Güzel kızım

7 yaş bana kalırsa tablet kullanımı için epey erken bir yaş. İleride önünü alamazsınız, zira teknoloji sürekli ilerliyor sürekli bir üst versiyonu çıkıyor. Madem kullanmaya başlattınız, kullanımlarını da sınırlayın derim. Babası da gayet haklı.
Eşim teknoloji markette çalışıyor, geçen bir aile 2 yaşındaki çocuklarına tablet almaya gitmiş, biz şok :oha::KK57::KK57:

Eşim teknoloji markette çalışıyor, geçen bir aile 2 yaşındaki çocuklarına tablet almaya gitmiş, biz şok :oha::KK57::KK57:

Bebeğe tabletten Niloya falan açıp kendilerine vakit ayırmak daha kolay geliyor tabi. Ne diyeyim, ben doğru bulmuyorum. İyi bir nesil de gelmiyor bana kalırsa, 80-90 nesline kıyasla şimdiki nesil gerçekten daha kötü.

Sonra çocuğum içine kapandı çocuğum hırçınlaştı çocuğum beni dinlemiyor çocuğum şöyle oldu çocuğum böyle oldu. Aileler bu kadar bilincsiz olduğu sürece çocuklar napsn

Babam hakli onu almayanlar var ilgi gostermeyen babalar var kiziniz alinana yetinmeli... Evladin her istedigi de alinmaz mesela... Adam almis getirmis baba daha cok kirildi bence... Evladiniz uzulunce uzulur insan ama babaya tepkilenmekte yanlis ortami yumusatmaya kizinizin babasindan ozur dilemesini saglamaniz lazim bence

Babasıyla kızıma tablet aldık o da netten bakmış gitmiş babasına bi üst modelini alsaydın demiş babası da yetinmeyi bilmiyor diye kızdı ama bana göre o daha çocuk kendisi de üzüldü sonra bende üzüldüm babasının tepkisine sizce nasıl davranmalıyım ben konuşup anlattım hediye için böyle birşey söylenmez diye ama o üzülünce dünyam kararıyor
Bence eşiniz haklı değil. Çocuklar bizim gibi değiller ve direk söylerler çünkü dürüst ve masumlar. Eşiniz keşke kızmak yerine ona daha uygun dille anlatsaydı. Ama tabiki asla almayın bir iyi modeli

Yuh 7 yaşındaki çocuğunuza tablet mi aldınız? 25 yaşındayım benim tabletim yok, üniversiteye başladığımda babam laptop almıştı derslerim,sunumlarım vs için lazım olacak diye. Adamın biri yurtdışından almış kullanmamış satmış bariz 2.el ama 6 yıldır işimi görüyor hiç başka bir model alsaydın demedim. Kızınızı inanılmaz şımarık yetiştiriyorsunuz, çocuk gelişimi için zaten elektronik eşyalar sağlıksız ve zekasını ilerlerletmeyecek bir materyal. Baba haklı, hiç alınmamalıydı hatta. Lütfen bilinçli ebeveynler olun..

Konuya bak diye girdim
Affedersin.

Bu sitede çok kesin yargılar, yargıçlar var
Konudan bağımsız örnek vereyim;
Evde Bebek varsa, çamaşır suyu kullanan dövülür.
Sanki dövenlerde yok. Yeri elleriyle silenenler aşşalanır, eşyaya hizmet edemem diye, sanki araba kredisi ödemiyormuş gibi.

Tablet tv pc aynı. Sanki kimse çocuğun eline vermiyor. Ağlıyor çocuk, sessiz olman gereken ortamdasın. Napçan? Lego mu kurcan çocuğa hastanede?

kalem, kağıt ya da kitap vereceksin.

Herkes baba haklı demiş. Haksız diyen yok ama karsisinda çocuk bile olsa gUzel konuşmak gerekir çocuğun kalbi kırıldıktan ne anlamı var. tableti değil sözleri hatırlar. eşinizle konuşun kızınızla konuşsun onu kırmak istemediğini maddi imkanınızin buna yettiğini söylesin. yapmak istedikleri için bu modelin de yeterli olacağını vs. En önemlisi hatalı olduğunu kabul edip çocuğa göstermesi.

Kadın dizisindeki Şirin'i gördünüz mü?? Annesi her hatasını hoşgörüyordu.
Amma abarttınız yahu. Babanın iletişimi yokmuş anne de mecbur onun eksikliğini tamamlamış konuşmuş anlatmış zaten. Gidip de üst modelini almamış ki. Buraya paylaşmak için yazıyor yok tablet niye aldınız yok iyi olmuş kizdigi. Çocuk yahu bu çocuk isteyebilir önemli olan güzelce anlatmak iletişim kurmak. ahkam kesmeye bayiliyoruz milletce

Yaş 7 ama çok akıllı uslu bi kız ama bazen pat diye söyler öğretmek lazım bence babasj da evet biraz kırıcı konuştu
Öğretmek lazım dediğiniz kız bebek değil farkında mısınız? Açtığınız başlıktan belli kızınızı kendini prenses sanarak buyutenlerdensiniz. Hata ediyorsunuz kimse ona prenses gibi davranmayacak ve o hep bunu bekleyerek mutsuz olacak. Eğer bazen frene basmazsaniz bu hızla şarampole yuvarlanmaniz kaçınılmaz. Bu yaşta daha üst model tableti ne yapacak? Hiç bunu kendinize sormayın, babasıni da çocuğu terbiye etmesine müsaade etmeyip eleştirin, diğerleri gibi sizin yavrunuz da kötü bir proje olarak karşınıza gelsin. Bol sanslar

gerçekten çocuk ruhundan anlayan kaç ebeveyn var acaba. Kiz neticede üst model alinmadigina değil babanın sert çıkışına üzülmüş tek olay değil muhtemelen zaten konu sahibi de eşinin biraz agresif olduğunu belirtmiş. Belli ki babanın davranışı eksik. Hayatı öğrenecekmis baba haklıymış. Hayır efendim baba tabletin üst modelini almamakta haklı fakat üslubu yanlış . Kızınca çocuk kesin anlamıştır şimdi Hayatın zorluklarını. Forumda herkes mükemmel anne.

gerçekten çocuk ruhundan anlayan kaç ebeveyn var acaba. Kiz neticede üst model alinmadigina değil babanın sert çıkışına üzülmüş tek olay değil muhtemelen zaten konu sahibi de eşinin biraz agresif olduğunu belirtmiş. Belli ki babanın davranışı eksik. Hayatı öğrenecekmis baba haklıymış. Hayır efendim baba tabletin üst modelini almamakta haklı fakat üslubu yanlış . Kızınca çocuk kesin anlamıştır şimdi Hayatın zorluklarını. Forumda herkes mükemmel anne.
Cocuklarimizi prensesler prensler gibi yetistiriyoruz her istediklerini yapiyoruz ve elindekilerle yetinmeyi bilmeyen bir nesil yetistiriyoruz bu benim icinde gecerli.cunku onlara kiyamiyoruz..babasi biraz sert cikti diye elestiren bile olmus..neredeyse pamuklara sarip oyle buyutecegiz..aslinda en buyuk kotulugu biz yapiyoruz onlara..bana kucukken bir bebek alindiginda gunlerce sevinirdim mutlu olurdum.simdiki cocuklarda hep daha iyisini istiyorlar hic birseye sevinmiyorlar..bizdede durum ayni babasi sakayla biraz kizima sesini yukseltse bende ona kiziyorum kizim uzulecek diyebu arada kizim 7 bucuk aylikAllah herkesin yavrusuni bagislasin..

Babası kızıyla sakin bir ses tonuyla göz Teması kurarak konuşsun ve bağırdığı için özür dileyip , şu an üst modeli alamayacağını anlatsın

Anne baba ortak hareket etmeye çalışın. Çocuğa kızarak ya da kalbini kırarak değil de karşısına geçip konuşarak anlatmaya çalışın. Babası belkide alınan hediye için sevinç ifadesi beklerken üst model alsaydın sözünü duyunca bozulmuş olabilir. Ama konu başlığı bile Allah korusun kızınız çaresizlik icin de gibi olmuş, prenses modeli olusturmayin lütfen.

Back
X