- 3 Mayıs 2022
- 2.309
- 10.337
- 123
Ay bayılacaaam2. çocuğunu doğurdu ''bildiriyorum tek çocuk hiç çocuk'' demiş bende ''cahil cüheyla kesimin böyle konuşmasını anlarımda size yakıştıramadım böyle nahoş bir cümle beklemezdim niye ilk çocuk insan yerine konmuyor ''dedim yazanlar olmuş ''zorluğu anlamında demiştir kötü niyetli değildir'' diye, o zaman'' ilk çocukta zorlanmamıştık ama bu sefer başkaymış asıl şimdi ebeveyn olmayı öğrendik , zorlandık deseydi kendisini ifade edebilecek yaşta ,düzgün konuşmak yerine bu kocakarı cümlelerini tercih ediyorsa zihniyetini sorgularım'' dedim ,bu cümleleri ileride ilk çocuğunuzda okuyacak dedim,birde insan kendi kapasitesini zorlayıp suçu doğanların üstüne atmamalı da demiş olabilirimevet dedim ama sildi yorumumu ve engelledi beni iyi demişmiyim
Nedense insan kendi gibilerin de var olduğunu bilmek, onaylanmak istiyor. Teşekkür ederim.çocuk düşünmeyen 10 yıllık evli 40 yaşında arkadaşlarım var çocuk yapmadıkları için pişman değiller , hayat senin canım kimseye bu konuda laf demek düşmez içinden geldiği gibi yaşa derim... laf söyleyenlerin hiçbiri yanında olmayacak
Çok iyi yapmışsınız. Bu tür sorular çiftlere hiç sorulmamalı ve yorum yapılmamalı. 40 yaşında 7. 8. Tüp bebek denemesini yapanlar var. 2. Çocuğu yapmak için yıllarca uğraşanlar var. Kimsenin yarasına tuz basmamak lazım. Ayrıca tek çocuk hiç çocuk geeçekten o çocuğu yok saymak. Yaşlılar belki tölare edilebilir ama bilinçli bir kadın bunu söylememeli.2. çocuğunu doğurdu ''bildiriyorum tek çocuk hiç çocuk'' demiş bende ''cahil cüheyla kesimin böyle konuşmasını anlarımda size yakıştıramadım böyle nahoş bir cümle beklemezdim niye ilk çocuk insan yerine konmuyor ''dedim yazanlar olmuş ''zorluğu anlamında demiştir kötü niyetli değildir'' diye, o zaman'' ilk çocukta zorlanmamıştık ama bu sefer başkaymış asıl şimdi ebeveyn olmayı öğrendik , zorlandık deseydi kendisini ifade edebilecek yaşta ,düzgün konuşmak yerine bu kocakarı cümlelerini tercih ediyorsa zihniyetini sorgularım'' dedim ,bu cümleleri ileride ilk çocuğunuzda okuyacak dedim,birde insan kendi kapasitesini zorlayıp suçu doğanların üstüne atmamalı da demiş olabilirimevet dedim ama sildi yorumumu ve engelledi beni iyi demişmiyim
çocuk düşünmeyen 10 yıllık evli 40 yaşında arkadaşlarım var çocuk yapmadıkları için pişman değiller , hayat senin canım kimseye bu konuda laf demek düşmez içinden geldiği gibi yaşa derim... laf söyleyenlerin hiçbiri yanında olmayacak
Of yaa muhteşemler ürünlerayyy ayy ayy nasıl heyecan vericişaşırmış gibi hissederdim kendimi ,valla korede karma cilde uygun ne varsa alsın orada mahalleler var sırf cilt bakım ürünleri satanlar var o mahalleye gitsin valizi açsın ve doldursun hiç acımadan ... maskelerden alsın mesela kağıt maskeler orada çok ucuz zaten 1 tane ürün alıyorsunuz 10 tane hediye ediyorloar orada balyayla falan satıyorlar direkt
ı from giseng 3-5 tane alsın mesela, by whistrend sivilce leke bakımı güzel ,moremo saç ürünleri alsın mutlaka harika ürünleri var,klairs ürünleri de güzel,yağ bazlı temizleyicilerden alsın ne güzel olur bunlar elinize geçerse
karınca gezer gibi kaşıntı mı ? kan basıncı yükseldiğinde öyle olurmuş genelde ama bir süredir varsa alerji gibi birşey olabilirKızlar bu kafanın arkası neden deli gibi kaşınır, bir fikri olan var mı? Ensedeki saçların olduğu yerKepek ya da kafa derisi sorunum yok ama deli gibi kaşınıp duruyorum.
Aynı kaşıntı bende stresli zamanlarda oluyordu. Vichy dercos şampuan iyi geldi. Alerjik bişey de olabilir.Kızlar bu kafanın arkası neden deli gibi kaşınır, bir fikri olan var mı? Ensedeki saçların olduğu yerKepek ya da kafa derisi sorunum yok ama deli gibi kaşınıp duruyorum.
14 yıllık evliyim. hiç hamile bile kalmadım. pkos hastasıyım ve çoğu belirtisini yaşıyorum. aslında 14 yıldır yalnız yaşamanın rahatlığına çok alıştım, düşününce zor gelmiyor değil ama yine de bi tarafım istiyor. çok aradayım yani. o yüzden anlıyorum seni.Ay ne istiyon, evlilik mi çocuk mu? Çok meraklıyım de mi?Kızlar çocuk demişken bir şey sormak istiyorum. Ben biraz geç evlendim bahsetmiştim. İki kedi evladım var. Ben sanırım çocuk yapmak istemiyorum. Yani böyle bir hakkım var mı sizce? Eşim de düşünmüyor şimdilik ama malum yaş da geçiyor. Yani ben çocuğun sorumluluğunu almak, annem gibi bir bir anne olmak korkularından dolayı çocuğum olsun istemiyorum. Fakat toplumumuzda çocuk olmadan aile olunmaz diye dayatılan yargılar var biliyorsunuz. Ben de zaman zaman diyorum acaba çocuğumuz olmadan aile olmuş olmuyor muyuz? Bu korkutucu bir şey mi sizce? Yanlış bir şey mi? BDV'ye bağladım kusura bakmayın. Topikte fikirlerini önemsediğim insanlar olduğu için buraya yazdım.
Allah tez vakitte en güzel şekilde gönlünüzün muradını nasip etsin
çok teşekkür ederimyaainşallah gönlünden geçenin en iyisi olsun en hayırlı zamanda
gerçekten çok stresli bir durum. oyüzden gözüm kesmiyor benim de. heralde 7-8 senedir çocuk için dra gitmemişimdir. zaten en son gittiklerim artık tüp bebek aşamasına geçmeliyiz diyordu, ama biz düşünmedik.Bende geç evlendim. Çocuk için yanıp tutuşmasakta çevrenin sonra çok pişman olursunuz laflarını dikkate alarak tedavi sürecimiz oldu. Hayatımın en stresli zamanlarıydı diyebilirim. Sonuç negatif oldu. Oturduk konuştuk ve hayatımıza çocuksuz ve çocuk çabasına girmeden devam etmeye karar verdik. Eşimde bende son derece ilgili sevgi dolu düzenli ailelerde büyüdük. Eğer olsaydı annem gibi bir anne olmakta isterdim. Eşimin de babam gibi bir baba olacağına eminim. Çocukları severim olsaydı elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırdım. Elimizden geleni yaptık olmadı. Defalarca tedavi denemeye gerek yok dedik. Biz böyle de çok mutluyuz ve kesinlikle bir aileyiz. Belirli bir yaştan sonra çocuk büyütmekte zor olacaktı onun ergenlik, üniversite zamanlarında yaşlı birer anne babası olacak olması da haksızlık gibi geldi bize. En son çocuk için 3 yıl önce doktora gitmiştim 3 yıldır hiç pişman olmadım.
Kararınızdan emin olduğunuz noktada eksiklik hissetmiyorsunuz.
bir de soruyorlar ya dra gittin mi diye, yok sen diyene kadar hiç aklıma gelmedi du bi koşu gidiyim diyesim geliyorÇok iyi yapmışsınız. Bu tür sorular çiftlere hiç sorulmamalı ve yorum yapılmamalı. 40 yaşında 7. 8. Tüp bebek denemesini yapanlar var. 2. Çocuğu yapmak için yıllarca uğraşanlar var. Kimsenin yarasına tuz basmamak lazım. Ayrıca tek çocuk hiç çocuk geeçekten o çocuğu yok saymak. Yaşlılar belki tölare edilebilir ama bilinçli bir kadın bunu söylememeli.
Evet canım, aynen öyle pis bir kaşıntı. Uzun zamandır var, bazen artıyor.karınca gezer gibi kaşıntı mı ? kan basıncı yükseldiğinde öyle olurmuş genelde ama bir süredir varsa alerji gibi birşey olabilir
Stresli zamanlara denk geliyor aslında, doğru. Urban'ın spreyi iyi geliyordu aslında ama bağışıklık mı kazandı nedir, şimdi yine kaşınıyor. Hemen bakayım bu şampuana.Aynı kaşıntı bende stresli zamanlarda oluyordu. Vichy dercos şampuan iyi geldi. Alerjik bişey de olabilir.
Aynen dediğiniz gibi; düşününce zor geliyor ama bir tarafım da istiyor bazen. Anlaşılmak harika bir şey, teşekkür ederim mesajınız için.14 yıllık evliyim. hiç hamile bile kalmadım. pkos hastasıyım ve çoğu belirtisini yaşıyorum. aslında 14 yıldır yalnız yaşamanın rahatlığına çok alıştım, düşününce zor gelmiyor değil ama yine de bi tarafım istiyor. çok aradayım yani. o yüzden anlıyorum seni.
Biz 3 ay doktor kontrolünde yumurta takibinden sonra açıklanamayan infertilite dedikleri için 2 defa denedik. Genetik testler hepsi yapıldı sorun görünmüyordu. Ama kısmet olmadı. Elimizden geleni yaptık dedik ve bıraktık.gerçekten çok stresli bir durum. oyüzden gözüm kesmiyor benim de. heralde 7-8 senedir çocuk için dra gitmemişimdir. zaten en son gittiklerim artık tüp bebek aşamasına geçmeliyiz diyordu, ama biz düşünmedik.
Evet aynen bir de tüp bebek denesin. Ee teknoloji gelişti bir daha denesin tv doktorlar gelen herkesin çocuğu oluyor diyor birde ona gitseniz. Artık gülüp geçiyorum. Eve gelince de dalga geçiyoruzbir de soruyorlar ya dra gittin mi diye, yok sen diyene kadar hiç aklıma gelmedi du bi koşu gidiyim diyesim geliyor
Aslında ben kurutma işlemini tamamen bıraktım. Evden çalıştığım günlere denk getiriyorum saçlarımı yikadigim günleri.çok iyi yağlar , kullandığınız tarakda önemli ,saçı kuruturken zarar görmesin diye şunu önerebilirim duştan sonra nemli saça sıkıp bununla kurutursanız ısı zarar vermez ,kuruduktan sonra da biraz argan biraz hindistan cevizi yağı elde ısıtarak sadece uclara süper olur ben kendimi bildim bileli kullanırım kesinlikle işe yarayacaktır...
Morfose Milk Therapy Çift Fazlı Saç Bakım Fön Sütü 400 ml - Besleyici, Koruyucu Etki - Fiyatı, Yorumları
Morfose Milk Therapy Çift Fazlı Saç Bakım Fön Sütü 400 ml - Besleyici, Koruyucu Etki yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Peki ben de gittim ama sadece duty freeden parfum aldim desem.ayyy ayy ayy nasıl heyecan vericişaşırmış gibi hissederdim kendimi ,valla korede karma cilde uygun ne varsa alsın orada mahalleler var sırf cilt bakım ürünleri satanlar var o mahalleye gitsin valizi açsın ve doldursun hiç acımadan ... maskelerden alsın mesela kağıt maskeler orada çok ucuz zaten 1 tane ürün alıyorsunuz 10 tane hediye ediyorloar orada balyayla falan satıyorlar direkt
ı from giseng 3-5 tane alsın mesela, by whistrend sivilce leke bakımı güzel ,moremo saç ürünleri alsın mutlaka harika ürünleri var,klairs ürünleri de güzel,yağ bazlı temizleyicilerden alsın ne güzel olur bunlar elinize geçerse
Ben kaç 3 ay yumurta takibi yaptım, sayısını bile unuttum valla ☺ ben de pkos var ama yumurtlama oluyordu da döllenme olmuyor nedense. Nasip işte her işte var bir hayır.Biz 3 ay doktor kontrolünde yumurta takibinden sonra açıklanamayan infertilite dedikleri için 2 defa denedik. Genetik testler hepsi yapıldı sorun görünmüyordu. Ama kısmet olmadı. Elimizden geleni yaptık dedik ve bıraktık.
Ben de artık takmıyorum söylenenleri ama o aşamaya gelene kadar zor günler de yaşadım malesef.Evet aynen bir de tüp bebek denesin. Ee teknoloji gelişti bir daha denesin tv doktorlar gelen herkesin çocuğu oluyor diyor birde ona gitseniz. Artık gülüp geçiyorum. Eve gelince de dalga geçiyoruz
Çocuk olmadan da aile olunur tabi. Bende 33 e girdiğimde evlendim 3 yıl içinde 3 çocuğum oldu evliliğimin 6.yiliAy ne istiyon, evlilik mi çocuk mu? Çok meraklıyım de mi?Kızlar çocuk demişken bir şey sormak istiyorum. Ben biraz geç evlendim bahsetmiştim. İki kedi evladım var. Ben sanırım çocuk yapmak istemiyorum. Yani böyle bir hakkım var mı sizce? Eşim de düşünmüyor şimdilik ama malum yaş da geçiyor. Yani ben çocuğun sorumluluğunu almak, annem gibi bir bir anne olmak korkularından dolayı çocuğum olsun istemiyorum. Fakat toplumumuzda çocuk olmadan aile olunmaz diye dayatılan yargılar var biliyorsunuz. Ben de zaman zaman diyorum acaba çocuğumuz olmadan aile olmuş olmuyor muyuz? Bu korkutucu bir şey mi sizce? Yanlış bir şey mi? BDV'ye bağladım kusura bakmayın. Topikte fikirlerini önemsediğim insanlar olduğu için buraya yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?