve bundan sonra size acik olacagini soylemis. Daha fazla kurcalamayin ama takipte olun derim

Derdiniz boşanmaysa böyle devam edin.
Yoksa yaptıklarınizin mantıklı hiçbir yanı yok.

Sürekli baskı yaptığınız insan bir süre sonra sizi geçiştirmeye başlar zaten ne bekliyordunuz?

Herşeyi geçtim eşiniz iş değiştirmiş, rahat bırakın adamı da kendinizi de. Bir uzmandan yardım alın kendi başınıza asamiyorsaniz.

Ben böyle kıskançlıkları anlayamıyorum.
Birlikte öyle yemeği kahvaltı gibi paylaşımların olduğu bir arkadaşliksa eğer bunu iş dışına da taşı.
Benimle de tanıştır birlikte vakit gecirelim derdim.
Bu şekilde içim rahat olur, yakından gözlemlerdim.
Gereksiz darlamalar yapmazdım.

Neden böyle bir yol seçmek yerine kısıtlamalar yasaklar getiriyorsunuz?

Derdim boşanma değil.
Eşim işten benim istediğim zaman ayrılmadı 6 7 ay çok yıprattık birbirimizi ama işten çıkarıldığı için ayrıldı. Benim için yapmadı bunu yani.
Sürekli baskı altında adam evet. Ben de sizden fikir almak için açtım konuyu.. Kaç yerde yazdım şu halimden hoşnut değilim diye. Peki ben yalan söyleseydim ona rahatça, o bana baskı yapmayacak mıydı. Suçluyum ama tel suçlu benmiyim

Eşinizin şu dediği doğru, onu siz yalan söylemeye itmişsiniz. Benim iş yerinde, karşı cinsten, gerçekten sevdiğim normal bir iş arkadaşım olsa ve eşim onu kıskanıp görüşme, konuşma, oturma, yemek yeme gibi kısıtlamalar getirse, ben de yalan söylemek zıorunda kalabilirdim arada.

Yazdığınız maddeler sizi neden rahatsız ediyor peki?

İş ortamında beraber yemekte yenir, kahvaltı da yapılır, birbirine birşey için soru da sorulur. Ki ben kadın erkek ilişkilerinde belli sınırları olan biri olarak yazıyorum bunları. İşe gitsin gelsin hiçbir kadınla konuşmasın, diyalog kurmasın mı istiyorsunuz?

Güveninizi sarsacak başka bir olay olmadiysa bu yazdıklarınizda anormal birşey yok.

Yalan söylemesi doğru değil evet ama yalan söyleme olayına kadar sürekli onu yapma bunu yapma dediyseniz yalanı da beraberinde getirmiş oluyorsunuz.

Evet karşı tarafın suçu yok. Tek suçu sizinle hala evli kalmaya devam etmesi. Aşırı boyutta yaşadığınız bir duygu varsa tedavi olmalısınız, kimse sizi çekmek mecburiyetinde değil.

-Kadın iş arkadaşıyla sizin yanınızda konuşsa adama demedik laf bırakmazsınız, en küçük bir kepimeyi bile yanlış anlayıp mesela çıkartma potansiyeliniz yüksek. Yanınızda konuşmaması mantıklı bir karar

- bu yazdığınızda bir anormallik göremedim sizin eşiniz internet geçmişin araştırmanız dışında

- iş arkadaşıyla öğle yemeğine çıkmasında da bir gariplik yok. Burda da garip olan sizin zorrrla vazgeçirmeye çalışmanız

- Ofiste birlikte kahvaltı yapmakta çalışan insanlar için olağan bir durum. Biz hep birbirimizi arar sorarız ona göre alınacak sayısı belirleniyor.

Eşiniz sizin yüzünüzden size yalan söylemiş. Sırf saçmasapan bir kıskançlık için işten çık baskısı yapmakta ileri bir seviye. Eşiniz bu kadar kadınlarla görüşmesin istiyorsanız söyleyin o evde otursun siz çalışın, evi siz geçindirin. Ben tek bir haklı cümle görmedim yazdıklarınızda. Böyle yaşamak hem size hem eşinize zarar.

Eşinizin üstüne bu kadar çok düşmeyin bu kadar sıkmaya adamın aklında yoksa bile aklına düşüreceksiniz.Eski kız kankalarımdan biride sevgilisinin iş yerindeki bi kıza takmıştı,sadece iş muhabbetiydi aslında ama arkadaşım acayip sıkıyordu sürekli o kızın lafı ağzındaydı,bak derdim bu kadar sıkboğaz etme bu kızı aklına bu kadar sokma ama yok...şimdi ne mi oldu?1 yıl önce ayrıldılar,arkadaşımın eski sevgilisi şimdi o kızla birlikte.İstanbul’da aynı motosiklet grubundaydık çocukla ve yazın kamplı bi geziye o iş yerindeki kızla geldi aynı çadırda kaldılar,kıza papatya taçları yapmalar,aynı bileklikler aynı kasklar,benide tanımazlıktan geldi bu arada.Benzin alırken kız WC’deydi “Aaa X naber” diye yanına gittim “Birine benzettiniz galiba” dedi ben şok oldum,muhtemelen arkadaşıma haber uçururumda bela olur başlarına diye düşündü...

Bu iş yerlerinde kadınların samimiyeti nedir arkadasım ya?
Ben elalemin adamının kahvaltısını niye sorayım banane ya
Niye arayıp sorayım evli adamı
Arkadaşlık medeniyet falan geçicen bunları
Burası Türkiye medeni adam yok
Her adam bana iş atıyor der
Eşinde yüz veriyor
Senin onu darlaman da gereksiz
Adam isterse yapar
Darlasan ne olucak
Al eve kapat yine kaçar

Normal iş arkadaşları arasında olan konuşmalar.. ayrica kahvaltı yaptim mi sorusu eşim ve iş arkadaşlarında, gelirken simit poğaça alir misin demek.
Böyle hayat zor olmuyor mu ya?

kadinlardaki kiskancliga erkelerin sebep oldugunu dusunuyorum vesveseni yenmek istiyorsan onemseme, kocan kadinla mesafesini koruyamamis bir de yalan soylemis buda seni tetiklemis , biraz sogukkanli ol cunku adam seni ya ciddiye almaz ya da yalana devam eder kendine zarar...kocan da olsa asiri kiskanma yapacak adam her turlu yapiyor zaten,yerinde olsam soyleyecegimi soyledim gerisi kendinden uzaklastirir der sakin olurdum

Evet ben de çalışıyorum ve evi geçindiriyorum
Evet ofiste 1 tek kadın ve eşim 2 kişi varsa evde kahvaltı yaptığı halde hergün onunla tekrar kahvaltı yapmasını istemem
Evet eşim benim kutlama için iş arkadaşlarıyla yemeğe çıkmama karşı ise, bunu bana dikte ediyorsa ben de öğle araları bir kadınla karşılıklı restoranda yemek yemesini istemeyebilirm değil mi buna hakkım var.
Özellikle uyardığınız bir konuda en yakınınızdaki kişi çok rahat gözünüzün içine bakarak yalan söyleyince ne hissederdiniz acaba

Yazdığınız diğer şeylere kesinlikle katıldığımı söyleyeyim. Zaten özeleştiri yaptım yazımda da.

Bu konuyu açma sebebim bu biliyomusun. Gerilmişim,paylaşacak kimsem yok, yol gösterin napayım diyorum. Derdim bu yani

Çoğu arkadaş buraya dert dinlemek için değil insanları azarlamak için yazıyor

Çok teşekkür ederim ince yazınız için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…