Güzellik rutinleri

Ay benim için de dua edin, gönlünden geçen olsun diye. Benim isteğim farklı bişe
Ay ne istiyon, evlilik mi çocuk mu? Çok meraklıyım de mi? Kızlar çocuk demişken bir şey sormak istiyorum. Ben biraz geç evlendim bahsetmiştim. İki kedi evladım var. Ben sanırım çocuk yapmak istemiyorum. Yani böyle bir hakkım var mı sizce? Eşim de düşünmüyor şimdilik ama malum yaş da geçiyor. Yani ben çocuğun sorumluluğunu almak, annem gibi bir bir anne olmak korkularından dolayı çocuğum olsun istemiyorum. Fakat toplumumuzda çocuk olmadan aile olunmaz diye dayatılan yargılar var biliyorsunuz. Ben de zaman zaman diyorum acaba çocuğumuz olmadan aile olmuş olmuyor muyuz? Bu korkutucu bir şey mi sizce? Yanlış bir şey mi? BDV'ye bağladım kusura bakmayın. Topikte fikirlerini önemsediğim insanlar olduğu için buraya yazdım.

Kaç yaşindasın canım?ben 34 ama ben çocuk hasretiyle yaşıyorum..yeni kürtaj oldum..geç hamile kalıyorum..şimdi dua ediyorum yeniden hamile kalayım diye.Cok şükür her şeyimiz var..bir tek çocuk yok.Ama tabi her kesin kendi fikri var..sonuçta kim ne diyer ne söyler diye aile kurmuyoruz

38'e girdim, eşim 36 yaşında. Evet, başkası ne diyecek diye aile kurmuyoruz ama bir gün çok geç olduğunda pişman olmak da istemem. Ben de eşim de istediğimiz hiçbir şeyi yaşamamışız bu yaşa kadar. Şimdi de bir şeyler yaşamak istiyoruz ve kendimizi çocukla düşünemiyoruz. Yaş olarak büyüdük de kafa olarak oralara erişemedik sanırım. Ben bebeklere bayılıyorum ama çocuk sevmiyorum. Ailemden de bir şey öğrenemedim sağ olsunlar! Annem gibi bir anne olacaksam hiç olmayayım daha iyi cidden yani. Senin de yaşın çok normal, inşallah evladını gönlünce kucaklamak nasip olsun.

O zaman canım çok iyi düşüneceksinki yarın bir gün peşiman olmuyasın.Ama benim eşimle eskiden çok acı hayatımız olmuş..biz aksine diyoruz ki anne baba olmak zamanı ve bir yere giderken de çocuk yanımızda olsun..sanki evin temeli yok.Anne olmak yaşla diğil..mesela ben 12 sene hastanede calıştım..etrafımda kızlar evleniyordu çocuk sahibi oluyordu benim ama umrumda diğildi..çunki anne olmaya..eş olmaya hazır diğildim.Şimdi tam zamanı.İnşa Allah canım.Allah sanada hayırlı neyse onu nasip etsin

Bende geç evlendim. Çocuk için yanıp tutuşmasakta çevrenin sonra çok pişman olursunuz laflarını dikkate alarak tedavi sürecimiz oldu. Hayatımın en stresli zamanlarıydı diyebilirim. Sonuç negatif oldu. Oturduk konuştuk ve hayatımıza çocuksuz ve çocuk çabasına girmeden devam etmeye karar verdik. Eşimde bende son derece ilgili sevgi dolu düzenli ailelerde büyüdük. Eğer olsaydı annem gibi bir anne olmakta isterdim. Eşimin de babam gibi bir baba olacağına eminim. Çocukları severim olsaydı elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırdım. Elimizden geleni yaptık olmadı. Defalarca tedavi denemeye gerek yok dedik. Biz böyle de çok mutluyuz ve kesinlikle bir aileyiz. Belirli bir yaştan sonra çocuk büyütmekte zor olacaktı onun ergenlik, üniversite zamanlarında yaşlı birer anne babası olacak olması da haksızlık gibi geldi bize. En son çocuk için 3 yıl önce doktora gitmiştim 3 yıldır hiç pişman olmadım.

Kararınızdan emin olduğunuz noktada eksiklik hissetmiyorsunuz.

bence sırf çocuk olsun diye doğurmak korkunç geliyor bana , anne olmak dünyaya can getirmeyi düşünmek onun sorumluluğu bambaşka buna gerçekten her anlamda hazır olmak gerek, özellikle şu zamanda , annelerimizin zamanında ki gibi torun tombalak hep birlikte çocuk büyütmek gün gün gezdirip rahat rahat dolaşmak yok artık, birebir çocuk büyütmek yalnız büyütmek diye de birşey var, maddi manevi sorumluluğu da ağır hep sağlıklı olacak diye düşünüyoruz hayatda herşey var herşeye her anlamda hazır olmak lazım . eğer hazır değilsen düşünmüyorsan tabiiki hakkın doğurmamak , herkes doğurmak anne olmak zorunda değil,insanların çocuksuz aile olmaz demesi incitici hem doğurunca da o laflar bitmiyor tek çocuk hiç çocuk diyenlerde var geçenlerde merve özbeyi azarladım o lafından dolayı instagramda eğer eşinde senin gibi düşünüyorsa zaten sıkıntı yok ama eşin çocuk isterken sen yok dersen bu sıkıntı olur eşinin fikrinin değişmeyeceğinden emin misin ? bu tarz şeyleri zaten evlenmeden önce konuşmak gerek aslında mesela ben evlenir evlenmez çocuk istedim.allah isteyen herkese nasip etsin ama istemeyene de saygı duymak gerek istemiyorsan pişman olmazsın

sağlıkla hayırlısıyla gelsin inşallah belki doğru vaktini bekliyordur

Çok güzel ifadelerle cümleler kurmuşsunuz. Umut oldunuz bana, teşekkür ederim. Mutluluğunuz, huzurunuz, ağız tadınız hiç bozulmasın inşallah.

Nasıl azarladın kız? Ne demiş yine? Evet kuzum, ona defalarca sordum. İstiyorsan daha geç olmadan denemek lazım, çünkü şu an bile hiç halim yok dedim Halim yok derken, kedilerimle 2 dk oyun oynamak bile yoruyor sanki. Halbuki Zeytin'i ilk sahiplendiğimde yani 7 yıl önce onunla saatlerce kovalamaca, saklambaç falan oynardım. Döner dururdum, hiç yorulmazdım. Şimdi yoruyor her şey sanki.
Kesinlikle herkes anne baba olacak diye bir kural yok. Sadece patili dostu olanların anlayacağı bir durum da şu ki ben kendimi iki çocuk annesi gibi hissediyorum zaten. Bunu söyleyince de çoğu insan kızıyor ya da gülüyor ama bu gerçekten de böyle. Öte yandan aşırı anaç bir tarafım var. Eminim benden çok iyi bir anne olurdu ama hâlâ hiç hazır değilim.
Her şeyin hayırlısı diyelim...

2. çocuğunu doğurdu ''bildiriyorum tek çocuk hiç çocuk'' demiş bende ''cahil cüheyla kesimin böyle konuşmasını anlarımda size yakıştıramadım böyle nahoş bir cümle beklemezdim niye ilk çocuk insan yerine konmuyor ''dedim yazanlar olmuş ''zorluğu anlamında demiştir kötü niyetli değildir'' diye, o zaman'' ilk çocukta zorlanmamıştık ama bu sefer başkaymış asıl şimdi ebeveyn olmayı öğrendik , zorlandık deseydi kendisini ifade edebilecek yaşta ,düzgün konuşmak yerine bu kocakarı cümlelerini tercih ediyorsa zihniyetini sorgularım'' dedim ,bu cümleleri ileride ilk çocuğunuzda okuyacak dedim,birde insan kendi kapasitesini zorlayıp suçu doğanların üstüne atmamalı da demiş olabilirim evet dedim ama sildi yorumumu ve engelledi beni iyi demişmiyim

çocuk düşünmeyen 10 yıllık evli 40 yaşında arkadaşlarım var çocuk yapmadıkları için pişman değiller , hayat senin canım kimseye bu konuda laf demek düşmez içinden geldiği gibi yaşa derim... laf söyleyenlerin hiçbiri yanında olmayacak

Selamlar. Esim Kasim’da Kore’ye gidecek. Firsattan istifade Kore urunlerini denemek istiyorum. Karma bir cildim var. Hangi urunler iyidir? Hazir valizde yer varken firsati degerlendirmek gerek yoksa sadece gunes kremi stoklayacagim.
ayyy ayy ayy nasıl heyecan verici şaşırmış gibi hissederdim kendimi ,valla korede karma cilde uygun ne varsa alsın orada mahalleler var sırf cilt bakım ürünleri satanlar var o mahalleye gitsin valizi açsın ve doldursun hiç acımadan ... maskelerden alsın mesela kağıt maskeler orada çok ucuz zaten 1 tane ürün alıyorsunuz 10 tane hediye ediyorloar orada balyayla falan satıyorlar direkt

ı from giseng 3-5 tane alsın mesela, by whistrend sivilce leke bakımı güzel ,moremo saç ürünleri alsın mutlaka harika ürünleri var,klairs ürünleri de güzel,yağ bazlı temizleyicilerden alsın ne güzel olur bunlar elinize geçerse

Çok güzel ifadelerle cümleler kurmuşsunuz. Umut oldunuz bana, teşekkür ederim. Mutluluğunuz, huzurunuz, ağız tadınız hiç bozulmasın inşallah.
Teşekkür ederim. Sizinde huzurunuz mutluluğunuz daim olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…