- 24 Aralık 2014
- 5.295
- 7.086
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
30 şise ayırdım sana dedi eşek gibi vermek zorunda sabahtan akşama kadar ugrastik valla bu konularda çok eli açık ama huyu var ya huyu herseyi goturuyor gozumdeO buzdolabı kadar başına taş düşsün emi deseymiş.
ya bırak arkadaşım bırak.
Bendede var bu sürümden ağzımla kuş tutayım ağzımla ayrı dalga geçer kuşla ayrı.
Yapıp kendini yorup laf işiteceğine yapma güzel arkadaşım.
Havlar havlar susar.
Bak keyfine :)
Ha bu arada domatesinden falanda alma bu cinslerde bide yaptıklarını yüzüne vurma huyu var benden söylemesi
Ya takinti haline geldi biliyor musun kafamda hala bitiremedim hazmedemedim kafamda hala onunla kavga edip icimde kalanlari soyluyorum onaAnneanneniz için "eski kafada biri, kadının hizmet etmesini bekler öyle yaşamış öyle biliyor" demiş ve bu şekilde kabul etmişsiniz. Kayınvalideniz de aynen öyle. Siz tabi ki kayınvalidenize yardım etmek zorunda değilsiniz. Bebeğiniz de var.Gereken mesafeyi de koymuşsunuz. Hala neden kayınvalidenizin ne dediğini umursuyorsunuz ki, kayınvalidenizin anneannenize anlattığı şeyleri, kendiniz de buraya yaptığınızı yazmışsınız. Sonuçta kayınvalideniz yalan söylememiş.Daha hala neyin peşine düştüğünüzü anlayamadım. Anneannezi öyle görmüş diyerek kabul edip, kayınvalidenize niye bu kadar takıyorsunuz? Sevmeyebilirsiniz, mesafe koyabilirsiniz, bunları yaparken haklı da olabilirsiniz ama onun da sizin bu davranışınızı Anneannenize anlattı diye hesap sormaya kalkarsanız, haklıyken haksız, saygısız duruma düşersiniz. Eşiniz "içinden ne geliyorsa öyle yap yeter ki kavga çıkmasın gitmezsen gitme" diyormuş. Ne güzel işte. Eşinize kulak verin.Kafanızı daha faydalı şeylerle meşgul edin.
Kaos kavga gozyasıHa çöp kovası haaaa kaynananız. Ne istiyor bu kaynanalar gelinlerden
Neden kızValla fındık diyince direk notu verdimAllah sabır versin
Insanin ici sisiyor bie de ben yasiyorum bunu yaSizin konularda hoffffffff
Anneannem de o kafada biri yaslı sonucta herhalde saygisizlik ediyorum sandıHeh şimdi hiç ama hiç gitmeyin işte. Kv sorarsa da benim buzdolabı bozuldu. Ben de buzdolabıymışım ya hani. Onun vazifesini görüyorum deyin. Anneannenize de ayrı kızdım. Ona ne kv nasıl davrandığınızdan. Size güveniyor olsaydı vardır torunumun bir bildiği derdi ama hemen niye böyle yapıyorsun demeye gelmiş. Bazı kadınlar gelin verdik, aman kötü söz gelecek diye korkuyor işte
Sorun yaratacak bir yerde patlak verecek ama benim kafam patlayacagina varsin mevzu patlasin hic onemli degilEşiniz görüşüp görüşmeme konusunu size bıraktığı için kayınvalidenizle görüşmemeniz hiç bir sorun yaratmayacak. Bence bu sizin için yeterli bir kazanım. Muhattap olmaya, tepki vermeye hiç gerek kalmamış.
O zaten ben tahrik olayim diye oyle dedi adim gibi biliyorunleyla hanım bırakın boşverin öyle olsun
daha iyi olmuş sizin için
anneanneniz de illa memnun olsunlar istiyordur o yüzden soruyordur
sizin yanınızda bişey derse o zaman gerekeni söyleyin
veya yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi benim hakkımda ailemden veya başka bi yerden kişiler ile konuşma diyin
Ya da çaydanlık..Robot süpürge ve mutfak robotu olmaktan iyidir.
Bence kulağınıza geleceğini bile bile böyle konuştu. Bence duruşunuzda devam edin. Bu konu hakkında muhatap olmayın. Ciddiye alıp konuşunca uzar mevzu yine siz gerilirsiniz. Sallamamak veya sallamıyomuş gibi yapmak daha makul gibiUzmek ne kelime lohusalikta yasadiklarim yuzunden tekrar hamile kalirim yine aynilarini yasarim diye her adet gunum yaklastiginda depresyona giriyorum olmadigimi bilmeme ragmen kendimi hamile zannediyorum psikolojim bitik
Yaşadıklarınız bayağı derinden etkilemiş sizi. Ama inanın şu anda kayınvalidenizin istediği mesafeyi hazmedemeyip, sizi bu şekilde tahrik ederek kavga çıkartmak. Eğer karşılık verirseniz onun ekmeğine yağ sürersiniz. Çünkü kayınvalideniz laftan anlayan medeni biri değil.Onun gazına gelmeyin. Fevri davranmayın. Eğer hiç umursamaz ve şu anki çizginizi bozmazsanız, asıl kayınvalide o zaman çıldıracak. Kayınvalide karşısında haklı olmak yerine mutlu olmayı seçin.Aksi türlü, eşiniz sizi desteklerken onu da kırmış olursunuz. Eşinizin de tek isteği kavga çıkmaması.Ya takinti haline geldi biliyor musun kafamda hala bitiremedim hazmedemedim kafamda hala onunla kavga edip icimde kalanlari soyluyorum ona
Bence söyleyin bilsin hatasını imadan anlamazlar bu tipler.K.validem denen şahıs en son görümcemin doğum günü hazırlıgi icin yardim istemişti etmem demistim.Ondan bir iki gun sonra fındık topladilar evlerinin yanında yarım dönüm kadar bir şey öglen 2 3 gibi baslarlarsa akşam 7 de bırakıyorlar tum gun değil yata kalka topluyorlar yani eskiden onlar fındık toplarken yemeklerini yapmaya giderdim gitmedim sabahtan aksama kadar toplasalar amenna ama sabah 11 de uyanip 1 2 ye kadar sune süne kahvaltı yapip çıkan 4 5gün findık isi suren insana hamallık yapamam aksamdan yapsin dedim kendimce zaten bebegim huysuz bi bebek ben evde wc ye zor gidiyorum esim isten gelip yemek yapiyor biliyorlar hic teklif etmedim cocuk dursa yapardim da demedim sonra asure isi oldu yardima cagirdi esim evdeydi utü isim vardi X cocuga bakacak ben utu yapacagim anne gelemem malum durmuyor X cocuga bakarken yapayim dedim.Dun domates sosu yaptık tam 16 kasa donatesten gittim hadi dedim o kadarda yapmayayım bana da oluyor sonucta diye yardim ettim.Ondan önceki gun hastanede anneannemle karsılasmışlar laf lafı acmış anneannem beni sormuş ne yapiyor diye valla bilmem ki sadiye abla geldigi görduğü yok ga buzdolabi ha o demis anneannem de sasirip neden oyle diyorsun demis baslamis hic bir seye katilmaz yardim etmez gunlerce fındık topladık bir corba karistirmadi yardima ararim isim var der ne oldu bilmem buzdolabi gibi duruyor ne sohbet var ne muhabbet torunu severken bile başımda hafiyelik yapıyor dik dik bakıyor korkumuza torun sevmeye meyve vermeye korkuyoruz bir şey olur da bizden bilir bizi paralar diye zaten 15 20 gunde bir kocasinin zoruyla geliyor belli demis anneannem de yapar düzelir sen üstune gitme benim torunum iyidir falan demiş bu sabah beni aradi kizim kaynanana neden oyle yapiyorsun diye uzulmus anneannem zaten kanser hastasi canini sıkmış kadının(kendisi senelerce rahmetli dedemin kahrini cekmis ezilmis eski kafada biri kadinin hizmet etmesini bekler oyle ogrenmis oyle yasamis öyle biliyor) ben böyle sacmalık görmedim sanki lohusalikta anamdan emdigimi burnumdan getiren beni insan yerine koymayan o degilmis bebegimi benden kaciran sahiplenen annemi evimde istemeyen saygisizlik eden o degilmis gibi bir de neden diye hayıflanıyor sizce bunu kendisiyle konusmalı mıyım bildigimi belli etmeli miyim ? Neden buzdolabı gibi olmayayım ? Esim bunları biliyor icinden ne geliyorsa onu yap yeter ki kavga cıkmasın gitnezsen gitme diyor
Bence bidaha gittiginiz de herkesin icinde he anne sorucam unutuyorum no frost mu yoksa normal buzdolabi mi diyin anlamaz muhtemelen buzdolabindan farkim yokmus ya no frostdan mi normal buzdolabindan mi ona gore soguk durucam dersinizK.validem denen şahıs en son görümcemin doğum günü hazırlıgi icin yardim istemişti etmem demistim.Ondan bir iki gun sonra fındık topladilar evlerinin yanında yarım dönüm kadar bir şey öglen 2 3 gibi baslarlarsa akşam 7 de bırakıyorlar tum gun değil yata kalka topluyorlar yani eskiden onlar fındık toplarken yemeklerini yapmaya giderdim gitmedim sabahtan aksama kadar toplasalar amenna ama sabah 11 de uyanip 1 2 ye kadar sune süne kahvaltı yapip çıkan 4 5gün findık isi suren insana hamallık yapamam aksamdan yapsin dedim kendimce zaten bebegim huysuz bi bebek ben evde wc ye zor gidiyorum esim isten gelip yemek yapiyor biliyorlar hic teklif etmedim cocuk dursa yapardim da demedim sonra asure isi oldu yardima cagirdi esim evdeydi utü isim vardi X cocuga bakacak ben utu yapacagim anne gelemem malum durmuyor X cocuga bakarken yapayim dedim.Dun domates sosu yaptık tam 16 kasa donatesten gittim hadi dedim o kadarda yapmayayım bana da oluyor sonucta diye yardim ettim.Ondan önceki gun hastanede anneannemle karsılasmışlar laf lafı acmış anneannem beni sormuş ne yapiyor diye valla bilmem ki sadiye abla geldigi görduğü yok ga buzdolabi ha o demis anneannem de sasirip neden oyle diyorsun demis baslamis hic bir seye katilmaz yardim etmez gunlerce fındık topladık bir corba karistirmadi yardima ararim isim var der ne oldu bilmem buzdolabi gibi duruyor ne sohbet var ne muhabbet torunu severken bile başımda hafiyelik yapıyor dik dik bakıyor korkumuza torun sevmeye meyve vermeye korkuyoruz bir şey olur da bizden bilir bizi paralar diye zaten 15 20 gunde bir kocasinin zoruyla geliyor belli demis anneannem de yapar düzelir sen üstune gitme benim torunum iyidir falan demiş bu sabah beni aradi kizim kaynanana neden oyle yapiyorsun diye uzulmus anneannem zaten kanser hastasi canini sıkmış kadının(kendisi senelerce rahmetli dedemin kahrini cekmis ezilmis eski kafada biri kadinin hizmet etmesini bekler oyle ogrenmis oyle yasamis öyle biliyor) ben böyle sacmalık görmedim sanki lohusalikta anamdan emdigimi burnumdan getiren beni insan yerine koymayan o degilmis bebegimi benden kaciran sahiplenen annemi evimde istemeyen saygisizlik eden o degilmis gibi bir de neden diye hayıflanıyor sizce bunu kendisiyle konusmalı mıyım bildigimi belli etmeli miyim ? Neden buzdolabı gibi olmayayım ? Esim bunları biliyor icinden ne geliyorsa onu yap yeter ki kavga cıkmasın gitnezsen gitme diyor
Akşam cagirdilar gittim ve ne halde olduğunu biliyorlardı,benim kv biraz düşüncesiz aslında çok ince düşündüğünü iddia eder ama kp öyle değildir gerçekten ince düşünür herşeyiHı
Keşke gitmeseydin.Hamile halinle çay beklemeleri onların ayıbı
Elbette biliyordur. Bilmeden, farkında olmadan yapan zaten yapıcı olmaya çalışır. Ki burada açılan kv konularında pek rastlamıyoruz onlara malumBunların hepsini biliyor her şeyin farkında amaç hır gur çıkartmak beni tahrik etmek biliyorum
Ne varki bunda goturup yememiski sizde dinlenin die yapmistir torunu ayrıca ilgileniyor daha NeCogu seyine sustum kizim 20 gunlukken kizimi sevmek icin aldi evine goturdu 2 saat sonra getirdi ben ona bile sustum artik susamiyorum
Anneanne kvdenize napıor diye neden sormus ki?K.validem denen şahıs en son görümcemin doğum günü hazırlıgi icin yardim istemişti etmem demistim.Ondan bir iki gun sonra fındık topladilar evlerinin yanında yarım dönüm kadar bir şey öglen 2 3 gibi baslarlarsa akşam 7 de bırakıyorlar tum gun değil yata kalka topluyorlar yani eskiden onlar fındık toplarken yemeklerini yapmaya giderdim gitmedim sabahtan aksama kadar toplasalar amenna ama sabah 11 de uyanip 1 2 ye kadar sune süne kahvaltı yapip çıkan 4 5gün findık isi suren insana hamallık yapamam aksamdan yapsin dedim kendimce zaten bebegim huysuz bi bebek ben evde wc ye zor gidiyorum esim isten gelip yemek yapiyor biliyorlar hic teklif etmedim cocuk dursa yapardim da demedim sonra asure isi oldu yardima cagirdi esim evdeydi utü isim vardi X cocuga bakacak ben utu yapacagim anne gelemem malum durmuyor X cocuga bakarken yapayim dedim.Dun domates sosu yaptık tam 16 kasa donatesten gittim hadi dedim o kadarda yapmayayım bana da oluyor sonucta diye yardim ettim.Ondan önceki gun hastanede anneannemle karsılasmışlar laf lafı acmış anneannem beni sormuş ne yapiyor diye valla bilmem ki sadiye abla geldigi görduğü yok ga buzdolabi ha o demis anneannem de sasirip neden oyle diyorsun demis baslamis hic bir seye katilmaz yardim etmez gunlerce fındık topladık bir corba karistirmadi yardima ararim isim var der ne oldu bilmem buzdolabi gibi duruyor ne sohbet var ne muhabbet torunu severken bile başımda hafiyelik yapıyor dik dik bakıyor korkumuza torun sevmeye meyve vermeye korkuyoruz bir şey olur da bizden bilir bizi paralar diye zaten 15 20 gunde bir kocasinin zoruyla geliyor belli demis anneannem de yapar düzelir sen üstune gitme benim torunum iyidir falan demiş bu sabah beni aradi kizim kaynanana neden oyle yapiyorsun diye uzulmus anneannem zaten kanser hastasi canini sıkmış kadının(kendisi senelerce rahmetli dedemin kahrini cekmis ezilmis eski kafada biri kadinin hizmet etmesini bekler oyle ogrenmis oyle yasamis öyle biliyor) ben böyle sacmalık görmedim sanki lohusalikta anamdan emdigimi burnumdan getiren beni insan yerine koymayan o degilmis bebegimi benden kaciran sahiplenen annemi evimde istemeyen saygisizlik eden o degilmis gibi bir de neden diye hayıflanıyor sizce bunu kendisiyle konusmalı mıyım bildigimi belli etmeli miyim ? Neden buzdolabı gibi olmayayım ? Esim bunları biliyor icinden ne geliyorsa onu yap yeter ki kavga cıkmasın gitnezsen gitme diyor
Sormus annanneniz?Sanki sordular ona gelinin sana nasil davraniyor diye aptal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?