- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Vallahi eşimin parası bizim paramız evin,benim param benimdirEşimin parasi benim param oluyor ya
Bende öyle. Sonuçta oglununda eli ayagı tutuyor, o da yapabılır. Bu ataerkil düşüncelerden nefret ediyorum. Bende yapıyorum ama şunu yap, çay doldur denilince böyle sinir oluyorum..O şekilde ben de sinir oluyorum, benim annem bana kiyamayip birşey yaptırmıyor başkasına temizlik yapamam,hii orda olduğum zaman yemek sonrası makinaya bulasiklati falan atıp çayı yaparim ama bunları içimden geldiği için yaparım, böyle gel de yap deyince sinir oluyorum
Ben her durumda uyarım. Gerekirse buzdolabı gerekirse ütü olurum. Aman beni ütü halimle gormeyin ezer geçerim dicen. Oda denmez. Bebeğin olmasa gidip yemek yapman iyi olurdu. Ama huysuz bı bebek sahibi anne olarak anlıyorum . Yemek yapıp evi topladığım gün kendimi şanslı hissediyorum. Değil başkasına is yapcak halim. Evimi çekip çevirecek durumum yok. Yaparm ama. Sürekli bacağıma yapışıp katılırcasina ağladığı için oğlum iş yapmaktan nefret ettim. Gecicek diyorum. Büyücek.K.validem denen şahıs en son görümcemin doğum günü hazırlıgi icin yardim istemişti etmem demistim.Ondan bir iki gun sonra fındık topladilar evlerinin yanında yarım dönüm kadar bir şey öglen 2 3 gibi baslarlarsa akşam 7 de bırakıyorlar tum gun değil yata kalka topluyorlar yani eskiden onlar fındık toplarken yemeklerini yapmaya giderdim gitmedim sabahtan aksama kadar toplasalar amenna ama sabah 11 de uyanip 1 2 ye kadar sune süne kahvaltı yapip çıkan 4 5gün findık isi suren insana hamallık yapamam aksamdan yapsin dedim kendimce zaten bebegim huysuz bi bebek ben evde wc ye zor gidiyorum esim isten gelip yemek yapiyor biliyorlar hic teklif etmedim cocuk dursa yapardim da demedim sonra asure isi oldu yardima cagirdi esim evdeydi utü isim vardi X cocuga bakacak ben utu yapacagim anne gelemem malum durmuyor X cocuga bakarken yapayim dedim.Dun domates sosu yaptık tam 16 kasa donatesten gittim hadi dedim o kadarda yapmayayım bana da oluyor sonucta diye yardim ettim.Ondan önceki gun hastanede anneannemle karsılasmışlar laf lafı acmış anneannem beni sormuş ne yapiyor diye valla bilmem ki sadiye abla geldigi görduğü yok ga buzdolabi ha o demis anneannem de sasirip neden oyle diyorsun demis baslamis hic bir seye katilmaz yardim etmez gunlerce fındık topladık bir corba karistirmadi yardima ararim isim var der ne oldu bilmem buzdolabi gibi duruyor ne sohbet var ne muhabbet torunu severken bile başımda hafiyelik yapıyor dik dik bakıyor korkumuza torun sevmeye meyve vermeye korkuyoruz bir şey olur da bizden bilir bizi paralar diye zaten 15 20 gunde bir kocasinin zoruyla geliyor belli demis anneannem de yapar düzelir sen üstune gitme benim torunum iyidir falan demiş bu sabah beni aradi kizim kaynanana neden oyle yapiyorsun diye uzulmus anneannem zaten kanser hastasi canini sıkmış kadının(kendisi senelerce rahmetli dedemin kahrini cekmis ezilmis eski kafada biri kadinin hizmet etmesini bekler oyle ogrenmis oyle yasamis öyle biliyor) ben böyle sacmalık görmedim sanki lohusalikta anamdan emdigimi burnumdan getiren beni insan yerine koymayan o degilmis bebegimi benden kaciran sahiplenen annemi evimde istemeyen saygisizlik eden o degilmis gibi bir de neden diye hayıflanıyor sizce bunu kendisiyle konusmalı mıyım bildigimi belli etmeli miyim ? Neden buzdolabı gibi olmayayım ? Esim bunları biliyor icinden ne geliyorsa onu yap yeter ki kavga cıkmasın gitnezsen gitme diyor
Evet haklısın, ben 36 haftalık hamileydim düşün yoğun bir iste çalışıyordum, ayaklarım davul gibi sismisti akşam kv çaya çağırmıştı , misafirler falan var ev kalablikti çaylar bitiyor kimse kalkayim da doldurayim demiyor, diğer eltimler falan da vardı, sanki beni bekliyorlar , birşey gelecek kimse yerinden kalkmıyor o kadar sinir oldum ki ben zaten kalkamıyorum en son kp kalktı doldurdu çaylaril, inano halde bile kalkacak olsam yok demeyeceklerBende öyle. Sonuçta oglununda eli ayagı tutuyor, o da yapabılır. Bu ataerkil düşüncelerden nefret ediyorum. Bende yapıyorum ama şunu yap, çay doldur denilince böyle sinir oluyorum..
Eşini dinle benceK.validem denen şahıs en son görümcemin doğum günü hazırlıgi icin yardim istemişti etmem demistim.Ondan bir iki gun sonra fındık topladilar evlerinin yanında yarım dönüm kadar bir şey öglen 2 3 gibi baslarlarsa akşam 7 de bırakıyorlar tum gun değil yata kalka topluyorlar yani eskiden onlar fındık toplarken yemeklerini yapmaya giderdim gitmedim sabahtan aksama kadar toplasalar amenna ama sabah 11 de uyanip 1 2 ye kadar sune süne kahvaltı yapip çıkan 4 5gün findık isi suren insana hamallık yapamam aksamdan yapsin dedim kendimce zaten bebegim huysuz bi bebek ben evde wc ye zor gidiyorum esim isten gelip yemek yapiyor biliyorlar hic teklif etmedim cocuk dursa yapardim da demedim sonra asure isi oldu yardima cagirdi esim evdeydi utü isim vardi X cocuga bakacak ben utu yapacagim anne gelemem malum durmuyor X cocuga bakarken yapayim dedim.Dun domates sosu yaptık tam 16 kasa donatesten gittim hadi dedim o kadarda yapmayayım bana da oluyor sonucta diye yardim ettim.Ondan önceki gun hastanede anneannemle karsılasmışlar laf lafı acmış anneannem beni sormuş ne yapiyor diye valla bilmem ki sadiye abla geldigi görduğü yok ga buzdolabi ha o demis anneannem de sasirip neden oyle diyorsun demis baslamis hic bir seye katilmaz yardim etmez gunlerce fındık topladık bir corba karistirmadi yardima ararim isim var der ne oldu bilmem buzdolabi gibi duruyor ne sohbet var ne muhabbet torunu severken bile başımda hafiyelik yapıyor dik dik bakıyor korkumuza torun sevmeye meyve vermeye korkuyoruz bir şey olur da bizden bilir bizi paralar diye zaten 15 20 gunde bir kocasinin zoruyla geliyor belli demis anneannem de yapar düzelir sen üstune gitme benim torunum iyidir falan demiş bu sabah beni aradi kizim kaynanana neden oyle yapiyorsun diye uzulmus anneannem zaten kanser hastasi canini sıkmış kadının(kendisi senelerce rahmetli dedemin kahrini cekmis ezilmis eski kafada biri kadinin hizmet etmesini bekler oyle ogrenmis oyle yasamis öyle biliyor) ben böyle sacmalık görmedim sanki lohusalikta anamdan emdigimi burnumdan getiren beni insan yerine koymayan o degilmis bebegimi benden kaciran sahiplenen annemi evimde istemeyen saygisizlik eden o degilmis gibi bir de neden diye hayıflanıyor sizce bunu kendisiyle konusmalı mıyım bildigimi belli etmeli miyim ? Neden buzdolabı gibi olmayayım ? Esim bunları biliyor icinden ne geliyorsa onu yap yeter ki kavga cıkmasın gitnezsen gitme diyor
Keşke gitmeseydin.Hamile halinle çay beklemeleri onların ayıbıEvet haklısın, ben 36 haftalık hamileydim düşün yoğun bir iste çalışıyordum, ayaklarım davul gibi sismisti akşam kv çaya çağırmıştı , misafirler falan var ev kalablikti çaylar bitiyor kimse kalkayim da doldurayim demiyor, diğer eltimler falan da vardı, sanki beni bekliyorlar , birşey gelecek kimse yerinden kalkmıyor o kadar sinir oldum ki ben zaten kalkamıyorum en son kp kalktı doldurdu çaylaril, inano halde bile kalkacak olsam yok demeyecekler
Mikemmel bir atlayışşşBugüne kadar sustuysanız bence ebede dek susun. Mesafenizi de buzdolabından dondurucuya yükseltin
Yakın olunca suyu cıktı iyi oldu böyleAy valla buzluk bölümü gibiyim bende bayılıyorum bu halime yoksa girdap gibi olaylar dedikodular bitmez mesafe iyidir hiç muhattap olmayın hazır uzaklaşmışken yüz göz olmaya gerek yok
Bunların hepsini biliyor her şeyin farkında amaç hır gur çıkartmak beni tahrik etmek biliyorumSizi doğum zamanında üzdülerse, ailenize saygısızlık yaptılarsa, daha önce yaptıklarınızın kıymetini bilmeyip bugün mecburmuşsunuz gibi hizmet ve ilgi bekliyorlarsa elbette ki soğuk yüzünüzle ve mesafe ile karşılaşacaklar bu neden zorlarına gidiyor insanların hayret ediyorum. Bunlar zorlarına gidecektiyse neden öyle davranmışlar size?. Ne olacaktı "ay beni ne güzel kırıp üzdünüz, aileme ne güzel saygısızlıklar yaptınız canlarım, artık daha da sıkı fıkı olurum ben sizinle mi diyecektiniz?" Rüzgar eken fırtına biçer sözünü de hiç duymamışlar sanırım
Anneanneniz benim torunumsa sizin gelininiz, böyle ulu orta şikayet etmeniz çok ayıp. Aranızda ne geçtiyse demek ki kırmışsınız. Biz büyüklere anlayışlı olmak düşer deseymiş iyiymiş ama kendi zamanı gibi düşünüp onları haklı çıkarmış bir nevi. Artık yapacak bir şey yok bu konuda zaten
Size gelince mesafeli ve soğuk davranmanız gerekmiş öyle yapmışsınız. Onlar da farkındalar. Bunda kafanızı karıştıracak bir durum yok Şanslısınız ki eşiniz de sizi yönlendirmiyor, üzerinizde baskı kurmuyor. Bu tür gelinden iş güç bekleyip, yapmıyor diye ona buna şikayet eden tiplere zaten mümkün olduğunca uzak ve mesafeli olmak gereklidir her zaman. Bence hiç konuyu açmayın böyle durumlarda ki kavgaya tartışmaya dönüşmesin.
Gelir de size söylerlerse sizin bana yaptıklarınıza karşıdır tüm soğukluk ve mesafeler. Bence bu konuları tekrar açıp da kırgınlıkları daha da büyütmeyin dersiniz olur biter
Gitmiyorum zaten canım isterse uğruyorum o kadar muhabbet etmiyorum ne yapıyorsun diyorum anlatıyor him iyi diyorum o kadarEşini dinle bence
O mesafeyi taa hamile kalmadan once haketmisti de nasip dogumdan sonrayaymış"Benim dondurucu tarafimi daha görmedi henüz, rahat dursun" deyip gececeksiniz. Kimse durduk yere mesafe koymuyor
Coktan öyleyimArtık buzdolabı olmazdım, derin dondurucu olurdum net.
Fokur fokur fokurdayan çaydanlıkSiz buzdolabı
Kayınvalideniz mikser
Hamileyken bile yaptim geçen sene bu zamanlar 7 aylık hamileydimBen her durumda uyarım. Gerekirse buzdolabı gerekirse ütü olurum. Aman beni ütü halimle gormeyin ezer geçerim dicen. Oda denmez. Bebeğin olmasa gidip yemek yapman iyi olurdu. Ama huysuz bı bebek sahibi anne olarak anlıyorum . Yemek yapıp evi topladığım gün kendimi şanslı hissediyorum. Değil başkasına is yapcak halim. Evimi çekip çevirecek durumum yok. Yaparm ama. Sürekli bacağıma yapışıp katılırcasina ağladığı için oğlum iş yapmaktan nefret ettim. Gecicek diyorum. Büyücek.
Tahrik etmek icin yaptiBenim akrabama beni şikayet eden kadının alnını karislarim ben olsam okkalı bir konuşma yapardım kv ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?